Pixabay

De verliezen van het Oekraïense leger zijn in de afgelopen 14 dagen vervijfvoudigd: presidentieel adviseur David Arakhamia meldt momenteel “500 doden per dag”. Nog maar enkele weken geleden sprak president Volodymyr Selenskyj zelf van “100 doden per dag”. De situatie komt op zijn kop te staan voor Oekraïne, bericht Exxpress.at.

Dag en nacht bestoken Russische artilleriebatterijen en meervoudige raketlanceerinstallaties de Oekraïense stellingen in de Donbass, in het zuidoosten van Oekraïne. De Oekraïense strijdkrachten counteren met hun artillerie, maar er is een tekort aan artillerie – en vooral aan munitie.

De bevoorradingscrisis met artilleriegranaten wordt dus steeds dramatischer; het is bekend dat de Russische strijdkrachten bijna de hele wapenproductie van Oekraïne vernietigd hebben.

David Arakhamia (43), parlementslid, IT-miljonair en presidentieel adviseur, spreekt nu duidelijke taal: “Het Oekraïense leger telt nu alleen al in de Donbass 1000 man per dag aan slachtoffers, 200 tot 500 sneuvelen in de strijd.” Het aantal doden is de laatste 14 dagen dramatisch toegenomen, meldde Arakhamia tijdens een VS-reis.

Onverbloemde woorden over slachtofferaantallen om de westerse naties te alarmeren?

Nog onlangs had Volodymyr Zelensky de Oekraïense president, zelf gesproken van 100 doden per dag. De openhartige woorden van zijn adviseur, die ook twee keer de Oostenrijkse Oekraïense miljardair Dmytro Firtash in Wenen heeft bezocht, zijn nu blijkbaar bedoeld om de regeringsleiders van de westerse naties wakker te helpen schudden: De aarzeling van veel EU-regeringen om meer zware wapens aan Oekraïne over te dragen, wordt in Kiev uiterst kritisch becommentarieerd.

Het gevechtsmoraal is duidelijk gedaald

Maar ook bekende militaire deskundigen zoals Franz-Stefan Gady zien een enorme crisis in de Oekraïense strijdkrachten: Hij schrijft op Twitter dat de “Oekraïense wapenindustrie vernietigd is”, dat de “meest ervaren Oekraïense officieren, onderofficieren en manschappen reeds gedood of gewond zijn”, dat “het gevechtsmoraal in meerdere Oekraïense eenheden gedaald is, in sommige gevallen massaal” en dat de Oekraïense strijdkrachten “slechts een rudimentair begrip hebben van de strijd met verbonden wapens”, wat tot hoge verliezen leidt.

  Israël meer dan ooit geïsoleerd na de recente uitspraken van Trump

Zonder het “Westen” zal het Oekraïense leger ineenstorten

Voor Oekraïne wordt de zomer en het begin van de herfst een “zeer moeilijke fase”, schrijft Gady: “Oekraïne kan in deze uitputtingsoorlog alleen een uitputtingsoverwinning behalen met massale Westerse wapen- & munitie leveranties (+ trainingsprogramma’s & inlichtingensteun).”

En: “Het militaire succes van Oekraïne in deze uitputtingsoorlog ligt op lange termijn in handen van het “Westen”. Zonder westerse steun zal het conventionele militaire verzet van de Oekraïense strijdkrachten in het oosten vroeg of laat instorten.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het westen is in Oekraïne in zijn eigen val gelopenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelErnstige ontwikkeling in Oekraïne: DPR-leider zegt dat ze naar Lviv zullen marcheren
Volgend artikelRussische spionnenchef: “Globalistische elites zijn de doctrine van de Gouden Miljard aan het uitrollen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Iemand het adres van poutin ? Ik zou hem willen schrijven mij te sparen want ik ben steeds tegenstander geweest van het westen
  Met vriendelijke dank

 2. Zonder soldaten stort het Ukrainse leger vanzelf in. !
  Hoe lang kunnen ze nog blijven opscheppen.
  Ze liegen alles aan elkaar en krijgen voor hun leugens ook nog wapentuig geleverd.
  Dit wordt op de zwarte markt verkocht en velen uit de nabije omgeving hebben kort geleden zeer dure “ optrekjes / kastelen “ in Zwitserland Gtaad gekocht.

  VREEMD ALLEMAAL WANNEER KRIJGEN WE ECHTE INFORMATIE
  HOE ZIT HET DAAR ECHT….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in