Op dit ogenblik lijkt de overwinning van Rusland in de strijd om de Donbass onvermijdelijk. Daarna zal Moskou ofwel verder westwaarts oprukken naar de Dnjepr, ofwel een staakt-het-vuren overwegen, indien de voorgestelde voorwaarden het mogelijk maken de doelstellingen van zijn speciale operatie langs diplomatieke weg te verwezenlijken, schrijft Andrew Korybko.

Twee recente nieuwsberichten bevestigen dat Kiev aan de verliezende hand is in zijn conflict met Rusland, en dat is de reden waarom de door de VS geleide westerse mainstream media (MSM) de laatste weken hun narratief resoluut hebben veranderd, en de reden is voor speculaties dat de “Grote Drie” van de EU een mogelijk staakt-het-vuren-plan met Zelensky zouden kunnen bespreken tijdens hun bezoek aan de hoofdstad van hun land. In het geding zijn de onthutsende statistieken van zijn belangrijkste adviseur Arakhamiadat dat Kiev meer dan 1000 slachtoffers per dag maakt in de strijd om Donbass, en de belachelijke eis van zijn andere adviseur Podolyak om wat volgens The Guardian neerkomt op de helft van de raketwerpers van de VS en praktisch al hun houwitsers.

Er is geen enkele manier waarop Kiev zijn huidige verliespercentage onbeperkt kan volhouden, en er is ook geen enkele realistische kans dat de VS hun voorraden zullen legen door te capituleren voor de eis van hun proxy. Ondanks de valse beweringen van het afgelopen kwartaal dat de munitie van Rusland op was en dat maar liefst een derde van zijn strijdkrachten in Oekraïne vernietigd was, blijft zijn lopende speciale militaire operatie daar daarentegen langzaam maar zeker tastbare vooruitgang op het terrein boeken. De conclusie is dat er tot nu toe alleen maar leugens over de campagne werden gespuwd, totdat de waarheid een paar weken geleden onmogelijk te ontkennen werd.

  Biden maakt NAVO's medeplichtigheid duidelijk - en het recht van Rusland op vergelding - na het neerschieten van de IL-76

Er is een voelbare paniek bij de Westerse media en ambtenaren over het verloop van het Oekraïense conflict, die ook in de Europese publieke opinie tot uiting komt. Volgens een zojuist verschenen rapport van de European Council on Foreign Relations willen meer Europeanen vrede dan Rusland straffen. Verwacht wordt dat die verhouding zal blijven toenemen naarmate de perceptiebeheerders het “officiële narratief” dichter bij de waarheid blijven brengen, wat zou kunnen samenvallen met meer openbare discussies over een staakt-het-vuren in de trant van wat de invloedrijke outlet Politico deze week op indrukwekkende wijze heeft proberen aan te zwengelen.

Het doelpubliek van de MSM in het Westen is misschien zo verstrikt in het volgen van de dagelijkse gebeurtenissen, dat velen zich misschien niet gerealiseerd hebben hoe beslissend de verschuiving is geweest in de berichtgeving van hun “betrouwbare nieuwsbronnen” over dit conflict in de afgelopen weken. Zij zouden er goed aan doen zich af te vragen waarom zij niet eerder van de waarheid op de hoogte gebracht zijn, hoewel weinigen dat waarschijnlijk ooit zullen doen, vanwege het doublethink dat zij in de loop der jaren geprogrammeerd hebben gekregen wanneer zij met “politiek onwelgevallige” feiten geconfronteerd worden. Toch is het belangrijk om erop te wijzen hoe radicaal het “officiële narratief” begonnen is te veranderen.

Het is inderdaad mogelijk dat dit door het militair-industrieel complex wordt misbruikt om aan te dringen op nog meer militaire hulp aan Kiev, maar het is ook mogelijk dat het Westerse publiek eindelijk uitgeput raakt van alles en dus nu naar verhouding minder met het conflict te maken wil hebben dan voorheen. Als de tweede mogelijkheid geloofwaardig is, zelfs maar ten dele, dan suggereert dat dat Kiev misschien al het overgrote deel van de buitenlandse steun heeft gekregen die zijn sponsors bereid zijn te geven. Met zijn schokkend hoge aantal slachtoffers en belachelijke wapeneisen zouden weinigen bereid kunnen zijn er nog meer geld in te pompen.

  Avonturen in NAVOstan: Vonken in Ibiza, Bilderberg in lockdown in Lissabon

De huidige koers is dat de overwinning van Rusland in de slag om Donbass onvermijdelijk lijkt, waarna Moskou ofwel verder westwaarts zal trekken naar de Dnjepr, ofwel een staakt-het-vuren zal overwegen, als de voorgestelde voorwaarden het mogelijk maken de doelstellingen van zijn speciale operatie langs diplomatieke weg te bevorderen. Het enige dat zeker is, is dat de MSM het Westerse publiek voorconditioneert om een van beide uitkomsten te verwachten, nadat zij het eerder gehersenspoeld hebben met “overwinningsporno” die verbonden is met de valse fantasie van Kiev’s “overwinning” op Rusland. Het aantal slachtoffers van hun proxy is onhoudbaar en zijn wapeneisen onrealistisch, wat doet vermoeden dat het Westen het binnenkort onder druk zou kunnen zetten om een soort compromis te aanvaarden.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky klaagt dat velen een einde aan de oorlog willen zienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische spionnenchef: “Globalistische elites zijn de doctrine van de Gouden Miljard aan het uitrollen”
Volgend artikelLees dit niet als u gevaccineerd bent
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Soms weet ik echt niet meer wat te geloven, nou ja het geloof heb ik al HEEL lang geleden afgezworen, de berichtgevingen in het algemeen en dan over diverse onderwerpen, bedoel ik dan, of het nou om covid gaat, de oorlog in Oost Europa of de burgerrechten in het algemeen, de stikstof, het tekort aan betaalbare woningen, de toeslagenaffaires, de lijst in lang, wat een zooitje is het toch, ook in dit polderlandje want juist DAT beleid van wat men nu al jarenlang heeft aangehouden zorgde voor veel problemen, maar zelfs als men geen centen had/ heeft stemden velen nog op de verantwoordelijke van dit beleid, dus ja, het is om depri van te worden, ga mij maar eens klaar maken om te gaan werken. WAAR zijn die moedige leiders of burgers die een ander beleid in gaan maar ook betrouwbaar zijn, niet alleen als zij onze stem nodig hebben?

 2. Die oorlog is verloren; dat ziet een blind paard.

  Als Zelensky eerst zijn hele land in puin wil hebben: dat kan.Zijn keuze.
  Hij zegt dat zijn soldaten bereid zijn te sterven voor de Oekraine.
  Dat doen ze dus ook; alleen niet vrijwillig….

 3. P.s.: Google monitort “frontnieuws” Toen ik de naam “visegrad”wilde zoeken: geblokkeerd; met mededeling “ongebruikelijke activiteiten”en zo…..

  Waneer is iets waar?
  als Google, Youtube, Twitter, facebook, moeilijk doen of wissen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in