De ineenstorting van het “officiële narratief” zou wel eens de voorbode kunnen zijn van de komende ineenstorting van de troepen van Kiev in Donbass, die op haar beurt zou kunnen leiden tot de ineenstorting van de overgebleven delen van de Oekraïense staat. Zelensky beseft eindelijk wat er precies op het spel staat en heeft dus besloten om niet meer zo veel te liegen als hij vroeger deed, aangezien deze opeenvolging van gebeurtenissen steeds onmogelijker te ontkennen wordt, schrijft Andrew Korybko.

De door de VS geleide Westerse mainstream media (MSM) kunnen niet langer liegen dat Kiev aan het Oost-Oekraïense front aan het winnen is, nadat haar eigen functionarissen verrassend hebben toegegeven dat dit niet het geval is. Het door de Amerikaanse regering gecontroleerde Radio Free Europe/Radio Liberty (RFERL) meldde woensdag dat niemand minder dan Zelensky zelf erkende dat de situatie daar “uiterst moeilijk” is en zijn senior adviseur Arestovich klaagde dat het Russische leger “enig tactisch succes boekt, dat een operationeel succes dreigt te worden in de richting van Lysychansk en Severodonetsk.”

Daarna kopte Newsweek donderdag een stuk met de titel “Russia Gains Upper Hand as Ukraine Military Admits ‘Difficult’ Situation“, waarin een lid van zijn Generale Staf werd geciteerd. Arestovich verscheen ook weer in het nieuws, ditmaal omdat hij erkende dat Rusland “erin geslaagd is reserves op te bouwen voordat wij dat deden”, waarmee hij het eerdere nepnieuwsverhaal ontkrachtte dat beweerde dat de Russische strijdkrachten zo goed als uitgeput waren, nadat ze maar liefst een derde van het totale aantal militairen verloren zouden hebben tijdens de lopende speciale militaire operatie van Moskou in Oekraïne.

  De man die Oekraïne verkocht

De hoogste adviseur van Zelensky zou ook gezegd hebben dat “de situatie aan het front zal verergeren, omsingelingen zijn mogelijk”. Dit volgt op een verslaggever van ABC news die een dag eerder een van Zelensky’s woordvoerders citeerde, die toegaf dat Rusland de strijdkrachten van Kiev in de verhouding 7:1 in aantal overtroffen heeft. Het is dus duidelijk dat het “officiële narratief” over het Oekraïense conflict verschoven is van één van zogenaamde “overwinningsporno” en fantaseren over het “straffen van Rusland” naar een smakelijke paniek, nu het duidelijk wordt dat al het voorafgaande nepnieuws nu op het punt staat categorisch ontkracht te worden door de ontwikkelingen ter plaatse in Donbass.

De tweede fase van de speciale operatie van Rusland kan dus een verpletterend succes genoemd worden, want zij heeft de troepen van Kiev vermorzeld en daarmee alles wat het land tot dan toe beweerde over “winnen”, ontmaskerd als niets anders dan nepnieuws. Zelensky kan niet langer tijdens elk openbaar optreden door zijn tanden liegen dat een van de Amerikaanse intelbronnen van CNN terecht omschreef als een “informatie-operatie“, en dus pure propaganda, want het is niet langer geloofwaardig. Hij is nu gedwongen het “officiële narratief” dichter bij de waarheid te brengen, om in de hele wereld een gevoel van urgentie op te wekken.

Het doel daarvan is de buitenlandse militaire hulp aan zijn troepen te bespoedigen, omdat sommige van de door de VS geleide Westerse bondgenoten van Kiev, zoals Duitsland, hun poot stijf houden, terwijl andere suggereren dat hij grondgebied aan Rusland moet afstaan. De laatstgenoemde ontwikkeling bracht hem ertoe Rusland hypocriet met de nazi’s te vergelijken, ondanks het feit dat hij de vergelijking van het huidige conflict met de Tweede Wereldoorlog door Moskou bespotte. De presidentiële adviseur Arestovitsj verloor intussen volledig zijn kalmte en werd getriggerd tot het uitschelden van degenen die over dat scenario fluisteren.

Dit alles wijst erop dat noch de 40 miljard dollar militaire hulp van de VS aan Kiev, noch de strategische diepgang die de VS bereikt heeft door zijn troepen op NAVO-grondgebied te trainen, de “game-changer” zijn die sommige analisten van de Alt-Media voorspeld hebben dat het zou zijn, althans niet als het gaat om de strijd om Donbass. Als dat werkelijk het geval was, dan zouden Zelensky en zijn kliek niet zo zichtbaar in paniek raken dat zij hun eerdere “officiële narratief” over de overwinning van Kiev als niets anders dan nepnieuws ontmaskeren en zo overduidelijk in zelfverdediging reageren op pragmatische suggesties om grondgebied aan Rusland af te staan.

  Scott Ritter: Waarom Rusland nog steeds zal winnen, ondanks de winst van Oekraïne

Hoe erg zij nu ook aan het flippen zijn, zij zijn letterlijk niet in staat om de buitenlandse militaire hulp aan hun strijdkrachten te bespoedigen, want die verloopt in zijn eigen tempo, onafhankelijk van de tirades van Zelensky en anderen. Het enige wat zij kunnen doen is druk uitoefenen op hun medestanders en hopen dat de buitenlandse burgermaatschappij hun inspanningen van onderaf zal aanvullen om de komende weken voor nog meer militaire hulp te zorgen, in een wanhopige laatste poging om te voorkomen dat de Russische strijdkrachten een grote doorbraak bereiken in de richting van de Dnjepr en mogelijk zelfs verder.

Dat zou echter al een voldongen feit kunnen zijn, als de beste troepen van Kiev in het land spoedig omsingeld en dus militair geneutraliseerd worden. Het enige wat dan het tempo van Ruslands militaire opmars zou vertragen, zou de militarisering van woonwijken door Kiev zijn, de reden waarom de vooruitgang tot nu toe langzaam maar gestaag is gegaan in de afgelopen drie maanden. Als de rest van de strijdkrachten van Kiev echter in volle terugtocht zijn, dan zouden zij chaotisch naar de Dnjepr kunnen oprukken zonder onderweg hun leven te willen riskeren, alleen maar om daar de Russische strijdkrachten af te remmen, nadat zij in Donbass al niet in staat zijn gebleken hen tegen te houden.

In zo’n scenario zou de versnelde buitenlandse militaire hulp die Zelensky en zijn kliek zo graag zo snel mogelijk willen hebben, dan alleen maar van nut kunnen zijn om de Russische strijdkrachten tegen te houden, zodat zij in Oost-Oekraïne de Dnjepr kunnen oversteken en kunnen proberen hun bruggenhoofd in Zuid-Oekraïne ten noorden van Kherson in te dammen. Afhankelijk van hoe ver en snel Rusland naar die rivier oprukt na een mogelijke militaire doorbraak in Donbass, zou het voortbestaan van Lenin’s onnatuurlijke mini-imperium letterlijk op het spel kunnen staan, in welk geval het Oosten en het Zuiden zich met Rusland zouden kunnen herenigen, terwijl het Westen zich formeel met Polen zou kunnen verenigen.

  Je weet dat het slecht wordt voor Oekraïne wanneer MSM de propaganda betwist

Men kan niet met zekerheid weten dat dit zeker zal gebeuren, maar alleen dat het een steeds geloofwaardiger scenario is, als men tussen de regels door leest van Zelensky en consorten’s pas ontdekte paniek over de militaire situatie langs het Oost-Oekraïense front. De “heldenpropaganda” rond de Snake Island psy-op en de “Geest van Kiev” is ook door niemand minder dan hun eigen hand ontkracht, zodat hun troepen geen inspiratie meer hebben om tot het bittere eind tegen de Russische strijdmacht te vechten, zeker niet na de vernederende overgave van het Azov-regiment in het Azovstal van Mariupol, na eerder beloofd te hebben om tot de dood te vechten.

De ineenstorting van het “officiële narratief” zou wel eens de voorbode kunnen zijn van de komende ineenstorting van de strijdkrachten van Kiev in Donbass, die op haar beurt zou kunnen leiden tot de ineenstorting van de overgebleven delen van de Oekraïense staat. Zelensky beseft eindelijk precies wat er op het spel staat en heeft dus besloten om niet meer zo veel te liegen als hij voorheen deed, aangezien deze opeenvolging van gebeurtenissen steeds moeilijker te ontkennen is. De paniek van hem en zijn kliek over de situatie aan het Oost-Oekraïense front is bedoeld om de verzending van buitenlandse militaire hulp te bespoedigen, niet om hen een voorsprong te geven in de slag om Donbass, maar hoogstwaarschijnlijk om alles ten westen van de Dnjepr te verdedigen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elites


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelWat een volslagen onzin kraamt Bourla uit, absolute bullshit! – Pfizer CEO Bourla voorspelt “constante COVID-19 golven” wegens “zelfgenoegzaamheid rond het coronavirus en politisering van de pandemie”
Volgend artikelEenheid EU over Rusland-sancties “brokkelt af”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Ik hoop vooral dat de Russen die Nazi’s echt verslaat en hen indien dat kan de doodstraf geeft, het plan van Putin was toch denazificering, (is dat goed geschreven?) nou dan moet je die levende niet gaan ruilen tegen Russische krijgsgevangenen bij dat leger van Zelensky, maar ik ga er niet over, dit is aan de Russen, van mij mogen al die Azov tegen de muur!!!

 2. ER wordt $40 miljard belastinggeld aan de wapenindustrie weggegeven. De spullen worden allemaal op transport naar Oekraïne gedaan, waarna ze door de Russen aan gort worden gebombardeerd.
  Er komt niets aan bij het front.

 3. Hieruit ( bovenstaande) blijkt duidelijk dat Zalensky een komiek gebleven is en nooit een staatsman is geworden.
  Hij houd vast aan zijn geleerde lesje, “wij zullen winnen, wij zullen de Russen terug dringen” , ten koste van vele doden.
  Hij weet heel goed dat hij deze “ rol “ zal moeten blijven spelen omdat de nazi troepen in zijn eigen land hem anders “ kalt stellen ” dus hij moet bij zijn “ komiek lesje “ blijven.
  ( Deze dreiging heeft hij al 8 jaar. Daarom voerde hij de Minsk accoorden niet uit. )

  Het is bijna hilarisch te zien hoe de wereld hierin trapt, en vooral west Europa zichzelf opoffert in letterlijke zin om deze fanatieke corrupte man klakkeloos te volgen.
  Europa heeft Ukraine niet en nooit begrepen.
  Amerika zag in Ukraine een steunpunt in haar anti Rusland, anti Putin politiek, maar heeft zich niet gerealiseerd, welke “middeleeuwse krachten” ( letterlijk) in dit deel van Europa een rol speelden.
  Hoe gaat Amerika hier zijn gezicht redden?
  Gaan ze toch nog “ zware wapens sturen” ????
  Er is geen leger in Ukraine meer over om deze wapens te kunnen bedienen.
  Stuurt Amerika dan ook het personeel mee???
  En hebben we dan alsnog een wereld oorlog….?
  Ik hou dat niet voor onmogelijk omdat Amerika z’on grote Putin haat heeft, en nog steeds daar “ in Rusland regime change “ voorstaat, niet “ vies “ is van een oorlog, en economisch en financieel( dollar) ten onder dreigt te gaan als “ wereldmacht”., welke “naadloos” overgenomen zal gaan worden door Rusland,( Roebel ) met China Brazilië, Saudie Arabië, en vele andere landen in hun kielzog.
  Rusland en Putin is een grote bedreiging voor Amerika.
  Wat gaat Amerika doen, deze “ komiek “ adviseren uit een ander vaatje te tappen en te gaan onderhandelen of de Komiek nog verder over de kling jagen om door te vechten….. met het risico op geheel Ukraine in annexatie door Rusland, of een WO.❓
  Best wel spannend ❗️
  We wachten het af. Het wordt zeker vervolgd.

  • Zelly is bij lange na nog geen 8 jaren pres van 404. Chocolade koning Petro Poroshenko (Porosatko) ging hem voor en was meer dan hij verantwoordelijk voor het saboteren van de Minsk akkoorden en voor hem was ook Yats een heel fout type dat totaal geen goed gedaan heeft in het Russisch/Oekraïense probleem.

 4. @Tim,
  Ik begrijp jouw commentaar helemaal niet hoor, ik haat Nazi’s en in Kiev vechten er heel veel met Zelensky tegen de Russen en ook tegen hun eigen volk, van mij mogen die tegen de muur, verkeerde site dit bericht, ik zou niet weten waarom dit bericht hier verkeerd is?
  Bovendien als ik iets hier neer zet dan kan men dit bericht verwijderen daar zijn zij vrij in, ik zie hen dat niet doen dus is mijn vrije mening toegestaan, fijne dag verder!!!

  • Tim was duidelijk met zijn verkeerde harde tak uit bed getrapt. Tim’s humeur gaat op en neer met de hormonale periodes van zijn ega. 😉

 5. Ook de Vlaamse mainstream media zijn ook hun kar aan het keren lijken hun eigen leugens aan het vergeten zijn die ze tot voor kort verkondigden in de hoop dat hun kijkers/lezers dat ook doen, wat gezien de domheid van 90% van de bevolking wellicht het geval zal zijn.

 6. Idd doordenker het is gewoon lachwekkend om nu te lezen dat dezelfde “experts” ineens met een heel ander verhaal komen terwijl nog maar pas de Russen uitgeput, verslagen en met paard en huifkar vochten

 7. Oekraine, nederland, Frankrijk: allemaal dezelfde twee problemen voor het stemgedrag van het volk.

  Vergelijk NL: waarom stemt de massa op Rutte?
  Hij is zo klein
  Hij is gereformeerd
  Hij komt uit Zeeland
  Hij is homo
  Mijn ouders stemden ook VVD
  Hij heeft een hekel aan Wilders.

  Nu legt in feite de bevolking van de steden in de Oekraine het loodje.
  Geen werk meer; huis is puin, vrouw en koters zijn in west europa en willen niet terug, geen voedsel in de inkels, geen orde geen veiligheid……….

  De concequentie van achtelijk stemmen op een travestiet cocaine junk, die een trekpop van demente Biden is.
  En dus zullen er weer hordes “kansparels”naar NL komen.

  Proost!

  • Een stem op Rutte is een stem op een crimineel hij vermoord opzettelijk mensen hij vermoord kinderen en als je daar op stemt ben je net zo goed een moordenaar Maar Wilders is een mens en komt voor ons land en vrijheid op en vermoord zeker geen mensen en dat kan je niet zeggen van Rutte en zijn kabinet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in