Links razend na afsluiten van hun accounts door Facebook

2
Voorgrond Mark Zuckerberg (uitsnede, transparant) © Anthony Quintano (CC BY 2.0), achtergrond Frontnieuws archief

Internetgiganten als Facebook en Twitter hebben de afgelopen tijd massa’s rechtse gebruikers van hun platformen geweerd, onder meer onder het voorwendsel dat de accounts tot geweld hebben aangezet. Maar nu kan links zijn eigen medicijn proeven. Een van de grootste linkse groeperingen in Groot-Brittannië, de Socialist Workers Party, werd vandaag zijn Facebook-account geschorst. Na massale druk werd het account echter later weer geactiveerd. Maar veel andere linkse accounts blijven geblokkeerd. Links vreest nu dat het op dezelfde manier als rechts zal worden geëlimineerd. – De arbeidersbeweging is gebaseerd op geweld, zeggen ze.

In de afgelopen week heeft Facebook verschillende accounts van de ultralinkse Antifa gesloten.

Dit gebeurde na linkse rellen in de Verenigde Staten in verband met de beëdiging van Joe Biden als president. De ultralinkse groepen zijn niet tevreden met Biden als president maar willen in plaats daarvan “wraak”, aldus hun boodschap.

De maatregelen komen er ook nadat de internetgiganten gebruikersregels hebben ingevoerd tegen zogenaamde gewelddadige inhoud.

Volgens de Daily Express heeft Facebook nu de accounts van meer dan 45 linkse activisten en 15 linkse sites in het Verenigd Koninkrijk gedeactiveerd.

Onder hen is de Socialist Workers Party, die beweert te strijden tegen “racisme, uitbuiting, onderdrukking en aantasting van het milieu”.

“De betrokken activisten uiten hun bezorgdheid dat dit een zuivering betekent van politieke activisten en linkse standpunten op Facebook”, vertelt de woordvoerder van de partij aan de Daily Express.

Later op zaterdag schreef de partij echter op haar blog dat Facebook “gezwicht is voor de druk” en hun account weer heeft geactiveerd.

  Amerikaanse rap-ster: Soros instrumentaliseert Black Lives Matter voor zijn politiek

“Binnen enkele uren na de shutdown hebben duizenden organisaties en individuen druk uitgeoefend op Facebook om de beslissing te herroepen – wat een duidelijke poging was van leidinggevenden op social media om stemmen van de oppositie te blokkeren”.

Volgens de Socialist Workers Party zijn er echter nog steeds tientallen partijactivisten en andere lokale partijsites afgesloten. En deze zuiveringen zijn al dit najaar begonnen, beweert de partij op haar website.

De partij eist dat alle accounts weer worden geactiveerd.

In een blogpost in de partijkrant The Socialist Worker klaagt links dat de social media bazen niet achter hen staan.

Links is bang dat hun beweging net als rechts gezuiverd zal worden op social media, omdat de arbeidersbeweging geweld gebruikt.

“De geschiedenis van de arbeidersbeweging en de strijd voor vrijheid hebben bestaan uit gewelddadige botsingen en oproepen tot verzet. En voor de activisten die vandaag verzet organiseren, moeten de schorsingen op sociale media nauwlettend in de gaten worden gehouden … Sommigen ter linkerzijde zijn dolblij dat Trump is geschorst op internetplatforms – ook al mag hij nog steeds spreken in de traditionele media. Maar het is verkeerd om dit te gebruiken als een voorbeeld van hoe mediabazen achter ons zullen staan”, gaat het blogartikel verder.

De vraag is nu of de internetgiganten ultralinkse actoren zullen gaan censureren nu ze niet langer meer de gewenste functie vervullen van radicale extremisten in de oppositie tegen Trump? Aan de ene kant delen de multinationals nog steeds waarden met extreem links, maar aan de andere kant willen ze de gemoederen waarschijnlijk bedaren nu ze de presidentsverkiezingen hebben gewonnen.

  Waarom de blanke man zich comfortabel moet voelen om een racist te worden genoemd

Het is dus mogelijk dat Biden de ultralinkse beweging meer zal schaden dan Trump tijdens zijn periode als president. Tegelijkertijd rijst ook de vraag: is ultralinks werkelijk de revolutionaire vijand van het systeem, of reactionaire verdedigers van de macht die alleen worden geactiveerd wanneer Trump en anderen die de politieke correctheid aanvechten aan momentum winnen en bestreden moeten worden?

BLM en Antifa activisten schreeuwen om hulp van de politie na pro-politie patriotten hen wat “straat justitie” bijleren

Vorig artikelBrits parlementslid roept op tot wijdverspreide verspreiding van vitamine D na 82% daling van Covid-19 sterfgevallen in Spanje
Volgend artikelBijna 200 Nationale Gardisten Covid-19 opgelopen nadat Peking Joe ze naar een ijskoude parkeergarage had verbannen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in