Oekraïne president Volodmyr Zelensky © Foto: President of Ukraine/Flickr (Public Domain)

Mensen” willen een soort vreedzame oplossing zien voor het conflict in Oekraïne, gaf de Oekraïense president Volodomyr Zelensky maandag toe. “Maar zij hebben ons niet gevraagd wat wij denken,” klaagde hij tegelijk.

Maandag vertelde de Oekraïense president Volodomyr Zelensky aan verslaggevers hoe zijn regime onder druk wordt gezet om te proberen een soort onderhandelde oplossing te vinden voor de voortdurende oorlog in het land.

“Het is duidelijk dat iedereen ons een beetje in de richting van een of ander resultaat wil duwen, zeker ongunstig voor ons, want ze hebben het ons nog niet gevraagd, maar het is gunstig voor sommige partijen die hun eigen belangen hebben, zowel financiële als politieke,” zei Zelensky.

Het is een beetje onduidelijk wat de Zelensky precies gezegd wil hebben, maar volgens geruchten die internationaal de ronde doen, zijn de VS, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk bezig een vredesplan voor Oekraïne uit te werken in besprekingen waaraan Oekraïne niet deelneemt.

De achtergrond wordt gevormd door de militaire mislukkingen in Oekraïne en het fiasco van de economische oorlog tegen Rusland, die de economie van de EU bijzonder hard heeft getroffen. De westerse leiders menen nu dat er een soort overeenkomst met Rusland moet worden bereikt voordat zij de controle over de gebeurtenissen helemaal verliezen.

Het regime in Kiev lijkt echter onvermurwbaar dat elk ander akkoord dan de overgave van Rusland en de terugtrekking van de troepen uit alle gebieden die door Oekraïne worden opgeëist, uitgesloten is.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense militaire eenheden blijven in opstand komen tegen hun bevelhebbers (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

  Oekraïne gaat voorlaatste fase van haar bestaan in

Lees meer over:

Vorig artikelHoe Poetin de schuld geven Poetin helpt
Volgend artikelWij mogen de oorlog tegen de ongevaccineerden nooit vergeven of vergeten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Reactie verwijderd.
  FRONTNIEUWS is tegen geweld. FRONTNIEUWS streeft naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

 2. De ware gezicht van president Zelensky. De president die een staande ovatie kreeg van ons parlement. Hopelijk staat bij deze volksvertegenwoordigers het schaamrood op hun gezichten.
  Liever nog meer wapens dan vrede voor zijn bevolking. Dat zegt genoeg over deze man.
  Oekraïne heeft verloren, accepteer de consequenties. De EU kan niet meer wegkijken van de burger leed en verdriet in de Donbas/Loehansk regio. De media hoort zijn verantwoordelijkheid te nemen en de verhalen in de publiciteit te benoemen.

 3. Jij begint het ook door te krijgen. Goed zo. Pas maar op dat je niet gebanned word. Dit soort opmerkingen bevalt fn niet. Enne, ik als gebande kan het weten. Al mijn berichten zijn en worden verwijdert en ik moet alles uit de kast halen om uberhaupt iets te kunnen plaatsen.

 4. Reactie verwijderd.
  FRONTNIEUWS is tegen geweld. FRONTNIEUWS streeft naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

 5. Een opdeling van Oekraïne was wellicht van het begin het echte doel en als extra bonus worden de sancties tegen Rusland door de westerse elite als strategie gebruikt om de eigen bevolking te doen inleveren.

 6. Hoop toch dat er een oplossing komt, iedere normale burger heeft daar profijt van, denk dat vrede en dat na onderhandelingen noodzakelijk zijn, hoe lang moet die ellende nog doorgaan, vooral de VS en de Nato moeten eens in gaan zien dat de aardbol niet allen meer naar hun pijpen willen dansen, Zelensky zal toch tot in keer gebracht moeten worden, maar zou hij eens willen onderhandelen? Veel burgers zijn toch ook over Europa gevlucht of naar Rusland, dat zijn toch buiten de doden en gewonden alleen maar drama in mijn beleving, ik moet het allemaal nog zien hoor, zie nog geen beweging naar vrede, helaas want oorlog is nergens goed voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in