© Foto: Public Domain

We zien de klassieke tekenen van de groeiende ontevredenheid binnen enkele belangrijke sectoren van de militaire en inlichtingendienstenbureaucratie over het beleid van Biden ten opzichte van Oekraïne (ik zal daar zo op ingaan), maar het nationale veiligheidsteam van Biden blijft krachtig volhouden dat het Oekraïne tot het bittere einde zal steunen. Ondanks de stoere woorden blijft Biden echter aarzelen om enkele wapensystemen te sturen die de Speciale Militaire Operatie zouden kunnen veranderen in een volledige oorlog met Rusland, schrijft Larry Johson.

Ik plaats de video van Jake Sullivan’s persconferentie van vandaag over Biden’s ontmoeting met Zelensky om dit punt te illustreren. Het duurt ongeveer 30 minuten en is de moeite waard om naar te luisteren, zowel voor wat er gezegd wordt als voor wat er niet gezegd wordt.

Laat ik beginnen met uit te leggen wat ik bedoelde met “klassieke tekenen” dat er niet langer consensus is binnen de Amerikaanse nationale veiligheidsdiensten over wat er moet gebeuren in Oekraïne. Vorige week schreef ik over de briefing die de directeur Analyse van de DIA gaf aan enkele belangrijke mediakanalen. Hij presenteerde de lijn van de regering verkleed als “DIA intelligence”. Vandaag hebben we het nieuwste rapport van Sy Hersh – Zelensky’s Bad Moment – dat onthult dat er belangrijke tegengeluiden zijn in de gelederen van de CIA:

Er zijn belangrijke elementen in de Amerikaanse inlichtingengemeenschap, die zich baseren op veldrapporten en technische inlichtingen, die geloven dat het gedemoraliseerde Oekraïense leger de mogelijkheid heeft opgegeven om de zwaar bemijnde, drielaags Russische verdedigingslinies te overwinnen en de oorlog naar de Krim en de vier door Rusland in beslag genomen en geannexeerde oblasten te brengen. De realiteit is dat het gehavende leger van Volodymyr Zelensky geen enkele kans meer heeft op een overwinning.

De oorlog gaat door, zo heeft een ambtenaar met toegang tot de huidige inlichtingendiensten mij verteld, omdat Zelensky erop staat dat het moet. Er wordt in zijn hoofdkwartier of in het Witte Huis van Biden niet gesproken over een staakt-het-vuren en er is geen interesse in gesprekken die zouden kunnen leiden tot een einde aan de slachting. “Het zijn allemaal leugens,” zei de functionaris, over de Oekraïense beweringen van stapsgewijze vooruitgang in het offensief dat duizelingwekkende verliezen heeft geleden, terwijl het terrein wint in een paar verspreide gebieden die het Oekraïense leger in meters per week meet.

Dit is een typisch lek wanneer er sterke meningsverschillen zijn over een beleid en het vermeende succes ervan, in dit geval hebben de lekken betrekking op Oekraïne. Maar dit soort meningsverschillen betekent niet dat het Biden-team klaar is om een volte face te doen en een manier te vinden om het conflict te beëindigen. Integendeel, ik denk dat ze er alles aan doen om de oorlog gaande te houden.

Update over de ontploffingen van de Nord Stream-pijpleiding

Jake Sullivan heeft waanvoorstellingen. Kijk eens naar dit deel van zijn opmerkingen aan de pers:

Nou, laten we succes even van een afstandje bekijken. Nummer één: Kiev staat, Kharkiv staat, Kherson staat. Grote steden in Oekraïne staan vandaag niet onder Russische overheersing en bezetting, eerst en vooral dankzij de moed van de Oekraïense soldaten aan het front en de mensen die hen steunen. Maar ook, en dat is niet onbelangrijk, vanwege de materiële hulp die we hebben geboden.

Ten tweede is Oekraïne bezig grondgebied terug te winnen. Het doet dat stap voor stap en met de wapens die we hebben geleverd, hebben ze in de afgelopen 3 maanden meer gebied kunnen heroveren dan de Russen in 8 maanden konden innemen tijdens hun herfst- en winteroffensief van vorig jaar. We gaan hier dus mee door en we geloven dat de wapens die we leveren Oekraïne niet alleen helpen om vooruitgang te boeken, maar ook om het grondgebied dat ze in handen houden kritisch te verdedigen tegen de Russische pogingen om het onder de voet te lopen en te bezetten.

Geef Sullivan een pluim voor het feit dat hij een meester is in spinnen. Hij presenteert de pers een dampende hoop mest terwijl hij hen verzekert dat het een heerlijk bord chocolademousse is. Slurp het op jongens. Hij begint met de afleidingsmanoeuvre dat Rusland Kharkiv, Kiev of Kherson nog niet heeft veroverd. Een nietszeggend punt, dat niets bewijst, omdat de militaire operaties van Rusland gericht zijn op het vernietigen van het Oekraïense leger – dat meer dan 1000 manschappen per dag verliest – in plaats van op het veroveren van steden. Tot nu toe bombardeert Rusland regelmatig kritieke doelen in Kharkiv, Kiev, Kherson, Lviv en Sumy met raketten en drones en Oekraïne is machteloos om die aanvallen te stoppen omdat zijn luchtverdediging niet langer levensvatbaar is.

Neem NU voorzorgsmaatregelen: De winter van ellende staat voor de deur!

Sullivan verdient een Burger King-kroon als beloning voor het geven van een Big Whopper aan de pers door te beweren dat Oekraïne meer grondgebied heeft teruggenomen dan Rusland. Dit is klinkklare onzin. Iemand moet een kaart tevoorschijn halen en hem Bakhmut, Soledar, Lysyschansk laten zien, evenals de locatie van de drie verdedigingslinies die een jaar geleden onder leiding van generaal Surovikin zijn opgericht. Is Sullivan echt zo blind en dom? Misschien.

Sullivans “rah rah” onzin verdoezelde niet het feit dat Biden Oekraïne geen ATACM-raketten geeft. Ik weet niet of dat is uit angst voor het inbrengen van een wapen dat het risico van Russische escalatie met zich mee zou kunnen brengen, of dat het is omdat de Amerikaanse militaire planners die raketten voor zichzelf willen houden als noodoplossing. Ik vermoed dat het dat laatste is. Bureaucraten in het Pentagon hebben nog steeds enige invloed.

Merk op dat er met geen woord werd gerept over “Patriot raket” batterijen. Dat had de luchtverdedigingscapaciteit van Oekraïne moeten veranderen. Het lijkt erop dat de eenheden die de Verenigde Staten stuurden vernietigd zijn of niet meer werken. Sullivan beweerde dat de Verenigde Staten ermee hadden ingestemd om andere “luchtverdedigings”-systemen naar Zelensky te sturen, maar dat is slechts window dressing. Ze zullen niets doen om het strategische plaatje te veranderen of om Russische aanvallen te stoppen.

Het team van Biden bevestigde dat de M1-Abrams tank volgende week zijn debuut zal maken in Oekraïne. Ik vraag me af of bookmakers in Londen een weddenschap aanbieden over hoe lang het duurt voordat er online een video verschijnt van het smeulende wrak van een van die tanks in een doorweekt Oekraïens tarweveld? Als de tanks volgende week echt opduiken, zouden we tegen 5 oktober bewijs moeten hebben van de eerste vernietigde Abrams.

Van de Golf van Tonkin tot de Baltische Zee - Seymour Hersh

Sullivan heeft gelijk dat er een vocale minderheid op Capitol Hill is die niet bereid is om meer geld en militaire middelen in de gapende muil van Oekraïne te stoppen. Maar er zijn nog meer Democraten en Republikeinen die erop staan om elk wapensysteem dat we in onze magazijnen en bases hebben, naar Oekraïne te sturen. Dit is waanzin, maar dat het waanzin is, betekent niet dat de eisen genegeerd zullen worden.

Ik denk dat de belangrijkste factor tijdens de komende acht weken zal zijn hoeveel schade Rusland toebrengt aan de resterende militaire kracht en infrastructuur van Oekraïne. Tenzij de Oekraïense strijdkrachten zich massaal overgeven, is het beleid van Biden er echter op gericht om de oorlog gaande te houden. Politiek is de leidraad voor de beslissingen van het Biden-team over Oekraïne. De Amerikaanse leiders nemen er tot nu toe genoegen mee om de militaire situatie in Oekraïne te negeren zolang dit geen politieke problemen oplevert in de Verenigde Staten. Ze geven niets om dode en stervende Oekraïense soldaten. Zolang zij ervan overtuigd zijn dat de aanvallen van Oekraïne op Rusland Poetin verzwakken, zullen Biden en zijn kwaadaardige adviseurs het oorlogsvuur blijven aanwakkeren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oorlogen in de nabije toekomstVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuw IJzeren Gordijn in Europa, net als het vorige, is een creatie van Westerse vijandigheid tegenover Rusland
Volgend artikelWEF roept op tot concentratiekampen voor vrije meningsuiting om ‘Terroristen van het eerste amendement’ op te sluiten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

18 REACTIES

 1. Europa denkt twee keer na over de hulp aan Oekraïne in de aanloop naar de regionale verkiezingen
  “Nu Polen en Slowakije de komende maand verkiezingen te wachten staan, is de steun voor Oekraïne op een beangstigend niveau afgenomen voor Oekraïne, dat te midden van zijn tegenoffensief naar wapens zeurt”.
  https://english.almayadeen.net/news/politics/europe-thinking-twice-about-ukraine-aid-ahead-of-regional-el
  https://english.almayadeen.net/news/politics/french-politician-demands-no-more-weapons-shipments-to-kiev

 2. When the shit hits the fan

  Massale aanval op de Krim: Oekraïne bombardeert het hoofdkwartier van de Russische vloot – vuurt acht StormShadow/Scalp-raketten af
  Oekraïne bombardeert voor de tweede dag doelen op de Krim

  Voor de tweede dag op rij lanceerde Kiev een massale aanval met Storm Shadow/SCALP-kruisraketten op doelen op de Krim. Deze keer slaagde het erin het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot in Sebastopol te raken.

  Volgens Russische bronnen werd de aanval geleid door de Britten en de NAVO. >>>

  https://warnews247.gr/maziki-epithesi-enantion-tis-krimaias-i-oukranias-vomvardise-to-archigeio-tou-rosikou-stolou-sti-sevastoupoli-exapelyse-okto-pyravlous-stormshadow-scalp/

  • Hoe men het wendt of keert het draait op de wereldoorlog nummer 3 uit, Oost en West liggen té veruit elkaar om nog een werkzaam compromis te bedenken, gezichtsverlies is voor de Amerikanen niet denkbaar, maar wel meer dan een eeuw jagen op de Russische grondstoffen, geïnitieerd door de Khazaarse maffia die reeds eeuwen aanspraak maken op Zuid-Oekraïne.

   • Laten we hopen dat het niet zover komt,
    Ik hoop nog steeds op een wapenstilstand of een Korea style agreement.
    Maar ben ook bang dat je gelijk hebt Adriaan.
    Laten we het beste en veiligste hopen.

    Gr
    Rasamaga

  • Zeker!
   Steeds dichter bij WW3 die behoorlijk vernietigend zal zijn.
   Denk maar niet dat de Ukries een rol spelen bij dergelijke aanvallen.
   Het is slechts een dekmantel, dit zijn Anglo-Amerikaanse aanvallen waarbij gebruik wordt gemaakt van Anglo-Amerikaanse wapens, operators en infrastructuur (satellieten, spionagevliegtuigen, drones).
   De Russen weten dit, lijkt me.
   Sinds februari 2022 is het continu geëscaleerd, steeds een stukje verder.
   We lijken het punt ‘of no return’ al gepasseerd te zijn.
   Ik zag het interview van Tucker met Macgregor, de ongerustheid was op de gezichten af te lezen.

 3. De Oekraïne-oorlog heeft ook een voordeel: zolang wordt het moeilijk voor de Amerikanen om het te riskeren om in een ander land wat militair te gaan rommelen want de militaire hulppakketten voor dat land liggen al klaar.

 4. “Borrell says migration may be ‘dissolving force’ for EU: The Guardian
  In an interview for The Guardian, Josep Borrell touches on migration and how the Ukraine war outcome will create a new world order in which Europe may not be such an important player.”

 5. Biden’s DHS liet 200.000 illegale immigranten rechtstreeks naar 43 steden vliegen

  De regering-Biden heeft een nieuw programma gelanceerd om illegale immigratie te stimuleren, waardoor immigranten rechtstreeks vanuit hun woonplaats naar een Amerikaanse stad van hun keuze kunnen vliegen, zo blijkt uit nieuw verkregen gegevens.

  In plaats van zich langs de grens met Texas te haasten, laat het programma immigranten de app van de overheid gebruiken om een bestemming te kiezen, een vliegticket te kopen en ongezien binnen te vliegen op wat neerkomt op spookvluchten.

  https://www.washingtonexaminer.com/news/washington-secrets/bidens-dhs-let-200-000-illegals-migrants-fly-direct-into-43-cities?

 6. Wij hebben geen enkele controle meer over eigen land
  Afdrukken
  vrijdag, 22 september 2023 10:24 Hits: 3230
  einde soevereiniteit De dwangwet asielopvang gaat nu in een stroomversnelling, zodat deze nog voor de verkiezingen kan worden aangenomen.

  Ondertussen gaat de invasie onverminderd door en hebben politici geen enkele controle meer over ons land.

  Op het moment dat Nederland lid werd van de EU is het in feite al opgehouden te bestaan als onafhankelijk land.

  Vanaf dat moment heeft Brussel meer en meer macht naar zich toe getrokken en zijn we nu zover dat wij geen enkele controle meer hebben over ons eigen land.

  De Europese Unie is in het leven geroepen om te dienen als voorportaal voor de komende New World Order. Alles wordt steeds verder gecentraliseerd en als je van iedere situatie een mondiaal probleem weet te maken, dan is de stap naar een (communistische) wereldregering niet zo groot meer.

  Zoals we iedere dag kunnen zien vindt er op dit moment een asiel invasie plaats vanuit Tunesië, het land waar onze premier een deal mee heeft gesloten.

  In de laatste 5 dagen zijn op Lampedusa meer dan 15.000 asielzoekers aangekomen en men spreekt dan ook van een asielinvasie. Wat verder opvalt is dat het zo goed als allemaal jonge mannen zijn.

  Tijdens de tweede dag van de algemene politieke beschouwingen ging Rutte ook in op kritiek op zijn migratiedeal met Tunesië. Het valt volgens hem ’te betreuren’ dat ondanks de onlangs gesloten Tunesië-deal massaal boten met migranten aankomen op het Italiaanse eiland Lampedusa.

  De demissionair premier zegt daarover intensief contact te hebben met betrokkenen.

  Deze vrijmetselaar en Davos medewerker lacht al jarenlang iedereen in zijn gezicht uit, want het Kalergi plan verloopt heel voorspoedig.

  Omdat ons land al zo goed als alle zelfstandigheid is kwijtgeraakt kan het ook niet langer beschikken over de eigen grenzen. Andere Europese landen zoals Hongarije kunnen dat wel, maar Nederland helaas niet.

  Polen en Hongarije blijven Europese plannen voor het migratiebeleid in de Europese Unie blokkeren. Tijdens de EU-top in Brussel hebben regeringsleiders en staatshoofden gesproken over eerder gemaakte plannen, maar beide landen weigeren vooralsnog in te stemmen. ‘Dat mag, maar besluitvorming is net als worsten maken. Het zal altijd een beetje rommelig blijven’, aldus premier Rutte na afloop van de eerste dag van de top.

  Het moge duidelijk zijn dat ons land geen grenzen mag sluiten en dat de sluizen wijd open blijven voor de komende asiel invasie.

  Zo weet de Telegraaf vanmorgen te melden:

  Er is een Kamermeerderheid in de maak om de dwangwet voor asielopvang nog voor de verkiezingen van 22 november met stoom en kokend water door de Tweede Kamer te loodsen.

  Bovenstaande is het resultaat van het weggeven van de eigen soevereiniteit. Zoals altijd al lang geleden gepland en perfect uitgevoerd door vrijmetselaar Rutte die als afscheidscadeau het land opzadelt met een wet waardoor ook jij straks gedwongen kunt worden om je huis te delen met asielzoekers.

 7. Opmerkelijk dat een terreurregime uit noord amerika praat over respect van soevereiniteit, als dat regime kampioen is van het verwoesten van andere “soevereine” staten, denk maar aan de plundering en bezetting van Syrië, dat al een tiental jaren aan de gang is ,en de verwoesting van vele andere landen, van Vietnam, Korea, Laos, Cambodja, Sommalie, Irak, Lybië, Afganistan, Yemen, Yougoslavie, zonder de vele oorlogen tegen Amerikaanse landen, economisch of militair (Cuba, Venezuela, Honduras, Nicaraqua Panama, Ecuador, …) en niet vergeten de economische en financiële oorlog tegen de EU-landen.

  • Marko,
   Je hebt gelijk hoor, dit kan je dus niet meer zeggen op de gewone media of schrijven, de lijst van landen is nog veel langer, personen zijn vermoord en vervangen door hun welgezinde, voor vrijheid en democratie dat beweren ze gewoon, het Westen staat voor mij voor weinig waar ik nog iets mee heb, maar die media die ik zo belangrijk en die hebben zij bijna allemaal in handen en daardoor geloven veel mensen die informatie nog maar natuurlijk is er een enorme groep die kritisch is en die zijn wappies of terroristen nu zeg maar, dan hoef je ook niet meer de discussie aan, want die discussie verliest men, de tegenpartij heeft zoveel argumenten om aan te dragen dus frame je ze gewoon als in de war of veel erger, zo is de wereld nu, ik haat oorlog omdat het zoveel vernietigd en nergens goed voor is maar Rusland moet zegevieren, in tijd heb ik geen enkel idee maar dat is mijn enige hoop nog, voor mij is wat ik heb gelezen over 40-45, toen vocht tegen Nazi Duitsland en nu dus wederom tegen het fascisme, ook nu steunt het Westen die!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in