In geval van nood zouden Russische onderzeeërs de haven van Rotterdam in Nederland kunnen aanvallen en zo de olievoorziening van Europa dramatisch kunnen verstoren. Immers, ongeveer 40 procent van de olie van Europa wordt daarvandaan ingevoerd. Het voorstel komt van een bondgenoot van Poetin in de Staatsdoema, die ook militair bevelhebber was, bericht Report24.news.

Een Russisch politicus en voormalig regionaal militair commandant heeft gesuggereerd dat Europa “totaal geruïneerd” zou zijn als Rusland het grootste oliecentrum van Europa in Nederland militair zou aanvallen. Andrej Goerulyov, een afgevaardigde van de Doema, zei op de staatstelevisie dat Europa “zou vergaan” als Rusland zou besluiten Nederland aan te vallen, waar ongeveer 40 procent van de ruwe olie van Europa wordt ontvangen en verwerkt.

“Niet minder dan 40 procent van de ruwe olie wordt vanuit Nederland ingevoerd en in hun kustgebied verwerkt,” zei Gurulyov. “Dit is zo’n klein plekje dat het moeilijk te missen zou zijn”. Hij benadrukte verder: “De voornaamste bevoorradingsketen loopt via olietankers; wij hebben niet eens een raket nodig. Eén torpedo is genoeg, vooral als het schip in de haven aangemeerd ligt. Het zal samen met de hele infrastructuur van de haven branden. Europa zal niet alleen doodvriezen, het zal helemaal ten onder gaan.”

Zoals uit het Yahoo News verslag blijkt, weerspiegelt het standpunt van de politicus niet het officiële beleid van de staat. Waarschijnlijk is dit gewoon een verbale spieroefening van de politicus, die daarmee ook wijst op de kwetsbaarheid van de energievoorziening van Europa. Europa is inderdaad kwetsbaar, en niet alleen voor militaire aanvallen. Het importeert een kwart van zijn ruwe olie uit Rusland en heeft een embargo opgelegd, dat echter pas na zes maanden in werking zal treden. In het algemeen is het continent ook zeer afhankelijk van de invoer van energie, aangezien de eigen reserves aan olie, gas en steenkool niet toereikend zijn om in zijn behoeften te voorzien.

  Situatierapport 16/6/23: Kakhovka machtsspel warmt op terwijl AFU zich opmaakt voor ronde 2

Tezelfdertijd bespreken sommige leden van de Europese Unie het aan banden leggen van de Russische olieprijzen om Rusland te sanctioneren en tegelijkertijd ogenschijnlijk te zorgen voor voldoende olievoorraden wereldwijd. De G7 heeft afgelopen weekend gezegd dat zij zou proberen alle grote importeurs van Russische olie aan haar kant te krijgen om het prijsplafond te laten werken. Maar Rusland verkoopt zijn olie (vooral die uit de Oeral) toch al met een grote korting. India bijvoorbeeld koopt er grote hoeveelheden van, raffineert ze en verkoopt dan de diesel en benzine die het produceert aan de EU en de VS met enorme winstmarges.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Amerika drijft Europa in een nucleaire oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChaos in het luchtverkeer door verhoogd risico op infectie en herinfectie van gevaccineerden – studie
Volgend artikelMondiaal gezien zijn de G7 een minderheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Heg id trouwens ook geen wasrschuwing maar een idee van een Rusland parlementarier.
  Een ander bericht rept over het uitschakelen van de oorlogssatelieten vd de VS en Nato.
  Dat bericht kwam nadat het uitschakelen van al die satelieten al was gebeurd!
  Elm raketje van de Nato en of VS is dus stuurloos!
  Dat is dan weer mooi.
  Dus is nu alleen nog 1-richtingsverkeer van Oost naar west mogelijk!
  Maar dat zal wel niet gebeuren.
  Eu, NATO en VS knielen al nederig voor de Beer
  Die resp. De leeuwen . en adelaars en die visarend van de VS ah verslinden is.
  De rust keert na eeuwen weer terug in de wereld. En kan Europa zijn ontwikkeling die sinds 1914 is gestagneerd weer oppakken.
  Alle landen souverein.

 2. Ja dat doodvriezen zal wel meevallen in nederland😉
  Maar ik wil ze graag een alternatief aanbieden, denhaag torentje👍

 3. Zouden die Russen de échte aanstoker van gans deze situatie niet beter aanpakken ipv de haven van Rotterdam te bedreigen.
  De aanstoker voert altijd oorlog ver van zijn grondgebied en dat voor zijn wapenhandel in stand te houden er er miljarden aan te verdienen.

  • Reken maar, Amerika krijgt de eerste klap.
   De yanks denken dat ze een oorlog kunnen voeren achter het bureau. Maar die tijd is voorbij.

  • Vergeet niet dat Nederland erg betrokken is door Rutte himself.
   Nederland is al vanuit de oudheid zeer oorlogszuchtig.
   Samen met Amerika, Engeland, Duitsland en Frankrijk
   De tweede wereldoorlog is nooit gestopt maar nog steeds bezig

 4. Wetsvoorstel ingediend in Rusland om Poetin noodbevoegdheden te geven; Zet defensie-industrie in “staat van oorlog”

  Er is een wetsvoorstel ingediend in de Russische wetgevende macht die president Vladimir Poetin noodbevoegdheden zal geven, de Russische defensie-industrie 24/7 in staat van oorlog zal brengen en de basis zal leggen voor een ALGEMENE MOBILISATIE dienstplicht van het Russische volk, voor oorlog.

  Het wetsvoorstel verwijst naar “militaire operaties in het buitenland”, terwijl ook Oekraïne, Luhansk en Donetsk worden genoemd.

  Het is duidelijk de bedoeling van het wetsvoorstel om president Poetin de wettelijke bevoegdheid te geven om Russische militaire operaties uit te breiden tot buiten Oekraïne, waarschijnlijk als reactie op vijandige acties door Litouwens blokkade van de Russische exclavestaat Kaliningrad, en nu de blokkering van voedsel en leveringen aan Rusland door Noorwegen. mijnwerkers op de Svalbard-archipel.

  Litouwen heeft gisteren aangekondigd dat het vanaf 10 juli een totale blokkade van Kaliningrad zal doorvoeren.

  Lees verder >>> https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/bill-introduced-in-russia-to-give-emergency-powers-to-putin-put-defense-industry-on-war-footing

 5. Inderdaad spierballentaal van die Rus en ja dus angstporno. Zó vaak gebeurd de laatste tijd. Té vaak. Ik word er niet meer heet of koud van.

 6. Hoeveel IC bedden rond Rotterdam zijn voor zo veel mensen die wonen dichtbij deze bedrijven?
  Geen capaciteit. De bedrijven hebben vergunning gekregen van de overheid maar niet gekoppeld aan een ramp samen met capaciteit in ziekenhuizen als de mensen komen met luchtproblemen. De overheid geeft prioriteit aan de bedrijven en de vervuilers (je mag lozen jaren en jaren PCA’S, zware metalen, fijne stof en enz) de burgers hebben geen recht tot er een ramp komt of ga je eerder dood aan luchtvervuiling. De burgers rondom Rotterdam zou moeten de overheid aansprakelijk maken al jaren geleden.

 7. “Wij zijn wat wij denken”.

  Het element ether wordt gekenmerkt door geluid. Daarom kan het principe geluid gelijkgesteld worden aan Ether. Het element lucht bestaat hoofdzakelijk uit stikstof en zuurstof. Het element vuur is zonne-energie. Het element water is H²O.Het element aarde wordt speciaal gekenmerkt door geur. Geur is niet mogelijk zonder koolstof. Volgens de moderne chemie bestaat dit universum uit vier basiselementen nl. koolstof, waterstof, stikstof en zuurstof. Geen levend organisme of substantie in dit heelal kan gevormd worden tenzij er een verbinding plaatsvindt van zonne-energie en ultra sound met deze vier elementen. 
  Daarom rechtvaardigt moderne chemie ook de theorie van de vijf proto-elementen van Ayurveda. Ons lichaam is opgebouwd uit een combinatie van deze elementen, net als het voedsel dat wij eten en alles waarmee wij in contact komen. Dit geldt ook voor onze gedachten en de invloed daar van op ons lichaam is alles History Repeat met andere karakters in andere tijdlijnen en. herhaalt de geschiedenis zich opnieuw.

  Zij ‘draagt’ als het ware het geheugen. Zij is niet vormend. Het is overigens een ongelukkige vertaling van akasha. Sommige auteurs vertalen haar met ‘ruimte’, hoewel dan weer de misvatting kan ontstaan,
  dat er dan leegte onder wordt verstaan, en dat is ook niet weer het geval. Onder ether wordt normaliter een scheikundige substantie verstaan welke meetbaar is. Dat is akasha niet.

  In het heelal bevindt zich geen ETHER zoals wij dat OP AARDE kennen, maar tegelijkertijd IS AKASHA OVERAL, ook in het heelal. Het element ether wordt gekenmerkt door geluid. Daarom kan het principe geluid gelijkgesteld worden aan Ether. Het universum leeft en het heeft een eeuwig durend geheugen.
  History repeating in lifecycles in earth, human, plants and animals.
  Een menselijke incarnatie geschiedt als een specifieke manifestatie van de volmaakte blauwdruk van de ziel. 
  Het volmaakte zelf te worden zoals dat op zielsniveau al in de Akasha kronieken bestaat = DNA/RDNA
  Eeuwige zielen
  Aanvaarding van het concept ‘reïncarnatie’.
  Vanuit het perspectief van de kronieken bezien zijn alle zielen eeuwig.

  Je kon het niet weten als je het reeds eerder deed……Constant in verandering
  Alle verleden, huidige en toekomstige mogelijkheden, waarschijnlijkheden en eventualiteiten worden door onszelf gecreëerd en is terugblikken op je acties van het verleden in het heden = anders doen dan voorheen

 8. Deze ellende zal voortduren.
  Constant worden we openlijk bedreigd met gekweekte dodelijke plandemiën.
  Laten we wereldwijd afspreken dat als ze het echt proberen dat we een dag des oordeels uitvoeren wereldwijd en elke schuldige aan een touw hangen.
  Deze gevaarlijke situatie gecreeërd door een paar walgelijke rijken brengt heel de wereldvrede in gevaar en zorgt voor heel veel verdeeldheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in