Europa was de geboorteplaats van de mensheid, niet Afrika, vinden wetenschappers

2

De geschiedenis van de menselijke evolutie is herschreven nadat wetenschappers hebben ontdekt dat Europa de geboorteplaats van de mensheid was en niet Afrika.

Momenteel geloven de meeste experts dat onze menselijke afstamming ongeveer zeven miljoen jaar geleden is gescheiden van apen in Centraal-Afrika, waar mensachtigen de volgende vijf miljoen jaar bleven voordat ze zich verder waagden.

Maar er zijn twee fossielen van een aapachtig wezen met menselijke tanden gevonden in Bulgarije en Griekenland, daterend van 7,2 miljoen jaar geleden.

De ontdekking van het wezen, Graecopithecus freybergi genaamd, en door wetenschappers bijgenaamd ‘El Graeco’, bewijst dat onze voorouders zich in Europa al 200.000 jaar voor de eerste Afrikaanse hominide begonnen te ontwikkelen.

Een internationaal team van onderzoekers zegt dat de bevindingen het begin van de menselijke geschiedenis volledig veranderen en de laatste gemeenschappelijke voorouder van zowel chimpansees als mensen – de zogenaamde Missing Link – in het Middellandse Zeegebied plaatsen.

Tot op zekere hoogte is dit een nieuw ontdekte ontbrekende schakel. Deze studie verandert de ideeën met betrekking tot de kennis over de tijd en de plaats van de eerste stappen van de mensheid, aldus Professor Nikolai Spassov, Bulgaarse Academie van Wetenschappen.

Destijds was Oost-Europa door de klimaatverandering veranderd in een open savanne die apen dwong nieuwe voedselbronnen te vinden, wat volgens de onderzoekers een verschuiving in de richting van bipedalisme in de hand werkte.

Graecopithecus is geen aap. Hij is lid van de stam van de homininen en de directe voorouder van de mens.

Het voedsel van de Graecopithecus was verwant aan de tamelijk droge en harde savannevegetatie, in tegenstelling tot die van de recente mensapen die in de bossen leven. Daarom heeft hij, net als de mens, brede kiezen en dik tandglazuur.

Tot op zekere hoogte is dit een nieuw ontdekte ontbrekende schakel. Maar ontbrekende schakels zullen altijd blijven bestaan, want evolutie is een oneindige keten van opeenvolgende vormen. Waarschijnlijk zal het gezicht van El Graeco op een grote aap lijken, met kortere hoektanden.

Het team analyseerde de twee bekende exemplaren van Graecopithecus freybergi: een onderkaak uit Griekenland en een bovenpremolaire tand uit Bulgarije.

  Het FvD: een Paard van Troje

Met behulp van computertomografie konden ze de interne structuren van de fossielen visualiseren en laten ze zien dat de wortels van premolaren op grote schaal versmolten zijn.

Hoewel mensapen meestal twee of drie afzonderlijke en uiteenlopende wortels hebben, komen de wortels van Graecopithecus samen en zijn ze gedeeltelijk samengesmolten – een eigenschap die kenmerkend is voor de moderne mens, de vroege mens en een aantal pre-mensen, zegt hoofdonderzoeker Professor Madelaine Böhme van de Universiteit van Tübingen.

De onderkaak heeft extra tandwortelkenmerken, wat suggereert dat de soort een mensachtige was.

De soort bleek ook enkele honderdduizenden jaren ouder te zijn dan de oudste Afrikaanse hominide, Sahelanthropus tchadensis, die in Tsjaad werd gevonden.

We waren verrast door onze resultaten, omdat de pre-mensen tot nu toe alleen bekend waren uit Afrika ten zuiden van de Sahara, zegt promovendus Jochen Fuss, een Tübinger promovendus die dit deel van de studie uitvoerde.

Professor David Begun, een paleo-antropoloog aan de Universiteit van Toronto en medeauteur van deze studie, voegt hieraan toe: “Deze datering stelt ons in staat om de menselijk-chimpansee die in het Middellandse-Zeegebied is opgesplitst, te verplaatsen”.

Tijdens de periode dat de Middellandse Zee vaak volledig verdroogde, vormde het een landbrug tussen Europa en Afrika en liet het de apen en vroege hominiden toe om tussen de continenten te passeren.

Het team is van mening dat de evolutie van de hominiden mogelijk werd gedreven door dramatische milieuveranderingen die meer dan zeven miljoen jaar geleden de vorming van de Noord-Afrikaanse Sahara in gang hebben gezet en de soorten verder naar het noorden hebben geduwd.

  Kunst van het bedriegen

Ze vonden grote hoeveelheden Saharaans zand in lagen uit die periode, wat suggereert dat het veel noordelijker ligt dan nu.

Professor Böhme voegt hieraan toe:

Onze bevindingen kunnen uiteindelijk onze ideeën over de oorsprong van de mensheid veranderen. Persoonlijk denk ik niet dat de afstammelingen van Graecopithecus uitsterven, ze kunnen zich later naar Afrika hebben verspreid. De splitsing van chimpansees en mensen was één enkele gebeurtenis. Onze gegevens ondersteunen de opvatting dat deze splitsing zich in het oostelijke Middellandse Zeegebied voltrok – niet in Afrika.

Als deze theorie geaccepteerd wordt, zal deze theorie inderdaad het begin van de menselijke geschiedenis veranderen.

Dierenmarteling door asielzoekers: het aantal gevallen van sadistische daden neemt toe

Vorig artikelDeense politie: criminele bendes bestaan ​​voor 98% uit immigranten
Volgend artikelFamilie Mohammed krijgt ruim 5.000 euro per maand en 220 m² woonruimte
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Hoorde zo’n negerin gisteren vanaf een verhoging óf vanuit een boom, dat weet ik niet meer, roepen : “Blanken hebben ons álles afgepakt !” Dán ben je pas écht volkomen gek geworden ! Dat volkje had helemaal niks om af te pakken, nou ja, alleen hun knekel door de neus. Álles wat zij thans bezitten is afkomstig van zg ontwikkelingsgeld. Veel geld kwam niet terecht bij de inboorlingen maar werd ingepikt door hun opperhoofd, Chief Whippie, die óns geld verbraste aan vrouwen, drank én 100-den dure auto’s, de roepende zwarte mevrouw die ik hoorde heeft kennelijk haar geheugen verloren, jammer !

  2. Ik weet iemand die – onderbouwd met een scala aan argumenten – er stellig van is dat de geboorteplaats van de mensheid op één van de eilanden van de Filipijnen is. Hij onderhoud een kanaal op ‘TT’ en daagt een ieder uit om de argumenten te kraken. Naam kanaal: The God Culture.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in