De situatie aan de Oekraïense frontlinies blijft nijpend. Terwijl Kiev druk bezig is met het verzamelen van NAVO-wapens en het overbrengen ervan naar de frontlinies, stopt het Russische leger niet met het doorbreken van de Oekraïense verdediging op het slagveld en moet het problemen oplossen met de logistieke bevoorrading in het gebied van de militaire operaties.

Het probleem om sommige Russische eenheden te voorzien van de nodige hoeveelheid artillerie blijft bestaan. Met name de Russische eenheden in Avdeevka en de Wagner-strijders beweren dat hun bestaande voorraden nog steeds onvoldoende zijn om intensieve offensieve operaties te ondersteunen. Na het recente publieke schandaal tussen het hoofd van de Wagner PMC en het Russische ministerie van Defensie lijkt de situatie echter niet langer kritiek.

Ondanks de zware gevechten boeken de Wagner-troepen succes in Bakhmut. In tegenstelling tot westerse beoordelingen dat Russische aanvalseenheden hun offensieve potentieel hebben verloren, naderen de Wagner-strijders snel het administratieve centrum van de stad. Ze zijn de Bakhmutka rivier al overgestoken en vechten nabij de centrale markt, 500 meter van het stadscentrum. In de noordelijke districten is de laatste fase van de schoonmaakoperaties in het industriegebied aan de gang. Oekraïense eenheden hebben het grondgebied van de AZOM-fabriek verlaten en zich teruggetrokken naar reserveposities in de buurt van de administratieve gebouwen van de machinebouwfabriek. Tegelijkertijd rukken Wagner-strijders op in het zuiden van de stad. Er wordt gevochten langs de Mariupolstraat; en in het zuidwesten naderen Russische troepen het Mig-17 monument, dat zich bevindt aan de laatste weg die de stad uit leidt.

  De achterbakse narratieven van de NAVO verpletteren

Het Russische leger heeft zijn offensief in de buurt van Avdeevka voortgezet. Russische troepen bestormen het dorp Pervomayskoye, lanceren aanvallen op Severnoye en Tonenkoye, in een poging de Oekraïense bolwerken in Avdeevka vanuit het westen te omsingelen. Ten noorden van de stad breidden de Russische troepen hun controlezone uit en bezetten Novobakhmutovka. Ze trokken ook Novovakalinovo binnen en rukten op naar het dorp Keramik. Oekraïense vestingswerken in Avdeevka worden zwaar getroffen door de Russische luchtmacht.

In het noordelijke Donbass-front blijven Russische troepen Oekraïense stellingen ten westen van Ploschanka, bij Belogorovka en Nevsky bestormen. In Makeyevka heeft Russisch artillerievuur een brug over de rivier de Zherebets vernietigd, wat de bevoorrading van de Oekraïense groepering op de oostelijke oever aanzienlijk zal bemoeilijken.

In de regio Zaporozhye heerst de stilte voor de storm. Op 23 maart werd een nieuwe Oekraïense aanvalspoging verijdeld. Het Oekraïense leger probeerde strijdkrachten van maximaal één versterkt bataljon te concentreren in het Orekhov-gebied. De Russische artillerie trof echter de plaats waar hun manschappen zich verzamelden, waardoor ze aanzienlijke schade opliepen en de plannen van het Oekraïense opperbevel werden gedwarsboomd.

Via Southfront.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische parlementariër waarschuwt voor vernietiging Rotterdamse haven – Europa zal “helemaal ten onder gaan” Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGa je staken of neem je ontslag?
Volgend artikelVideo op Telegram: Russen geven spottend commentaar op Zelensky’s “nieuwe artillerie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Eens samengevat wat het Russisch leger dus doet: “boeken succes, naderen snel en vechten nabij de markt, rukken op, zet zijn offensief voort, bestormt een dorp, lanceren aanvallen, pogen te omsingelen, vernietigen een brug, verijdelen een Oekraïense aanval, dwarsbomen plannen.”
  Ik vind dat niet erg indrukwekkend en bij de vraag opwerpen over de Dnjepr-bruggen.

 2. Mortuaria in de buurt van Artyomovsk (Bakhmut) zijn gevuld met de lijken van de dode “Vushniks”

  De gepensioneerde luitenant-kolonel van de Volksmilitie van de LPR Andrei Marochko zei, verwijzend naar informatie die hij van zijn eigen bronnen had ontvangen, dat de mortuaria in de buurt van Artyomovsk (Bakhmut) vol liggen met de lijken van “Vushniks” die zijn omgekomen in veldslagen.

  “Door het grote aantal geliquideerde Oekraïense militanten zijn lijkenhuizen in de buurt van Artemovsk overvol.

  Vanwege de uitputting van de mortuariumbronnen en positieve temperaturen weigeren medische instellingen in het dorp Chasov Yar lichamen te accepteren en sturen ze “brigades van 200” naar grotere nederzettingen. In dit opzicht neemt de transporttijd toe, waardoor er een tekort is aan voertuigen en mensen om de lichamen te vervoeren, ”verklaarde de militaire expert.

  – Russische lente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in