In de nacht van 19 september lanceerde het Russische leger een nieuwe golf van precisieaanvallen op het Oekraïense leger en de infrastructuur in het hele land. Volgens Oekraïense media was de afgelopen nacht een van de grootste drone-aanvallen in Oekraïne. Tegelijkertijd viel Rusland Oekraïne aan met ballistische raketten en “slimme” bommen.

Volgens Oekraïense militaire bronnen kwamen de UAV’s urenlang in verschillende golven vanuit zuidelijke richting. Hierdoor werden de Oekraïense luchtverdedigingstroepen overbelast, bericht Southfront.

De massale gecombineerde aanval begon op de avond van 18 september. De eerste doelen werden geraakt in Krivoy Rog, Kharkiv en Slavyansk. Al snel donderden de explosies in de regio Kherson, ook in de achterste gebieden dicht bij de frontlinies.

De burgemeester van de stad Kharkiv bevestigde dat de stad “opnieuw onder vuur ligt van Russische raketten”. Volgens voorlopige informatie wordt het centrale deel van de stad aangevallen.” Lokale bronnen bevestigden onmiddellijk dat Russische raketten doelen troffen in het district Kholodnogorsk. Daar bevindt zich de gepantserde fabriek die gebruikt wordt voor de reparatie en restauratie van gepantserde voertuigen van de Oekraïense strijdkrachten. Russische strijdkrachten hebben deze fabriek de afgelopen week al twee keer getroffen.

Al snel berichtten de veiligheidstroepen van Oekraïne over dreigende aanvallen met ballistische raketten in de regio’s Poltava, Kharkiv, Kirovograd, Dnepropetrovsk, Zaporozhye en Donetsk. Tegelijkertijd werd online informatie verspreid over de passage van Geranium UAVs door de Zee van Azov. Vervolgens werd de tweede groep kamikaze-drones gezien die boven de regio Kherson op weg was naar de centrale regio’s van Oekraïne. Rond middernacht werden Russische UAVs gezien boven de regio’s Krivoy Rog, Ochakov, Kherson en Mykolaiv.

Binnen een uur meldden Oekraïense strijdkrachten de aanval van de derde groep UAVs. Ze werden voor het eerst gezien in de regio Odessa en bewogen zich in paren. Eén van de drones was een lokaas voor Oekraïense radars, en de andere was gericht om een doel te raken. Toen donderden er explosies in Nikolajev. Internet en mobiele communicatie werden in de stad uitgeschakeld, waarschijnlijk om te voorkomen dat de lokale bevolking informatie over de aanvallen zou verspreiden.

De hele wereld is in de greep van een ernstige vorm van oorlogskoorts

Aanvallen door de vierde en vijfde groep UAV’s volgden onmiddellijk. Deze bereikten Oekraïne ook via de regio Kherson. Talrijke explosies donderden neer in de regio Odessa. Lokale bronnen bevestigden brand in een ander oliedepot in de haven van Reni.

Tot in de vroege ochtend zijn er explosies gehoord in het westen van Oekraïne, waaronder in de regio’s Khmelnitsky, Ternopil en Lviv.

Rond 6.30 uur troffen Russische strijdkrachten de stad Lviv, die een belangrijk knooppunt is voor westerse militaire leveringen van uitrusting, huurlingen en NAVO-instructeurs.

Het hoofd van het regionale bestuur bevestigde schade aan de plaatselijke magazijnen, waar een grote brand uitbrak. De lokale bevolking meldde drie aanvallen in de stad en vier branden.

Het Oekraïense leger liegt traditioneel over zijn overwinningen. Volgens de woordvoerder van de Oekraïense luchtverdedigingsmacht:

“In totaal werden 30 lanceringen van UAV’s vanuit het zuidoosten geregistreerd, evenals één Iskander-M ballistische raket, die de vijand afvuurde vanaf het grondgebied van de Krim in de richting van Krivoy Rog.”

Volgens de officiële gegevens werden 27 gevechts-UAVs en één verkennings-UAV neergeschoten. Slechts twee Russische UAV’s zouden hun doelen geraakt hebben. Het is duidelijk dat twee drones de Oekraïense infrastructuur in verschillende regio’s niet zoveel schade konden toebrengen. Ondanks de pogingen van Kiev om alle online gepubliceerde rapporten te verwijderen, werden er officieel minstens 7 aanvallen in verschillende regio’s bevestigd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Europese Unie: De verliezer in het Oekraïne-conflict – Hoe het ook aflooptVolg Frontnieuws op Telegram

Er is geen simpele oorlog in Oekraïne en de NAVO zit in de problemen

Lees meer over:

Vorig artikelSecretaris-generaal VN geeft toe dat New World Order faalt, Agenda 2030 “in gevaar”
Volgend artikelHoe farmaceutische bedrijven bedriegen, liegen en misleiden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

23 REACTIES

 1. Hoe is de ratio inzet vs productie van raketten eigenlijk? Lopen ze langzaam leeg?

  Ook van de kinzhal vs patriot is niet veel goede info meer te vinden. Maar iedereen heeft kunnen zien hoe minstens 200 miljoen in 2 minuten werd weggepist.

  De iskander had trouwens eveneens een kernkop kunnen dragen. Er zit vast een reden achter de mix van raketten.

 2. mijn morele pas (god) en niet mijn hebzucht (duivel) zegt mij dat ik aan de kant van Rusland sta.
  ik kom hier openlijk vooruit. Rusland net als Oekraine zijn niet mijn vijand.
  Rusland ziet het Oekrainse volk ook niet als vijand, zij voorzien op dit moment voor 3 à 4 miljoen Oekraïners een veilige haven met dezelfde rechten en plichten als hun eigen bevolking.

  Het kwaad komt uit de zionistische hoek.

  • ik heb niets met die russen, maar het is de enige partij die het tegen de nazi’s opneemt. en die zitten wereldwijd overal, dus is het een keus of ik liever de russen in ons land heb of de nazi’s die er nu zitten. ik zou graag nog een normale mogelijkheid zien.

    • salvar, ik heb niets met grieken, niets met colombianen, niets met japanners, niets met nigerianen, niets met fransosen. dat bedoel ik er mee dat ik niets met russen heb. ik heb iets met de nederlanders en dat zijn er al meer dan genoeg.

      • nope, ik heb wat met nederlanders. niet allemaal, tim.
       geloof mag je er buiten laten, joden dus ook.
       en ik ga je niet vragen zelf te onderzoeken hoe het met de nazi’s in oekraíne zit, dat hebben er al genoeg gedaan en je hoeft maar “nazi’s oekraïne” in je zoekbalk te typen en je ziet het vanzelf. succes.

       • joden is geen geloof maar een volk ralf, genetisch, zie de rassenwetten in israel..

        de nepnazis in ukraine zijn opgebouwd en gesponsord door de cia en ook mossad, de leiders van azow bataillon zijn zelfs naar israel geweest en hebben trouw beloofd

        wel grappig dat je wilt dat ik de google zoekbalk gebruik LOL

        • tim, ik wil bij nader inzien niet dat je de google zoekbalk gebruikt. gezien je verdere inbreng denk ik dat de shock te groot zal zijn als je met de feiten geconfronteerd gaat worden. zoals benamingen voor aanhangers van een geloof. en zo meer.

      • als je ergens niets mee hebt dan denk je dat niet, casse. dan is dat een feit. een ander kan er wèl iets mee hebben, dan is dat ook een feit hè.
       en ja, ik ken genoeg russen. dat even als info om je gerust te stellen…?

    • Zowel Rusland (onderdeel van het blok van China) als de Verenigde Staten zijn van plan om Central Bank Digital Currencies gekoppeld aan Sociale Krediet Score in te voeren. Als je kijkt naar de vrienden van Rusland, Iran, China, Noord Korea, etc… dan ben ik het helemaal met Ralf eens… Nederlands eigen soevereiniteit en niet te veel bemoeien met andere landen en geen ondemocratische oncontroleerbare megalomane structuren zoals de EU is het beste.

   • een normale mogelijkheid hebben persoontjes zoals u 4 jaar (en meer) naar de kloten geslagen door uw lafheid..hier op FN kent iedereen de waarheid..misdadige domheid is u Niet vergeven…we zijn hier (bijna) allemaal pro Poetin heel erg hard ♥️🇷🇺🌹met een gezonde reden !!!!

    • poetin aan de macht geholpen door kissinger, heeft tot nu toe de oorlog niet willen winnen (((raphael(((

     denk daar maar eens over na

     #projewantiwhitewar

     no more war for jews

 3. de msm meldt enkele aanvallen van kiev op de russen, en een aanslag op een vliegveld boven moskou.
  maar geen woord over bovenstaande acties van rusland.

  • Herlees de laatste zin in het artikel ( Ondanks de pogingen van Kiev om alle online gepubliceerde rapporten te verwijderen, werden er officieel minstens 7 aanvallen in verschillende regio’s bevestigd.)
   en je weet meteen hoe dat komt.
   Het westen gelooft, natuurlijk uit eigenbelang en een soort zelfbehoud (ze hebben al te lang al die leugens weten te verkopen) alles wat eruit Kiev komt.
   Als de echte waarheid naar boven komt, en dat zal niet zolang meer duren weten ze niet hoe ze zich hieruit moeten l*llen ,dus blijven ze zo lang mogelijk in het leugenverhaal zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in