De kans op een nucleaire uitwisseling tussen de Verenigde Staten, het Westen en Rusland neemt snel toe naarmate de oorlog in Oekraïne langer aansleept, zo blijkt uit een nieuwe prognose.

Sedert Rusland op 24 februari zijn invasie in Oekraïne begon, hebben Amerikaanse defensie-ambtenaren, waaronder minister van Defensie Lloyd Austin en Mark Milley, voorzitter van de stafchefs, geprobeerd diplomatieke telefoongesprekken te voeren met de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu en Milley’s ambtgenoot, generaal Valery Gerasimov, maar tot nu toe hebben de twee laatstgenoemden “tot dusver geweigerd om zich in te zetten,” aldus gepensioneerd vice-admiraal van de marine John Kirby, de woordvoerder van het Pentagon, schrijft JD Heyes.

Volgens deskundigen en voormalige legercommandanten is de kans op een nucleaire uitwisseling als gevolg van een operationele misrekening groter naarmate het Pentagon en de NAVO-bondgenoten hun schouders zetten onder de landen die zowel aan Oekraïne als aan Rusland grenzen, naarmate de VS en Rusland niet met elkaar praten.

“Een nachtmerriescenario zou zijn dat een Russische raket of een aanvalsvliegtuig een Amerikaanse commandopost over de Pools-Oekraïense grens vernietigt,” zei James Stavridis, een gepensioneerd admiraal die van 2009 tot 2013 als opperbevelhebber van de NAVO diende, in een interview met de Washington Post. “Een plaatselijke commandant zou onmiddellijk kunnen reageren en denken dat de gebeurtenis een voorbode is van een bredere aanval. Dit zou kunnen leiden tot een snelle en onomkeerbare escalatie, tot eventueel gebruik van kernwapens.”

CNN meldt vervolgens enkele details van een zeldzame persoonlijke ontmoeting tussen Russische en Amerikaanse functionarissen vorige week. Volgens het nieuwsorgaan meent Washington dat de weigering van Moskou om gesprekken op hoog niveau te houden te wijten is aan de bezorgdheid binnen het Kremlin dat dergelijke ontmoetingen hun zouden laten zien dat Rusland kwetsbaar is “omdat het een stilzwijgende erkenning riskeert dat er een abnormale situatie bestaat, volgens een uitlezing van de bijeenkomst,” merkte een beoordeling op.

  Scott Ritter: Oekraïnes groeiende verslaving aan buitenlandse huurlingen

De beoordeling vervolgt:

Hoewel de veronderstelling van kwetsbaarheid misplaatst lijkt, gezien het feit dat, terwijl het Pentagon naar verluidt heeft getracht contacten op hoog niveau te onderhouden met zijn Russische ambtgenoten, heeft minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken sinds het begin van het conflict vorige maand geen gesprekken meer geprobeerd met zijn ambtgenoot, de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov.

De werkelijke reden waarom de Russische militaire leiding naar verluidt het onderhouden van contacten op hoog niveau met de top van het Pentagon heeft gemeden, lijkt de dubbelzinnige en verraderlijke rol te zijn die het transatlantische NAVO-bondgenootschap heeft gespeeld bij het aanzienlijk doen escaleren van het conflict door de militaire aanwezigheid van de NAVO in Oost-Europa langs de westflank van Rusland aanzienlijk te vergroten, door openlijk voor miljarden dollars aan dodelijke wapens te verstrekken aan de strijdkrachten van Oekraïne en de geallieerde neonazi-milities, terwijl zij op dwaze wijze beweren “vredestichters” te zijn die ridderlijke beleefdheidsbetuigingen doen aan de aartsrivaal.

Vooruitlopend op de NAVO-top van vorige week, bijgewoond door president Biden (die uitliep op een blunderfeest, waarbij het Witte Huis een aantal dingen die de “opperbevelhebber” zei moest “ophelderen” of gewoon terugnemen), kondigde de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, aan dat het bondgenootschap van plan was het aantal gevechtsgroepen dat het tot dan toe in Oost-Europa had gepositioneerd te verdubbelen.

“De eerste stap is de inzet van vier nieuwe NAVO-gevechtsgroepen in Bulgarije, Hongarije, Roemenië en Slowakije, naast onze bestaande strijdkrachten in de Baltische staten en Polen,” zei hij. “Dit betekent dat wij acht multinationale NAVO-gevechtsgroepen zullen hebben langs de hele oostflank, van de Oostzee tot de Zwarte Zee.”

  Bakhmut, strategisch of niet, valt

Na de spoedzitting van de NAVO op donderdag gaf het bondgenootschap een verklaring uit.

“In antwoord op de acties van Rusland hebben wij de verdedigingsplannen van de NAVO geactiveerd, elementen van de NATO Response Force ingezet, en 40.000 manschappen op onze oostflank geplaatst, samen met aanzienlijke lucht- en zeemiddelen, onder direct NAVO-commando, ondersteund door de nationale inzet van bondgenoten,” aldus de verklaring. “Wij richten ook vier extra multinationale gevechtsgroepen op in Bulgarije, Hongarije, Roemenië en Slowakije.”

De troepenopbouw komt op een moment dat de VS en de NAVO-bondgenoten voor miljarden dollars aan dodelijke militaire hulp naar Oekraïne brengen, waaronder duizenden Javelin anti-tankraketten van Amerikaanse makelij, 100 Switchblade kamikaze drones, en 6.000 AT-4 anti-armor wapensystemen.

Het toneel voor een dodelijke en gevaarlijke misrekening is – opzettelijk – klaargezet voor een nucleaire Derde Wereldoorlog.


Copyright © vertaling 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De situatie tussen de VS/NAVO en Rusland is kritiek geworden – Kernoorlog?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAls u na vaccinatie positief test en in het ziekenhuis moet worden opgenomen, hebt u waarschijnlijk AIDS
Volgend artikelDuitse detailhandelaars verhogen maandag de prijzen van levensmiddelen met 20-50%
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. “troepen stationeren aan de oostgrens” …..zowel symbolisch als nutteloos. Vanaf de Zwarte zee tot de bergen van Polen is er vrijwel geen plaats om tanks en ander materieel in te zetten, behalve ze over de weg te laten zijden. De Russen hebben dat al lang door, en zullen de Djenpr gebruiken als natuurlijke grens. Dit is met rakte installaties grotendeels te verdedigen. Weken voordat de NAVO tanks aan de Dnjept zou kunnen hebben is dat in Rusland al bekend en zijn de bergpassen van Roemenie , Hongarije Slowakije al genuked. Plus de bruggen en tunnels. Een hoop onzin van Nato dus….Enkel Polen is geschikt voor een tankaanval….Er is geen winstpunt voor de Russen om Europa binnen te vallen, ze hebben ons niet nodig. Wij hebben hun nodig.

  De Baltische staten gaan begin zomer klappen krijgen want de bek is te groot zoals ik het lees. Putin is niet van hetzelfde soort glibbers als de politieke “elite”. Putin vergeet en vergeeft niet. Compromis is geen Russisch woord.

  Onze leiders en generaals leven in een wereld die ze zelf denken te creeren…dienwereld die in hun hoofd perfect onder controle is….fantasie kan een mooi iets zijn als er consteuciteve zaken uit voortkomen, anders is het tijdverspulling en zelfbedrog.

  • Ik denk dat onze leliders en generaals gewoon de orders van hen die boven hen staan uitvoeren. Zweeds onderzoek wees uit dat alleen politici die chantabel waren promotie maakten. De integere maakten nooit promotie. Verleid door sex met minderjarige meisjes en jongens, drugs etc. etc. Ook Pence had homosexuele sex met door Epstein aangeleverde jongetjes. Satanisme viert hoogtij. In de USA hebben ze een tijd lang Neo Nazis gerecruteerd. Later Kindsoldaten uit Oeganda, Liberia etc. De laatsten verdienen net het minimumloon, maar veel anders dan vechten kunnen ze niet en banen voor hen zijn er niet. Putin 1 van de Young Global Leaders van WEF, Klaus Schwab en een Vrij Metselaar. De rijkste man op aarde vlgs NL docu, met vele firmas die op andere naam staan. Een specifieke groep die de hele wereld wil bezitten en de Noahite laws will implementeren. Speech in den Haag kort na WW II, Boeken, documenten, videos het wordt allemaal letterlijk gezegd en de wereld heeft het weer niet geweten. Lin Woods vids interessant. Iedereen afgeluisterd, woorden in emails en blogs etc veranderd, en met deepfake videos kunnen ze iedereen framen.

   • Het klinkt nogal zweef-teverig maar toch zie ik het: alleen onvoorwaardelijke liefde kan ons nog redden. Ook liefde of vergiffenis voor de klootzakken. Al zie ik dat in de Ukraïne niet zo snel gebeuren als ze net je kind hebben afgeslacht(welke kant dat dan ook gedaan heeft).

 2. De autoriteiten in Kiev en de media hebben videobeelden verspreid, naar verluidt uit de Oekraïense stad Bucha, met de lichamen van naar verluidt dode personen verspreid over de nederzetting. Kiev gaf de schuld aan Rusland, terwijl Moskou de beschuldiging hekelde en opmerkte dat de Oekraïners de stad beschoten nadat de Russische troepen zich al hadden teruggetrokken.
  De Oekraïense nationale politie beweerde dat het een “opruimoperatie” had uitgevoerd in de stad Bucha voordat Oekraïense media video’s begonnen te plaatsen, naar verluidt met meerdere dode lichamen daar.
  “Vandaag, op 2 april, in de bevrijde stad Bucha, regio Kiev, zijn speciale eenheden van de Oekraïense Nationale Politie begonnen met het opruimen van het gebied van saboteurs en medeplichtigen van Russische troepen”, luidde een verklaring van de Oekraïense politie op Facebook*.

  De politiediensten publiceerden zaterdag zelfs een video waarin Oekraïense troepen door de straten van de stad lopen zonder dat er lichamen rondslingeren.

  • Online een vid waarbij 1 van de slachtoffers op die straat zwaait. False Flag, zoals zo velen. Ik zag al een video van lijken in lijkzakken waarbij er 1 open waaide en het lijk die weer dicht trok.

 3. Hoogste tijd dat de Nederlandse overheid atoomschuilkelders gaan bouwen voor hun burgers. Onee dat kan niet teveel co2 uitstoot.

 4. De kans op een nucleaire oorlog is klein. Precies om de reden dat de elite weet dat zo´n oorlog hen ook fors zal raken. Alleen al die reden zal zo´n oorlog voorkomen.

  • Ze hebben een totale ondergrondse samenleving gemaakt. In Turkije zijn hele oude ondergrondse steden gevonden. Mogelijk ook toen om een nucleaire oorlog en latere straling te overleven. Cappadocie een er van. Een andere bekende ben ik de naam van vergeten. Misschien toch maar de Cyanide pil van SS ers in huis halen.

   • Daar heb ik een handig plantje voor op het oog. Een kennis had met zijn handen aan die plant gezeten tijdens zijn werk. Daarna onder de schaft met zijn ongewassen handen aan zijn brood en hij legde ter plekke het loodje. Zijn collega’s wisten niet dat het door de plant kwam. Ze vonden het zo mooi dat hij met een lachend gezicht zomaar achterover viel. Ze dachten dat hij door God was verwelkomd in zijn laatste seconden.
    Maar het was maar dat simpele plantje.

  • De elite en overheid springt bij de minste onraad in het vliegtuig en zit in veilige landen. Vanuit die veilige landen spreekt de overheid ons dan toe. Burgers hou vol en gooi met stenen en molotovcocktails naar de vijand.

 5. Ik ga de voorspelling doen dat Nederlandse marine schepen zullen zinken in Noordelijke wateren de aankomende twee maanden. Er zullen weinig overlevenden zijn. Deze schepen zullen opgeofferd worden door NATO of Amerikaanse instructies om escalatie teweeg te brengen.

  De VS staat op het punt uit elkaar te vallen in verschilldende unies van staten en een oorlog is nu meer dan ooit noodzakelijk. Erdogan heeft ook een oorlog nodig en iets om de inflatie en aftakeling de schuld vann te geven en tegelijkertijd als oplossing te zien, de inval in de Griekse unie zal daarvoor dienen. We gaan escalatie zien op meerdere locaties in de wereld.

  Europa zal afzakken in gebieden waar de wet van d estaat niet meer geld, en roversbenden zullen rondreizend plunderen op grote schaal. Dit is vanaf het najaar.
  Een golf van zelfdoding zal in Europa rondgaan, en het licht zal niet overal meer branden.

 6. Gates koopt ontzettend veel land op in Amerika, vruchtbaar land. De Oekraïne heeft ook geel veel vruchtbaar land net als Rusland. Dit gaat niet om een mogelijke nucleaire oorlog dit gaat om die unieke grondsoort die je vind in de great plaines in Amerika, Oekraïne en delen van Rusland. Een grondsoort die uitermate geschikt is voor graan. Dit gaat om voedselcontrole en daarmee controle over de mens. Biden heeft naar verluid ook heel veel grond in de Oekraïne. Het westen van Europa wordt alleen nog maar Urban terwijl het oosten de graanschuur wordt allemaal in beheer van de cabal. Ik denk niet dat ze die grond waar ze hevig in geïnvesteerd hebben willen vervuilen met radioactieve falout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in