Een 46-jarige man is veroordeeld voor honderden verkrachtingen van de dochter van zijn vriendin sinds haar tiende jaar. In de rechtbank werd de man veroordeeld tot deportatie, maar nu verscheurt het Hof van Beroep die beslissing en laat hem in Zweden blijven.

Het ernstige seksuele misbruik van het meisje begon toen ze tien jaar oud was. Het ging drie jaar lang zo door – totdat ze vond dat ze oud genoeg was om geloofwaardig te worden bevonden en een opname had gemaakt die als bewijs kon worden gebruikt. Ondertussen dreigde de man, die zij als haar “plastic vader” zag, regelmatig de familie en vriendjes van het meisje te verwonden of te vermoorden als hij niet kreeg wat hij wilde, schrijft Nyheter Idag.

Het meisje schat dat ze gedurende de drie jaar tussen de 500 en 600 keer werd verkracht  – “zo vaak dat ze het zich niet kan herinneren”. De rechtbank schat dat er minstens honderd gevallen van zware kinderverkrachting zijn.

“De misdaad heeft schade veroorzaakt in de vorm van groot geestelijk lijden voor [het meisje] en zal naar alle waarschijnlijkheid schade toebrengen aan haar leven”, aldus de rechtbank.

Voor de gepleegde misdaden kan de man worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal 14 jaar. Maar, zo schrijft de rechtbank, wanneer de man ook tot uitzetting wordt veroordeeld “moet de strafwaarde licht worden verlaagd”. De man werd daarom veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf.

Immigrant verkrachtte een 10-jarig Zweeds meisje honderden keren

Veroordeeld voor het mishandelen van zijn eigen kinderen

Met betrekking tot de uitzetting schrijft de rechtbank dat de man, die Servisch staatsburger is, sinds 1998 in Zweden woont en dat er daarom “zeer sterke redenen” nodig zijn om hem uit te zetten. Het blijkt dat hij ook een gehuwde vrouw en drie eigen kinderen heeft, waarvan er twee volwassen zijn en zijn verhuisd. De man beweert dat hij goed contact heeft met deze twee kinderen, wat wordt tegengesproken door een vonnis van de rechtbank uit 2013 waarin hij wegens het mishandelen van zijn kinderen tot twee jaar gevangenisstraf was veroordeeld.

  Mohammad martelde zijn vriendin toen ze uit elkaar wilde gaan - verbrijzelde 11 botten met honkbalknuppel

Het derde en jongste kind is het jaar daarvoor in een pleeggezin geplaatst en haar voogd verklaart dat zij geen contact met haar ouders wil. De voogd zegt verder “dat het kind verklaarde dat ze blij zou zijn als haar vader werd gedeporteerd”.

De rechtbank constateert daarmee dat de man geen goed contact heeft met zijn kinderen en dat zijn band met Zweden zwak is. In totaal verschijnt hij onder 19 rubrieken in het strafbladregister. “Ook al kan hij in het algemeen niet als zwaar crimineel worden beschouwd, is dit een omstandigheid die in het voordeel van de uitzetting spreekt”, aldus de arrondissementsrechtbank.

Het Hof van Beroep is van mening dat de man een sterke band met Zweden heeft

Tegen de uitspraak van de rechtbank is beroep aangetekend bij het Hof van Beroep, dat vorige week een beslissing heeft genomen. Ondanks het feit dat het Hof tot dezelfde conclusie komt als de rechtbank dat de man meer dan honderd ernstige kinderverkrachtingen heeft gepleegd, is het Hof van mening dat 13 jaar gevangenisstraf te lang is. De straf wordt daarom teruggebracht tot twaalf jaar gevangenisstraf.

Bovendien verklaart het Hof de uitzettingsbeschikking nietig. In tegenstelling tot de rechtbank is het Hof van Beroep van mening dat de man een sterke band met Zweden heeft.

“In Zweden bevinden zich zijn kinderen – die Zweedse staatsburgers zijn – en met wie hij op dit moment minder goed contact lijkt te hebben. Er zijn enkele tekenen van tekortkomingen in zijn sociale aanpassing, bijvoorbeeld met betrekking tot criminaliteit in het verleden. Het onderzoek biedt echter geen steun dat hij een asociale levensstijl of criminele waarden zou hebben met als gevolg terugkerende criminaliteit”, schrijft het Hof en stelt ten slotte:

  Uitwisselingsstudenten ontvluchten Zweden - Zweden is niet langer meer een eerste wereldland

“Zoals het Hof van Beroep zojuist heeft verklaard, is er bij de misdaad [van de man] sprake van een zeer ernstige inbreuk op de privacy en heeft dat een hoge strafwaarde. Het is echter niet zeer hoog. Ook kan niet worden gezegd dat hij, ondanks zijn lange verblijf in Zweden, hier nog steeds een zwakke band heeft. Er is dan ook geen bijzondere reden om hem uit te zetten en de beslissing van de districtsrechtbank in dit verband moet worden herroepen”.

Veroordeeld tot deportatie voor doodsverkrachting – maar Abdi, 38, is nog steeds in Zweden en druk bezig met het plegen van nieuwe misdaden

Vorig artikelMedailles worden verstuurd naar Zweden die zijn vervolgd voor ‘haatzaaien tegen etnische bevolkingsgroep’ – “Ik heb gesproken en mijn ziel gered”
Volgend artikelPolitie van Seattle waarschuwt burgers dat de wet niet langer kan worden gehandhaafd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in