China heeft de eisen voor een internationaal onafhankelijk onderzoek naar de oorsprong van het Coronavirus geweigerd. Een van de topdiplomaten van het land in het Verenigd Koninkrijk, Chen Wen, zei dat de eisen politiek gemotiveerd waren en China’s aandacht voor de bestrijding van de pandemie zouden ondermijnen.

Informatie over de oorsprong van het virus zou kunnen leiden tot effectievere manieren om de infectie te bestrijden, zo meldt de BBC. Er zijn verschillende suggesties over waar het virus vandaan komt. Aanvankelijk geloofden de meeste mensen dat het virus afkomstig was van een dierenmarkt in Wuhan, maar meer recentelijk is ook een viruslaboratorium in hetzelfde gebied geïdentificeerd als de bron van de infectie.

Tegelijkertijd wordt in een EU-verslag China beschuldigd voor de verspreiding van desinformatie over de Coronacrisis. Ook Donald Trump heeft China herhaaldelijk aangehaald voor zijn hantering van de uitbraak en de staat Missouri klaagt de Chinese regering aan omdat ze te weinig heeft gedaan om het virus te stoppen.

Eerste Amerikaanse staat klaagt China aan wegens Coronapandemie

Vanaf het begin van de pandemie werden internationale onderzoekers geëist om uit te zoeken hoe het allemaal is begonnen. Op donderdag zei de Australische premier Scott Morrison dat hij de kwestie volgende maand aan de orde zal stellen op de Wereldgezondheidsvergadering, die de uitvoerende tak van de WHO is, waar Australië een zetel heeft.

“Zou niemand helpen”

Maar Chen vertelde de BBC dat haar land niet akkoord gaat met een dergelijk onderzoek.

“Dit is een politiek gemotiveerd initiatief, ik denk dat niemand het hier mee eens kan zijn… Het zou niemand goed doen.

We vechten momenteel tegen het virus en concentreren al onze inspanningen op het bestrijden van het virus. Waarom praten over een onderzoek daarnaar? Dit zal niet alleen de aandacht afleiden, maar ook de middelen.

Dit is een politiek gemotiveerd initiatief, ik denk dat niemand het hier mee eens kan zijn… Het zou niemand goed doen”, zei ze.

Ze ging verder met te zeggen dat er veel geruchten zijn en noemde het “een politiek virus” dat net zo gevaarlijk is als het virus zelf, zo niet meer.

  Verdere sterfgevallen kort na de Coronavaccinatie in Zwitserland en Israël

Europa nerveus voor China

De regeringen van Europa zijn tot nu toe voorzichtig geweest met het aangaan van diplomatieke gevechten met China in deze delicate tijd. Een Britse ambtenaar, die anoniem wil blijven, vertelde de BBC dat er sprake is van “nervositeit” en dat de betrekkingen met China “gevoelig” zijn.

Landen zijn afhankelijk van Beijing voor de levering van essentiële apparatuur om de Coronacrisis aan te pakken en willen tegelijkertijd open informatiekanalen om te begrijpen wat er is gebeurd om toekomstige uitbraken te voorkomen – een strategie die zorgvuldig moet worden afgestemd.

“We moeten de retoriek en de confrontatie kalmeren, want we hebben iets ernstigers te doen”, zegt Charles Parton, een voormalig Brits diplomaat in China en nu bij de denktank RUSI.

In schril contrast daarmee staan de Verenigde Staten, waar de Chinese kwestie tijdens hun verkiezingsjaar steeds meer wordt gepolitiseerd, waarbij een harde lijn tegen China naar verwachting aan kracht zal winnen.

EU-verslag

In het verslag van de EU staat onder andere dat Chinese ambtenaren en staatsmedia hebben geprobeerd de uitbraak aan anderen de schuld te geven, waarbij ze hebben verhuld dat Wuhan de oorzaak van de uitbraak was en militaire vertegenwoordigers van de VS de schuld hebben gegeven.

De auteurs van het rapport schrijven ook dat er “significant bewijs is van geheime Chinese acties op sociale media”, waarbij verschillende netwerken op Twitter met koppeling aan de Chinese regering worden aangewezen.

Corona maakt alles nog erger: Hoge VN-ambtenaar voorspelt hongersnood van “Bijbelse proporties”

Vorig artikelHet Hongaarse gezinsbeleid is een succes: het aantal geboorten en huwelijken neemt sterk toe
Volgend artikelAfrikaanse moslim gooit al biddend vrouw uit raam van de 11e verdieping
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Heel de wereld moet de schade claimen bij China. De vervuiler betaald. En vanaf nu wat meer laten produceren in Europa en niet meer in China. Ook de regeringen doen er goed aan om torenhoge importtarieven te gaan heffen. En Chinezen en andere Aziaten verbieden bedrijven op te kopen. Kan je het niet redden dan val je maar om. Er ontstaat wel weer een nieuw bedrijf. We blijven toch goederen en eten nodig hebben. En ja het zal duurder worden maar dan kopen we niet te veel en ook geen onnodige prullaria.

    • Niet alleen de Chinese staat aansprakelijk stellen. Ook de nationale staten die puur alleen om de centen bijna alles in China laten produceren zonder rekening te houden met de nationale veiligheid onafhankelijkheid en medische onafhankelijkheid zodat de miljardairs nog meer konden oppotten. Neem een voorbeeld aan Poetin die legt de Rothchilds en Rockefellers en dat andere asociale miljardairs clubjes het vuur aan de schenen. Gelukkig heb je ook overigens ook miljardairs met meer nobele bedoelingen. Degenen die ik genoemd hebben hebben een duistere reputatie. De Rothchilds hebben bijna alle oorlogen gefinancierd de laatste eeuwen. Aan hen hebben we ook de bastaard Oranjes te danken die de verovering van NL, gefinancierd door de Rorhchilds, later terug betaald door de belasting opbrengsten van de bevolking. De Rocekfellers hebben de giftige chemische farmacie bevorderd. Nu zitten we met de ellende en mogen we geen kritiek hebben op onze zogenaamde ‘criminele’ leiders.

  2. Geheel mee eens. En ik doelde ook op de productie terug te halen naar Europa. Ten eerste meer kwaliteit en inderdaad geen afhankelijkheid van Azië. En het zal wel racistisch over komen maar dat interesseert mij niet. De families die je noemt zijn Joden of hebben een stevige band met hen. Ik vind het hel erg wat er gebeurd is met de onschuldige Joden in WWII. Maar het zijn de rijke Joden die er van geprofiteerd hebben en zelfs hun eigen volk hebben verraden. Alles vanwege dat verdomde geld dat ze hun hele leven niet kunnen uit geven. Puur omdat ze teveel hebben. En zij zijn nu ook de genen die er nog rijker door worden. En wederom over heel veel lijken.

  3. Elk communistisch land heeft een diktator Wie niet in het gareel loopt moet verdwijnen.
    Elke diktator is ook een massa moordenaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in