Rusland lanceerde drie golven van luchtaanvallen op NAVO-infrastructuur in heel Oekraïne. Wapentransporten, militaire bases, onderhoudsfabrieken, wapen- en munitiedepots werden getroffen.

Tegelijkertijd werden een trein met granaten met verarmd uranium en de thermo-elektrische centrale van Rivne getroffen, bericht Warnews24/7.

Dit is de eerste Russische aanval op het Oekraïense elektriciteitsnetwerk in de aanloop naar de komende winter.

Explosies in heel Oekraïne: Doelwitten geraakt in Rivne, Lviv, Drohobych, Kiev

Gisternacht voerden de Russische strijdkrachten gecombineerde aanvallen uit op Oekraïense doelen in verschillende regio’s van het land.

Vooral doelen in Lviv werden getroffen. Rapporten spreken van de vernietiging van het grootste logistieke ondersteuningscomplex van de Oekraïense strijdkrachten in het westen van Oekraïne, waarlangs uitrusting en wapens uit Polen en de NAVO werden aangevoerd.

Om ongeveer 06:25 vonden er drie raketaanvallen plaats op het grondgebied van de stad Drohobych 75 km ten zuiden van Lviv.

Twee raketten raakten een specifieke industriële faciliteit.

In Kiev werd een reeks explosies geregistreerd. De burgemeester van de stad, Klitschko, bevestigde aanvallen op doelen in verschillende wijken van Kiev, waaronder Golosevsky en Darnitsky. Militaire installaties werden verzwolgen door branden. Volgens Klitschko zat het Svyatoshinsky-district vannacht zonder stroom.

De stad Rivne in het westen van Oekraïne werd onderworpen aan een massale raketaanval. Volgens sommige berichten werd daar een faciliteit vernietigd waar militaire uitrusting was ondergebracht die onlangs door de NAVO aan Kiev was overgedragen.

Tot slot werd volgens sommige berichten de basis van het commando van de Oekraïense strijdkrachten in Kherson getroffen. Er is informatie ontvangen over de dood van ten minste zes officieren die leiding gaven aan operaties in zuidelijke richting.

Tweede golf van gecombineerde Russische aanval: Huurlingenbasis in Cherkasy gebombardeerd

Rusland lanceerde vervolgens een tweede golf van gecombineerde luchtaanvallen.

  Henry Kissinger op het WEF: Oekraïne moet grondgebied aan Rusland afstaan (en meer onderling gelazer)

In de steden Lviv en Drohobych werden industriële bedrijven en opslagplaatsen getroffen. Volgens Moskou werden militaire doelen, munitie/wapendepots en brandstof en smeermiddelen voor de Oekraïense strijdkrachten gebombardeerd.

Een grote olieraffinaderij in Drohobych was het doelwit. We herinneren eraan dat gisteren ook de olieraffinaderij in Kremenchug werd getroffen.

In de stad Cherkassy werd een faciliteit gebombardeerd die volgens de Russen een basis was voor buitenlandse huurlingen.

Het doelwit van het Russische leger was het Central Hotel aan de Heavenly Hundred Road. Het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken beweert dat “zeven mensen gewond raakten”.

Derde golf van Russische aanval: De thermische centrale van Rivne vernietigd

Kort daarna lanceerde Rusland een derde golf van drone- en raketaanvallen.

Er vonden explosies plaats in het Sinelnikovsky-gebied in Dnepropetrovsk. Dit gebied is een knooppunt voor het Oekraïense leger.

Met name faciliteiten in deze gebieden worden door het Oekraïense leger gebruikt voor het transport van materialen, technische middelen en personeel van de Oekraïense strijdkrachten voor het uitvoeren van gevechtsoperaties in Donbass.

  Beslissingstijd voor Rusland in Oekraïne is gekomen

De regio Sinelnikovsky grenst aan de Volksrepubliek Donetsk.

Volgens sommige berichten werden in de regio Sinelnikovskij de bases van het personeel van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd. De strijdkrachten van daar zouden worden overgeplaatst in de buurt van Bakhmut en Avdeevka.

Ondertussen werd de informatie over de vernietiging van een energie-infrastructuurfaciliteit in Rivne bevestigd. Het gaat om het stroomverdeelstation van de thermische centrale van Rivne.

Als gevolg van het bombardement en de brand werden de stroomdistributiefaciliteit die industriële faciliteiten voor militaire productie bevoorraadt en de spoorweg voor het transport van militaire goederen vernietigd.

Een trein met granaten met verarmd uranium werd gebombardeerd

Een ander belangrijk doelwit dat door Russische raketten werd aangevallen, was het treinstation Vapnyarka in de regio Vinnytsia.

Hier werd een trein met munitie geraakt. Volgens de Russische inlichtingendienst vervoerde de trein ook granaten met verarmd uranium.

We moeten opmerken dat de raketaanval die gisteravond plaatsvond één van de grootste van de afgelopen jaren was.

Blijkbaar hebben de Russische geheime diensten voldoende gegevens verzameld over de militaire installaties in Kiev en werd besloten om ze tegelijkertijd te vernietigen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VN-commissie erkent de feiten van oorlogsmisdaden begaan door het Oekraïense legerVolg Frontnieuws op Telegram

  Zes maanden na de ineenstorting van Oekraïne is de wereld voorgoed veranderd

Lees meer over:

Vorig artikelDe nederlaag – De Verenigde Staten zijn verslagen in Oekraïne
Volgend artikelNieuw IJzeren Gordijn in Europa, net als het vorige, is een creatie van Westerse vijandigheid tegenover Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Eindelijk de echte actie. Dit moet Kiev echt pijn doen. De witte vlag kunnen ze stilaan uit de kast halen.
  Oorverdovend stil bij de MSM, snap wel dat ze doof worden door al dat bommengeweld.

  • Dat zijn die lui, die teveel jongens boeken hebben gelezen.
   Ze hebben opleidingen gehad in Hollywood, de cursus bestaat uit spannende verhalen verzinnen.
   En ze leren daar over te vertellen, ook leren ze hoe je het spannend maakt.
   Wat heel belangrijk is, dat ze mensen in ANGST brengen, dan zijn die mensen manipuleerbaar.
   Ze leren daar ook hoe ze bij de mensen hun hersenen kunnen beïnvloeden.
   Je hoor die lui ook niet meer over de MH17, ANGST dat Poetin in de Donbass teveel getuigen hebben die een totaal ander verhaal hebben, een verhaal waarbij die lui het dun uit hun broek loopt.
   Hier krijgen ze van de Regering, (die extra moet bezuinigen) miljoenen voor.
   Ook krijgt de MSM media opdrachten van de Regering deze mensen in de schijnwerpers te zetten, (ook voor miljoenen).
   Trap er niet in, het zijn L.L verhalen.

   • Oprecht,
    Jullie weten toch dat het Westen in zeventig jaar tijd, één grote Hollywood klucht is geworden, en langzaam implodeert, zoals hun voorganger ‘Het Romeinse Rijk’ ook is overkomen. Het verval gebeurt altijd eerst aan de buitenkant van een Rijk. Het Westerse Imperium, zoals wij dat kennen, is al vanaf 1989 in verval, na het vallen van de Berlijnse muur, en het einde van de Koude Oorlog, waardoor het vijandsbeeld verdween en arrogantie en verwaarlozing in de plaats kwam. Ze dachten de wereld in hun zak te hebben. Het duurt ongeveer vijftig tot zestig jaar tot een Rijk van binnenuit implodeert. Bij de Angelsaksen ging het wat sneller, doordat de Verenigde Staten het stokje overnamen. Het kan nog 20 tot 30 jaar duren tot het Westerse Imperium, zoals wij dat nu kennen, niet meer bestaat. Het loslaten van de dollar, gekoppeld aan het goud is hun grootste fout gebleken. We zijn al aardig onderweg om een totaal nieuwe wereld in te gaan, die Rusland voor aan het bereiden is, door het Rijk der Chazaren te bestrijden in Oekraïne, wat Groot Israël moest worden. Steeds meer volkeren hebben vertrouwen in het Rusland van Putin. BRICS zal zich uitbreiden tot meer dan 75% van de wereldbevolking. Het Westen staat nu al praktisch alleen, en kan binnen die 20 of 30 jaar, Economisch niet meer concurreren met de BRICS. Dat is het einde van het Imperium. Dit is mijn mening en inzicht van onderzoek op Internet, vanaf eind jaren tachtig, toen nog veel informatie vrij te vinden was. De wereld vanuit een Westerse bril bekeken, is één grote leugen. De geschiedenis zal herschreven worden, maar niet door het Westen, want dat bestaat niet meer, zoals wij dat nu kennen. Nog een laatste woord: De Atoombom waar wij zoveel angst voor hebben, is voor Rusland een verjaard wapen, waar ze alleen nog maar mee dreigen, als ze aangevallen worden door het Chazaren Rijk. De wapens die ze sinds de eind jaren 30 aan het ontwikkelen zijn, zijn nu veel gevaarlijker dan de Atoombom. HAARP is daar niks bij.. “Denk aan TESLA”. Putin zei iets cryptisch in een speech ”De wapens die wij in ontwikkeling hebben, en ieder land in de wereld aan kunnen bieden, ”dan zal Oorlog op houden te bestaan”. Die wapens heeft Rusland al een hele lange tijd. Dit is mijn uitleg. Misschien niet uw mening. Onthoud gewoon.. als Rusland met iets nieuws komt. heeft Rusland al een nieuwe ontwikkeling klaar. Ze laten nooit, maar dan ook nooit het achterste van hun tong zien. Ze liggen 15 tot 20 jaar voor op het Westen, Qua wapen en ruimtesystemen, en nog een paar andere systemen. Denk ook aan Grondstoffen die nog verborgen liggen in de Permafrost die nu vrij komt in Siberië. En niet te vergeten dat Rusland het enigste land in de wereld is die zelfvoorzienend is. Tot een volgende keer!!!

 2. Volgens de Westerse media worden bijna alle raketten uit de lucht geschoten. Er wordt bijna niets vertelt over de schade van de laatste drie dagen daar. En dan komen ze met dit, LOL

  “Oekraïense strijdkrachten hebben belangrijke strategische vooruitgang geboekt in het zuiden van het land, in de buurt van Bachmoet, en in het westen van Zaporizja. Ook krijgt Oekraïne controle over het noordelijke deel van de Zwarte Zee, met name door het uitschakelen van de Russische luchtafweersystemen op de Krim.

  Peter Wijninga, een defensiespecialist en veiligheidsexpert verbonden aan het Haags Centrum voor Strategische Studies, vindt het een prestatie dat het Oekraïense leger erin geslaagd is om de laatste dagen pantservoertuigen en tanks te sturen door een zwaarbevochten bres van tweeënhalve kilometer in de Russische verdedigingslinies bij Zaporizja. ,,Die doorbraak, tussen Robotyne en Verbove in de regio Zaporizja, is te voet geforceerd maar nu kan het Oekraïense leger pantservoertuigen inzetten om hierlangs op te trekken. Het gevecht is daarmee nog lang niet voorbij, maar tussen deze linie en de volgende zijn er minder mijnenvelden.”

  Zouden ze zelf geloven wat ze schrijven?

  • Het doet denken aan de bunker scene uit ‘Der Untergang’. Het totaal verliezen van realiteitszin.

   Of de film ‘Inglorious Basterds’ die de geschiedenis totaal overboord gooide mbt tot hoe ‘de leider’ aan zijn eind kwam. Totale fictie.

   Mag ik hem Peter -denkt- Wijnigna hernoemen? Heeft ie wel verdiend.

  • Mokum,
   Zo lang het Westen de leugen vertelt. Onthoud dan dat ze bezig zijn met iets ,dat de WAARHEID nog langer onderdrukt. Vul het verder zelf maar in.

 3. Er ontstaat meer oorlog bij die stinkende MEDIA ZWENDEL en alle corruptie en Fantasie verhalen met FAKE NIEUWS dan de russen en die zijn nog maar net echt begonnen met het opruimen van al die tering zooi en er zal nog meer aankomen en naar de kloten geschoten worden zoals die papieren vliegtuigjes en geen EU defensiespecialist of veiligheidsexpert die dit kan tegenhouden Maar je in een talkschouw lukt alles maar uitvoeren daar komt nooit wat uit met dat gezever en dom lullen Geen land op deze aardbol die de Russen DE BEER een scheet dwars zal liggen die alleen maar zegt we zijn nog maar net begonnen Maar met geen zwendel praktijken en leugen uitkramen!!!!!!!

 4. Kijk aan alles verwijden maar geen begrip voor de waarheid De schijnheiligheid en leugen door de media rond bazuinen krijgen vrij spel Kom met bewijs en eerlijkheid dan allen Maar Your comment is awaiting moderation????????????

 5. ….en die aanvallen van Hoerkraiene op de Krim ??? Ik denk dat het tijd wordt dat Rusland ns serieus uit zijn comfortzone moet komen als dat nog mogelijk is tenminste want ik vernam vandaag ook op msm dat Rusland geen of niet voldoende geraffineerde brandstof meer zou hebben ?! Rusland of all places heeft gene naft meer ? ….Het begin van et einde dus !

  • Patrick september 22, 2023 at 18:12

   Vind ik ook, word tijd dat de Russen hun spierballen tonen door een Europese hoofdstad plat te gooien, zo is het niet niet te doen de ene na de andere wapen donatie aan dat grafland.

   • …een Europese hoofdstad ? Laat ze ns beginnen met de totale vernietiging van n stad in Hoerkraiene zelf, mag Kiev zijn , maakt toch niks meer uit , moest trouwens al lang gebeurd zijn, al veel te lang ‘braaf ‘ geweest zonder de minste tegemoetkoming behalve nog meer wapens, provokatie en terrorisme !

    • Beste Patrick en Adriaan
     Ik hoop dat jullie allebei alleen maar wat stoom willen afblazen en doorhebben dat een stad platbombarderen of dat nu een Europese of Oekrainse is meteen zal leiden tot een WO3 , via Art.5 van de NAVO of het zogenaamde R2P principe.
     Voorts wil Rusland dit niet omdat ze niet hetzelfde willen handelen zoals de VS/NATO en omdat ze het Oekrainse volk nog steeds als een broedervolk zien behalve de leiders en de nazi’s daar.

      • @Adriaan W. september 22, 2023 at 21:07
       Dat kan ik volledig begrijpen , denk dat de Russen dat zelf ook vinden.
       Deze SMO had April/Mei vorig jaar al afgelopen kunnen zijn als onder druk en beloftes van het Westen Zelenski de wapenstilstand/vredesonderhandelingen niet had afgebroken.

       • Mooi dat je vredelievend bent , zoals ik in principe, ware het niet dat WO 3 sowieso al officieus bezig is; nu gaat de Amerikaanse maffiabende ook lange afstandsraketten overhandigen, Abrahams komen volgende week aan….De Krim = Rusland wordt dagelijks gebombardeerd…Hoe lang kan het onontkoombare nog uitgesteld worden vraag ik mij dan af, vredesonderhandelingen zijn verder af dan ooit, in plaats daarvan escalatie en nog meer escalatie …..Laat ons hopen op een wonder of een laatste morzel gezond verstand uit een of andere hoek anders is het TE LAAT en zullen de hellepoorten hoe dan ook opengegooid worden !

     • Gelijk dan ook de totale Navo Nato vernietigen, en dat zou geen probleem moeten geven om deze stumpers van deze platte aarde te vegen en dan permanent.

   • Mag het dan de stad of dorp zijn, waar jij woont, of je dierbaren die plat gegooid wordt? Je kraamt nu dezelfde demonische onzin uit, dan de elite in het Westen…. Jij wilt immers onschuldige burgers doodleuk offeren……..

    • Ze kunnen tegenwoordig zeer precies een locatie vernietigen. Dus een projectiel op het EU gebouw in Brussel b.v. zou zeer welkom zijn. En, inderdaad, niet op burgers e.d.

     • Barry,
      Het gegeven wapentuig of hulpmiddelen inderdaad al vernietigen voor men het in gebruik kan nemen, dat is natuurlijk het beste maar de Russen weten misschien niet waar alles heen gaat, ondertussen komen er zware bommen op de Krim, dit is al een escalatie, Rusland blijft rustig maar we kunnen wachten op een echte zware rake klap van de VS daar waardoor die brug echt plat ligt, wat dan?

 6. Bij het schaakspel is het eenvoudiger voor beide partijen.

  De vijftigzettenregel is een spelregel in het schaakspel, waardoor een partij in remise kan eindigen. Wanneer er door beide spelers vijftig zetten zijn gespeeld zonder dat een pion is verzet of een stuk is geslagen kan een speler remise opeisen.

 7. Ze vallen dus de echte vijand aan. Maar allez, de Nato “is daar niet”die zullen wel geen doden claimen…
  Die granaten opblazen voordat ze tegen RU gebruikt kunnen worden: uitstekende zaak.
  Die rotzooi is ook nog duur, dus USA en GB zullen wel aardig balen.
  En dat nadat de Challengers die niet vernietigd kunnen worden naar de schroothemel gestuurd te hebben…

  Binnenkort zullen die Abrams wel aankomen.
  Als de Russen de reparatie werkplaatsen platgooien, staat die vanzelf gauw stil.
  Ik hoop dat ze dan een mooie voorraad sniper grenades hebben; ze op grote afstand opblazen, zou natuurlijk een prachtige slag zijn….

 8. Putin vecht m.i. Nog steeds met zijn handen op de rug.
  Maar nu Ukraine zo brutaal wordt om in de Krim flinke klappen uit te delen, reageert Putin met de verzamelde inlichtingen van zijn diensten en bombardeerd hij strategische punten in heel Ukraine wat dit artikel beschrijft. ❗️goede info dank!
  Putin blijft een strateeg, eerst het “ veel in het “ verblinde westen “ geprezen Ukrainse offensief” laten komen en het geschonken wapentuig één voor één kapot schieten, nu dit hele offensief uit elkaar valt, en Ukraine agressief de Krim gaat bombarderen, worden de toeleverings plaatsen van het wapentuig onklaar gemaakt.
  Zo net voor de winter invalt. SLIM VAN RUSLAND! En ligt de weg…( het gebied ) naar de Djneper open……
  Zelensky begint zijn goodwill in het westen te verliezen😢 en gaat nu dreigen met guerrilla naar het westen, daarmee zal ook het laatste restje goodwill verdwijnen, maar het zijn de NAZI’s die hem instrueren.
  Het wordt op termijn…….PRATEN EN VREDESOVERLEG, een broodnodige wapenstilstand ‼️OF DE NAZIS KEREN ZICH AF EN HET WORDT EEN LANGE SLEPENDE OORLOG. Waarschijnlijk met guerrilla of erger oorlog wat ik niet hoop, in heel Europa!

  • Anna,
   Ben geen expert toch denk ik dat die bommen op de Krim al guerilla aanslagen zijn of die drones, militair zijn zij de wanhoop nabij net als de VS, dus doe je dit want veel meer kunnen ze niet heb ik het vermoeden, gewoon die aanvoerlijnen of opslagplaatsen kapot bombarderen en dat doen de Russen al, maar ja ze zien niet alles natuurlijk, vandaar ook toch die aanslagen, had die Russisch sprekenden gewoon hun autonomie gegeven en met rust gelaten Kiev en de VS dan was dit allemaal niet gebeurd!

 9. Ik ben geen strateeg, verre van dat. Alleen, nu de Oekraïne met Britse lange afstandsraketten doelen op de Krim bestookt, die niet functioneel militair zijn, zitten we weer een stapje hoger op de ladder naar WOIII. Op enig moment slaat Rusland een keer terug. En niemand weet hoe, en waar.
  Het wordt steeds minder de vraag òf het gaat gebeuren maar steeds meer: “Waar en hoe?”

  Moest ik als Rus zo’n actie plannen, dan zou ik met lange afstandsraketten militaire doelen opzoeken, die de aanvalskracht van de NAVO serieus ondermijnen en die zoveel mogelijk militaire slachtoffers eist. Liefst een week lang diverse doelen. “Iedere” westerse burger zal het ok vinden dat wij de Oekraïne steunen. Maar iedere westers burger weet donders goed, dat je daarmee het risico loopt dat de oorlog naar jouw land overslaat.
  Met de aanvallen wek je de vraag op, of wij werkelijk onze zonen en dochters moeten opofferen aan een oorlog, die nota bene de onze niet is. En moet je de indruk wekken, dat de kans dat je je dierbaren nooit meer terugziet meer dan heel reëel is.

  Daarnaast -als dat technisch mogelijk is- kan je financiële centra conventioneel bestoken, zoals Wallstreet. Naast de militaire slag breekt ook de paniek uit op financiële markten en elke burger weet, dat ook hij/zij binnen het bereik van vijandelijke projectielen leeft.

  Je kunt ook landen bedreigen, zoals Duitsland. Met de belofte, dat wij, Russen binnenkort weer eens een militair bezoek aan Berlijn gaan brengen en de grenzen van voor 1990 definitief gaan herstellen.
  Punt is, dat je dan probeert om met een minimum aan materiële schade en -hoe vreemd het ook klinken mag- een minimum aan verlies van mensenlevens een grootschalige oorlog maximaal te beperken.

  Van de westerse lijders (geen schrijffout) kan je geen verstandige besluiten verwachten. Een bange bevolking en landen die voor hun hachje vrezen laten de oorlogsmachine vastlopen.

  Burgerdoelen bombarderen werkte niet in WOII, niet in Vietnam. Je treft de mensen die er ook weinig aan kunnen doen en je maakt ze kwaad en vastberaden om tegen jou ten strijde te trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in