Dmitry Medvedev ziet een uitweg uit het conflict indien rekening wordt gehouden met de belangen van Rusland, een nieuw document zoals de Akte van Helsinki, en een "hermontage" van de VN en andere internationale organisaties. / RIA Novosti

Eerst enkele hoogtepunten van Dmitry Medvedev, vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, uit het interview met Rossiyskaya Gazeta, daaronder zijn volledige verhaal:

Het verloop van het AFU-tegenoffensief kwam onverwacht voor de westerse sponsors van Kiev, die geloofden in de “almacht van onbeperkt geld”. De nederlaag van de AFU in de omgeving van Artemovsk (Bakhmut) was een uitgemaakte zaak;

Europese bedrijven die Rusland hebben verlaten, “bijten op hun ellebogen” en klagen over hun verloren inkomsten. De Russische markt is voorgoed verloren; goederen zijn vervangen door andere. De productiegroei in Rusland is “veel hoger dan in Europa”, en de inflatie aan het eind van het jaar zal lager zijn dan in de eurozone;

Rusland was gedwongen om een speciale militaire operatie uit te voeren om zijn soevereiniteit en miljoenen mensen te beschermen. Het regime in Kiev moet worden gesloopt en als fascistisch worden verboden;

De situatie in Oekraïne is geen regionaal conflict, maar een totale confrontatie tussen het collectieve Westen en de rest van de wereld. De confrontatie tussen het Westen en de rest van de wereld kan tientallen jaren duren;

De huidige confrontatie tussen het Westen en de rest van de wereld heeft de wereld aan de rand van een derde wereldoorlog gebracht. In het geval van een derde wereldoorlog zullen er geen winnaars zijn – er zal een nucleaire winter, epidemieën en hongersnood op aarde zijn;

De uitkomst van de totale confrontatie tussen Rusland en het Westen zou vastgelegd moeten worden in een nieuw document zoals de Akte van Helsinki.

Dmitry Medvedev:

Opnieuw is er in het Westen een informatieruis ontstaan en blijven ze uit alle macht beschuldigingen naar Rusland slingeren. Iedereen – van de senatoren in de Amerikaanse Senaat, die ziek zijn van zware russofobie, tot de labiele oude mannen in het Witte Huis – doen hun best. Het lijkt erop dat alles al lang gezegd en gedaan is. Waarom spuien Westerse politici opnieuw onzin over de noodzaak van een “sterk signaal” voor het protectoraat van Kiev om deel te nemen aan het Noord-Atlantisch Bondgenootschap? Waarom blijven ze vrede voor Oekraïne alleen spellen op de voorwaarden van het nazi-regime in Kiev? Waarom zoveel woede na bijna anderhalf jaar SMO?

Natuurlijk waren onze vijanden – zowel extern als intern – nauwelijks tevreden met het resultaat van de recente gewapende opstand. De macht in Rusland heeft op overtuigende wijze zijn kracht en veerkracht bewezen, en het volk van het land heeft laten zien dat het bereid is om zich rond opperbevelhebber Vladimir Poetin te scharen om het vaderland te verdedigen. Aan de andere kant is het onwaarschijnlijk dat onze tegenstanders zo van streek waren toen we eindelijk Artemivsk, ook wel bekend als Bakhmut, innamen. De nederlaag van de AFU aan dat front was een uitgemaakte zaak. Iets anders is dat het begin van het tegenoffensief onverwacht was voor de westerse politieke debielen. Ze geloofden in de genialiteit van hun instructeurs, de almacht van onbeperkt geld en de kracht van het bejubelde NAVO-materieel.

Toch zeggen hier en daar westerse functionarissen, niet minder walgelijke gezichten: Rusland heeft al verloren, wij hebben gewonnen. Waarom begonnen ze plotseling zulke bravourezang te zingen? Feiten zijn hardnekkige dingen; er is geen plaats voor illusies. Laten we eerst hun argumenten begrijpen.

De tektonische kloof die zich gevormd heeft in het begrip van de toekomst in verschillende delen van de wereld zal alleen maar dieper worden. Er zal een zeer lange confrontatie komen

1. “Rusland is geïsoleerd”. Absoluut niet. Er zijn zeer actieve politieke contacten met Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Hun markten zijn open en hun bedrijven zijn zeer actief in ons land, ondanks de sancties. Het einde van het tijdperk van de almachtige dollar nadert. De overgang naar nationale en digitale munteenheden staat op de agenda.

Ja, de banden met Europa zijn aanzienlijk verminderd (maar niet verdwenen, om het maar eens bot te zeggen). Maar de banden met het mondiale Zuiden en niet minder het mondiale Oosten zijn aanzienlijk gegroeid. Goederen uit Europa die we nodig hadden, zijn vervangen door andere. De Europeanen zijn onze markt voor een zeer lange tijd kwijtgeraakt, hun investeringen zijn opgebrand, hoewel hun industrieën zelf zijn gebleven. Dankzij hen zijn er gratis of goedkoop faciliteiten overgenomen door Russische bedrijven. Hun eigenaars bijten op hun seniele ellebogen, maken hun balans op van de verliezen, maar door beruchte politieke correctheid en, wat te verbergen, lafheid tegenover overzeese opperheren, zwijgen ze, tranen slikkend van de gederfde inkomsten.

  EU's Holodomor – Stopt invoer van Russische kunstmest 

2. “De Russische economie valt uit elkaar.” Absoluut niet. De productiegroei is veel hoger dan in Europa. Zelfs Reuters heeft toegegeven: in april 2023 vertoonde de activiteit in de productiesector in Rusland voor de 12e maand op rij een stijging. Tegelijkertijd is de inflatie veel lager dan in veel Westerse landen. De inflatie ligt dicht bij een historisch dieptepunt van 2,9 procent. Tegen het einde van het jaar zal de inflatie niet boven de 5 procent uitkomen. De Europese Commissie voorspelt dat de inflatie in de eurozone in 2023 bijna 6 procent zal bedragen. Op het laagste historische niveau hebben we een werkloosheid van 3,3%.

Er is ontwikkeling in alle sectoren van de economie. Volgens Rosstat is de industriële productie in maart van dit jaar met 1,2% gestegen ten opzichte van maart vorig jaar. In april groeide ze al met 5,2%. Ook in de bouw zijn er indrukwekkende winsten geboekt. De bouw steeg alleen al in 2022 met 5,2 procent. De groei van de landbouwproductie bedroeg vorig jaar meer dan 10 procent. En met alle grondstoffen in deze sector dekken we in feite onze eigen behoeften en werken we actief aan de export. Iedereen is zich trouwens bewust van de afhankelijkheid van voedsel en landbouwproducten uit ons land, vandaar het eindeloze gepreek over de graanovereenkomst. Hoewel het voor iedereen duidelijk is dat het in zijn huidige vorm onnodig is en met alle middelen moet worden beëindigd. We kunnen onze partners hoe dan ook helpen, maar het is niet onze taak om de dikke Europese burgers te voeden. Daar hebben ze hun eigen oude en kale “leverworst” voor en een heleboel hoogopgeleide gynaecologen die de Europese economie briljant runnen.

3. “Rusland wilde de NAVO inperken en de alliantie breidde zich uit met Zweden en Finland”. Dit is een pure leugen. We hebben nooit geprobeerd om de NAVO in te dammen. Dat gaat onze macht en mogelijkheden te boven, en deze twee Scandinavische landen waren al bij het bondgenootschap aangesloten. We hebben altijd maar één ding gevraagd – om onze zorgen in overweging te nemen en de voormalige Sovjet landsdelen niet uit te nodigen in de NAVO. Vooral die delen waarmee we territoriale geschillen hebben. Ons doel is dus eenvoudig – de dreiging van het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne wegnemen. En dat zullen we bereiken. Op de een of andere manier. Vandaag de dag hebben zelfs de verstokte leiders van het regime in Kiev toegegeven – in de huidige staat van conflict zal Bandera Oekraïne (of zoals tegenwoordig genoemd wordt, zijn rottende overblijfselen) niet tot de alliantie worden toegelaten. Vandaar echter een heel eenvoudige en trieste conclusie: als conflictlanden niet in de NAVO worden opgenomen, betekent dit dat het conflict permanent zal zijn, want het gaat om het bestaan van Rusland.

De redenen voor hun wrok liggen dus voor de hand. Rusland is niet gebroken, het anti-Russische front is mislukt. En het is geen kwestie van politiek, niet van strategie en zelfs niet van tactiek. Het is gewoon zo dat het einde nabij is. Het uur heeft geslagen. Onze eeuwige ideologische tegenstanders zijn één stap verwijderd van het verliezen van datgene waar ze het meeste waarde aan hechten. Eerst en vooral hun wereldwijde dominantie, waarop hun welvaart al eeuwenlang gebaseerd is. Daarom proberen Westerse politici angst te zaaien. Maar in feite zijn het de Orwelliaanse figuren van het boerenerf – de brutale Engelse varkens en ander ondergeschikt vee – die zelf in opperste dierlijke terreur verkeren. Ze willen, zoals ze altijd al hebben gedaan, hun macht aan de wereld tonen. Maar deze keer geven ze alleen hun eigen machteloosheid aan. Ze creëren een hoop informatieruis, maar er zit praktisch geen inhoud in. Het is duidelijk: hun tijd is voorbij. Zelfs vandaag behoort hen niet toe. Morgen nog minder.

Hier zijn drie dingen die de Angelsaksische wereld eindelijk moet begrijpen.

De eerste. De oppositie tegen het collectieve Westen is wereldwijd geworden.

De jaren 2022-2023 zullen de geschiedenis ingaan als een tijd van een enorme beschavingsbreuk en het hoogtepunt van de existentiële crisis van de mensheid in de 21e eeuw. Een direct gevolg was de lancering van een speciale militaire operatie in Oekraïne. Rusland zag zich hiertoe gedwongen om zijn soevereiniteit en territoriale integriteit en de veiligheid van miljoenen burgers te beschermen. Ons land oefende, zoals we weten, zijn recht op zelfverdediging uit op basis van artikel 51 van het VN-Handvest.

  Het Kiev feest is voorbij, de handschoenen zijn uit 

Wat er nu in Oekraïne en Donbas gebeurt, is niet zomaar een “regionaal conflict”, maar iets heel anders. Het is een totale confrontatie tussen het conventionele collectieve Westen en de rest van de wereld. Het wordt veroorzaakt door diametraal tegenovergestelde opvattingen over de verdere ontwikkeling van de mensheid. Aan de ene kant staan de westerse landen, die niet willen accepteren dat de wereld radicaal veranderd is en hun dominantie verliezen. De hybride oorlog die ze nu met ons voeren, is hun laatste kans om de voor hen winstgevende status-quo te handhaven en hun verzwakte macht en invloed niet te verliezen. Aan de andere kant staat niet alleen Rusland, maar ook het oosten en zuiden van de wereld. Hun bevolking vormt bijna twee derde van de wereldbevolking. Het zijn landen die nog steeds aan kracht winnen en die geleidelijk de economische en politieke gevolgen van hun koloniale verleden te boven komen. Zij pleiten voor de gelijke ontwikkeling van alle staten. Zonder senior en junior partners. Zonder de cynische verdeling in historisch ontwikkelde en onderontwikkelde landen. In “echte” democratieën en “autoritaire regimes”, vanuit het standpunt van het Westen natuurlijk.

Hun streven naar onafhankelijkheid wordt zeer gehaat door de voormalige kolonialisten. Zij klampen zich uit alle macht vast aan het verleden. Het nieuwe conflict heeft al voor een orde van grootte meer spanning gezorgd dan tijdens de vorige Koude Oorlog, met zeer negatieve gevolgen. Het heeft de wereld zelfs aan de rand van een derde wereldoorlog gebracht. Bovendien werd met het begin van het conflict in Oekraïne opnieuw het volledige pakket van “dubbele standaarden” in werking gesteld, op instigatie van de Verenigde Staten. Niets nieuws, alles is zoals gewoonlijk: onafhankelijkheid en territoriale integriteit kunnen volgens het collectieve Westen alleen verdedigd worden door degenen aan wie de hoogste toestemming is verleend. De rest moet worden onderworpen, verpletterd en bij voorkeur met bloederige puinhopen op hun eigen grondgebied worden besmeurd. Rusland wilde deze logica niet erkennen. Het onderwierp zich niet aan de wil van anderen. En het vocht terug – hard en ondubbelzinnig.

Nu is een nieuwe gedegenereerde generatie westerse politici zich duidelijk niet bewust van wat ze aan het doen zijn en waar ze toe oproepen. En ze lijken vergeten te zijn wat de reactie van onze kant zal zijn als de provocaties te ver gaan. Gelukkig hebben sommigen van hen tot nu toe, net als de sneeuw van vorig jaar, nog gezond verstand in hun hoofd. God verhoede dat het niet helemaal smelt, want dan is het echt voorbij.

De tweede. De confrontatie zal heel lang duren, en het is te laat om de koppigen (dat zijn wij) te temmen.

De tektonische kloof die zich heeft gevormd in het begrip van de toekomst in verschillende delen van de wereld zal alleen maar groter worden. Je hoeft geen visionair te zijn om te beseffen dat de confrontatiefase heel lang zal duren. De confrontatie zal tientallen jaren duren. Eén manier om het op te lossen is een derde wereldoorlog. Maar dit is natuurlijk een slechte manier, want de winnaars zijn helemaal niet verzekerd van blijvende welvaart, zoals het geval was na eerdere wereldoorlogen. Hoogstwaarschijnlijk zullen er gewoon geen winnaars zijn. Een wereld met een nucleaire winter, met steden met miljoenen inwoners in puin, zonder elektriciteitsvoorziening door de prohibitieve elektromagnetische puls en met een groot aantal doden door schokgolven, lichtbestraling, doordringende straling en radioactieve besmetting, kan niet als winnaar worden gezien. Waar vreselijke epidemieën en hongersnood heersen.

Er mag in principe geen Anti-Rusland meer zijn, anders loopt het vroeg of laat heel slecht af. Het naziregime in Kiev moet worden vernietigd.

En hier zal ik één ding opmerken dat politici van alle gezindten niet graag toegeven: zo’n Apocalyps is niet alleen mogelijk, maar ook heel waarschijnlijk. Waarom? Er zijn minstens twee redenen.

  Verdwaald in vertaling: Nederlandse banken slagen er niet in Russische tegoeden te bevriezen door typefouten

Eén. De wereld bevindt zich in een confrontatie die veel erger is dan tijdens de Cubaanse Raketcrisis, omdat onze tegenstanders besloten hebben om de grootste kernmacht, Rusland, daadwerkelijk te verslaan. Het zijn ongetwijfeld complete idioten, maar dat is het nou juist. En de tweede reden is heel prozaïsch – kernwapens zijn al gebruikt en raad eens door wie en waar, dus er is geen taboe!

De tweede manier om deze totale tegenstrijdigheid op te lossen is het vinden van de moeilijkste compromissen over een lange periode. De vorming van een nieuwe respectvolle wereldorde, die gebaseerd zou zijn op een evenwicht tussen de belangen van alle landen. En het is zeker niet de beruchte “op regels gebaseerde orde” die in geen enkel land onafhankelijk van de Verenigde Staten iets anders dan een kokhalsreflex teweeg kan brengen. Ja, er zal veel communicatie, geduld, terughoudendheid, terugtrekking uit en terugkeer naar onderhandelingen nodig zijn, maar uiteindelijk zullen de internationale contouren van een rechtvaardige en veilige wereld van de eenentwintigste eeuw ontstaan. Het zal waarschijnlijk jaren duren, misschien wel decennia. Maar het is zeker beter dan allemaal samen sterven op de dag van de Apocalyps.

En dus – ten derde. Wat zijn we bereid te doen om uit de fase van totale confrontatie te komen?

We zijn inderdaad bereid om naar redelijke compromissen te zoeken, zoals de president van Rusland herhaaldelijk heeft gezegd. Die zijn mogelijk, maar dan moeten we wel rekening houden met een aantal fundamentele punten. Ten eerste moet er zoveel mogelijk rekening worden gehouden met onze belangen: er mag in principe geen anti-Rusland meer zijn, anders zal het vroeg of laat heel slecht aflopen. Het naziregime in Kiev moet worden vernietigd. Wettelijk verboden in beschaafd Europa als fascistisch. Weggegooid als een verrot stuk reuzel in de vuilnisbak van de wereldgeschiedenis. We weten niet wat er voor in de plaats komt en wat er overblijft van de voormalige Onafhankelijkheid. Maar het Westen moet dit accepteren als het geen apocalyptisch einde van onze onvolmaakte civilisatie wil.

Ten tweede moeten alle zwaarbevochten resultaten van de totale confrontatie worden vastgelegd in een nieuw document van het type van de Akte van Helsinki waarmee de beroemde bijeenkomst in 1975 werd afgesloten. Alleen Helsinki zelf is helaas om voor de hand liggende redenen niet goed. Voor ons is Finland nu een vijandig land, dat door Lenin op een onverstandige manier in het leven is geroepen en dat nu lid is geworden van de NAVO. Het zou beter zijn om de diplomatieke betrekkingen met Finland en zijn soortgenoten (zoals Polen, de Baltische staten en natuurlijk Groot-Brittannië) tijdelijk op te schorten of op zijn minst voorlopig op een lager niveau te brengen.

Ten derde zullen de VN en andere internationale organisaties waarschijnlijk weer voorzichtig moeten worden opgebouwd. Dit zal alleen mogelijk zijn als de rechten van de permanente leden van de Veiligheidsraad volledig worden gerespecteerd; anders zal het totaal ineffectief zijn. En dan zal de VN in de vergetelheid raken als een instelling die er niet in geslaagd is om aan de verwachtingen van vrije volkeren te voldoen. Laat staan het lot van de huidige internationale freaks zoals het Internationaal Strafhof, de Raad van Europa of de OVSE. Zij liggen al op de stinkende hoop van de wereldontwikkeling.

Of het mogelijk zal zijn om tot een compromis te komen, weet ik niet. Ik weet het niet zeker. Voorlopig probeert de eindelijk gedegenereerde westerse politieke klasse de lat hoger te leggen in een bloederige clown-horrorshow. In een staat van hardnekkige dementie duwt ze onze kleine aardbol in de richting van WO3. Het stompzinnige regime in Kiev pusht om oorlog te voeren met de laatste Oekraïner.

Met andere woorden, ik ben geen optimist. Niet zonder reden merkte Anton Pavlovitsj ooit op dat “het leven in feite iets heel eenvoudigs is, en een man moet veel moeite doen om het te bederven.”

Maar er is altijd hoop.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Medvedev over NAVO-troepeninzet in Oekraïne: “Wilt u supersonische aanvallen in Europa?”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIslamitische relschoppers jagen op politie in Frankrijk, uiten doodsbedreiging: “Wij zijn moslims, wij hebben het recht jullie te doden” (Video)
Volgend artikelFrankrijk in brand – Moslimgeweld in Frankrijk – en overal
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. De krankzinnige hoogmoed van het zgn democratische Westen zal diep, heel diep vallen. De waanzin van de usa / nato en overige westerse politici brengen hun landen naar de financiële en economische afgrond. Dit kan toch nooit goed gaan! De honderden miljarden die in deze proxy oorlog in Oekriland gestopt worden , hadden toch veel en veel beter besteed kunnen worden. Zorg, infra, onderwijs honger en armoede bestrijding bijv.
  Maar nee hoor, de wil van de machtgeile psychopaten moet erdoor gedramd worden ten koste van alles. Die bende had niet gerekend op een ( gelukkig) sterk Rusland. De wereldoverheersing van het zgn democratische Westen is over en uit. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen.
  Verdomme, had samenwerking gezocht, had op een eerlijke manier handel gedreven ipv deze waanzinnige politiek van overheersing, leegplunderen en in chaos achterlaten. Het is toch geen wonder dat vele landen zich tegen het Westen keren en zich aan willen sluiten bij de Brics-landen.
  Wat een in en in verrotte wereld! Arm volk, dat van deze krankzinnige politiek de dupe wordt. Werkloosheid, armoede en dan? Ja hoor, oompje Schwabber staat klaar met zijn nwo , basisinkomen en slaafje spelen. En zijn WEF lakeien voeren zijn bevelen uit. Arm volk!!

  • Daarbij de US/NAVO/WEF/WHO en in Den haag zitten geen slimme personen ze waren allemaal op uit de natuurlijke resources van Rusland en ze hadden van het verledenoeten leren nee dus wat een losers🧐😜🖕💉

 2. Duidelijke taal van Medvedev, sta er dan ook helemaal achter, de hoop is er ook maar dan moet de strijd wel gewonnen zijn en die is nu nog gaande, zoveel leed veroorzaakt en het erge is dat het allemaal niet nodig had geweest als men gewoon aan de eisen van de Russen hadden toegegeven, die eisen waren klein en die zijn nu wel wat groter door hun ervaring en strijd die men moet leveren voor hun bestaan als natie en volk!

 3. Allereerst : FrontNeuws bedankt voor alle artikelen.
  En alle reageerders : idem.

  Off / On topic : Zo zullen geheime diensten OE, V.S. en vooral U.K. opereren :
  Lang aangekondigd en dus voorbereid :
  Kiev gaat deze week, een false flag op NPP Zaporizhye uitvoeren :
  wat bombardementen, maar ZONDER nucleaire schade : dat gevaar is te groot.
  MAAR : ze zullen doen ALSOF er veel radio-activiteit is vrijgekomen -> en natuurlijk Rusland de schuld geven.
  Doel is :
  – publieke opinie wereldwijd, manipuleren en in paniek brengen
  – ze hopen RuAF in paniek te krijgen
  – Nato-troepen binnen halen en samen met UAF laten vechten, tegen RuAF.
  Verdekte WO III.

  Weest gewaarschuwd ………………

  • Belangrijk en zelfs voor de grootste sukkel te begrijpen zeer duidelijke woorden van Medvedev zijn:
   ”Er mag in principe geen Anti-Rusland meer zijn”.
   Alle slecht- of niet geïnformeerde westerse ’politici’, de Mainstream Media en dus de meerderheid van de domme massa, vinden het normaal om anti-Rusland en pro-naziregime Kiev te zijn.
   Allemaal het gevolg van desinformatie, leugens dus.
   Daarom is het logische en realistische denken grotendeels verdwenen bij onvoorstelbaar veel mensen, stuk voor stuk allemaal niet eens beseffende dat ze eigenlijk onvoorstelbaar oorlogszuchtig zijn.
   Vorig jaar liep een karwei rond mijn huis maanden vertraging op. Mijn – tot dan toe – goede vriend kwam langs en zei dat het de schuld van Poetin was. Ik antwoordde dat dat belachelijk was, maar dat vond hij raar. Het gesprek ging dus over op Poetin, en op een gegeven moment zei ik dat het misschien verstandig zou zijn om eens te luisteren naar wat Poetin in december 2022 gezegd had. Ik ging zelfs zover om te zeggen dat het ’maybe’ beter was om met Poetin te praten, te onderhandelen zelfs en dat Rusland geen mini-staatje is dat je kan negeren … zoals gedaan werd.
   Afkeer en onbegrip was de reactie. Voortdurend trouwens, ik heb regelmatig te maken met een soort van massa-mening die volledig pro-Amerikaans, pro-Kiev en bovendien vooral anti-Russisch is.
   En gek genoeg lijkt het daarom dat de altijd met gespleten tong kakelende Rutte, die ons land doorlopend vernietigt, een soort echte, aan de goede kant staande staatsman is. Zelfs onzin die hij uitkraamt na het vernietigen van – voor ons belangrijke – Russische gaspijpleidingen wordt van hem getolereerd door de gebrainwashte massa.
   Logisch nadenken door ’anti-Rusland gehersenspoelden’ is namelijk niet mogelijk, alleen haten van alles wat Russisch is, wordt als acceptabel beschouwd.
   Medvedev heeft gelijk, zo komt er natuurlijk nooit een vreedzame oplossing.

 4. Met psychopaten kun je niet onderhandelen, het is een ziekte die je moet uitroeien. Wanneer dat niet lukt zal je hem eeuwig moeten blijven onderdrukken, zo werkt ook ons immuunsysteem en zonder kun je als organisme niet bestaan. Trap nu niet weer in de val van hoopvolle gedachten goedgelovige Rus, beter had je de kerncentrale stilgelegd. Een pijp, een dam, een …

 5. rusland moet het westen lees de EU VS VK NAVO ENZ nooit geloven gewoon door gaan met waar je aan begonnen bend en zeker de USA afmaken weg van de aardbodem gewoon weer kleine staten en als er weer een idioot zijn kop boven het maaiveld komt ERAF HAKKEN ik heb gezegd en het lucht erg op

 6. Quote Medvedev: “Rusland wilde de NAVO inperken en de alliantie breidde zich uit met Zweden en Finland. Dit is een pure leugen. We hebben nooit geprobeerd om de NAVO in te dammen.”

  Wat is dit voor flauwekul? Rusland wil Oekraine niet in de NAVO hebben omdat de NAVO een vijandige militaire alliantie is en Rusland daardoor bang is voor Amerikaanse kernkoppen op 500km van Moskou… maar vindt het dan wel prima dat een ander buurland (Finland) dat wel doet en daarmee de potentie heeft om op 100km van St. Petersburg Amerikaanse kernkoppen te plaatsen…

  Ik hoop dat Medvedev zich hiermee versproken heeft en dat dit niet het officiele standpunt is van de Russische regering. Mocht dit wel zo zijn dan vervalt elke morele reden voor Rusland om deze oorlog tegen Oekraine te voeren.

  Ze moeten nl. niet vergeten dat de Finnen in WO2 net zo erg waren als de banderieten, en dat Finland als land in haar huidige vorm alleen bestaat vanwege haar belofte neutraal te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in