Een Duitse krant heeft de verhalen over de sabotage van Nord Stream door andere Engels-Amerikaanse media ontkracht. De Duitse krant Bild heeft benadrukt dat het verhaal van de mainstream media dat de Nord Stream-pijpleidingen zijn vernield door een team van zes dat opereerde vanaf de Andromeda, een gecharterd jacht van 15 meter, steeds dubieuzer wordt, bericht Countercurrents Collective.

Eerder deze week beweerden The New York Times en Die Zeit dat “nieuwe inlichtingen” de Nord Stream sabotage-aanval hadden herleid tot een “pro-Oekraïense groep” bestaande uit vijf mannen en een vrouw die gebruik maakten van een in Polen gehuurd jacht. Het vaartuig werd later gevonden door Duitse onderzoekers en bleek de Andromeda te zijn, een Bavaria C50 zeilboot. De groep zou op 6 september 2022 vanuit Rostock aan hun missie zijn begonnen. De uitrusting voor de geheime operatie zou in een vrachtwagen naar de haven zijn vervoerd.

Deze theorie begon echter al snel uit haar voegen te vallen. De Duitse krant Der Spiegel was de eerste die duidelijke tegenstrijdigheden aanhaalde. Bild verdubbelde de ontkrachting van het verhaal.

Onmiddellijk na de explosies concludeerden Denemarken en Zweden dat de explosies overeenkwamen met de kracht van “meerdere honderden kilo’s explosief“, of volgens sommige schattingen 1.500-2.000 kilo. Deskundigen betwijfelen of een gecharterd jacht van 15 meter een dergelijke lading kan dragen. Bovendien beschikt de Andromeda niet over een kraan om dergelijke hoeveelheden veilig in het water te hijsen, aldus de media.

Een ander probleem is dat de Oostzee op de plaats van de explosie ongeveer 80 meter diep is, wat speciale duikuitrusting vereist, waaronder luchttanks met een helium-zuurstofmengsel en zuivere zuurstof. Al met al zou men alleen al voor één duik 30 liter van een speciaal gasmengsel nodig hebben, wat betekent dat er tientallen flessen aan boord moeten zijn geweest. Bovendien had er een decompressiekamer moeten zijn voor de duikers, iets waarvoor het jacht niet geschikt is.

  Rusland's Medvedev: "Een wereld met een nucleaire winter, met steden met miljoenen inwoners in puin... "

Bovendien zouden er meerdere duiken en enkele dagen nodig zijn geweest om de explosieven op de pijpleidingen te leggen. Het is moeilijk voor te stellen dat deze activiteiten volledig onopgemerkt zouden zijn gebleven, zeggen deskundigen. Ook lijkt het vrijwel onmogelijk om heimelijk 1.500 tot 2.000 kg explosieven door Polen en Duitsland te vervoeren.

Er zijn ook scheuren ontstaan in de theorie dat de aanslag is uitgevoerd door een of andere ongebonden vrijwilligersgroep van Russische of Oekraïense oorsprong.

Door een staat gesteunde terreurdaad

Op 10 maart vertelde Konstantin von Notz, voorzitter van de commissie voor toezicht op de inlichtingendiensten van de Bondsdag, aan Die Zeit, dat wat op 26 september 2022 gebeurde waarschijnlijk een “door een staat gesteunde terreurdaad” was.

Het is waarschijnlijker dat de sabotage werd uitgevoerd door een “staat of quasi-staat”, benadrukte von Notz. Volgens de Duitse wetgever zou het zeer veeleisend zijn om de militaire explosieven – volgens hem tot twee ton – ongemerkt naar de juiste plaats in de Oostzee te vervoeren, en ze vervolgens naar de juiste diepte te brengen om daar op gecontroleerde wijze meerdere explosies te veroorzaken. Von Notz merkte op dat een “door de staat gesteunde terreurdaad het waarschijnlijker maakt dat er valse of bedrieglijke aanwijzingen zijn gelegd.”

Begin februari publiceerde Pulitzer Prize-winnende journalist Seymour Hersh een rapport waarin stond dat de Nord Stream aardgasinfrastructuur werd vernietigd door Amerikaanse en Noorse agenten op verzoek van de regering Biden. Volgens Hersh plantten duikers van de Amerikaanse marine tijdens de NAVO-oefening BALTOPS 22 in juni 2022 explosieven om de pijpleidingen te vernietigen, die Noorwegen drie maanden later activeerde. Volgens de onderzoeksjournalist besloot de Amerikaanse president Joe Biden om de Nord Stream pijpleidingen te saboteren na meer dan negen maanden van geheime besprekingen met het nationale veiligheidsteam.

  Zelensky: Nederlaag in Bakhmut zou ons dwingen tot een compromis met Rusland

Haat tegen Poetin doet Amerikaanse functionarissen domme dingen doen

De legendarische onderzoeksjournalist Seymour Hersh bood zondag een theorie voor wat hij ziet als “complete idiotie” in het buitenlands beleid van Amerikaanse functionarissen. Hij zei tegen de Chinese staatstelevisie dat hij gelooft dat ze zo verteerd worden door haat tegen de Russische president Vladimir Poetin dat ze struikelen in slechte beslissingen.

Hersh, die vorige maand meldde dat de Amerikaanse president Joe Biden afgelopen herfst opdracht gaf tot de sabotage van de Nord Stream-aardgaspijpleidingen, heeft het vermeende complot een van de “domste” beslissingen van Washington in jaren genoemd. De blunder weerspiegelde echter niet een gebrek aan inlichtingen bij topambtenaren in de regering van Biden, waaronder minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan, zei Hersh in een interview met CGTN.

Topambtenaren van de regering “hebben allemaal een hoge graad van, overvloedige, inlichtingen,” zei Hersh “Het is gewoon waar ze door gedreven worden, denk ik, haat tegen alles wat met name Poetin is, en ook het communisme op zich. Ze zijn zo kil dat ze echt van slag zijn. Daardoor doen ze domme dingen.”

Het Witte Huis deed Hersh’s bomvolle rapport over de Nord Stream explosie af als “complete fictie”.

De New York Times, waar Hersh in de jaren 1970 als sterverslaggever bekroond werk verrichtte voor het Watergateschandaal en andere verhalen, beweerde eerder deze maand dat een “pro-Oekraïense groep” achter de aanval op Nord Stream zat. Het verhaal citeerde niet-geïdentificeerde Amerikaanse functionarissen.

Hersh vertelde CGTN dat noch de Oekraïense marine noch een niet-statelijke actor de middelen had om de sabotage uit te voeren, waarbij C4-explosieven werden geplaatst op vier in beton gevatte stalen pijpleidingen op de bodem van de Oostzee. Hij zei dat de valse bewering werd gedaan om de aandacht af te leiden van het feit dat duikers van de Amerikaanse marine de op afstand tot ontploffing gebrachte explosieven onder dekking van een NAVO-oefening in de Oostzee hebben geplaatst.

  Heeft het Westen een toekomst?

“Ze proberen de aandacht af te leiden van het verhaal dat ik schreef, dat enorme details bevatte,” zei Hersh. “Ik beschreef een proces dat begon vóór Kerstmis van 2021. Ze hadden een reeks vergaderingen in een geheime kamer in het Witte Huis, waarvan ik aanwijzingen gaf dat ik de titel van de kamer ken.”

De ervaren journalist betoogde dat “antagonistisch” zijn met China en Rusland contraproductief is voor Washington. “Ze maken het persoonlijk. Ze maken het niet professioneel.”

Hij voegde eraan toe dat het buitenlandse beleid van Biden regeringen over de hele wereld van zich heeft vervreemd sinds het begin van de militaire operatie van Rusland in Oekraïne vorig jaar.

“Rusland heeft sinds dit begon meer vrienden gemaakt in de derde wereld dan iemand in deze regering lijkt te waarderen,” zei Hersh. “Deze notie van Amerikaanse hegemonie, zo u wilt, werkt gewoon niet meer.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Onafhankelijk videobewijs bevestigt belangrijk deel van het rapport van Seymour Hersh over de aanval op Nord Stream 2Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuw plan van het Pentagon: “Deepfake”-video’s gebruiken voor propagandadoeleinden
Volgend artikelChris Hedges: Oekraïne’s dood door proxy
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Ik heb het originele SABOTAGE FILMPJE OP MIJN I PHONE. ‼️‼️‼️‼️

  AAN WELK GERENOMMEERDE NIEUWS SITE KAN IK HET KWIJT.!!!!!!❓❓❓ Of Tucker Carlson…..

  Het is in het nieuws programma van BLCKBX TV vertoond, vlak na de sabotage en meteen door YouTube verwijderd.
  De mensen bij BLCKBX verbaasden zich er over dat dit zo maar “ open en bloot “ te zien was……..en dat verbaasde mij ook ….
  Toen dacht ik dat moet ik vast leggen en heb ik gedaan.❗️
  Het is origineel Gefilmd door een vliegtuig spotter.❗️
  Omdat ik dat ook gek vond dat het zomaar vertoond kon worden heb ik het met mijn I Phone van mijn I Pad gefilmd.
  Dus een filmpje van een film.
  Geen goede kwaliteit ( je hoort zelfs mijn klok slaan😉) maar goed te begrijpen wat er aan de hand is.

  HET LIEFSTE ZOU IK HET AAN EEN DUISTE BETROUWBARE ZENDER KWIJT WILLEN…….

 2. Laten we afspreken dat we deze enorme groep verraders niet gaan opsluiten, dat kost geld en tijd en energie. Dwangarbeid voor de blinde volgers, doodstraffen voor de kopstukken. Iedereen die verbonden is aan Blackrock, Vanguard, State street en de BIS in Zwitserland, moeten al hun contacten delen en al die contacten moeten ook allemaal hangen. Deze hele shitzooi, deze hele maffia, deze kanker op de planeet, DE WARE NUTTELOZE ETERS DIE LEVEN OVER ONZE RUGGEN MOETEN WORDEN VERNIETIGD. We kennen al hun clubs, we hoeven alleen de deelnemerslijsten te hebben om ze één voor één op te halen.

 3. Haat…..ik heb enkel malen mogen kennis maken met haat van anderen, en ik vraag me altijd af waarom iets is zoals het is, waarom mensen dingen doen die ze zoen…..

  Haat is mijns inziens niets meer dan de boosheid over het eigen onvermogen dat word aangetoond door de handelingen van een ander…..d.w.z. : Poetin doet het verdomd goed voor de Russen, al jaren. Mogelijk de beste Russische leider uit hun geschiedenis….. de Amerikaanse lieden zijn hierdoor opvallende falende zakkenvullers die dondersgoed zien dat iemand meer succesvol is en populair door iets constructiefs te presteren, iets waar ze zelf niet bij machte toe zijn, noch de wens toe hebben….

  Als je ergens werkt en je doet je best schop je gegarandeerd langer werkende collega’s tegen de schenen, immers jou prestaties en die van hun naast elkaar geven aan dat ze onder doen voor jou. Dat kweekt haat bij veel van deze lamzakken.

  Een slet is iemand die het met iedereen doet , behalve met jou…..hatelijke benaming dus omwille van het worden uitgesloten…..ook een voorbeeld hoe haat ontstaat….daarbij de vrijheid tot keuze van een ander negeren om het eigen ego recht te houden.

  Haat is het compliment van de schijnheiligen die geen complimenten kunnen geven.

  Poetin zet vele leiders in de positie van falende bestuurders, door het zelf goed te doen. Dat is het probleem, de zogenaamde leiders die falen vallen op.

 4. “Onmiddellijk na de explosies concludeerden Denemarken en Zweden dat de explosies overeenkwamen met de kracht van “meerdere honderden kilo’s explosief“, of volgens sommige schattingen 1.500-2.000 kilo.”

  Als je een gas gevulde leiding opblaast is het gas daarin aanwezig deels extra explosief…… een leiding opblazen kun je met een paar kilo springstof als je een holle lading gebruikt….als dit door een team van enkele mensen werd gedaan zouden die vroeg of laat hun daad claimen….

  Het is op alle vlakken een werkje van ofwel Engeland, ofwel Amerika, hulp van derden zou enkel zijn geweest als die andere partij niet wist wat er gaande was, dus bijvoorbeeld dat het een oefening was…..en zulk een voor het karretje gespannen partij zal dus zwijgen….boos, zelfverwijtend, de eigen trots verloren…..

 5. Zomaar een wilde conspiracy theory ;
  Dat Duitse ‘onderzoekers’ met ‘feiten’ komen die deze James Bond versie over de aanslag ondersteunen en het feit dat de Duitse politicus Friedrich Merz in het parlement zei dat “24 september 2022 een dag is die iedereen zich zal herinneren”. ( Volgens mij is de operatie met 2 dagen uitgesteld vanwege deze uiispraak) betekend dat de Duitse regering op de hoogte was , en er mee heeft ingestemd dat de pijpleidingen zouden worden opgeblazen.

   • Ehhh , gewoon het vliegtuig die het radiosignaal via een gedropte boei naar de ontsteker(s) uitzend een paar dagen later later opstijgen ????
    Zie het artikel van Seymour Hersh over hoe de bommen tot ontploffing zijn gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in