Vier Marker gevechtsrobots zijn aangekomen in de Donbass-regio, maakte Dmitry Rogozin, voormalig directeur-generaal van Roscosmos en hoofd van de speciale militaire adviesgroep die bekend staat als “Tsaristische Wolven”, op 2 februari bekend via zijn Telegramkanaal.

Het onbemande grondplatform Marker is ontwikkeld in het kader van een gezamenlijk project van het Nationaal Centrum voor de Ontwikkeling van Technologieën en Elementaire Robotelementen binnen het Fonds voor Geavanceerd Onderzoek en de Android Technics Onderzoek en Productie Associatie, bericht Southfront.org.

Het gevechtsmodel van het platform kan automatisch materieel herkennen en aanvallen zoals Amerikaanse Abrams, Britse Challenger 2 en Duitse Leopard 2 main battle tanks, die aan Oekraïne zullen worden geleverd, dankzij een gecomputeriseerde fotocatalogus.

Rogozin zei dat specialisten zijn begonnen met het testen van algoritmen voor het uitvoeren van gevechtsoperaties als onderdeel van een groep robots.

“De eerste vier Marker robots zijn strikt volgens schema in de regio aangekomen. We beginnen met het downloaden van doelbeelden en het testen van algoritmen van oorlogsvoering binnen een eenheid van gevechtsrobots en het installeren van krachtige antitankbewapening,” zei Rogozin.

Medio januari onthulde Rogozin dat de Marker gevechtsrobots zouden worden getest in de zone van de speciale militaire operatie in Oekraïne.

De Marker kan worden bewapend met verschillende soorten antitankraketsystemen, granaatwerpers en zware machinegeweren. De gevechtsrobot navigeert zelfstandig door het terrein en legt zelfstandig een route aan. Een modulair multispectraal zichtsysteem dat gegevens verwerkt met behulp van neurale netwerktechnieken zorgt voor de onafhankelijkheid van het platform.

Het Russische leger gebruikt sinds het begin van de operatie in Oekraïne verschillende soorten robots. Echter niet bij gevechtsoperaties. De Marker zal de eerste robot zijn die wordt getest en gebruikt bij dergelijke operaties binnen het speciale militaire operatiegebied.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nederlandse journaliste: “Wij zijn hier, in Donbass, om de door propaganda misleidde westerlingen wakker te schudden”Volg Frontnieuws op Telegram

  Griek in Mariupol: "De fascistische Oekraïners zouden me vermoorden, ze laten ons de stad niet verlaten"

Lees meer over:

Vorig artikelJoe Biden bood Vladimir Poetin 20 procent van Oekraïne aan om oorlog te beëindigen: Rapport
Volgend artikelDe nieuwste Russische antitankmijn PTKM-1R is gesignaleerd in de regio Kherson
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Ik lach me helemaal in Bult met al dat mooie nieuwe Russische materiaal. De NATO slaat echt een heel slecht figuur hier, Ze zei zichzelf heel sterk aan het onwapenen en voordat er überhaupt nieuw militair materiaal is zijn we gauw een paar jaar verder Rusland gaat gewoon een zin krijgen in de Oekraïne en gaat een groot deel van het land innemen, daar zal zeker ook Odessa ook nog wel onder gaan vallen. Zo heeft Oekraïne geen rechtstreekse verbinding meer met de Zwarte Zee en de belangrijke havens daar. Dan gaat Polen nog een stuk van Oekraïne terug nemen. Evenals Hongarije en
  Roemenië en blijft er niks over van de Oekraïne👍🎂🙌❤🙋

  • ík denk niet dat die robot verder gevorderd is dan prototype status en zal geen rol van betekenis gaan vervullen, maar dit is natuurlijk een uniek moment om hem te testen. Iets anders is natuurlijk dat Penicillin (akoestisch artillerie detectiesysteem zonder radargolven), daarvan kunnen we nu wel concluderen dat het de prototype fase al ver voorbij is en wel degelijk impact heeft op het slagveld. Wat onze NATO jongens verder mee geconfronteerd gaan worden zal een grote gok gaan worden, maar ja… Zelenski, Kolomoisky en zijn vrienden zijn onze miljarden waard.

 2. Ik hou (figuurlijk) mijn hart vast…mens tegen Robot..ergens hoop ik dat de Robot niet wint..en Natuurlijk met heel mijn hart hoop en bid ik dat Rusland Wel een Snelle en zware overwinning haalt…♥️🇷🇺♥️💪 maar als de Robot een klinkende overwinning behaald op de mens..😳🤔🤔…enfin dan kan Gates/Pfizer/en alle Schwabs, en wef, who en Co voor eeuwig inpakken, 2023 wordt dan het ROBOT tijdperk…of zie ik dat verkeerd..🥶❓❓♥️🇷🇺

  • echt een slimme opmerking… geen geluid, moeilijker detecteerbaar.. ja verrek zeg, daar is over nagedacht. Anderzijds “stoten die van ons” geen CO2 uit…(grapje)

 3. Maar hoelang kan hij doen op zijn batterijtjes? Of geeft hij een melding”voor het volgende schot moet ik eerst aan de lader….?

  Voor politie werk, en b.v. bij chemische ramp: een heel goed ding.
  En nu in Bakmuth ook; en als het in contact staat met artillerie, en ook coordinaten kan doorgeven, is het een ideaal ding.

 4. Begin jaren ’90 vond ik in Tsjechië een hoeveelheid kleine Duitse Goliath-tanks van WO2 met afstandsbediening. Waren voor een spotprijs te koop, maar de motoren waren eruit gehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in