Het Pentagon vraagt hulp om zijn hersenspoeloperaties naar een hoger niveau te tillen. Inmiddels is er geen tekort aan voorstanders in het westerse establishment die oproepen tot nog meer psychologische manipulatie door hun regeringen, schrijft Rachel Marsden.

Is het mogelijk geavanceerde “deepfake”-video’s te maken, mensen te bespioneren via huishoudelijke apparaten en enorme sleepnetten uit te zetten om datagegevens te verzamelen? Zo ja, dan wil het Pentagon uw mening hierover verzamelen, zodat het zijn manipulatie-inspanningen kan verdiepen.

Het US Special Operations Command (USSOCOM) heeft verzoeken om voorstellen gedaan voor een hele reeks duistere diensten, volgens documenten die zijn uitgelekt naar het online medium The Intercept. Het Pentagon is met name op zoek naar “Volgende generatie mogelijkheden om het “Internet der Dingen” “over te nemen” om gegevens en informatie van de bevolking te verzamelen en een uitsplitsing te krijgen van welke berichten populair en algemeen geaccepteerd worden.” Met welk doel dit alles? Om MISO (Military Information Support Operations) in staat te stellen berichten te produceren en te verspreiden die wellicht beter worden ontvangen door de bevolking in relevante sociale gemeenschappen en onder gelijkgezinden, aldus het document.

Hoewel Washington geobsedeerd is door buitenlandse inmenging en propaganda van andere landen, geeft het nu openlijk toe dat het actief probeert deze nieuwe technologieën te verwerven voor gebruik in zijn eigen “beïnvloedingsoperaties, digitale misleidingen, vertroebeling van het discours en desinformatiecampagnes op tactisch en operationeel niveau.” U krijgt het idee: precies hetzelfde wat ons angst aanjaagt vanwege de bedreiging van vrijheid en democratie.

Eerder dit jaar publiceerde het in Washington gevestigde adviesbureau OODA een rapport waarin werd gewaarschuwd dat huishoudelijke apparaten van Chinese makelij niet alleen hun eigenaars zouden kunnen bespioneren, maar in wezen ook de Chinese regering zouden kunnen dienen. De auteur van het rapport riep de Britse regering op te reageren op beweringen dat in China vervaardigde “Internet der Dingen“-apparaten – zelfs auto-onderdelen – gegevens zouden kunnen verzamelen en deze via 5G-netwerkcellen zouden kunnen doorgeven aan Chinese bedrijven, die op hun beurt de opdracht zouden kunnen krijgen die gegevens door te geven aan de Chinese autoriteiten. Dit huiveringwekkende verhaal kreeg een hysterische weerklank in de Britse media.

  Nano-Technologie in Covid injecties - Het is voor communicatie, het is technologisch parasitisme

Het bedrijf OODA beschrijft zichzelf als een “wereldwijd strategisch adviesbureau met een diep DNA in wereldwijde veiligheids-, technologie- en inlichtingenvraagstukken.” De genetica zit inderdaad diep: tot in het Pentagon en de westerse inlichtingendiensten, waar de leidinggevenden, deskundigen en consultants van het bedrijf al eerder hebben gewerkt.

Nu lijkt het er dus op dat de roep om een verbod op Chinese huishoudelijke apparaten vanwege hun spionagemogelijkheden ertoe heeft geleid dat Washington mee wil doen door de best mogelijke plaats op de eerste rij te bemachtigen.

Het Pentagon wil ook in staat zijn om “deepfake”-video’s te produceren, die kunnen worden gebruikt om nepgebeurtenissen als echt voor te stellen om het publiek te manipuleren. Of, zoals het Pentagon het uitdrukte, om “berichten te genereren en operaties te beïnvloeden via niet-traditionele kanalen in relevante sociale gemeenschappen van gelijkgezinden.” Het is moeilijk om flagrantere voorbeelden van echt nepnieuws te bedenken dan deze “deepfake”-video’s. Maar het Pentagon wil deze net zo lichtvoetig geproduceerd hebben als Netflix zijn films en tv-shows produceert.

Tot slot zei het Pentagon dat “ze de volgende generatie in handen willen krijgen om uiteenlopende gegevens te verzamelen uit openbare en Open-Source informatiestromen zoals social media om MISO in staat te stellen berichten op te stellen die rechtstreeks van invloed kunnen zijn op relevante sociale gemeenschappen van gelijkgezinden.”

Men zou geneigd zijn dit eenvoudigweg af te doen als een aloude praktijk, want als het leger de slechteriken wil bestrijden, zal het uiteraard alle beschikbare instrumenten willen toepassen – en daarbij voortdurend proberen die gereedschapskist uit te breiden. Recent bewijs suggereert echter dat deze militaire instrumenten voor gegevensverzameling en ondermijning, gericht op online en conventionele informatieplatforms, grotendeels gericht zijn tegen de eigen burgers om het establishment en zijn narratieven te beschermen tegen dissidentie, in plaats van om redenen van nationale veiligheid.

  De psychologie van kwaadaardige narcisten - Mensen van de Leugen

Afgelopen december bijvoorbeeld werkte Elon Musk, CEO van Twitter, samen met een journalist om collusie tussen Amerikaanse overheidsinstanties en het sociale mediaplatform bloot te leggen om het publieke debat over de COVID-19 pandemie te manipuleren en te censureren. Volgens interne documenten van Twitter ging een van de eerste vergaderingen van de regering Biden met leidinggevenden van Twitter over de kwestie van de Corona-vaccins en bepaalde berichten daarover die afweken van het officiële verhaal van de regering. Volgens journalist David Zweig “onderdrukte Twitter standpunten – waaronder vele van artsen en wetenschappelijke experts – die de officiële standpunten van het Witte Huis tegenspraken. Daardoor gingen legitieme inzichten en antwoorden op vragen verloren die gebruikt hadden kunnen worden om het publieke debat te verbreden.” Hij voegde eraan toe: “Bij COVID leunde deze vooringenomenheid sterk aan bij gevestigde dogma’s,” waarbij hij voorbeelden aanhaalde van verschillende deskundigen, waaronder prominente epidemiologen, wier standpunten werden gecensureerd omdat ze door Twitter-medewerkers werden beschouwd als COVID ‘desinformatie’.”

Eerder dit jaar onthulde een Britse insider ook dat critici van COVID-19-gerelateerde lockdowns en vaccinatiemandaten – waaronder prominente journalisten en politici – in de gaten werden gehouden door de Information Warfare Brigade van het Britse leger. De 77e Brigade, opgericht in 2015 en destijds door de media omschreven als “strijders die niet alleen wapens dragen maar ook bedreven zijn in het gebruik van social media zoals Twitter en Facebook en de duistere kunsten van psychologische operaties..

Het Canadese leger werd ook betrapt op het gebruik van propagandatechnieken om het COVID-debat te manipuleren door het verhaal van de regering te versterken en te proberen burgerlijke onrust over de harde maatregelen af te wenden.

  Plannen zijn aan het veranderen voor de VS

Het nieuwste wensenlijstje van het Pentagon doet vrezen dat deze instrumenten ook tegen gewone burgers zullen worden gebruikt voor controle en manipulatie. Afgelopen september beloofde het Pentagon zijn geheime psychologische operaties te herzien, maar pas na een publieke verontwaardiging nadat een groep onderzoekers had gesuggereerd dat er sprake was van samenspanning tussen Amerikaanse overheidsinstanties en Amerikaanse online platforms als Twitter en Facebook om online verhalen te manipuleren met behulp van valse gebruikersaccounts. Niet dat er een gebrek is aan hoofdrolspelers die het westerse establishment toejuichen en nog meer psychologische manipulatie-inspanningen van de Amerikaanse regering eisen, al was het maar om “desinformatie” van buitenlandse tegenstanders tegen te gaan.

Het lijkt erop dat we nu het punt hebben bereikt waarop we gedwongen worden de steeds meer gemilitariseerde inspanningen van onze zelfbenoemde verdedigers van vrijheid en democratie om hun eigen volk te hersenspoelen actief toe te juichen – al was het maar om Rusland en China een hak te zetten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Propaganda, Corporatisme, en de Verborgen Wereldwijde StaatsgreepVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Kleine scheurtjes”: De VS-Oekraïne oorlogseenheid valt langzaam uit elkaar
Volgend artikelSeymour Hersh: Haat tegen Poetin laat Amerikaanse functionarissen “domme dingen doen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Ze hebben al zoveel gelogen dat nog meer leugens niet meer helpen.
  Zelfs als ze vanaf nu alleen de waarheid gaan brengen vertrouwd bijna niemand ze meer.

 2. Met dit soort praktijken, zijn Pentagon en CIA al decennia bezig.
  De hele V.S. politiek is er op gebaseerd.
  Fake aanslagen, “kleuren revoluties”, oorlogs-uitlokkingen, proxy oorlogen.
  Nu zoeken ze de nieuwste technieken.

  Uiteindelijk zal iedereen, de V.S. gaan haten, om al hun bedrog, vuile streken en geweld.

 3. Bondgenoot saboteert energie levering EU & bedreigd NL????
  “The Hague Invasion Act blijft gevaarlijk” – Uitgeverij De Blauwe Tijger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in