In een essay heeft de Russische ex-president Dmitry Medvedev zijn visie op het einde van het Oekraïneconflict beschreven. Het zou echter tientallen jaren kunnen duren voordat er met één daad een einde komt aan de confrontatie. Een wereldoorlog met wederzijdse vernietiging door middel van kernwapens is zeer waarschijnlijk.

De Russische voormalige premier, ex-president en waarnemend vice-voorzitter van de Veiligheidsraad, Dmitry Medvedev, is ongetwijfeld de bekendste Russische politieke blogger, die ook een hoge politieke functie bekleedt in Moskou. Hij deelt zijn vaak zeer scherpe gedachten over hedendaagse politieke conflicten op zijn Telegramkanalen, en zijn korte commentaren zijn te lezen op Twitter. Zondag publiceerde hij zijn beoordeling van het belangrijkste conflict van onze tijd in een lang essay in de Russische parlementaire krant Rossiyskaya Gazeta, bericht RT.

Dit is ongetwijfeld de strijd van het door Angelsaksen geleide Westen voor wereldwijde wereldheerschappij tegen de rest van de wereld, waarvan de laatsten steeds meer “kokhalsreflexen” krijgen als ze horen over leven volgens een op Westerse regels gebaseerde “orde”. Het verzet tegen het collectieve Westen, zegt hij, is wereldwijd geworden. Medvedev verklaart:

“De jaren 2022-2023 zullen de geschiedenis ingaan als de tijd van een enorme civilisatiescheuring en het hoogtepunt van de existentiële crisis van de mensheid in de 21e eeuw.”

Hij komt terug op de redenen voor de Russische invasie in Oekraïne: Rusland had zijn recht op zelfverdediging uitgeoefend op basis van artikel 51 van het VN-Handvest. Er wordt ook verwezen naar de Russische aanbiedingen voor onderhandelingen, die Rusland eind 2021 aan de NAVO en de VS heeft overhandigd. “We hebben altijd maar één ding gevraagd – om onze zorgen in overweging te nemen en voormalige delen van ons land niet uit te nodigen in de NAVO. Vooral die delen waarmee we territoriale geschillen hebben. Ons doel is dus eenvoudig – de dreiging van het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne wegnemen.” Maar de oorlog in Oekraïne is volgens Medvedev geen regionaal conflict, maar onderdeel van een groter geheel.

“Het is een totale confrontatie tussen het conventionele collectieve Westen en de rest van de wereld. De oorzaak is diametraal tegenovergestelde opvattingen over de verdere ontwikkeling van de mensheid.”

Hij noemde Rusland “de koppigen” die in opstand zijn gekomen tegen de logica van de westerse dubbele standaarden. “De confrontatie zal heel lang duren, en het is te laat om de eigenzinnigen (dat zijn wij) te temmen.” Dit is waarschijnlijk waar het belangrijkste deel van zijn essay begint – de beschouwingen over de vooruitzichten van het afglijden naar een nucleaire wereldoorlog. Het is daarom de moeite waard om het uitgebreid te citeren:

  Spanningen met Hongarije kunnen de EU destabiliseren

“De tektonische kloof die zich gevormd heeft in het begrip van de toekomst in verschillende delen van de wereld zal alleen maar groter worden. Men hoeft geen visionair te zijn om te beseffen dat de periode van confrontatie erg lang zal zijn. De confrontatie zal tientallen jaren duren. Eén manier om het op te lossen is een derde wereldoorlog.

Maar dit is natuurlijk een slechte optie, omdat de winnaars geenszins verzekerd zijn van blijvende welvaart, zoals het geval was na eerdere wereldoorlogen. Hoogstwaarschijnlijk zullen er gewoon geen winnaars zijn. Een wereld waar een nucleaire winter heerst, waar miljoenen steden in puin liggen, waar geen elektriciteit meer is omdat de elektromagnetische puls ondraaglijk is, en waar grote aantallen mensen gedood worden door schokgolven, lichtstraling, doordringende straling en radioactieve besmetting, kan niet als een overwinning beschouwd worden. Waar vreselijke epidemieën en hongersnoden heersen.”

Zo’n apocalyps, zei hij, is niet alleen mogelijk maar ook zeer waarschijnlijk omdat de tegenstanders van Rusland besloten hebben om de grootste nucleaire macht, Rusland, te verslaan, wat “absoluut idioot” is. De tweede reden is dat er onder de tegenstanders van Rusland geen taboe rust op het gebruik van kernwapens. Op dit punt verwijst Medvedev naar de nucleaire bombardementen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki – “bekend door wie [dit werd gedaan]”.

De enige manier om deze totale tegenstrijdigheid op te lossen zonder een nucleair inferno te riskeren, zegt hij, is om “de moeilijkste compromissen te vinden over een lange periode”.

“Ja, er zal veel gecommuniceerd moeten worden, geduld moeten worden opgebracht, terughoudendheid moeten worden betracht, onderhandelingen zullen worden afgebroken en weer hervat, maar uiteindelijk zullen de internationale contouren van een rechtvaardige en veilige 21e-eeuwse wereld zichtbaar worden. Dit zal waarschijnlijk jaren duren, misschien wel decennia,” zegt de Russische ex-president enthousiast.

Medvedev somt hier Russische eisen op die absoluut ingewilligd moeten worden op weg naar deze nieuwe wereldorde. De compromissen zijn mogelijk “alleen door rekening te houden met enkele fundamentele punten”:

  Conflict in Oekraïne is gedoemd te escaleren

“Er mag in principe geen anti-Russische houding meer zijn, anders zal het vroeg of laat heel slecht aflopen. Het naziregime in Kiev moet worden weggevaagd. Het moet in beschaafd Europa bij wet verboden worden als fascistisch. Het moet als een verrot stuk spek op de vuilnisbelt van de wereldgeschiedenis worden gegooid.”

Medvedev schrijft over het algemeen veel over Oekraïne en de vooruitzichten voor het voortbestaan van die staat – retorisch puntig, natuurlijk. Op dezelfde dag vergeleek hij Oekraïne in een Telegrampost met een mythisch “Sannikov-land” uit een Sovjet sciencefictionfilm.

“Dit zijn de grenzen van de Russische regio’s en de voormalige provincies van het Russische Rijk, niet het mythische Oekraïne. Oekraïne is Sannikov-land, gesticht door Lenin. Het heeft maar kort bestaan en is toen van de kaart verdwenen. Zo’n land bestaat niet. Het maakt niet uit wat ze in het Westen en in de bezette Russische stad Kiev denken.”

Met deze repliek gaf Medvedev commentaar op Zelensky’s eisen voor de hervatting van de onderhandelingen dat Rusland zijn troepen terugtrekt naar de grenzen van Oekraïne in 1991.

Wat er ook in de plaats komt van het voormalige Oekraïne, het Westen moet dit accepteren als het niet wil dat “onze onvolmaakte civilisatie tot een apocalyptisch einde komt”, vervolgde Medvedev in zijn essay.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov sprak dit weekend ook over Oekraïne. Opvallend was dat hij het niet alleen had over het beschermen van de mensen in de Donbass tegen het “nazi-regime in Kiev”, maar over het hele zuidoosten. Hij sprak over Oekraïne in het verleden tijd als “het voormalige Oekraïne”, wat een noviteit is. Over de ongekende taalverboden en de vervolging van kerken zei hij:

“We vechten niet voor gebieden, maar voor mensen, voor onze geschiedenis, onze religie, de Russische taal, die een officiële taal is van het hele VN-systeem en die nu niet alleen in Oekraïne, maar ook in andere Europese landen, in de Baltische staten, onderdrukt wordt,” zei Lavrov.

Aan het einde schetst Medvedev zijn ideeën over hoe de nieuwe overeenkomst over gemeenschappelijke veiligheid tot stand zou kunnen komen. Alle moeizaam bereikte resultaten van de totale confrontatie zouden moeten worden vastgelegd in een nieuw document van het type van de Akte van Helsinki waarmee de beroemde bijeenkomst in 1975 werd afgesloten – maar niet langer in Helsinki, omdat Finland zijn neutraliteit nu heeft opgegeven ten gunste van het NAVO-lidmaatschap.

  Den Haag wil vrijstelling van Rusland-sancties 

Een zorgvuldige reorganisatie van de VN en andere internationale organisaties zou waarschijnlijk ook nodig zijn. De VN in haar huidige vorm voldoet niet meer aan de verwachtingen van vrije volkeren. Dit geldt des te meer voor de andere door het Westen gedomineerde organisaties, zoals het Internationaal Strafhof, de OVSE of de Raad van Europa. “Zij liggen al op de stinkende hoop van de wereldontwikkeling.”

Aan het einde van het essay benadrukt de politicus dat hij niet optimistisch is. Hiervoor geeft hij het Westen eenzijdig de schuld en gebruikt hij zijn inmiddels bekende taalkundige beeldspraak:

“Op dit moment probeert de definitief gedegenereerde politieke klasse van het Westen een bloederige clown-horrorshow op te voeren. In een staat van hardnekkige dementie drijft ze onze kleine wereld in de richting van de Derde Wereldoorlog. Het gedrogeerde regime in Kiev drijft elke laatste Oekraïner naar de oorlog.”

In de afgelopen weken is de retoriek van de nucleaire dreiging aanzienlijk aangescherpt. Oekraïne beschuldigt Rusland ervan dat het “terroristische plannen” heeft om de kerncentrale van Zaporozhye op te blazen en slaat daarmee wereldwijd alarm. Rusland ziet dit als een teken dat Kiev juist deze provocatie plant, vermoedelijk door middel van een drone-aanval. Amerikaanse senatoren dreigen Rusland met een NAVO-invasie in Oekraïne en Russische deskundigen op het gebied van buitenlands beleid bespreken een preventieve nucleaire aanval op Europese steden.

Olaf Scholz gaf zondag ook kort commentaar op de oorlog in Oekraïne. In het zomerinterview voor de ARD herhaalde hij dat Rusland deze oorlog niet mag winnen en dat Duitsland Oekraïne zal blijven steunen – “zolang dat nodig is”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Rusland’s Medvedev: “Een wereld met een nucleaire winter, met steden met miljoenen inwoners in puin… “Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense fronten: Russen rukken op in Kupiansk & Seversk – De Oekraïners hebben… 300 meter gewonnen in Zaporizhzhia
Volgend artikelFrankrijk is gevallen: Marine Le Pen roept op tot een terugkeer naar de “Republikeinse Orde” te midden van de aanhoudende migranten- en linkse rellen in Frankrijk (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Enkel de Amerikanen hebben atoombommen gegooid op burgers. Diezelfde Amerikanen die nu de wereld bang maken voor een nucleaire aanval van de Russen. Hoe hypocriet kan een land zijn.
  Nagasaki en Hiroshima werden gegooid om de oorlog met de Japanners te beeindigen. Hoe verderfelijk ze ook waren, het werkte.
  Wederom werden de globale spelletjes gespeeld over de rug van weerloze burgers. De eerste atoombom op hiroshima koste (direct en indirect) 230.000 mensen het leven. De tweede op nagasaki (slecht eer en missen van eigenlijke doel) koste nog eens 70.000 mensen het leven. Zieken en verminkten niet meegerekend.

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/08/09/de_verwoesting_vanhiroshimaennagasaki-1-2404242/

  De politici in het westen spelen wederom russisch roulette met de burgers. Dit keer echter staat het leven van de hele aarde op het spel. Miljarden mensen die gebruikt worden als inzet door walgelijke, domme politici die gesouffleerd worden door de rijke graaiers van het bedrijfsleven.
  Hoe durft het elitair crapule die zgn, gekozen is haar eigen bevolking, haar families en vrienden zo in gevaar te brengen. Hoe durft de elite deze overweging ook maar te opperen ?

  Ze begrijpen niet dat ongeacht de afloop van dit conflict er onherstelbare schade ontstaat in het vertrouwen in de politiek/bestuur van een land.
  Want ook al wordt dit conflict gewonnen : jullie smerige gluiperds hadden de burgers willen offeren als het daarop aan zou zijn gekomen.
  Dus kom achteraf niet met jullie ultrabright glimlach weer aankakken. Het vertrouwen is weg !

  • Helaas daar is het niet bij gebleven bijvoorbeeld:

   Clinton excuses voor nucleaire experimenten op usa burgers en militairen

   Oproep aan wereld leiders van protestantse kerken voor stop op nucleaire experimenten op eiland bewoners stille oceaan

  • @Dan, begin augustus 1945 had Japan reeds te kennen gegeven zich onvoorwaardelijk te willen overgeven. Het militair-industrieel complex wilde de USSR (Rusland en 15 satellietlanden) een poepje laten ruiken, omdat de betrekkingen enerzijds tussen VS en Groot-Brittannië en anderzijds de USSR (1922 – 1991) zich reeds begonnen te verslechteren in de laatste fase van WOII. Een sterk staaltje image building.

 2. “Het verzet tegen het collectieve Westen, zegt hij, is wereldwijd geworden. Medvedev verklaart:”

  “De jaren 2022-2023 zullen de geschiedenis ingaan als de tijd van een enorme civilisatiescheuring en het hoogtepunt van de existentiële crisis van de mensheid in de 21e eeuw.”

  Géén speld tussen te krijgen, volledig mee eens, ik kan niet voor andere mensen spreken maar ik krijg behalve kokhalsreflexen ook een aanval van cognitieve dissonatie van de Geopolitiek van de Verenigde Staten, vroeger al maar nu de afgelopen tijd véél sterker.

  • Feitelijk is deze afkeer begonnen toen het privé leger van het Godvergeten VS de NAVO, Belgrado bombardeerde en alles kapotschoten met Depleted Munition waar de Serviërs nog steeds kanker van krijgen, destijds gaf de PvdA idioot MinPres Wim Kok nog meer geld uit voor bommen te gooien toen het crediet van 50 miljoen in eerste instantie op was geraakt.

   • Wim Kok was een vrijmetselaar en dat zegt alles. Rutte is er ook één en Claus Schwab ook. Een wereldwijd verbod van de vrijmetselarij voorkomt “een derde wereldoorlog”. De eerste twee waren ook georganiseerd door de vrijmetselarij. Zie de boeken van prof. Anthony Sutton en Eustace Mullins.

 3. Misschien moet Rusland die psychopaten van de gecriminaliseerde, gewetenloze,corrupte gewetenloze WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia stappenplan-vaccinazi Europese commissie persoonlijk aansprakelijk stellen voor de opzettelijk uitgelokte bloedige onnodige Oekraïne oorlog!!

  De corrupte,schaamteloze,nietsontziende,oorlogshitsende,beroepsleugenaar Mark R,en z’n eveneens zeer onbetrouwbare entourage zijn honderd procent medeplichtig aan niet zinloze bloedvergieten in de Oekraïne!!

  Het huidige van overheidswege georganiseerde neonazistische,WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia stappenplan vaccinazisme is 83 jaar na aanvang van de tweede Wereldoorlog wederom springlevend in Nederland en Europa!!

  Wat Adolf Hitler niet lukte willen de gewetenloze,schaamteloze,terroristische van overheidswege georganiseerde Europese klimaatfascistische psychopaten nu nog één keer proberen!!

  Deze van overheidswege georganiseerde.gewetenloze WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi’s hebben niet veel lering getrokken uit de tweede Wereldoorlog!!

  • “Deze van overheidswege georganiseerde.gewetenloze WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi’s hebben niet veel lering getrokken uit de tweede Wereldoorlog!!”

   Dat hebben ze juist wel. Vandaar een wereldwijde crisis. En ze zijn ervan overtuigd dat ze dit keer wel zullen winnen.

 4. Medvedev is een zeer intelligente man die de rol van Bad Cop op zich heeft genomen of heeft toegewezen gekregen. Als hij dreigementen begint te uiten en de leiders van het westen opzettelijk beledigd is er nog niets aan de hand. Hij is degene die aangeeft welke kant het op gaat als de ingeslagen weg door het collectieve westen niet verlaten wordt. Medvedev speelt zijn rol goed. Zolang Lavrov geen regelrechte oorlogstaal uitslaat is er nog tijd maar de woorden van deze topdiplomaat worden de laatste tijd ook scherper.

 5. Conclusie:
  Volgens Medvedev is Rusland voorbereid op lange oorlog die evt decennia duurt
  Dat komt overeen met onze waarneming van russische oorlogsvoering in mali, syrie, irak en nu ukraine. Die is heel voorzichtig, traag wellicht, maar vooral ook onder de eigen gecontroleerde omstandigheden. Ukraine is daarbij ook nog eens dichtbij huis, en daarmee ideaal om tegenstander in de val te lokken uit te putten en te verslaan. Voor Ruslands veiligheid is het eigenlijk noodzakelijk dat nato verdwijnt en europa ontdaan word van kernwapens en buitenlandse bases. Dat zal de nodige tijd kosten als het al lukt.

  De westerse reactie is ook niet onlogisch
  Na veel smerige buitenlandse avonturen wil men van deze veteranen af, men vind ze gevaarlijk en ze weten te veel. En beetje oorlog houd burgers ook rustig na covid debacle. Wat tribunalen ? Welke, naar het front met jouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in