Staats- en justitieel falen aan de lopende band is niets nieuws in Merkelduitsland, vooral in het rood-groene “rampgebied” van de hoofdstad. Het aantal slachtoffers van deze omstandigheden neemt van dag tot dag, van maand tot maand, van jaar tot jaar onnoemelijk toe, en de nabestaanden en overlevenden blijven achter met niets anders dan machteloze woede – met de troost in “het beste Duitsland ooit” te leven. Dat gaat de ouders van het 15-jarige meisje dat woensdag werd vermoord door de reeds veroordeelde verkrachter zeker helpen.

De draaideur-delinquent met de schilderachtige, typisch Berlijnse naam Bekim H. was in 2001 tot 13 jaar veroordeeld nadat hij een 68-jarige gepensioneerde in haar appartement had aangevallen en geprobeerd haar te verkrachten. “Daarbij zou hij haar niet in een onaanzienlijke mate fysiek mishandeld hebben”, citeert ‘Bild‘ uit de aanklacht van toentertijd. De boetedoening moest echter plaatsvinden in de geest van “verbetering” en “veiligheid”, dus in een een forensisch-psychiatrische instelling.

Tikkende tijdbommen met “gunstige sociale prognose”

Blijkbaar is er in ieder geval bij het ontslag van H. een gunstige, en onopvallende, sociale prognose gemaakt – zodat er opnieuw een tikkende tijdbom op de bevolking werd losgelaten. Met, zoals nu is gebleken, een vreselijke afloop: het 15-jarige schoolmeisje werd in Lichtenberg vermoord, waarschijnlijk omdat de dader de sporen van de verkrachting die eerder was geprobeerd, wilde verdoezelen. Het lichaam van het meisje werd gevonden in een stuk groen in Berlijn-Rummelsburg, schrijft Jouwatch.

Zolang de resocialisatie en de bescherming van de daders in Duitsland zo grotesk voorrang krijgen op de rechten van de slachtoffers (wat onder andere betekent dat de verblijfplaats van veroordeelde zedendelinquenten in tegenstelling tot de VS niet openbaar mag worden gemaakt), hoeft men niet verbaasd te zijn over dergelijke vermijdbare misdaden. Het knuffelrechtssysteem, dat veel te zelden een levenslange preventieve opsluiting beveelt, doet de rest. De ernstig verdachte moordenaar H. zit nu weer in voorarrest voor moord en poging tot verkrachting – men kan benieuwd zijn wanneer hij deze keer wordt vrijgelaten.

Duitsland: Afghaan (23) verkrachtte 11-jarige – vrijgelaten uit voorlopige hechtenis – en verkrachtte 13-jarige

Nieuwe uitwassen van discriminatie en hysterie: Duitse huisarts weigert behandeling aan ongevaccineerde patiënten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here