In de nasleep van de recente linkse en migrantenrellen en onrust die Frankrijk teisteren, is het politieke landschap van het land tot op het bot geschokt. Te midden van de chaos en het geweld kwam Marine Le Pen, een prominente conservatief-georiënteerde figuur in de Franse politiek, naar voren met een krachtige en resolute verklaring. Als recente presidentskandidaat en afgevaardigde in de Nationale Wetgevende Vergadering van Frankrijk, sprak Le Pen de natie toe en riep ze op tot een onmiddellijke terugkeer naar de republikeinse orde. In haar gepassioneerde toespraak benadrukte ze het belang van het handhaven van de democratische principes, het veroordelen van gewelddaden en het ter verantwoording roepen van degenen die aanzetten tot en steun geven aan dergelijke destructieve acties, bericht Rairfoundation.

Het gevaar van anarchie:

Le Pen begon met het erkennen van de ernstige stand van zaken in het land, waar “een toestand van endemische onrust, geweld en vernietiging” de straten heeft overspoeld. Ondanks de beweegredenen of dramatische gebeurtenissen die tot deze onrust kunnen hebben geleid, beweerde ze stellig dat geen enkele rechtvaardiging de vestiging van anarchie in een republiek kan legitimeren. De aanvallen op mensen, eigendommen, politieagenten, brandweerlieden, gemeentehuizen, scholen en bedrijven vormen een bedreigende uitdaging voor het weefsel van de samenleving.

De verantwoordelijkheid van politici en vakbonden

Le Pen schuwde het niet om politici en gepolitiseerde vakbonden te veroordelen, die volgens haar criminele acties indirect aanmoedigen en moreel goedpraten. Door het goedkeuren of initiëren van geweld zijn ze afgeweken van de principes van de Republikeinse Orde en moeten ze verantwoording afleggen tegenover de natie en de geschiedenis. Ze riep alle burgers op om op hun hoede te blijven voor deze anti-republikeinse en extremistische krachten die het land in de richting van onrust en afscheiding duwen.

  Abdul uit Irak verkracht 14-jarig meisje – wordt vrijgesproken van verkrachting omdat hij “waarschijnlijk ADHD heeft” en niet een nee kan interpreteren

Nationale welvaart en sociale cohesie

De niet aflatende episodes van geweld die Frankrijk al jaren teisteren, hebben een ongekend niveau bereikt en treffen gemeenten van alle groottes en zelfs het hart van de hoofdstad. Le Pen benadrukte dat de welvaart, orde en sociale cohesie van een natie niet vanzelfsprekend zijn, maar voortdurende zorg en inspanning vereisen. De roes van eenzame macht en ideologische constructies met betrekking tot immigratie, voornamelijk islamitische migranten, en gerechtelijke clementie mogen leiders niet blind maken voor de dringende realiteit van het handhaven van de burgerlijke vrede.

Legitieme autoriteit en burgerzin omarmen

Als leider van de eerste oppositiepartij zwoer Le Pen dat ze het optreden van legitieme autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de openbare orde niet zou hinderen. Ze verklaarde zich solidair met de ordehandhavers die de rellen de kop moesten indrukken. Ze riep op om een einde te maken aan het geweld door middel van zowel spontane interventie als de kracht van wet en recht.

Herstel van de Republikeinse Orde

Nu de natie geconfronteerd wordt met een periode van onveiligheid en angst, benadrukte Le Pen dat er geen andere onmiddellijke oplossing is dan het herstel van de Republikeinse Orde. Ze pleitte voor sectorale uitgaansverboden en, indien nodig, het uitroepen van de noodtoestand om de destructieve woede te bestrijden die heeft toegeslagen. Ze drong er bij alle regeringskrachten op aan om prioriteit te geven aan binnenlandse aangelegenheden en samen te werken om de vrijheid en openbare veiligheid van het land te waarborgen.

Een oproep tot eenheid en actie

In een gewaagde zet riep Le Pen de president van de Republiek op om onmiddellijk alle politieke groeperingen bijeen te roepen die in de Nationale Assemblee vertegenwoordigd zijn. Deze bijeenkomst is bedoeld om de ernstige situatie van het land aan te pakken en de initiatieven te bespreken die nodig zijn om de vrijheid en openbare veiligheid te behouden. Le Pen’s oproep tot eenheid en dialoog weerspiegelt haar inzet om de uitdagingen van het land collectief aan te pakken.

  Zwitserland: Asielzoekers die in hun thuisland vakantie vieren worden met onmiddellijke ingang gedeporteerd

Bekijk haar volledige toespraak hier:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Marine Le Pen: Deporteer de hele familie als iemand een misdaad pleegtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMedvedev: Het demente Westen drijft onze kleine wereld naar een nucleaire apocalyps
Volgend artikelDe kroon ligt zwaar: POTUS Biden slaat de plank volledig mis terwijl NAVO’s narratief implodeert
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

40 REACTIES

 1. “Frankrijk is gevallen: Marine Le Pen roept op tot een terugkeer naar de “Republikeinse Orde” te midden van de aanhoudende migranten- en linkse rellen in Frankrijk”

  Marine stond in de peilingen vlak voor de verkiezingen hartstikke goed en ra ra Macron ging met de verkiezingswinst er vandoor net zoals de afgelopen 12 jaar met Rutte zijn VVD deed een fragrante verkiezingsfraude lag hieraan ten grondslag, verder is Marine hetzelfde als Wilders een ijzersterk verhaal en beide zéér goede debatters maar weinig politieke daden, meningen zijn woorden, daden zijn waarachtigheden.

  • Stalin zei het: “Niet de stemmers zijn van belang, maar de tellers van de stemmen…”

   Maar je ziet ook de öorzaak”van burgeroorlogen in moslimlanden: als er maar iemand een scheet laat, beginnen ze te rellen.
   Ik hoop dat het overslaat naar “wir schaffen das land”….

  • Is inderdaad opvallend.

   Beide leugenaars, vrijmetselaars, Bilderberg aanhangers en Rothschild adapt lijken

   “Ment To Be” in het zadel geholpen te zijn, gepositioneerd en aan de macht te moeten blijven.

  • Ik wil ook vanaf begin terug naar onze eigen munt want een land zonder munt heeft geen bestaansrecht maar geloof mij niet want ik ben een wappie maar niet dom.

 2. Wat doet ze nu! Dat wil het WEF helemaal niet, er moet chaos komen om CBDC in te voeren en de rest van het zKlaus draaiboek, zoals hongersnood, industrie naar de bliksem etc. Pas dan kunnen ze hun gezamenlijk met UN agenda 2030 uitrollen…

  • Niets toe te voeggen! Lelemaal gelijk.
   Het is beter kalm blijven, die tuig gaat vanzelf stoppen, later als ze zelf niets te eten hebben da stoppen ze zelf.

   • Maar toekijken is ook geen oplossing hoeveel mensen de gewone burgers moeten sterven van de honger is dat wat jullie willen, en maar roepen Wilders is het schuld, natuurlijk niet want geen enkele motie wordt in de kamer ondersteund en komt er een door leg Rutte met zijn links tuig alles naast zich neer.
    Willen wij het oplossen dan laat jullie zien maar kijk maar naar alle demonstraties die er zijn geweest waren jullie er niet bij waar ons volk bloedig werden neer geslagen door onze zo genaamde rechtstaat van democratie dom oren ga stemmen en stem PVV nu het nog kan want partijen als FVD en PVV zullen verboden gaan worden.

    • Er zijn het afgelopen regeringsjaar van Rutte een rekord aan moties ingediend maar de meeste zijn aan de kant gezet omdat ze alle bijna tegen Rutte en co zijn ingediend…… ja en als je al fraude pleegt met de telling van de stemmen ja dan blijf je gewoon zitten, en als je valt sta gewoon weer op! want niemand stemt tegen je!!!

 3. Wat we zien is het koudenhove Kalergie plan in full swing.
  Het wachten is op het gebruik van ‘zoekgeraakte’ anti tankwagens uit Oekraïne.

  • hmmm, republikeins….waar zie jij ‘democratie’???
   groot verschil tussen de twee…
   en wat het ‘dictatoriale’ betreft, aangezien europa (waartoe frankrijk ook behoort) reeds onder een fascistoïde dictatoriaal bewind leeft…..denk ik dat ze eerder de morele waarden aan het promoten is…..

   • Twitter werkt niet meer als je je niet gaat inschrijven of inlogt op de site…

    dankzij de EU en Elon die buigt voor? echter je kan inloggen en zo twitter behouden, das dan wel weer ‘slim’

    maar helaas voor ons geen video’s meer van Frankrijk rellen e.d. en das wat de EU wil… wij mogen het niet zien, of moeten traceerbaar zijn dus inloggen e.d.

    ik doe er niet aan mee, trouwens youtube ook, nu zetten ze op video’s die elders gewoon te zien zijn, dat je je moet inloggen om te bewijzen of je wel 18 bent… inloggen youtube? no way, been there done that Big Tech. F-them.

 4. Kalergie en Weishaupt hadden het plan,
  Rotchild, Warburg, Rockefeller, Soros , Vaticaan het geld,
  De wereldbevolking hebben: Clinton, Bush, Biden, Johnson, May, Merkel, Macron, Netanyahu, Rutte, Trudeau, Scholz, Gates, en vele anderen die het plan uitvoeren.
  En de meesten bleven/blijven kijken naar de mooie ondergaande zon en niet de orkaan achter zich zagen aankomen……..

 5. het ter verantwoording roepen van degenen die aanzetten tot en steun geven aan dergelijke destructieve acties.
  Wat bedoelt ze nu?
  De criminele elite moet plaats maken?
  Succes, mijn zegen heb je Marine le Pen.

 6. Frankrijk is ook een lege doos geworden zoals bij ons. Vroeger werkten wij in een hoog aangeschreven bedrijf X, een klinkende naam. We zeurden wel wat maar waren tegenover de buitenwereld fier dat we werkten bij X. Dat betekende aanzien. Nu is het allemaal van aandeelhouders, overnames, bonussen, ingekochte en her verpakte rommel alom. Wie is er nog fier en inspanningbereid voor de E.U.? Von der Leyen? Michel? Borell? of die van de foto van de G7 op de achtermuur van mijn toilet?

  • Het hedendaags rendement van de meeste aandelen is zelfs niet meer voldoende om te compenseren voor inflatie, hetgeen betekent dat het reeel rendement van de meeste bedrijven in feite verlieslatend is…

 7. Het doet mij zeer denken aan een strofe uit het werk van Marten Toonder…..uit de koker van politiecommissaris Bulle Bas.

  ” Sla er op! Orde!

 8. Tigron juli 4, 2023 at 18:42

  Beetje humor in het tranendal beste Tigron, als er wat verkeerd ging op het werk zei ik vezin een list Tom Poes Maarten Toonder met de avonturen van Oliver B Bommel.

 9. Die moslims zijn zo asociaal als de pest; denk je dat die dood van die jongen ze een moer interesseert?
  Nee hoor; ze rellen graag, en dat was een welkome aanleiding.

 10. Ben van bijna alle media afgeschopt twitter en facebook waarheid mag nergens neergezet worden, jammer jongens kan niks meer delen

  • Dat klopt hellemaal De democratie wankelt op alle fronten Het valt op dat niemand meer reageert als je op facebook negatieve dingen schrijft over de corrupte bende in Den Haag persvrijheid wordt afgekocht door smeerlappen die aan het beleid zitten overal ter wereld omdat het WEF dat verboden heeft!!!!!!!!!

 11. Frankrijk het land van melk en honing is er al lang niet meer want de bijen zijn nagenoeg uitgeroeid door de wespen die het land zijn binnegehaald De Fransman neemt alles letterlijk met de Franse slag en laat de boel de boel zijn,,,,,,, en heeft veel tuig binnengelaten Het begint/begon al bij het Franse vreemdelingen legioen waar hondeduizenden zwart en blanke vreemdelingen zijn blijven hangen Maar Macron is een onderdeel van het WEF en doet net als alleen westerse landen gehoorzamen aan nazie trekachtig Bolwerk Brussel maar zoals altijd komt de mens in opstand nadat de situatie onhoudbaar is geworden Voorbeeld zie d etsarenfamilie die na lange alleenheersers zijn vermoord door opstandelingen die het ook niet beter deden In Frankrijk zal wel weer alles in de doofpot worden gestopt en macron blijft gewoon zitten De meeste vrouwen vinden hem een mooie man die trouw is aan zijn echtgenote De vorige president deed dat niet maar was resoluter!!!!!

 12. Je kan hier alleen maar uit concluderen dat ze flink aan de verliezende hand zijn op alle fronten. Rutte reist zich te pletter om steun te krijgen overal. Maar stoot flink zijn neus overal. Het WEF zakt als een plumpudding in elkaar. De hoogmoedswaanzin van hun, leid ook naar hun ondergang. Zij die dachten met het internet meer macht te krijgen is hun vuilkuil geworden

 13. Laat ik Elon Musk al die tijd al gewantrouwd hebben. Zijn ideeën over de wereld heeft dezelfde kenmerken als het WEF. Technologie is mooi maar kan ook heel goed verkeerd gebruikt worden. Hij is er ook voor een chip in de hersens dat gekoppeld is met het internet dat alles controleert. Zijn ideeën over hoe huizen vol met zonnepanelen en nog veel meer dingen. Tesla de auto is ook zoiets ook hiermee ben je gemakkelijk te controleren. Plus die auto is ook een grote vervuiling van onze planeet. Hij laat eigenlijk zien dat de aarde niet meer eruit zal zien als een mooie wereld. Maar vol zit met technologie. Met nepmensen robots die de mens gemakkelijk kan vervangen. Technologie wordt een mens gegeven om er iets goeds mee te doen maar niet om het te vernietigen.

 14. dit is het begin van het eindspel.
  geweld creeren , staat van beleg martial law invoeren.
  eerst frankrijk en belgie in duistland zal het los gaan.
  het westen van nederland , mischien groot britanie.
  er zal worden geoppert dat de landen samen moeten werken onder een centrale overheid de eu.
  blauwe helmpjes zullen verschijnen enz enz enz.

  zaak lijkt mij overheden hun eigen troep op te laten ruimen en je totaal afzijdig te houden.
  er bij betrokken raken is denk ik het doel.
  twee partijen die vechten , asielzoekers tegen binnenlanders
  en dan komen de eu blauwhelmen zich als vredes macht te presenteren.
  immers het volk kan dit niet zelf.
  dus we komen u redden van u zelf , wees dankbaar , handen tegen de muur aub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in