Vitamin D Pills © slgckgc (CC BY 2.0)

Het Britse parlementslid David Davis dringt er bij de Britse regering op aan haar vitamine D-suppletieprogramma voor mensen die een risico lopen op Covid-19 te versterken naar aanleiding van een indrukwekkend precedent dat is geschapen door Andalusië in Spanje.

In een toespraak voor het Lagerhuis op donderdag zei Davis dat Groot-Brittannië het voorbeeld van Andalusië moet volgen, dat in november vorig jaar Calcifediol, een vitamine D-supplement, uitdeelde aan bewoners van verzorgingstehuizen. Sindsdien is het aantal Covid-19 doden in de Spaanse regio met 82 procent gedaald.

Davis dringt er daarom bij de Britse regering op aan de aanbevolen doses te verhogen en op grote schaal vitamine D te gaan verstrekken.

De staat verstrekt al gratis vitamine D aan bewoners van verzorgingstehuizen op grond van het advies van Public Health England dat zij dagelijks 10 microgram (mcg) krijgen voor bescherming.

Davis zei echter dat deze hoeveelheid te klein is om een significant effect te hebben en dat het programma voor alle risicopopulaties zou moeten gelden.

Maar gezondheidsautoriteiten beweren nog steeds dat er nog niet genoeg bewijs is om het nemen van vitamine D als behandeling toe te staan of aan te bevelen.

Dit ondanks een berg van studies die aantonen dat een tekort aan vitamine D mensen vatbaar kan maken voor ernstige Covid-19 ziekteverloop.

V.K.’s advies over vitamine D dosering een “druppel in de oceaan”

Davis prijst de voordelen van vitamine D en dringt er bij de Britse regering op aan haar vitamine D-programma onmiddellijk te herzien om de meest kwetsbare sectoren van het land te beschermen.

Davis, een voormalig staatssecretaris van het nu opgeheven Department for Exiting the European Union, herhaalde dat vitamine D veilig en goedkoop is – een jaarvoorraad kost slechts 15 pond (17 euro) per persoon.

Het aantal sterfgevallen per miljoen in Andalusië als gevolg van Covid-19 daalde van 187 in november tot slechts 11 aan het begin van deze maand.

Het ligt op schema om januari af te sluiten met slechts 33 sterfgevallen per miljoen. Ondertussen steeg het aantal sterfgevallen per miljoen in Groot-Brittannië van 175 in november tot meer dan 300 deze maand.

Davis geeft de Britse regering lof voor haar vitamine D-programma, maar zegt dat het niet toereikend is.

Het programma, dat deze maand van start is gegaan, verstrekt gratis vitamine D aan bewoners van verzorgingstehuizen, die worden aangeraden 10 mcg per dag in te nemen.

“Helaas is het overheidsprogramma voor de klinisch zeer kwetsbaren veel te laag”, aldus Davis.

Davis roept ook op tot een verbeterd programma dat niet alleen de bewoners van verzorgingstehuizen dekt, maar alle risicogroepen, waaronder zwaarlijvige personen, zwarte en Aziatische minderheden, diabetici en mensen met een hoge bloeddruk.

Deze bevolkingsgroepen worden in verband gebracht met een groot tekort aan vitamine D.

Uit een studie bleek bijvoorbeeld dat meer dan de helft van de Aziaten in het Verenigd Koninkrijk een ernstig vitamine D-tekort heeft, terwijl meer dan een derde van de zwarten niet genoeg van deze voedingsstof binnenkrijgt.

Zwak bewijs voor vitamine D’s antivirus voordelen? Niet dus

Jo Churchill, de staatssecretaris voor preventie, volksgezondheid en eerstelijnsgezondheidszorg van het Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg, zei dat haar ministerie niet bereid is om vitamine D voor de behandeling van Covid-19 te omarmen wegens “onvoldoende bewijs”.

Churchill zei donderdag voor het Lagerhuis:

En toch toonde een studie van de Universiteit van Chicago in september aan dat een tekort aan vitamine D verband houdt met een grotere kans om positief te testen op het Coronavirus.

Een andere studie, gepubliceerd in november in het tijdschrift Nutrients, toonde aan dat het regelmatig innemen van vitamine D-supplementen tijdens het jaar vóór de Covid-19 pandemie geassocieerd was met minder ernstig ziekteverloop en een betere overlevingskans bij ouderen dan het innemen van geen vitamine D of het pas innemen na de diagnose.

In een studie van oktober, gepubliceerd in het Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology, ontdekten onderzoekers dat behandeling met hooggedoseerd calcifediol het risico van opname op een intensive care unit aanzienlijk vermindert.

De wetenschappers concludeerden dat calcifediol in staat lijkt te zijn de hevigheid van de ziekte te verminderen. Vitamine D, een belangrijke voedingsstof voor het bestrijden van infecties, wordt in het lichaam aangemaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht.

Neem voldoende tijd in de zon en eet meer vitamine D-rijke voedingsmiddelen zoals vette vis en paddenstoelen om Covid-19 te bestrijden, schrijft Virgilio Marin.

Spanje gaat geheime databank aanleggen van mensen die Covid-vaccin weigeren en delen met de EU-lidstaten

Vorig artikelMicrosoft octrooi verleend om dode mensen te reanimeren als 3D ‘Chatbots’
Volgend artikelLinks razend na afsluiten van hun accounts door Facebook
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. 19/01/2021
  ‘Uit een onderzoek onder 154 COVID-patiënten bleek dat 97 procent van de ernstig zieke patiënten die een IC-opname nodig hadden, vitamine D-deficiëntie had, terwijl slechts 33 procent van de asymptomatische gevallen een tekort had”, meldt de Alliance for Natural Health – USA (ANH-USA).’

  https://pandemic.news/2021-01-19-really-easy-to-treat-prevent-coronavirus-naturally.html

  Note: Wanneer over Cannabis wordt gesproken, besef dan dat deze vrij is van toegediende chemische stoffen!

  19/11/2020
  Analysis of vitamin D level among asymptomatic and critically ill COVID-19 patients and its correlation with inflammatory markers https://www.nature.com/articles/s41598-020-77093-z

 2. Professor Roger Seheult, MD explains the important role Vitamin D may have in the prevention and treatment of COVID-19. Dr. Seheult illustrates how Vitamin D works, summarizes the best available data and clinical trials on vitamin D, and discusses vitamin D dosage recommendations.

  Roger Seheult, MD is the co-founder and lead professor at https://www.medcram.com​
  He is an Associate Professor at the University of California, Riverside School of Medicine and Assistant Prof. at Loma Linda University School of Medicine
  Dr. Seheult is Quadruple Board Certified: Internal Medicine, Pulmonary Disease, Critical Care, and Sleep Medicine

  Interviewer: Kyle Allred, Producer and Co-Founder of MedCram.com

  Vitamin D and COVID 19: The Evidence for Prevention and Treatment of Coronavirus (SARS CoV 2)

  MedCram – Medical Lectures Explained CLEARLY

  https://www.youtube.com/watch?v=ha2mLz-Xdpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in