Het lot van talrijke ‘sleutelgetuigen’ uit Wuhan in China, die blijkbaar te dicht bij het geheim van Covid-19 kwamen, laat zien hoe gevaarlijk het zoeken naar de waarheid is. Net zo mysterieus als de epidemie zelf, lijkt de plotselinge verdwijning van deze mensen.

Foto ter illustratie

In april werd bekend dat de Chinese vrouwelijke arts Dr. Ai Fen plotseling onvindbaar was. Het hoofd van de spoedafdeling van het Wuhan ziekenhuis was ongeveer 2 weken eerder in het openbaar naar buiten gekomen met een aankondiging om uit te leggen dat de autoriteiten haar en haar collega’s beletten de wereld te waarschuwen, meldt Anonymousnews.

Vooral Chinese artsen, journalisten en bloggers, die verborgen waarheden over Covid-19 aan het licht willen brengen, leven gevaarlijk. Wat er sinds de uitbraak van de nieuwe Corona-epidemie in China gebeurt, wordt steeds angstaanjagender. Dit geldt ook voor de verdwijning van “sleutelgetuigen” van de werkelijke gebeurtenissen en voor al diegenen die geïnteresseerd waren in het blootleggen van feiten.

Rijkelijk mysterieus was al de dood van de Chinese oogarts Li Wenliang uit Wuhan, die al eind december waarschuwde voor het uitbreken van een gevaarlijke epidemie en vervolgens door de staatsautoriteiten werd gedisciplineerd. Hij moest bevestigen dat hij valse informatie had verspreid; er waren geen aanwijzingen dat de ziekte van persoon tot persoon overdraagbaar was.

China’s media zwijgen

Volgens berichten werd de 34-jarige Li Wenliang zelf ziek met Covid-19 en stierf kort daarna, in de nacht van 6 februari. De media hebben de dood van de “Wuhan Blower” verzwegen. Kort daarna stierf ook zijn chef aan de ziekte. Dit was niet het enige dat de discussie heeft aangewakkerd over de vraag of er misschien wat ‘hulp’ is aangeboden.

  China: Schoolkinderen moeten afstand-hoeden dragen

De omstandigheden van Li Wenliang’s dood zouden ons aan het denken moeten zetten. Zijn vrouw Fu Xuejie praatte dagelijks met de zieke man, die in het afgesloten ziekenhuis van Wuhan lag en niet bezocht mocht worden. Vlak voor zijn dood had hij haar geschreven dat alles in orde was. Toen ze niets meer van hem hoorde, vroeg ze collega’s om hulp, maar het was alleen via de media dat ze van de dood van haar man hoorde.

Ongeveer een maand na zijn dood werd Li Wenliang door de Chinese communistische partijregering geprezen voor zijn gedrag – wat een golf van kritiek, woede en verontwaardiging veroorzaakte. In een interview met het Chinese informatieportaal Jiemian meldde Fu Xuejie later dat ze reeds wekenlang tevergeefs op de resultaten van het onderzoek naar de doodsoorzaak wacht. De CCP zorgde er echter voor dat dit gesprek al na 3 uur werd verwijderd. Hetzelfde gold voor een interview met de dokter Ai Fen, dat kort daarna verdween.

Het tijdschrift People publiceerde de dialoog onder de titel “The Whistle-Giver” online; maar de volledige inhoud werd vervolgens ook met dwang binnen 3 uur verwijderd. Ai Fen werd voor het eerst geconfronteerd met het Coronavirus op 18 december 2019. Via haar heeft de informatie over het nieuwe SARS-virus eindelijk Li Wenliang bereikt.

Een cryptische boodschap

Nadat ze besloten had om in de openbaarheid te treden, verdween Ai Fen. Het Australische tv-programma 60 Minutes Australia rapporteerde over de zaak, waarna plotseling de eerste tekenen van leven van de dokter weer verschenen, zij het met vreemde berichten. Op haar Chinese website verscheen het cryptische bericht: “Een rivier. Een brug. Een weg. Een klokkenspel”.

Deze post ging alleen vergezeld van een stadslandschap van Wuhan. In de dagen van haar verdwijning had Ai Fen geschreven: “Dank u voor uw zorg en liefde. Ik ben in orde voor nu en ik ben nog steeds aan het werk”. Zelfs nadat ze al was verdwenen, postte ze groeten voor dwaze 1 april, blijkbaar in opperbeste stemming. Zoals Radio Free Asia heeft gemeld, moeten de gevangenen hun accounts echter onder controle en druk van de autoriteiten bijhouden, en het is mogelijk dat de politie zelf dergelijke vermeende persoonlijke berichten produceert.

  Studie: Chemische stof die penissen doet krimpen, gevonden in mondkapjes

“Ze volgen me!”

De One Free Press (OFP) Coalition is toegewijd aan het helpen van journalisten die geconfronteerd worden met aanzienlijke represailles in hun pogingen om betekenisvolle waarheden aan het licht te brengen, en heeft een lijst samengesteld van de tien meest flagrante gevallen van aangevallen verslaggevers. De lijst bevat de naam Chen Qiushi. De geëngageerde Chinese burgerjournalist nam de laatste beschikbare hogesnelheidstrein naar Wuhan om verslag uit te brengen over de uitbraak van de ziekte en de situatie in de klinieken daar.

Nauwelijks een week later verdween ook hij spoorloos. Hetzelfde geldt voor de uit Wuhan stammende zakenman Fang Bin die verslag wilde doen van de feiten. In maart verdween topjournalist Li Zehua, die pas 25 jaar oud was, midden in Wuhan nadat hij vanuit zijn auto had gemeld dat hij werd achtervolgd. “Ik word achtervolgd door een staatsveiligheidsauto – ik ben in Wuhan, ze achtervolgen me”, kondigde hij haastig aan in zijn zelf opgenomen smartphonebericht.

Wat zit er nog meer achter?

Zehua kondigde ook aan dat hij net onderzoek had gedaan naar een hoogbeveiligd laboratorium. Toen hij deze faciliteit bezocht, was hij meteen het doelwit. Dus het virus komt toch uit een geheim biolab? China en onze media hebben dit onmiddellijk afgedaan als een duistere samenzweringstheorie en speculatie. Terwijl wetenschappers in 2017 in het tijdschrift Nature waarschuwden dat het virus zou kunnen ontsnappen uit het maximaal beveiligd laboratorium nabij de dierenmarkt van Wuhan, verklaarden onderzoeksgroepen later dat DNA-analyse van het nieuwe Coronavirus een kunstmatige oorsprong uitsloot; de ziekteverwekker was duidelijk het resultaat van natuurlijke selectie. Nu is echter onlangs gemeld dat China het Coronavirus in zowel vleermuizen als biggen heeft geïnjecteerd en andere biggen met de besmette resten heeft gevoerd. In het Wuhan Biowapens Laboratorium. Kan dat waar zijn?

  Soldaten controleren burgers: Europa tuimelt in een Coronadictatuur

De Britse ministers nemen de laboratoriumtheorieën over de oorsprong van het virus nu blijkbaar serieuzer. Is het denkbaar dat de voortdurende doofpotaffaire niet alleen betrekking heeft op het Coronavirus, dat nu overal ter wereld bekend is, maar vooral op de ware oorsprong ervan? En is het mogelijk dat ook de Verenigde Staten erbij betrokken zijn? Rechtenprofessor Francis Boyle is ervan overtuigd dat het virus een biologisch wapen uit het laboratorium is.

China weigert onafhankelijk onderzoek naar de oorsprong van het virus

Vorig artikelArabische oproep tot moslimgebed moet over Duitsland schallen
Volgend artikelZullen we een burgeroorlog in het Westen meemaken?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Zoals ik het zie is het virus bewust door China verspreid waarna de economie wereldwijd instort.
    Daarna kunnen ze bedrijven goedkoop opkopen. Ik hoop dat de rest van de mensheid wijs is en dat niet laat gebeuren. Stereker nog we moeten Chinese producten gaan boycotten. China heeft teveel grip op de economie waarna ze kunnen dreigen als wij kritiek op hen hebben. En dat Amerika kritiek heeft op de WHO is zeer terecht. Ook nu laten ze die markten weer open gaan met hun toestemming. Maar ja als je ziet wie er aan het hoofd staat begrijp je dat wel. Ook afkomstig uit een bevolkingsgroep met laag I.Q.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in