De Koude Oorlogsafbakening van Europa en de rest van de wereld is terug en wordt gepromoot door dezelfde imperialistische machten die het vorige IJzeren Gordijn hebben gecreëerd.

De Europese Unie, die een virtuele kloon is geworden van de door de VS geleide militaire NAVO-alliantie, richt een nieuw IJzeren Gordijn op over het continent – meer dan 30 jaar nadat de Koude Oorlog zogenaamd eindigde, schrijft Finian Cunningham.

In de nieuwe verdeling van het Europese continent worden Rusland en Russische burgers als onacceptabel beschouwd, gedemoniseerd en geëxcommuniceerd. De EU stelt voor om Russische burgers als onschuldige reizigers de toegang tot de EU-staten te ontzeggen. Auto’s met Russische kentekenplaten mogen de landsgrenzen niet meer over, met het risico dat ze van hun eigenaars in beslag worden genomen.

EU-staten zoals Letland zijn van plan om het spreken van de Russische taal in het openbaar te verbieden, hoewel een kwart van de bevolking etnisch Russisch spreekt. Russische culturele figuren worden belasterd als ze deelnemen aan concerten, ballet- of literaire evenementen.

Russische nieuwsmedia worden geblokkeerd en er worden geen vragen gesteld of alternatieve perspectieven op de oorlog in Oekraïne toegestaan. De historische context over hoe dit conflict is ontstaan, de bedrieglijke uitbreiding van de NAVO, worden uit elk openbaar debat gewist. Simpel gezegd is Rusland volgens het Westen een kwaadaardige agressor, is zijn leider Vladimir Poetin een Hitleriaanse tiran en is de hele natie een paria (afgezien van door het Westen goedgekeurde “dissidente” figuren zoals de oplichter Alexei Navalny).

De uitsluitingsmaatregelen worden eenzijdig uitgevoerd door de Europese Unie. Het is de EU die iets aan het opzetten is dat alleen maar beschreven kan worden als een nieuw IJzeren Gordijn. Dit kan enigszins ironisch lijken, gezien de algemene opvatting in het Westen dat het de Sovjet-Unie, de voorloper van de Russische Federatie, was die het vorige IJzeren Gordijn na de Tweede Wereldoorlog in stelling bracht.

  Analyse: Europa wordt ECONOMISCHE WOESTENIJ nu industrie sterft, banken failliet gaan en voedselproductie instort 

In werkelijkheid waren het de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten die verantwoordelijk waren voor de plotselinge bevriezing van de betrekkingen met de Sovjet-Unie na de Tweede Wereldoorlog en voor het uitbreken van tientallen jaren Koude Oorlog, die gekenmerkt werd door de niet-aflatende dreiging van wederzijdse nucleaire vernietiging.

De uitdrukking “IJzeren Gordijn” werd voor het eerst bij het westerse publiek geïntroduceerd door de Britse oorlogsleider Winston Churchill in een beroemde (of beter gezegd, beruchte) toespraak tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten in maart 1946. Churchill waarschuwde op duistere wijze voor een IJzeren Gordijn dat over Europa zou neerdalen en hij gaf de Sovjet-Unie de schuld van de sinistere continentale scheiding.

Vergeet niet dat deze retorische grootspraak van Churchill minder dan een jaar na de nederlaag van Nazi-Duitsland door de “bondgenoten” de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie plaatsvond.

Churchills demonisering van de Sovjet-Unie was een ongekende provocatie aan het adres van een voormalige bondgenoot met wie veel burgers in het Westen grotendeels sympathiseerden als het belangrijkste slachtoffer van het nazi-imperialisme en die ze bovendien bewonderden als de cruciale militaire kracht onder de bondgenoten die de uiteindelijke nederlaag van het Derde Rijk in Berlijn toebracht.

Sovjetleider Josef Stalin reageerde op de toespraak van Churchill door deze te veroordelen als “oorlogszuchtig” theater. De Britten en Amerikanen lieten Moskou voortaan weten dat de Tweede Wereldoorlog de facto zou worden voortgezet tegen de Sovjet-Unie – zij het onder het label Koude Oorlog en andere propagandaconstructies zoals “verdediging van de vrije wereld”. Denk daar even over na. In feite positioneerden de VS, Groot-Brittannië en hun binnenkort te vormen NAVO-alliantie (opgericht in 1949) zichzelf als de opvolger van de imperialistische vijandigheid van de nazi’s tegenover de Sovjet-Unie. De kwaadwillendheid hiervan is vanuit Russisch oogpunt enorm.

Het verraad van Churchill was niet het enige hedendaagse signaal van kwaadaardige bedoelingen tegenover de Sovjet-Unie. Het afwerpen van twee atoombommen op een zo goed als verslagen Japan in augustus 1945 werd door de Sovjet-Unie ook gezien als een latente terreurdreiging van de Amerikanen over de naoorlogse verdeling van de wereld en de komende politiek van “containment”.

  Rusland noemt VS de enige begunstigde van Nord Stream-sabotage, terwijl regering-Biden verklaart dat de explosies een "een enorme kans" zijn

Andere dreigende signalen waren de rekrutering van voormalige nazi-officieren, spionnen en wetenschappers door de VS en de Britten. In plaats van nazi-oorlogsmisdadigers uit te leveren aan de Sovjet-Unie, zoals de Westerse mogendheden zo graag hadden toegezegd, kregen deze misdadigers een schuilplaats en een nieuw leven via door heel Europa opgezette kabelbanen. Veel van de wreedste Oekraïense fascisten (Stepan Bandera, Mykola Lebed en anderen) die met de Nazi SS hadden samengewerkt, werden ook gerekruteerd door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Sommigen werden achter de Sovjetlinies ingezet voor sabotage en moordaanslagen.

De huidige Oekraïense NeoNazi’s die etnische Russen hebben vermoord in de Donbass regio zijn zelfverklaarde trotse erfgenamen van de Nazi collaborateurs van WO II. Het bewapenen van het Kievse naziregime door de VS en de NAVO en het trainen van het Azov nazibataljon en anderen komt volledig overeen met de heimelijke rekrutering door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de vroege naoorlogse periode tegen de Sovjet-Unie.

Maar, maar, maar, zal er gezegd worden, de Sovjet-Unie en de geallieerde Warschaupactstaten bouwden de Berlijnse Muur en trokken prikkeldraad-grenzen door Europa.

Wel, ja, dat is gedeeltelijk waar. Maar onthoud dit: de Sovjet-Unie werd binnengevallen door een imperialistische nazi-reus die maar liefst 27 miljoen mensen vermoordde. Er is genoeg bewijs dat de oorlogsmachine van de nazi’s mogelijk was gemaakt door westerse kapitaalinvesteringen in de jaren ’20 en ’30, met als doel de Sovjet-Unie te vernietigen omdat die werd gezien als een bedreiging voor de westerse imperialistische orde.

Gezien het flagrante verraad dat het Westen tegenover de Sovjet-Unie tentoonspreidde in de nog smeulende as van WO II en gezien de ongekende existentiële dreigingen die door het Westen nieuw leven werden ingeblazen (atoombombardementen, werving van nazi’s), is het niet verwonderlijk dat Moskou en zijn partners van het Warschaupact een krachtige defensieve houding aannamen. Ze werden immers aangevallen, zij het heimelijk.

  Poetin en wat er echt toe doet op het schaakbord

Uit de objectieve feiten kan geconcludeerd worden dat het de Westerse mogendheden waren die als eerste de Koude Oorlog en de daaropvolgende tweedeling door het IJzeren Gordijn in Europa, dat eind jaren 1940 ontstond, in gang zetten. De belangrijkste reden, en die heeft betrekking op vandaag, is dat de Sovjet-Unie niet kon worden getolereerd als een andere entiteit die naast de westerse imperialistische staten bestond. Voor de laatstgenoemden is het absoluut noodzakelijk dat zij zegevieren over een zero-sum wereld. Er kan geen multipolariteit zijn, alleen unipolaire dominantie door het Westen. Dat is een randvoorwaarde voor imperialistische macht.

Er moet ook worden opgemerkt dat Churchill de uitdrukking “IJzeren Gordijn” niet heeft uitgevonden. Die uitdrukking werd in februari 1945 verwoord door Josef Goebbels, die waarschuwde dat de nederlaag van nazi-Duitsland een ramp zou worden met een “IJzeren Gordijn” dat over Europa zou vallen.

De Verenigde Staten en haar Europese NAVO vazallen kunnen geen enkele dissidentie verdragen met hun narratieven van ijdele deugdzaamheid en “verdediging van de vrije wereld”. Rusland is, net als de Sovjet-Unie daarvoor, een bedreiging voor de Westerse imperialistische orde omdat het de status van vazal niet accepteert. Daarom moet Moskou helemaal buitengesloten worden.

De Koude Oorlogsafbakening van Europa en de rest van de wereld is met wraak terug, gepromoot door dezelfde imperialistische machten die de vorige afbakening hebben gecreëerd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Amerikaanse Abrams tanks zijn zelfs kwetsbaar voor wapens uit het Sovjettijdperk, zegt expertVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland bombardeert NAVO-infrastructuur in heel Oekraïne: Verbrandt onderhoudsfabrieken, huurlingenbases, wapenopslagplaatsen en munitiedepots met verarmd uranium
Volgend artikelVerwar barsten in de façade van biden niet met een op handen zijnde overgave van Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. De Russen zitten niet te wachten op het FAILLIETE Europa.
  En ook niet op het FAILLIETE AMERIKA.
  Ze doen het het goed met de BRICS, en met de nieuwkomers per 1 januari 2024, 6 landen,
  En de 40 landen, die zich klaar maken om lid van de BRICS te worden.
  En dan de 71 landen, die bevriend zijn met Russen, deze landen hebben allemaal de GOEDGEKEURDE
  Spoetnik V vaccin ontvangen, zonder bijwerkingen, en oversterfte.
  Rusland is in de wereld populairder dan Amerika en Europa, dat zijn voor tweederde van de wereld bevolking afvallige Staten.
  Zielig voor het westen, maar ze hebben het er zelf naar gemaakt.

  • Sputnik vaccin was denk ik een placebo, het enige wat ik heb gezien ivm covid in Rusland, waren de ambulances die in een file stonden voor een ziekenhuis. Dat kan je fabriceren. Dus ik denk dat Rusland niet meedeed aan die poppenkast.

  • De eerste 6 BRICS landen hebben samen 3.150.000.000 inwoners, dus 3.15 miljard op een wereld bevolking van 8 miljard….
   De aankomende BRICS landen die in 2024 lid worden en de landen die lid willen worden zijn goed voor bijna 6 miljard mensen…..van de 2 miljard die overblijven wonen 766 miljoen in de G7 landen…..

   …..de BRICS landen zijn goed voor alle soorten metalen en grondstoffen die de wereld economie nodig heeft…..produceren bijna al het voedsel op aarde….ook de G7 zijn voor veel zaken afhankelijk van de BRICS….

   ….nou weet ik niet veel van handel en economie….maar de diplomatie en de politieke leiding in de G7 landen faalt in een meervoud wat betreft het behartigen van de belangen van de eigen bevolking….

   …je zou kunnen stellen dat ze op alle vlakken destructief en achterlijk bezig zijn…..misdadig zelfs…..

   en daarmee onze wereld slopen, de vraag is of ze het doen uit eigen arrogantie of tegen beloning van ergens…..?

   • Duchesne,
    Ik ben een groot fan van je bijdrages maar deze keer kloppen je cijfers niet.
    De 6 nieuwe leden hebben beduidend minder bevolking dan de 5 oorsprokelijke (die tenslotte de nr1. en 2 in de wereld omvatten) en de bevolking van BRICS was inderdaad ruim 3 mrd maar gaat met deze (1e) uitbreidingsronde nog lang niet naar 6mrd. Ik heb geen cijfers bij de hand maar schat eerder ruim 4 mrd (nog lang geen 5).
    Verder ben ik het (zoals bijna altijd) wel eens met je bijdrage.
    Groeten en prettig weekeinde

    • Je hoeft het helemaal niet met wie dan ook eens te zijn, maar doe eerst eens wat huiswerk voordat je halfbakken commentaar geeft.
     Het is zo fucking makkelijk om de gewenste info op te zoeken.
     Gebruik Wiki Pedofilia of het redelijk correcte werk van een ander notoir clubje:
     https://www.cia.gov/the-world-factbook/countries/

     Bij voorbeeld India: Population 1,399,179,585 (2023 est.)

     Groeten

     • India en China (samen ca. 2.8 mrd) waren resp de I en de C van de oorspronkelijke club met ca. 3.2 mrd.
      Wat ik stel is dat de 6 landen die er zonet bijkwamen niet nog eens 3mrd extra toevoegen.

      Maar ik stel voor dat u de daad bij het woord voegt en voor u halfbakken commentaar geeft, zelf berekent hoeveel het er precies zijn.
      Dat doet m.i. overigens niet ter zake. Het gaat om de orde van grootte (reden dus waarom ik het niet nodig vond om het op te zoeken).
      En dan zal het nieuwe totaal hoop en al op een dikke 4mrd uitkomen, minder dan 5 en verre van 6.

 2. Hmm, ik heb moeite met dit blind nationalistische artikel.

  Als men praat over landen, besef dan dat die qua regime fors van gedaante kunnen wisselen.

  Was er destijds sprake van oorlog tussen Duistland en Rusland of eerder tussen de Nationaal Socialisten en de Communisten?
  En hoevel gewone Russen waren voorstander van hun onderdrukkende regime?

  Kortom: het Rusland van vandaag is niet dat van destijds.
  Dat geld zowel voor ons die hen wel of niet als gevaar moeten beschouwen maar ook voor de Russen die het misschien niet zo persoonlijk moeten nemen dat Duitsland (of specifiek het toenmalige regime) “hen” toen aanviel.

  Als Belgie communistisch zou zijn, zou ik maar wat graag zien dat Koning Willem en zijn Nederlands leger ons kwam bevrijden en zou ik het jammer vinden mocht hij falen.

  Begrijp me niet verkeerd: ik ben als libertarier absoluut geen voorstander van (Nationaal) Socialisme, maar ik beschouw het wel als het le moindre mal t.o.v. communisme.
  Ik haat dus zowel het ene regime als het andere, maar als de Nazi’s de communisten wilden verslagen, was dit m.i. nou net het ENIGE waarvoor we hen wel krediet mogen geven.
  (ter overvloedige verduidelijking: ja ik keur concentratiekampen af en vooral de etnische profiling waarbij zelfs onschuldige pubermeisjes uit achterhuizen naar Auschwitz werden gestuurd).

  Maar het punt is: zowel wij als vooral juist de Russen, zouden moeten beseffen dat de vorige keer Duitsland cq. na 1945 het Westen, niet vocht tegen het democratische Rusland van vandaag maar tegen de het harde communistische bewind van Stalin. Juist de Russen die zelf onder dat regime geleden hebben cq de overlevenden wier familieleden tot de vele tientallen miljoenen slachtoffers behoren, zouden er goed aan doen om een historische aanval op het regime waar ze zelf sclachtoffer van waren niet te veroordelen maar eerder als (potentieel) bevrijdend te verwelkomen.

  Focus dus maar op de huidige onterechte afkeer en agressie tegen Rusland maar sleur er niet de historische bij, die immers zeer goed gerechtvaardigd kan worden.

  Ik herhaal: als mijn land plots communistisch zou worden, zou ik bevrijding van dat juk door buitenlanders juist verwelkomen.
  Hopelijk zien Russen het verschil tussen Poetin en Stalin en gooien ze niet alles blindweg op 1 hoop.

  • Finian Cunningham is volgens mij een communist of heeft er in ieder geval sympathie voor , vandaar z’n roodgekleurde bril wat de Sovjet-Unie betreft.
   Voor de rest heb je wel redelijk gelijk , Nationale en Internationale Socialistische staatsvormen zijn beide collectivistische dictatoriale systemen. (En net zoals het kapitalisme alleen ten voordeel van een kleine kliek)

  • “Als men praat over landen, besef dan dat die qua regime fors van gedaante kunnen wisselen.”

   Jawel, regime zeker, maar niet zomaar van volksaard. Nederlanders zijn gewoonlijk een bosje ingeslapen verraderlijke lafbekken. Geen enkel land heeft gedurende WOII zo veel Joden op transport gezet als Nederigland, en geen enkele bevolking heeft zo veel ondergedoken Joden en overige vervolgden verraden als de vunzige deugmensen die zich nederlanders noemen. Laten we het daar tenminste even over eens worden.

   “Als Belgie communistisch zou zijn, zou ik maar wat graag zien dat Koning Willem en zijn Nederlands leger ons kwam bevrijden en zou ik het jammer vinden mocht hij falen.”

   Te laat. Onze neo-liberale kartels hebben zowel België als Nederigland al zeer ver in de richting van een nijdig mengsel van communisme, corporatisme en hier en daar een vleugje nationaal-socialisme geduwd waar de genoemde koning Willem niets tegen gedaan heeft of ooit zal doen want hij maakt deel uit van de beweging. Zijn grootvader, de dubbelagent en usurpator van adellijke titel heeft er flink aan gewerkt een en ander op de rails te zetten.

   Ik heb meer vertrouwen in Baudet en Co dan ik ooit in het koningshuis had of had kunnen hebben en zal de FVD het voordeel van de twijfel geven bij de aankomende verkiezingen, na ruim 30 jaar niet meer aan het corrupte politieke spel meegedaan te hebben. We zullen zien.

 3. Ik vind het mensonterend om Russisch sprekende mensen zo te behandelen. Het westen heeft alle moraal en waarden verloren…. Eigenlijk had het dat al verloren met het uitlokken van de tweede wereldoorlog mar dat mogen wij niet weten.

 4. Beste Mensen

  Sorry Ditmaal geen enkele gordijn
  Maar geheel Europa ontmantelen van Neo Narcisme
  Nergens een gordijn
  Oud echte Alcatraz heden genoemd de GB
  Zal wederom in ere status worden hersteld
  Alle Criminelen Barbaren Moordenaars en meer ondingens van over de heele wereld zullen daar naartoe worden over gebracht
  Hun allen zal eerst al het met listen vergaarde inkomens worden afgepakt
  Ze krijgen alleen met de handen te bedienen gebruiks attributen voor boeren bestemd

  Zoals een Sikkel Houweel Schep Hark Schoffel en dergelijke
  Het geheele eiland zal zonder Electra en Gas moeten leren leven
  Ze mogen daar vrij onderling op elkander botvieren
  Dat is wat er wederom zal worden ingevoerd

  Bbill Soross Szantozz , Fausi , Ellon enzovoorts kunnen daar een mooi verblijf gaan opbouwen
  Met de blote handen
  Met Grens bewaking
  Dus de bewoners van daar mogen tot een bepaalde afstand op het water en niet verder dat alleen overdag bij helder licht
  Mensen die nu daar leven krijgen allen een verblijf aan vaste land mits die dat willen
  Wilt men daar blijven
  Dat is dan op eigen risico
  Want eraf gaat dan niet meer

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in