mRNA-vaccins: eerste aanwijzingen voor langetermijneffecten

Herprogrammering van het immuunsysteem

36

Er is nog geen onderzoek gedaan naar de schade op lange termijn van de mRNA coronavaccins, die al bij miljoenen zijn toegediend. “Er is in de menselijke geneeskunde nog nooit een goedgekeurd mRNA-vaccin tegen een infectieziekte geweest. En vaccins kwamen vóór COVID-19 niet verder dan de vroege eerste klinische fase”, zegt de Oostenrijkse bioloog Clemens Arvay.

“mRNA-vaccins vertegenwoordigen een nieuwe technologie, een technologie waarvoor minstens 244 verschillende kandidaten in de proeffase nodig zijn om een succesvol vaccin te ontwikkelen dat pas over minstens 13 jaar klaar zal zijn voor de markt en dat in de ontwikkelingsfase 5,5 miljard euro zal vergen”. Zo vatten Stephanie Seneff en Greg Nigh, beiden van het Massachusetts Institute of Technology aan de Harvard University, het samen in een uitgebreid wetenschappelijk artikel. Volgens hun lezing behoren mRNA-vaccins tot de categorie van “ongekende vaccins”, bericht reitschuster.de.

Een van de belangrijkste bevindingen van Seneff en Nigh’s meer dan 40 pagina’s tellende artikel: vaccins verhogen het risico dat afnemende niveaus van monoklonale antilichamen SARS-CoV-2 treffen en tot ernstige ziekte leiden. De oorzaak ligt in een proces dat bekend staat als Antibody-Dependent Enhancement (antilichaam-afhankelijke versterking). De gelijknamige infectiebevorderende antilichamen binden zich aan het oppervlak van virussen, maar kunnen deze niet neutraliseren. Dit leidt tot een verhoogde opname van het virus in een cel, waardoor de verspreiding en de replicatie worden bevorderd.

Verminderde immuunrespons

Twee studies die begin mei als voorpublicaties zijn gepubliceerd, wijzen eveneens in de richting van mogelijke bijwerkingen of symptomen op lange termijn. De auteursgroep is een samenwerking van wetenschappers van het Helmholtz Centrum voor Infectie Onderzoek, de Hannover Medical School en de Universiteit van Bonn, alsmede 23 artsen en onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

  Tot 24.000 euro extra per maand: Vorstelijke overheidsbeloning voor Duitse vaccineer-artsen

“Preprints krijgen ruime aandacht in de media als ze suggereren dat vaccins veilig zijn”, zegt Arvay, “maar in het geval van deze studie is er geen melding van gemaakt in een toonaangevend Duitstalig medium. Alleen een Engelstalige titel in een medisch vaktijdschrift kon worden gevonden”.

Uit de twee wetenschappelijke artikelen blijkt dat na de vaccinatie de reactie van het immuunsysteem op de zogenaamde toll-like receptoren was verminderd. Deze spelen een essentiële rol in het menselijke aangeboren immuunsysteem door de structuren van ziekteverwekkers te herkennen. De immuunrespons op deze receptoren was verminderd na vaccinatie, niet alleen voor virale maar ook voor bacteriële pathogenen.

Herprogrammering van de aangeboren immuunrespons

“Aan de andere kant, en dit is ook zeer interessant, wordt de cytokinerespons versterkt bij schimmelpathogenen. En dit is gewoon een stof die de ontstekingsreacties regelt en de ontstekingsreacties en immuunreacties”, zei Arvay.

De onderzoeksteams uit zowel Duitsland als Nederland concluderen dat de vaccins weliswaar doeltreffend zijn, maar dat er weinig bekend is over de gevolgen op lange termijn voor het aangeboren en verworven immuunsysteem. “En zij concluderen dat RNA-vaccinatie, in het geval van Biontech en Pfizer, de reactie verandert van ons aangeboren immuunsysteem, onze achtergrondimmuniteit die we van nature hebben tegen ziekteverwekkers”, voegt Arvay toe.

Het origineel luidt:

De resultaten tonen aan dat de effecten van het BNT162b2-vaccin verder reiken dan het adaptieve immuunsysteem. Het Biontech/Pfizer mRNA-vaccin BNT162b2 induceert een complexe functionele herprogrammering van de aangeboren immuunrespons. Hiermee moet rekening worden gehouden bij de ontwikkeling en toepassing van deze nieuwe klasse van vaccins.

Deze bezwaren moeten worden onderzocht, eist de bioloog met de lange vlecht – “en indien mogelijk, voordat we overgaan tot miljoenen of miljarden toepassingen op mensen buiten de risicogroepen – en nu misschien op adolescenten en kinderen. We weten helemaal niet wat een dergelijke mogelijke herprogrammering of herprogrammering van het aangeboren immuunsysteem zou kunnen betekenen voor kinderen voor het leven, wier immuunsysteem zich nog aan het ontwikkelen is”.

Ambitieuze wetenschapper met moed en ruggengraat

  FvD: "Wereldgezondheidsorganisatie is bezig met de Grote Reset" (Video, Nederlands transcript)

Hij zei dat de studies, gepubliceerd als een preprint, de eerste aanwijzing zijn van mogelijke zeer complexe immunobiologische effecten op lange termijn. “We weten niet precies wat dit uiteindelijk voor de gezondheid betekent. Bovendien weten we niet of dit blijvende of voorbijgaande effecten zijn”.

Volgens de bioloog is het uiterst riskant om “deze tekenen, naast de steeds terugkerende trombotische voorvallen, nu te negeren en te doen alsof deze fundamentele vraagtekens niet bestaan met deze nieuwe technologieën”. Arvay, die meer dan een dozijn boeken heeft geschreven, dringt erop aan dat dergelijke vragen worden beantwoord voordat het vaccin wordt toegediend aan miljarden mensen die geen tekenen van COVID-19 hebben.

De studie toont aan dat we nog met veel vragen zitten, dat we zelfs potentiële probleemgebieden nog niet kennen omdat deze vaccins nog zo onbewezen zijn. Het kan niet zo zijn dat men in de media en de politiek blijft doen alsof er geen mogelijke langetermijneffecten zijn. Dat is met deze studies weerlegd, aldus Arvay.

Hoewel de 40-jarige bioloog nog vele jaren van zijn carrière te gaan heeft en zich er zeker van bewust is hoe kritische stemmen momenteel worden gemuilkorfd, toont hij ruggengraat – en enorme moed: “Ik sta achter elk woord dat ik in mijn boek heb geschreven. Ik blijf achter mijn boek en mijn video’s staan, ook al betekent dat nog meer vijandigheid en laster. Dit komt omdat de wetenschap zich laat leiden door bewijzen en geen politiek verhaal of vooraf bepaald paradigma volgt. Dat heeft niets met wetenschap te maken”.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Worden we klaargestoomd voor massale ontvolking?


Volg Frontnieuws op Telegram

  Aspirine verlaagt risico op COVID: Nieuwe bevindingen ondersteunen voorlopig Israëlisch onderzoek
Vorig artikelMexicaans programma bewijst per ongeluk Covid Vaccin Magneet Theorie terwijl men het probeert te ontkrachten
Volgend artikelPakistan: als je je niet laat vaccineren, worden je simkaarten geblokkeerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

36 REACTIES

 1. Wat ik wel eens zou willen zien is het harde bewijs voor dit:

  “De onderzoeksteams uit zowel Duitsland als Nederland concluderen dat de vaccins weliswaar doeltreffend zijn,”

  Of heb ik iets gemist? Ik dacht nog nooit bewijs gezien te hebben dat de gifspuit doeltreffend is om een mens te beschermen tegen de covid, wat het ook moge zijn. Wel lees ik herhaaldelijk dat Ingespotenen desalniettemin “geinfecteerd zijn met de covid.” Hoe zit dat.

  Dit lijken me weer van die borstkloppende uitspraken van de wetenschappers dat er dit gedaan moet worden, en dat gedaan moet worden, maar ze lopen wel nog steeds om de hete brei heen zonder de hete brei pure rotzooi te noemen, wat het is. Wat voor toegevoegde waarde hebben deze uitspraken om die hele globale covid teringzooi vol leugens en bedrog te stoppen? Niks.

   • Pardon?

    Ik vroeg me af waar het harde bewijs is dat de spuit “doeltreffend” is. In andere woorden, waarom nemen zoveel mensen die spuit, als je nergens het harde bewijs kan vinden dat de spuit echt werkt tegen een echte ziekte.

    Of ik wakker ben…? Meen je dat nou echt te vragen?

    • een wakker mens vraagt toch niet om hard bewijs? je weet toch dat het alleen maar leugens zijn?

     En die schapen kijken alleen maar tv die hebben gewoon geen benul dat er ook nog een andere kijk op dingen is. Die vraghen zich NIKS af, tv is de waarheid

   • Ik kreeg vandaag een lange brief van een vriendin uit de VS, die min of meer hetzelfde schreef als de spuit-gelovers. Ik had haar gevraagd wat het bewijs nou was dat die spuit echt werkt. Het verbaasde me werkelijk dat de hele familie er in getuind was. Er was geen hard bewijs te lezen in haar uiteenzetting dat de spuit echt werkt. Ook zij ging af op wat er “gezegd” werd en vertrouwde er op dat de “wetenschap” die ze er over gehoord had, klopte. Ze kende ook een persoon die gruwelijk dood was gegaan aan die aandoening die onder de griepnoemer valt (is iets anders, imo, maar wordt nog steeds de covid griep genoemd). Deze dood was doorslaggevend voor haar de spuit te nemen, want ze wilden beschermd zijn tegen deze gruwelijke dood door de “griep”. Of mensen er nou bij neer vallen, dat leek niet mee te tellen. Want de spuit werkt, ook al is er nooit bewijs voor geleverd. Waar is het harde bewijs dat de spuit werkt? Te gek toch…

 2. Dan staat er weer deze zin: Arvay, die meer dan een dozijn boeken heeft geschreven, dringt erop aan dat dergelijke vragen worden beantwoord voordat het vaccin wordt toegediend aan miljarden mensen die geen tekenen van COVID-19 hebben.

  Hij gelooft dus dat gif inspuiten goed is, alleen niet voor mensen die geen ‘COVID 19’ (verschijnselen) hebben. Het zijn afschuwelijke stoffen die ingespoten worden. We hebbn het over biologische landbouw, biologische voeding en ondertussen moet er zoveel mogelijk we chemisch rotzooi ingespoten krijgen, een schizofrene wereld.

  • Dat heb ik me ook gedacht !
   Maar vooral als mensen al zwak zijn en voorziektes hebben is dan is het toch duidelijk dat deze mensen nog sneller reageren en door de spuit zwakker worden en daardoor lijden of erger en ik geloof dat dat precies het geval is !
   Dan zou je eerder de gezonde mensen moeten injecteren om die zwakke te beschermen !
   Maar zoals we al weten klopt er helemaal niets van dat wat ze de waarheid noemen helemaal niets !!!

   • Die Arvay probeert ook op de eoa manier mee te lullen met de psychopaten-debielenkudde vereniging. Er moet helemaal niemand ingespoten worden. Uitzonderingen voorstellen betekent alleen maar dat je de gifspuit goedkeurt. Dus je weet uit welke hoek dit half-schaap komt dat wil promoveren tot psychopaat.

 3. Greengo, hier zijn stukken uit de brief van een vriendin in de VS:
  -Start-
  but then my friend joanne died of it. i told you about her. she was never sick, ever. she had this amazing immune system. had never in her life been on an antibiotic! never!!!! she didn’t take pills. she didn’t get headaches, nothing. active and fit.
  she didn’t get mammograms because she was afraid of the radiation. had never been hospitalized except once to have her one child and i don’t even know if she stayed in the hospital.
  she was terrified of needles and injections. so terrified that back in the day 1970’s when the US required people to get a syphilis blood test before getting married (it was called the Wasserman test –  you needed the proof of test to get the license) she was so afraid of having her blood drawn that they went to England to get married instead because no test was required to get married there. (since then they have stopped requiring this. back in the day when i got married i had to get the test).
  she never got sick. she really didn’t even know what a cold was like.
  she wore a mask and had a face shield and used hand cleaner and wipes and all that stuff.
  so when she at first got a headache and then soon after got what seemed like a cold, she barely knew what a cold was because she really never got sick.
  what happened to Jo was horrific. she could not breathe at all, she could not get any air inside her. at first they put her on all the new drugs they used to treat covid, the ones they put Trump on when he got it, remvesidir, and steriods and something else. they still weren’t able to get her oxygen levels up. they tried using a machine with a special mask to force more air into her lungs and it wasn’t working.
  they transferred her to another hospital that was better equipped to handle the covid cases, put her in the ICU and they still couldn’t get her O2 up. she was struggling valiantly to no avail. they tried putting her in the prone position, turning her, drugs, everything.
  covid rapidly and painfully turned her lungs into something like swiss cheese full of holes, and then it started shutting down her organs.
  she ended up intubated, with tubes coming in and out of every orafice, vein, artery in her body. i can only imagine how terrifying that must have been for her – a person who was afraid of getting a shot or blood drawn, who had never been in the hospital.
  she was unable to speak with all these tubes and wires and they could only drug her to make her more comfortable.
  her family had to say goodbye to her via zoom on an ipad because they could not go inside the hospital.
  that is a horror.
  and after that, i had no qualms about taking the vaccine. i could not wait to get the vaccine.
  the most difficult part for me was trying to find a distribution point as soon as possible.
  my friend died in december. i had to wait until early march before i could get my first shot and it was like the lottery or like trying to win concert tickets to a hot show online trying to get a vaccine.
  after the first one i only had a sore arm. after the second i was sick for 36 hours. headache, flu-like symptoms. and my hands felt weak. because i have had viral meningitis i was very afraid of the headache part, but with proper drugs and a lot of ice packs i rode it through.
  i think that was the most disturbing part, the weird feeling in my hands, that had lasted for a number of weeks afterwards, a bit of numbness. however, i have arthritis in my hands and also am pre-diabetic so both of those things could have contributed to that feeling.
  -End-

 4. Greengo: ja, dit is wel interessante info, niet? Die morgellons waar je het over hebt, daar heb ik ook wel aan zitten denken als de reden voor wat ik de “acute aandoening” noem – dus niet de covid “griep”, maar de aandoening zoals Johanna dat heeft meegemaakt. Ik ken nog een paar andere mensen die hetzelfde hebben meegemaakt; dit was een gruwelijke aandoening. Waar zij door geveld waren was echt geen griep! Deze aandoening heeft ook niet hetzelfde verloop als een griep! Dit is pure verwoesting van het hele systeem, dat meestal in de longen begint en dan de organen plat legt, een complete shutdown van het systeem. Ik heb nog geen berichten gelezen dat de aandoening in een latere stage het centrale zenuwstelsel aantast, maar daar lijkt het wel verdomde veel op. De griep is heel wat anders, maar omdat de “acute aandoening” onder het hoedje van de griep geplaatst wordt, is het eigenlijk een Trojan Horse.

  Die morgellons, daar heb ik ooit uitgebreid over zitten praten met ene Leuren Moret, jaren geleden in de VS. Ik vond het destijds wat apart, maar ze vertelde ons dat die troep aggregaatjes kon maken, en uit zichzelf kon gaan bewegen. Ze had het zelf zien rondkruipen op haar keukenvloer. Het was makkelijk te denken dat ze van het padje af was. Ze waarschuwde dus ook voor smartmeters, die wij absoluut niet wilden. Nu weet ik dat bijv het TNO in 2011 al bezig was met het maken van een derde DNA helix dmv nanotechnologie. Dit werd gefundeerd door de US Mil. Ik geloof dat dit een bericht van NU.nl was. (Ik heb dit ook al eens eerder op de FN gezet). Met nanoparticles kun je bewegende dingetjes maken dmv frequenties. Ik weet er het fijne niet van, hoeveel Hz etc. Met die “chemtrails” is het makkelijk sproeien op de bevolking en andere levende organismen (ik heb hier al geschreven dat ik stapels water testen heb gekregen van kennissen rond Mount Shasta, die waarnamen dat steeds meer kinderen autistisch werden (1 op 4 kinderen destijds, vergeleken met 1 op 8 daarvoor), wat correleerde aan de hoge gehaltes van aluminium en barium oxalaten in het surface water.) Dus je zou kunnen concluderen dat mensen al langere tijd ook al nanoparticles opgesnoven hebben, afgezien van Al en Ba ionen. Ik kan me nog een vette laag mist herinneren in Oktober van 2011, toen een vriend en ik het zo bijzonder vreemd vonden dat we steeds maar dat gekriebel op ons gezicht voelden. We wilden allebei niets zeggen omdat we dachten dat we gek waren, maar volgens onze beschrijvingen kwam het gekriebel overeen: in de haarlijn, rond de neusvleugels, in je ooghoeken, op je wangen, “alsof er iets heel kleins op je huid wandelde” en je kon het niet wegwrijven, het bleef maar kriebelen, en verplaatste zich. We hebben het ook bijgehouden met elkaar, en het gevoel en de plek kwam altijd overeen. Maar je bent per definitie mentaal gestoord als je dit soort dingen opmerkt, zelfs met zijn tweeën. Daarna, in NL, ook in 2011, zat ik een keer thuis terwijl het hele land gehuld was in een laag van dikke, vette mist, en hetzelfde gekriebel begon weer, een soort van statisch gekriebel op mijn gezicht en handen, dat dagen aanhield. Nu zal dit gekriebel de meeste mensen niet opvallen, maar zelf vraag ik me af wat er toch steeds aan de hand is als het land weer omhuld wordt in een vette laag mist. Het gekriebel zal wel door pollen komen, zegt iemand, maar dat is niet zo. In Oktober heb je geen pollen. Nu weet je ook dat dit globale programma al heel lang loopt, al meer dan tien jaar. Dus het sproeien van nanoparticles in 2011 en in de jaren daarna zal me ook niet verbazen. De 5G werd onder grote druk en met grote haast uitgerold, en plotseling vielen de medemensen overal ter wereld neer aan een aandoening die niets met griep te maken had. Persoonlijk vermoed ik dat de frequentiekraan opengezet was om de aanwezige nanotroep in je longen in beweging te zetten. Vandaar dat je longen gatenkaas worden, en je zenuwstelsel verwoest wordt waardoor ook andere organen verwoest worden. Dit is dan veroorzaakt door een “virus” die nog nooit gevonden is – een nano-virus. Dus die kan ook nooit gevonden worden. Kan zijn dat sommige mensen er minder gevoelig voor zijn dan anderen, maar het feit dat de aandoening voornamelijk plaatsvond in grote steden, op hetzelfde moment bovendien, met veel mensen, en de vele 5G dozen, zegt me dat we te maken hadden met een high-tech “virus” dat in beweging gezet wordt dmv frequenties. Alles is trillingen uiteindelijk, zoals je weet, dus ook de nano-virus. Nu zitten er ook nanoparticles in de gifspuit, dus reken maar uit. Dit is mijn mening, maar ik ben ongetwijfeld een complotdenker, net zoals toendertijd met de chemtrails, en net zoals toendertijd met de maanlanding, en net zoals met de Kerstman. Maar iedereen mag geloven waarin hij wil geloven. En dat doet men, ten bate van de psychopaten. En zo strompelen we verder de duisternis in.

 5. ‘Met nanoparticles kun je bewegende dingetjes maken dmv frequenties.’

  Een aantal jaren geleden zag ik een officiële video gemaakt in een laboratorium waarin men precies hiermee bezig was. Ik aarzelde er geen moment aan dat deze duivelse techniek gebruikt zou gaan worden om vanuit het vliegverkeer op ons losgelaten te gaan worden.

  ‘Ik kan me nog een vette laag mist herinneren in Oktober van 2011, toen een vriend en ik het zo bijzonder vreemd vonden dat we steeds maar dat gekriebel op ons gezicht voelden.’

  Ik deel deze ervaring = empirische wetenschap. Heb een filmpje gemaakt van ‘dingetjes’ die zich door het luchtruim bewogen, slechts te observeren via mijn camera. Idem aangaande ‘webs’, niet van Spinnen. Iemand heeft daar een goede beeldopname van gemaakt; wanneer ik die kan terugvinden, zal ik deze hier een dezer plaatsen.

  • ‘om vanuit het vliegverkeer op ons losgelaten te gaan worden.’ En/of verwerkt in bepaalde goederen, zoals stoffen.

 6. Voldoende over te vinden …

  Part 1 on “What is a chemweb?” (2012)
  https://www.youtube.com/watch?v=_kVK2Oca0P0

  Chem Webs Nano Fibers Part II (2012)
  https://www.youtube.com/watch?v=vd5tDVzfb8g

  Microscopic View of Chemtrail Webs Oct 25 (2015)
  https://www.youtube.com/watch?v=uHYsgLIr3hs

  Chem Webs Are Not Spider Webs! (2018)
  https://www.youtube.com/watch?v=B8G8sANm_Vo

  Chemtrails, Microfibers on the Ground?? (2008)
  https://www.youtube.com/watch?v=tVPnoo_G13c

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in