Hoeveel meer wapens van elke vorm en soort ook aan de Oekraïense nazi’s worden geleverd door hegemon VS en zijn westerse vazallen, Rusland slaat het door hen gecreëerde monster neer, schrijft Stephen Lendman.

Terwijl de wanhoop steeds moeilijker te verbergen is, kondigde Biden nog een wapenpakket van 2,5 miljard dollar aan voor het op instorten staande leger van Kiev.

Strykers, Bradleys, Britse Challenger-tanks en andere wapens zullen de dynamiek op de grond niet veranderen.

Hooguit zal het conflict erdoor worden verlengd, ten koste van nog eens vele duizenden Oekraïense levens, een tol die het leugenimperium en zijn westerse vazallen niets kan schelen.

En als de VS/Westerse regimes de Oekraïense nazi’s voorzien van zware tanks, “zullen de gevolgen voor Kiev alleen maar negatief zijn, terwijl het de militaire operatie van Rusland niet ernstig zal beïnvloeden”, benadrukte Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov vrijdag.

Het Biden-regime onder minister van oorlog voor beleid klonk illusoir zeggend:

Het regime heeft meer pantser nodig “om door de Russische verdediging te breken” – ondanks zijn onvermogen om dit doel ooit te bereiken sinds het begin van de bevrijdende SMO.

Het nieuwste pakket voor Oekraïne omvat naar verluidt 59 extra Bradleys, Himars-raketten, acht Avenger luchtverdedigingssystemen, 155-millimeter en 105-millimeter artilleriegranaten en andere gevechtsvoertuigen, volgens een verklaring van het Pentagon.

Al het bovenstaande en meer van hetzelfde verspilt miljarden dollars en bereikt geen enkel doel op het slagveld.

Maar volgens een zogenaamde Tallinn Pledge van de oorlogsministers van Groot-Brittannië, Polen, Estland, Letland, Litouwen, Denemarken, Tsjechië, Nederland en Slowakije:

“Wij verbinden ons ertoe collectief te streven naar de levering van een ongekende reeks donaties, waaronder zware tanks, zware artillerie, luchtverdediging, munitie en infanteriegevechtsvoertuigen” om de agressie van de Oekraïense nazi’s te helpen.

  Het Oekraïense leger is er slecht aan toe

Los daarvan, in een ander teken van de wanhoop van het Biden-regime, hyperventileerde zijn propagandacoördinator John Kirby vrijdag het volgende:

Het ministerie van Financiën zal (ten onrechte) de particuliere militaire groep Wagner aanmerken als “een belangrijke transnationale criminele organisatie onder Executive Order 13581 zoals geamendeerd. In coördinatie met deze aanwijzing zullen we volgende week ook aanvullende sancties opleggen tegen Wagner en zijn ondersteunende netwerk op meerdere continenten.”

Het Biden-regime is gefrustreerd door het vermogen van Wagner-strijders om strategisch belangrijke Soledar te bevrijden van de gesel van de nazi-bezetting.

De frustratie nam toe nadat zijn strijders de nederzetting Klescheevka hadden bevrijd.

Het ligt 9 km ten zuiden van het strategisch belangrijke Artyomovsk en de inname ervan is de sleutel tot de omsingeling en bevrijding van de stad, een belangrijk bolwerk en logistiek knooppunt voor de Oekraïense nazi’s.

Het Biden-regime en zijn westerse vazallen zijn wanhopig over hun onvermogen om de meedogenloze Russische opmars een halt toe te roepen en het door nazi’s geteisterde Oekraïense monster wordt vernietig dat zij jarenlang en voor meer dan 100 miljard dollar hebben gesteund sinds zij het in 2014 installeerden.

Volgens kolonel Vitaly Kiselev van Lugansk op donderdag:

“De vijand stuurde ongeveer 14 brigades om Artyomovsk en Soledar te verdedigen in een poging de controle over de plaatsen te behouden.”

Eén brigade bestaat uit ongeveer vierduizend man.

“Deze brigades verloren ongeveer 60-70% van hun manschappen en behaalden geen successen op het slagveld.”

Op 12 januari bevrijdden de Russische troepen Soledar volledig, Artyomovsk volgt.

De troepen van het regime die nog in de stad aanwezig zijn, worden omsingeld en hun aanvoerlijnen worden afgesneden, zodat ze twee opties hebben: capitulatie of de dood.

  Begin van de ommekeer? Macron: Europa moet weerstand bieden aan de druk om "vazalen van Amerika" te worden

Los daarvan meldde de website Big Serge vrijdag het volgende:

Rusland is “geduldig bezig de resterende gevechtscapaciteit van Oekraïne uit te putten.”

Dat gebeurt in Donbass, inclusief het gebruik van de onlangs gemobiliseerde troepen, terwijl het regime wankelt van de “onhoudbare verliezen.”

De meeste berichten van de Amerikaanse/Westerse mainstream media staan ver af van de realiteit ter plaatse, inclusief de onzin van de NYT in haar laatste nepnieuwseditie.

Daarin wordt de minister van Buitenlandse Zaken van het Britse Sunak-regime, Cleverly, geciteerd die de werkelijkheid tart door valselijk te beweren dat het bijna ingestorte leger van Kiev dit jaar “overwinnaar” kan worden – ondanks het feit dat er geen enkel vooruitzicht is op deze uitkomst.

En nu de bevrijding van Artjomovsk door Russische troepen vrijwel zeker is, tarten de VS/Westerse regimes en hun MSM-persagenten de realiteit door valselijk te beweren dat de stad niet van strategisch belang is.

Bij de verdediging ervan en van Soledar verloor het regime tienduizenden troepen terwijl het op de grond niets bereikte.

Sinds afgelopen zomer hebben Russische troepen de verdediging van het regime doorbroken.

Volgens Big Serge zijn de 2e en 3e “verdedigingsgordels van het regime… nu zwaar aan het bloeden.”

Hoeveel troepen het regime ook naar de frontlinie stuurt, de Russische troepen vernietigen ze systematisch.

Het regime blijft smeken om meer wapens, want Rusland vernietigt het meeste van wat door het Westen wordt geleverd.

En deze reality check:

Kiev heeft toegegeven dat de Russische artillerie haar met een factor 9 tegen 1 overtreft in belangrijke frontlinieposities.

Rusland vernietigt effectief Oekraïense artillerie, andere wapens en munitie.

  Terwijl Bradleys en Leopards worden opgeblazen, zegt het Witte Huis dat ze zich geen zorgen maken over Oekraïense verliezen

VS/Westerse regimes putten hun wapenvoorraden veel sneller uit dan ze kunnen worden aangevuld.

Russische wapens en munitie zijn superieur aan de beste in het Westen.

De Oekraïense oorlogsmachine van Amerikaanse makelij is sterk verzwakt en stevent af op instorting.

Er is geen onduidelijkheid over Ruslands komende overwinning.

Extra westerse wapens en uitrusting kunnen hooguit het onvermijdelijke uitstellen – ten koste van een verwoestend hoge menselijke tol.

Het collectieve Westen is onverschillig voor de levens en het welzijn van zijn eigen volk en geeft er geen zier om hoeveel Oekraïners er omkomen.

En ze onthullen niet de exponentieel stijgende aantallen gedode en gewonde kanonnenvoer troepen – een verwoestende menselijke tol voor een verloren zaak.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Lees deze tekst, als u Europeaan bent zal zij u pijn doen, u zult lijden, maar u moet haar lezen – “Wat u nu ziet is de dood van Europa”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky’s voormalige adviseur riskeert zijn leven om de Oekraïners de waarheid te vertellen
Volgend artikelIn video: Goedaardige Wagner stuurt lijken van gesneuvelde AFU-soldaten naar Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. maar geen laffe Nederlanders he als je voor oorlog bent dan sta je voorop bij Rutte en bende die je naar de klote helpt ik walg van deze kabinet allemaal naar het frtot

  • Een Sjoerd Sjoerdsma in Oekrains uniform in de frontlinies samen met de rest van de oorlogshitsers is wat ik wil zien , dat huilen komt dan vanzelf wel als ze er de tijd voor krijgen.

 2. Mag ik u allen herinneren hoeveel Amerikaans, NATO materieel en manschappen Polen op het moment herbergen, in in een moment van vol-idioterie gebruikt gaat worden tegen de Russen dat het einde van Europa zou kunnen betekenen n.m.m.

  POLEN DROOMT VAN “GROOTSTE LEGER IN EUROPA”

  Door Oekraïne te steunen in tijden van nood heeft de Poolse regering punten gescoord bij andere Europese lidstaten. Maar de militaire plannen van Polen kleuren een pak minder Europees, schrijft Frédéric Zalewski, politicoloog aan de Universiteit van Paris Nanterre.

  Kort nadat Rusland eind februari Oekraïne was binnengevallen, verwelkomde Polen honderdduizenden vluchtelingen en riep het op tot steun voor de bewapening van Kiev. En in maart al trok de Poolse premier samen met Tsjechische en Sloveense collega’s naar Kiev.

  Drie maanden later pas maakten Duitsland, Frankrijk en Italië de inhaalbeweging. Ze versterkten zo het verhaal van Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) dat het Europese leiderschap naar het Oosten opschuift. De hardere houding van Warschau ten opzichte van Rusland lijkt ook steeds meer gerechtvaardigd, nu het conflict de veiligheidskwesties aan de oostflank van de NAVO in de schijnwerpers zet.

  Maar de Russische oorlog tegen Oekraïne heeft ook geleid tot minder liberale ambities. Zo heeft de Poolse minister van Defensie herhaaldelijk plannen aangekondigd om zijn veiligheidsbudget in 2023 meer dan te verdubbelen met het oog op de opbouw van een “groot leger” dat in staat is de schok van een Russische militaire aanval te weerstaan.

  Machtigste leger van Europa

  https://www.ipsnews.be/artikel/polen-droomt-van-grootste-leger-europa

  Navo-landen hebben al 325 duizend militairen op Europese oostflank, nieuwkomers zijn relatief klein
  De door Navo-baas Jens Stoltenberg gewenste uitbreiding van de alliantie kan de troepenmacht in Oost-Europa versterken. Deze is overigens al aanzienlijk. Met Finland en Zweden verwelkomt de Navo relatief kleine legermachten.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/navo-landen-hebben-al-325-duizend-militairen-op-europese-oostflank-nieuwkomers-zijn-relatief-klein~b68b21c0/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  • Het grootste leger na het Amerikaanse is wel het Turkse. Waarom gaat Stoltenberg niet eens op de koffie (thee?) bij Erdogan om hem als fier Navo-lid aan te porren om te helpen met materiaal voor Oekraïne? Waarom horen we daar niks van?

   • lol, omdat turkije een russisch partner is…..
    en de turken zijn alleen in naam lid van navo…
    het zijn moslims en het is geoorloofd voor hen om andersgelovigen te beliegen en bedriegen als het hen uitkomt en heel toevallig komt deze proxyoorlog hen ontzettend goed uit….
    een van de landen die er ontzettend goed gaan uitkomen in deze proxyoorlog is nu wel ’toevallig’ turkije..naast rusland, china, iran, syria, servië enzomeer….europa zelf? amerika zelf?? niet zo zeer….

    • Percies, Turkije heeft ook het maagzweer van de Amerikaanse acties om hun munt, de Lira, te torpederen als sanctie voor de aankoop van de Russische S400, met daarbij de uitsluiting van de S35. De lijst van landen die hangende voeten hebben om nog met de Anglo-Amerikanen en hun Europese slaafjes mee te doen wordt alsmaar langer. Wacht tot die allemaal van hun dollars afwillen.

  • De reden waarom de vazalstaat Polen moet worden geofferd, ze zijn te blank, ze zijn niet woke genoeg en vooral schreeuwen ze teveel tegen Brussel.
   Het anti Russische sentiment in Polen wordt daarom gebruikt om hen te elimineren.
   Oekranazïe heeft gewoon gefaald om Rusland serieus dwars te zitten.
   Is gewoon mijn mening en idee.

  • Het kan zijn dat de Polen ook nog een ander appeltje te schillen heeft naast hun haat tegen Rusland.

   ‘Slachtingen van Polen in Wolhynië en Oost-Galicië’
   ‘De moordpartijen op Polen in Wolhynië en Oost-Galicië werden uitgevoerd in het door Duitsland bezette Polen door de Het Oekraïense opstandelingenleger, of de UPA, met de steun van delen van de lokale Oekraïense bevolking tegen de Poolse minderheid in Wolhynië, Oost-Galicië, delen van Polesië en de regio Lublin van 1943 tot 1945. ‘

   ‘Het hoogtepunt van de bloedbaden vond plaats in juli en augustus 1943. De meeste slachtoffers waren vrouwen en kinderen. Veel van de Poolse slachtoffers, ongeacht leeftijd of geslacht, werden gemarteld voordat ze werden vermoord; enkele van de methoden waren onder meer verkrachting, verminking of verbranding. De acties van de UPA resulteerden in tussen de 50.000 en 100.000 doden.’

   ‘Volgens Timothy Snyder was de etnische zuivering een Oekraïense poging om te voorkomen dat de naoorlogse Poolse staat zijn soevereiniteit zou doen gelden over gebieden met een Oekraïense meerderheid die deel uitmaakten van de vooroorlogse Poolse staat.’

   ‘Henryk Komański en Szczepan Siekierka schrijven dat de moorden rechtstreeks verband hielden met het beleid van Stepan Bandera’s factie van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten en haar militaire tak, het Oekraïense Opstandelingenleger, wiens doel, zoals gespecificeerd op de Tweede Conferentie van de OUN-B op 17-23 februari 1943 was om alle niet-Oekraïners te zuiveren van de toekomstige Oekraïense staat.’

   ‘De bloedbaden leidden tot een conflict tussen het Poolse verzet en de Oekraïense opstand in de door Duitsland bezette gebieden, waarbij het Poolse binnenlandse leger in Wolhynië op veel kleinere schaal reageerde op de Oekraïense aanvallen.’
   https://en.wikipedia.org/wiki/Massacres_of_Poles_in_Volhynia_and_Eastern_Galicia

 3. De belangrijke MUZIEK van de WERELD wordt al lang op andere evenementen gespeeld, we geloven nog steeds dat we het middelpunt van de wereldeconomie zijn. Dat is niet meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in