De inventiviteit van de Oekraïense soldaten in hun poging om het schijnbare gebrek aan zware artillerie bij de Slag om Bakhmut goed te maken, werd een videohit op Telegrampagina’s: de “granaatkatapult” van Oekraïne wordt niet echt netjes becommentarieerd, bericht Exxpress.

De nieuwe beelden uit de omgeving van de al maanden bevochten frontstad Bakhmut op het social media platform Telegram laten heel duidelijk zien: het Oekraïense leger heeft zeker niet al te veel moderne artillerie in gebruik. Blijkbaar bij gebrek aan moderne kanonnen en granaatwerpers vertrouwen de soldaten van Zelensky op hun creativiteit: een compagnie heeft zijn “nieuwe geschut” gemaakt van een omgevallen boomstam, twee ijzeren staven en een lange rubberen band – een grote katapult waarmee granaten worden “afgevuurd”.

Oekraïne hoopt op snelle inzet van Leopard 2A4 main battle tanks
In hun opnames laten de Oekraïners vervolgens zien hoe hun “kanon” werkt: Het ontwerp, dat in elke Mad Max-film zou kunnen voorkomen, slingert de granaat op de een of andere manier naar de Russische vuurpositie – treffers zijn waarschijnlijk een kwestie van geluk.

Er wordt echter gezegd dat er al effectieve wapensystemen onderweg zijn: volgens verschillende persbureaus zijn de eerste door Duitsland geleverde Leopard-2A4 main battle tanks al in de buurt van de gevechtszones aan het 1200 kilometer lange front in het oosten en zuidoosten van Oekraïne. hun 120-mm gladde kanon kan dan doelen vernietigen op een gevechtsafstand tot 3500 meter.

En de “granaatwerper” uit de Donbass kan dan een prominente plaats krijgen op een tentoonstelling in een legermuseum in West-Europa.

Klik voor groot

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: De nachtmerrie van NAVO-materieel dat naar Oekraïne wordt gestuurdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKalmte voor de storm in Oekraïne
Volgend artikelEen overzicht van Oekrainse misdaden tegen burgers in Donbass op één dag (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Wel off topic, maar vakker besproken in dit blog en is een belangrijke overwinning.
  Dit bericht kreeg ik vandaag in mijn mailbox

  ” Beste Matt,
  Het is ons gelukt!

  De gevaarlijkste verwijzingen die de seksualisering van kinderen, seksuele geaardheid en genderidentiteit en de LHBT-agenda wilden bevorderen zijn uit de goedgekeurde conclusies van de 67e VN-commissie inzake de positie van de vrouw (CSW), die vorige week in New York plaatsvond, gewist.

  Ik wil beginnen met DANK JE WEL!

  Dankzij jouw steun, doorzettingsvermogen en vrijgevigheid hebben we tegen alle verwachtingen in iets ongelooflijks bereikt op wereldniveau.

  Mijn team en ik zijn terug van het evenement en ik ben verheugd om dit ongelooflijke nieuws met jou te delen en te zeggen dat onze inspanningen in deze campagne allesbehalve voor niets zijn geweest.

  Bekijk de video van onze acties in New York die bijdroegen aan het bereiken van dit fantastische resultaat:

  CSW is een wereldwijde bijeenkomst bij de VN die het doordrukken van de radicale feministische agenda mogelijk maakt, met daarop het hele linkse waanpakket: gratis abortus, seksuele geaardheid en seksuele identiteit (SOGI), en seksualisering van kinderen.

  In plaats van echte problemen te bespreken die vrouwen wereldwijd treffen, bespreken ze altijd misplaatste ideologische kwesties die vrouwen zogenaamd ‘mondiger’ maken. Dit jaar was het niet anders.

  Ondanks de onvermurwbare druk van de Verenigde Staten, Australië, de Europese Unie en veel van haar ideologische bondgenoten, kon de belangrijke coalitie die werd gevormd tussen de Afrikaanse landen (Kameroen, Egypte, Ethiopië, Nigeria, Senegal, Soedan), de Caribische landen en de Golfstaten, en niet in de laatste plaats de nadrukkelijke verklaringen van de Heilige Stoel, de radicale Alomvattende Seksuele Opvoeding en trans-agenda in de overeenkomst te blokkeren.

  Jouw hulp, samen met duizenden gepassioneerde burgers zoals jij wereldwijd, was cruciaal om deze radicale push en aanval op onze kinderen te voorkomen.

  Ons succes bij het tegenhouden van Alomvattende Seksuele Opvoeding (CSE) is des te relevanter omdat het thema van de CSW67 ging over onderwijs en technologie voor vrouwen en meisjes.
  Dankzij jou konden we ook voorkomen dat miljoenen euro’s belastinggeld, die via de VN-agentschappen zouden lopen, wereldwijd zouden worden gebruikt om de seksualisering van kinderen via Alomvattende Seksuele Opvoeding te financieren.
  We bezorgden bijna 200.000 handtekeningen die via onze campagne over de hele wereld waren verzameld (de laatste uren kwamen er nog veel meer bij).
  We ontmoetten zoveel mogelijk delegaties om hen te waarschuwen voor de gevaren van dit ontwerp en hen te vragen tegen de radicale bevordering van abortus, genderideologie en de perverse seksualisering van kinderen door Alomvattende Seksuele Opvoeding te stemmen.
  We hebben de hele week onophoudelijk campagne gevoerd binnen en buiten het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

  En ons werk ter plaatse bleek succesvol!

  Bijeenkomst met Hongaarse (links), Nigeriaanse (midden) en Poolse (rechts) delegaties voorafgaand aan de VN CSW67-onderhandelingen in New York

  We kregen zeer positieve steun, vooral van de Afrikaanse delegaties, waaronder Kameroen, Ethiopië, Madagaskar, Mali, Nigeria en Senegal.

  De Afrikaanse regionale groep bleek aan de onderhandelingstafel een cruciaal bolwerk te zijn bij het verwerpen van deze extreme voorstellen, zoals CSE en het behoud van fundamentele gezinswaarden in de aangenomen conclusies. Zij weigerden de voortdurende pesterijen en het cultureel imperialisme dat altijd in deze onderhandelingskamers plaatsvindt en hielden zich sterk voor de gezinswaarden.

  We hebben ook uitgebreid gesproken en nauw samengewerkt met de Poolse en Hongaarse delegaties.

  Ze beloofden ons dat ze een tegengeluid zouden geven tegen de radicale agenda die door hun Europese collega’s werd doorgedrukt en de pro-familie stem niet zouden negeren bij de stemmingen. Ondanks hun beloften was het ontmoedigend om te zien hoe ze binnen het Europese blok onvoldoende druk uitoefenden om de ideologische consensus te doorbreken.

  De onderhandelingen liepen tot in de vroege uren van zaterdagochtend, met ons team in het gebouw in afwachting, vol spanning en hoop. Zelfs enkele uren voor afloop deden de westerse regeringen nog een laatste poging om de CSE op te nemen, maar gelukkig mislukten die.

  De afgevaardigden namen het akkoord uiteindelijk iets voor 4.00 in de ochtend aan, tot woede van de woke regeringsdelegaties en feministische activisten, die het gebouw in opperste frustratie verlieten.

  Ik ben trots op mijn collega’s op en buiten het terrein, met wie ik in de loop van deze campagne zo onvermoeibaar kon samenwerken, ondanks de voortdurende aanvallen waarmee we de afgelopen dagen werden geconfronteerd en de pogingen van de VN om ons de mond te snoeren.

  Om de censuur tegen ons te omzeilen, organiseerden we buiten het hoofdkwartier van de VN grote busjes die tijdens de onderhandelingen om het gebouw reden, met de kernboodschap “vrouwen worden gedefinieerd door biologie, niet door ideologie”.

  We coördineerden ook een enorme serie posters in heel Manhattan om deze boodschap onder de aandacht te brengen van alle afgevaardigden.

  CitizenGO organiseerde busjes en posters in heel Manhattan, zodat alle afgevaardigden ze konden zien.

  We moeten niet vergeten dat VN-wetgeving, ondanks dat ze niet bindend is, toch invloed heeft als ze uitgroeit tot internationaal gewoonterecht.

  Grote woke regeringen en radicale lobbygroepen proberen het VN-systeem te gebruiken om nieuwe rechten en normen te creëren die normaal gesproken moeilijker op nationaal niveau en via nationale regeringen tot stand zouden komen.

  We zien elk jaar bij de Commissie van de Status van de Vrouw, en ook bij andere VN-commissies, hoe onze ideologische vijanden werken aan een radicale, wereldwijde, woke norm, waarvan ze willen dat andere landen hun mond houden en die accepteren.

  Deze keer heeft, dankzij jou, het grootste deel van hun perverse agenda en motivaties níet standgehouden!

  Maar het is natuurlijk niet allemaal goed nieuws.

  Helaas blijven bijvoorbeeld de uitdrukkingen “seksuele en reproductieve gezondheidsvoorzieningen” en ” meervoudige en kruisende vormen van discriminatie” (= codetaal voor transgender-ideologie) in dit CSW-document staan, evenals verwijzingen naar “haatzaaien”. VN-bureaus zouden deze termen kunnen implementeren om te proberen jou en ons te censureren, onder andere over abortus, “LHBT-rechten” en vrije meningsuiting.

  Er is nog veel werk dat we – met jouw hulp – bij de VN moeten doen.

  We hebben gezien wat we kunnen bereiken. Maar we weten ook dat de feministische lobby en woke regeringen niet zullen rusten voordat ze dit erdoor gedrukt hebben.

  We moeten ons harde werk voortzetten om gevaarlijke en ethisch corrupte taal uit alle VN-documenten te weren en te verwijderen. Tot nu toe zijn we er dankzij jouw hulp in geslaagd om het ergste taalgebruik te helpen weren, maar we moeten onze inspanningen nu verdubbelen.

  Daarom is ons verzet noodzakelijk, en vormt de samenwerking tussen pro-life organisaties als de onze, en landen die pro-life en pro-familie waarden respecteren, een hoopvol bolwerk.

  Als we samenwerken, zijn we in staat onze stem te laten horen op het hoogste niveau, en kunnen we dingen ten goede veranderen.

  Samen hebben we vorige week de radicalen bij de VN overwonnen. Moge dit een reden tot aanmoediging zijn voor jou en ons allemaal, om nooit op te geven bij het verdedigen van wat juist is, hoe intimiderend het soms ook lijkt.

  Laten we samen de wereld blijven veranderen; voor leven, gezin en vrijheid.

  Nogmaals dank, want zonder jou zou dit alles niet mogelijk zijn,

  Sebastian Lukomski en het hele CitizenGO team

  P.S. Wil je het werk van CitizenGO blijven steunen? De CitizenGO-gemeenschap zal ieder moment, dag na dag en jaar na jaar, blijven werken om leven, vrijheid en gezin te verdedigen. En om dat te doen heeft CitizenGO jouw voortdurende steun nodig, nu meer dan ooit

  Draag jij nu een steentje bij om ons cruciale werk van de nodige middelen te voorzien?

  Klik hier om €3 bij te dragen, of wat je maar kunt betalen.

  Lees meer:

  Verpletterende feministische nederlaag bij de VN

  https://c-fam.org/friday_fax/crushing-feminist-defeat-at-un/

  VN-evenement bevordert gezondheid van moeders, pro-life consensus

  https://c-fam.org/friday_fax/un-event-promotes-maternal-health-pro-life-consensus/

  CSW67 Overeengekomen conclusies

  https://www.unwomen.org/en/csw/csw67-2023

  Alomvattende Seksuele Opvoeding

  https://www.comprehensivesexualityeducation.org/cse-news-page/

  De oorlog tegen kinderen: De agenda voor Alomvattende Seksuele Opvoeding

  https://familywatch.org/2020/07/26/the-war-on-children-the-comprehensive-sexuality-education-agenda/#.Y__8zT3MJex “”

  Nu maar hopen dat o.a. Forum hier gebruik van kan maken als ze ( de ‘woke’ gekken in de regering) het weer hebben over de huidige gekte in de scholen wat ‘sexuele voorlichting ‘ aangaat.

  • Dankjewel 🙏
   Kijk kijk.
   Het werkt wel als wij mensen onszelf verenigen tegen dit satanische corrupte marxistische dogmatische strondhoop.
   Houd moed en verenigd u proletariërs, WIJ WINNEN.

  • Tja weer typische amerikaanse reclamestunt om geld in te zamelen, ben je een kwartier verder in een video of zoiets als dit en ben je geen sikkepit verder. Want altijd om het hoekje ligt de verlossen, want zo meteeeen onthullen we alles, ben je 10 minuten verder en nog niks.,eerst betalen.

  • Echt zo’n cultuurondervuur berichtje. Blablabla, heel veel “samen”, “bedankt” en “we” en dan geld bedelen. Om te kotsen.

 2. De katapult is een grappig iets voor mensen die te ver van de vijand zitten om te gooien, die kisten vol handgranaten hebben en die het risico op een knappend elastiek en een bij zichzelf exploderende granaat een bijkomstigheid vinden….blijft een optie als je de vijand niet kunt bereiken op armkracht….maar dan: ze gaan kijken !!!! zulk speelgoed lokt kijken waar je het heen hebt geschoten in de hand….aan de andere kant wachten scherpschutters op de volgende idioot die wil kijken….

  rookgranaten schieten is handiger….

 3. Wat een triestheid en let maar op dat mn nu 6 jarige zoon tegen de tijd dat die 18 wordt opgeroepen wordt om daar te gaan vechten.

  Ik vroeg m laatst of die in een oorlog zou willen vechten. Want hij is heel nuchter en voor zn leeftijd al ver. Zegt die nee die is gek.

  Precies die zijn gek. Deze oorlog is over 30 jaar nog bezig. Wordt een nieuw.afghanistan. heel toevallig dat daar massaal werd teruggetrokken en waar je helemaal niks meer over hoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in