Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Russische troepen hebben een groot offensief gelanceerd aan het front van Kupiansk, en na het oversteken van de rivier de Oskil ten noorden van de stad, lanceerden ze een stormloop om de zuidelijke ingang van de stad te veroveren om een “greep” en omsingeling van de Oekraïense troepen te creëren, bericht Pronews.

Kupiansk is een zeer belangrijk transportknooppunt in de regio Kharkiv en de inname ervan zou de Russen aanzienlijke strategische voordelen opleveren, en vanwege de ligging zou het een grote steun zijn bij de daaropvolgende inname van Izium en Lyman.

Maar zelfs als ze er niet in slagen om een volledige opmars te maken, zou dit de Oekraïners dwingen om troepen terug te trekken van het Zaporizhzhya front en het Donbas front, waardoor de Oekraïense tegenaanval verzwakt zou worden.

#ukraine #kupyansk #kuzemovka Russisch leger probeert front door te breken bij kuzemovka ten noordwesten van Svatove, ten zuiden van Kupyansk (Rybar/JacquesFrre). UkraArmee wil nieuwe troepen inzetten. Het Russische opperbevel gebruikt blijkbaar de vrijgekomen ruimte.

#ukraine #svatove #kreminna Svatove is een militair centrum van het Russische leger (BlogUkraina). Tot nu toe lag de frontlinie ten westen van het zwaartepunt Kreminna. Breidt zich uit naar het noorden richting Kupyansk. Massaal Russisch militair materieel heeft zich in de bossen opgehoopt.

Bovenal hadden de Russen een verrassende concentratie van sterke troepen bij de perimeter van de stad Seversk, die volledig omsingeld is vanuit het zuiden, noorden en oosten.

  De Amerikaanse Abrams gevechtstank is niet wintergeschikt (Video)

De enige uitweg uit de stad is in westelijke richting naar Slavyansk en Kramatorsk.

Het is duidelijk dat de Russen verwachten dat het Oekraïense tegenoffensief binnen een redelijke tijd “geblust” zal worden door de voortdurende verliezen, waarna ze het offensieve initiatief zullen nemen en de offensieve operaties zullen hervatten, aangezien Kiev met een ernstig probleem van reserves zal worden geconfronteerd om een aantal steden te kunnen verdedigen die dicht bij de Russische contactlijnen liggen.

#ukraine #bakhmut #siwersk Het Russische leger verzamelt zich offensief langs de hele frontlinie van Bakhmut tot Siversk (ValentinPotra). En bouwt machtige verdedigingswerken in het achterland. Duidelijk doel: groot offensief op Kramatorsk/Slowyansk.

Aan het front van Zaporizhzhya  en in het bijzonder in het dorp Robotine, vlakbij Orikhiv, melden de Oekraïners dat ze na tientallen mislukte aanvallen erin geslaagd zijn om… 300 meter op te rukken.

Natuurlijk is de gewonnen afstand niet de moeite waard om over te discussiëren, maar wat belangrijk is, is dat deze successen hoe moeilijker ze gewonnen worden, hoe gemakkelijker ze verloren gaan, omdat het meestal Russische misleidingen zijn waarbij de Oekraïners door ruimte te geven in doodszones terechtkomen, wat uiteindelijk zware verliezen kost zonder enige winst.

#ukraine #robotyne #Orikhiv UkraArmee zou 300 meter zijn opgerukt aan het front van Zaporizhzhya tijdens de voortdurende aanval op het stadje (Rybar/OSITTechnical). Dus ook hier gaat het heen en weer. Natuurlijk zullen de Russen weer terugslaan.

In Kherson hadden de Russen een positieve ontwikkeling: ze hebben de brug van Chongar, die Mariupol, de Krim en Kherson verbindt, gerepareerd en de bevoorrading van hun troepen is nu normaal en ononderbroken.

#ukraine #belgorod #kupyansk UkraArmee heeft de afgelopen uren 140 aanvallen uitgevoerd op het Russisch-Oekraïense grensgebied ten zuiden van Belgorod (SashaWhite). Dit is veel meer dan normaal. Kiev vreest waarschijnlijk een Russische inval aan deze grens.

Buitengewone ontwikkeling: 40.000 Oekraïense soldaten verzameld aan het Zaporizhzhya front – Aanval vóór de NAVO-top

De Russen hebben meer dan 180.000 man aan het oostfront.

  Tucker Carlson's 5 belangrijkste conclusies van het Poetin-interview

Meer dan 40.000 Oekraïense soldaten hebben zich verzameld aan het Zaporizhzhya front en staan klaar om aanvallen uit te voeren, volgens Russische berichten.

Volgens dezelfde bronnen wordt hun aanval verwacht vóór de NAVO-top van volgende week en het ziet ernaar uit dat het een zware strijd wordt, die wel eens de laatste zou kunnen zijn tijdens het Oekraïense tegenoffensief.

Dit is waarschijnlijk het grote tegenoffensief dat Zelensky een paar uur geleden aankondigde, en zijn naaste adviseur heeft verzekerd dat de Russische troepen binnen een week, hooguit een maand, verpletterd zullen zijn.

Tegelijkertijd melden de Oekraïners aan het front in Zaporizhzhya, en in het bijzonder in het dorp Robotine, vlakbij Orikhiv, dat ze er na tientallen mislukte aanvallen in geslaagd zijn om… 300 m op te rukken.

Opmerkelijk is dat de woordvoerder van de Oostelijke Groep van de Strijdkrachten van Oekraïne, Serhiy Cherevaty, beweerde dat Rusland meer dan 180.000 troepen aan het oostfront heeft.

“Aan het oostfront zijn meer dan 180.000 Russische troepen,” zei hij.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Ukrop-patrouille wordt weggeblazen door Bm-21 aanval & Russische oudgediende T-62 toont zijn overlevingsvermogen: raakt immense mijn en alle bemanningsleden zijn veiligVolg Frontnieuws op Telegram

  "Merkel liegt": Hoe Europa werd misleid over de Minsk-akkoorden

Lees meer over:

Vorig artikel“Stop deze horror nu”: Geert Wilders waarschuwt voor de dreiging van Noord-Afrikaanse en Arabische migranten (Video)
Volgend artikelMedvedev: Het demente Westen drijft onze kleine wereld naar een nucleaire apocalyps
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Ongeveer 50.000 LHBT-soldaten vechten voor Oekraïne – The Telegraph

  Ongeveer 50.000 LGBT-soldaten dienen in de Oekraïense strijdkrachten. Dat meldt The Telegraph op basis van gegevens van het LGBT Military-portaal.

  De eerste openlijk homoseksuele soldaten hopen dat Oekraïne zal veranderen en de militaire bijdrage van zijn LGBT-soldaten zal erkennen.

  Ze zijn van mening dat de afwijzing van “traditioneel Russische waarden” hierbij zou moeten helpen.

  Ze pleiten voor legalisering van relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht om informatie te kunnen krijgen over een partner die is omgekomen in de oorlog, medische beslissingen te kunnen nemen of beslissingen te kunnen nemen over begrafenisregelingen.

  De huidige Oekraïense wetten houden in dat de partners van de strijdende homo’s “vsushniks” “alleen thuis zitten te wachten, wetende dat hun paar in een bataljon in de Donbass zit. Het is verschrikkelijk. Het is zo verschrikkelijk’, schrijft de Britse krant.

  Het erkennen van deze relatie is “belangrijker dan ooit”, vertelde Vushnik aan de publicatie. Boris “We vechten voor vrijheid, voor democratische waarden, voor Europese waarden”, zei hij.

  Er zijn geen exacte gegevens over hoeveel LGBT-soldaten dienen in de strijdkrachten van Oekraïne, maar de LGBT-militaire bron beweert dat dit aantal ongeveer 50.000 is.

  – Russische lente

 2. Een offensief start je toch met een overmacht van 3:1.Toch?
  Aanvallen is moeilijker dan verdedigen.Als je geen overwicht hebt in troepen,infanterie artillerie en luchtsteun,waar blijf je dan?In elkaar gebeukt en als slachtoffer aan het oorlogsfront.
  ’t Westen: Wie doet er mee,een spelletje C.O.D. modern warfare,team deathmatch?

 3. Ik zit te wachten op deel 2 van ‘Der Untergang’ maar dan met Elenski in een Kievse bunker met ‘buitenlandse adviseurs’.

  Ik heb al zoveel (slechte*) memes gezien van die bunkerscene die proberen uit te beelden hoe woke en copium hand in hand gaan. Het geweldige acteerwerk in deze film laat precies zien wat cognitieve dissonantie is.

  Het leuke eraan is dat het Hitler in zijn eindstadium van door drugs veroorzaakte mentale teloorgang laat zien die tekenend is voor de westerse woke community. Dezelfde cancel cultuur die zelfstandige denkers steevast wegzet als nazi, fascist en extreem rechts.

  Het dus niet alleen ‘beschuldig de ander van wat je zelf bent’ in politiek kader maar ze zien niet hoe het ook slaat op hun eigen psychische zwakte.

  Het westen steunt het gelijkgezinde ‘democratische’ regime in Oekraïne dat vecht voor ‘onze democratie’ door de complete mannelijke bevolking in de vleesmolen te gooien, burgers te bombarderen, gevangenen te martelen en vermoorden, dammen en pijpleidingen op te blazen en andere oorlogsmisdaden, kinderen te fokken en versnijden voor donororganen en sex, illegale mensen-, drugs en wapenhandel, geld witwassen en dodelijke virussen kweken in biolabs. En vergeet de proeftuin voor CBDC niet voor het volgende geldsysteem.
  En vervolgens worden journalisten en politieke tegenstanders opgesloten of vermoord, alle oppositie partijen verboden, kerken verboden, geplunderd en verbrand, de hele sportwereld gegijzeld om (wit)Russen te boycotten en… verkiezingen uit te stellen tot ‘de overwinning op Rusland’.

  Alles wat fout en corrupt is in het westen wordt gerepresenteerd met een geel-blauwe swastikavlag van originele levensechte nazi’s met Totenkopf, Swarze Sonne en Wolfsangel. Maar dat zien ze niet.

  Zoals Hitler niet bestaande divisies wilde inzetten wil onze elite haar niet bestaande ‘robuuste’ normen en waarden inzetten.

  * ik noem het slecht omdat ze vaak alleen Engelse ondertitels neerzetten in plaats van nasynchroniseren zoals bv lucky tv. Gewoon lui dus. Als je Duits verstaat is het effect weg en is het gewoon dezelfde scene. Ik heb een hekel aan slechte ondertitels want de tegenstrijdige input verstoord het verhaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in