Het Witte Huis en de CIA hebben gereageerd op een rapport dat CIA-directeur William Burns de Russische president Vladimir Poetin  een vijfde van het grondgebied van Oekraïne heeft aangeboden om de aanhoudende oorlog te beëindigen als onderdeel van een vredesplan dat is opgesteld namens president Joe Biden, schrijft Newsweek.

Een CIA-functionaris vertelde  Newsweek  dat de beweringen in het rapport van de Zwitsers-Duitse krant  Neue Zürcher Zeitung  (NZZ) dat Burns in januari een geheime reis naar Moskou maakte, “volledig onjuist” waren, maar hij ontkende niet dat er een vredesvoorstel was gedaan door de directeur namens het Witte Huis.

Vorige maand reisde Burns in het geheim om de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in Kiev te ontmoeten en te informeren, meldde The Washington Post .

Burns zou half januari het plan hebben ingediend om een ​​einde te maken aan de oorlog, die begon op 24 februari 2022. Het verhaal werd donderdag vermeld door NZZ, daarbij verwijzend naar hooggeplaatste Duitse buitenlandse politici.

Zowel Kiev als Moskou hebben naar verluidt het voorstel afgewezen.

Newsweek  heeft contact gezocht met de ministeries van Buitenlandse Zaken van Oekraïne en Rusland voor commentaar.

Volgens de krant bood het voorstel “ongeveer 20 procent van het grondgebied van Oekraïne” aan- ongeveer de grootte van de oostelijke Donbas-regio van Oekraïne.

Kiev heeft naar verluidt het voorstel afgewezen “omdat ze niet bereid zijn hun grondgebied te verdelen,” terwijl Russische functionarissen zeiden dat ze “de oorlog op de lange termijn hoe dan ook zullen winnen,” meldde  NZZ , dat is beschreven als een prominente Zwitserse krant.

  (Video's) "It's hell - Get in the building": De Russen hebben Amerikaanse troepen in Bakhmut in de val gelokt en gehamerd!

Sean Davett, de plaatsvervangend woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, zei tegen Newsweek dat het bericht van NZZ “niet accuraat” is, en dat de CIA hetzelfde zou zeggen.

Volgens de krant zeiden de Duitse politici dat Biden een langdurige oorlog in Oekraïne wilde voorkomen en daarom het gebied aanbood als onderdeel van het vredesplan.

En toen Oekraïne en Rusland beide het voorstel afwezen, beloofde de regering Biden om Kiev te voorzien van Abrams tanks, meldde NZZ.

De VS kondigden op 25 januari aan dat zij Oekraïne tot 31 M1 Abrams tanks zouden sturen, na veel debat en overleg over de kwestie. Naar verluidt kan het maanden duren voordat de tanks arriveren.

De twee politici zeiden naar verluidt dat Amerikaanse functionarissen verdeeld waren over de aanpak van de oorlog in Oekraïne, die bijna een jaar geleden begon.

Burns en de nationale veiligheidsadviseur van Biden, Jake Sullivan, “wilden de oorlog snel beëindigen zodat ze zich op China konden richten,” terwijl minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en minister van Defensie Lloyd Austin “Rusland niet wilden laten wegkomen met het vernietigen van de op regels gebaseerde vredesorde en opriepen tot massale militaire steun voor Oekraïne.”

Een van de politici vertelde aan NZZ dat het volgens hem steeds duidelijker wordt dat de VS zich voorbereiden op een lange uitputtingsslag. Hij maakte zich zorgen dat Duitsland economisch, financieel en militair onder een dergelijke oorlog zou lijden.

Duitsland heeft ook gezegd dat het Oekraïne 14 van zijn Leopard 2A6 tanks zal leveren en partnerlanden zal toestaan andere tanks te heruitvoeren om Kiev bij te staan.

  In video: Waanzinnige vriendelijkheid van Russische soldaten

De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius zei op 26 januari dat de beloofde Leopard 2 tanks eind maart of begin april in Oekraïne zullen aankomen.

Dmitry Polyanskiy, Ruslands eerste plaatsvervangende permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, zei tegen Newsweek dat het rapport van NZZ “interessant” was, maar dat hij geen “commentaar op speculaties” kon geven.

Poetins woordvoerder Dmitry Peskov vertelde verslaggevers maandag dat onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne “nu onmogelijk zijn, omdat er de facto noch de jure voorwaarden voor zijn.”

Update 2/2/23, 16:30 ET: Dit artikel is bijgewerkt om de verklaring van de CIA te verduidelijken.
Update 2/2/23, 12:45 p.m. ET: Dit artikel is bijgewerkt met een verklaring van de CIA.
Update 2/2/23, 11:30 a.m. ET: Dit artikel is bijgewerkt met een verklaring van het Witte Huis.
Update 2/2/23, 10:30 a.m. ET: Dit artikel is bijgewerkt met aanvullende informatie.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bovenop de enorme brandstofprijzen: Nu ook nog spot en hoon uit Rusland (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBREAKING: Pfizer-directeur vertelt Project Veritas dat COVID-prikken een “zorgwekkend” effect hebben op menstruatiecycli
Volgend artikelIn video: Russische Marker gevechtsrobots arriveren in Donbass
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  • en terecht op gemerkt het westen liegen dat het gedrukt staan en Rusland heeft land genoeg zij willen alleen een buffer tussen de EU

 1. Het Westen kan alleen mooi weer spelen met tanks en vliegtuigen. De simpele vraag is hoeveel tanks en vliegtuigen ze willen geven ten opzichte van hoeveel tanks en vliegtuigen had Oekraïne aan het begin van het conflict. Dan is in één klap duidelijk dat het geven van deze nieuwe wapens nergens op slaat.

  • @ Niccons, Oekraïne begon met ruim 5000 tanks en deze zijn later aangevuld met de ex Sovjet Unie landen tot ruim 10.000 stuks. Daarvan zijn er al ruim 7750 tanks vernietigd door Rusland. Maar nu denkt het westen dat met 115 Leopards en 31+ Abrams de klus te klaren tegen de Russen. Dat is een druppel op een gloeiende plaat. De volgende opgave voor de NAVO is hoe zij die zware tanks naar oost Oekraïne kunnen krijgen, want het spoor is al dusdanig in puin geschoten en die tanks kunnen niet over de civiele bruggen en viaducten heen, omdat ze te zwaar zijn. Daar het nog steeds niet hard vriest in oost Oekraïne zullen die tanks wegzakken in de modder net als in de lente. Ze kunnen eigenlijk pas in de zomer ingezet worden, als de grond hard en droog genoeg is.

   De volgende stap zijn de jachtvliegtuigen, zoals de Migs en de SU’s van de ex Sovjet Unie landen en de F15’s en F16’s van het westen. Maar dan zullen alle NAVO landingsbanen militaire doelen voor Rusland zijn. Daar ook de Oekraïense manschappen op zijn, om door te willen vechten moeten deze aangevuld worden met NAVO manschappen. Waardoor heel de NAVO/EU/VK/VS in de oorlog getrokken wordt.

 2. Vanuit de EU worden er maandelijks miljarden overgemaakt aan Oekraine vanwege de totale financiele ineenstorting van het land
  Bijvoorbeeld dit ANP nieuwsbericht: vrijdag 21 oktober 2022, 16:44
  Bron: European Commission
  BRUSSEL (ANP) – Oekraïne zal volgend jaar elke maand ongeveer 1,5 miljard euro van de Europese Unie krijgen om de lopende kosten van het land te kunnen betalen. “Daar kan Oekraïne op rekenen”, beloofde Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen na afloop van de EU-top in Brussel.

  Als de VS besluiten tot een langdurige uitputtingsslag…. Hoeveel gaat het de EU burger dan nog meer kosten?

 3. Dusss… terwijl we hier met z’n allen maar blijven kijken naar de oppervlakte zoals de oorlog en dit soort sh*t berichten o.b.v. MSM nieuws…..

  @Rommel.. check dit en het zou top zijn als we hier iets over zouden lezen;

  Wie zorgt er voor Trauma Programmering van kinderen….voor de Overheid?

  We worden door ons eigen ras : DE MENSHEID…. verkocht… op dieper niveau dan we realiseren…

  Op trauma gebaseerde mind control door de staat die ons onze politici, huurmoordenaars, intelligentsia heeft gegeven. Dr. Ed Spencer spreekt er ook over; bewijzen die gevonden zijn van… HOMO CAPENSIS toe … ( oftewel genoemd: Coneheads door de… Big Brains die ze hebben met een IQ van minstens 150!! dus GEEN empathie ! ).

  Waar ik het over heb? Over hen die OVER de overheid RULEN.

  Dat maakt ongeveer 80% van de berichten op FN als BOVEN water focus… maar er is een veel dieper aspect gaande… control en het ontwerpen van GESPLETEN personaliteiten wie? DE invloedrijke mensen in deze wereld…. die zijn al gebrainwashed vanaf jongs af aan… let’s talk about that…wie dit doen….boven aan helemaal boven aan dit alles…..:

  De Homo Capensis… een intelligent ras dat hun eigen karma wil zuiveren door ons.. de mensheid zichzelf te laten opofferen. Ze zijn uit op ons Pineal Gland… en bestuderen de mensen middels onderzoeken en trauma tactieken.

  Wat zij bijvoorbeeld afkeuren aan ons mensen is; dat wij onze eigen kinderen als baby af aan in een APART bedje, in een APARTE KAMER laten én het bed heeft ook nog eens tralies… Voor ons heel normaal als het ware….. maar ZIJ zien dat als; “Jullie mensen doen dit jullie eigen baby’s aan… dus hoe waardevol vinden jullie je kinderen”? TWISTED…. want; gebrek aan emotie. Dit ras is letterlijk vergelijkbaar met

  Critters

  (ja.. exact zoals Critters als in de Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1986 onder regie van Stephen Herek. De hoofdrollen worden vertolkt door Dee Wallace, M. Emmet Walsh, Billy “Green” Bush en Scott Grimes. De plot volgt een groep kleine, harige buitenaardse wezens met vleesetend gedrag die ontsnappen aan twee vormveranderende premiejagers en landen in een klein plattelandsstadje om te smullen van de inwoners )

  Ooit goed gekeken naar de schedel vormen van The Rochilds en Klaus Schwab, Joe Biden, zie de foto bij dit artikel! Etc.etc.etc.etc. ??
  Er zijn door Archeologen allang schedels gevonden van de Homo Capensis maar ze houden de informatie voor ons allemaal achter.

  Ja het klinkt natuurlijk weer als een hoop phoe ha… maar verklaar anders maar eens wáárom een deel van onze bevolking (de 1% “Elite”) de rest van de wereld wil domineren….?? En arm houden….

  Verklaar maar eens waarom de bandleden tijdens een optreden, waar het licht uitviel, geconfronteerd werd met mannen en vrouwen in de zaal, waarbij de ogen oplichtten ….. fel licht gaven dus… ze zijn naar huis geraced en nooit meer omgekeken (ja er zijn ook beelden van, te zien in deze video; https://www.youtube.com/watch?v=RNCnXULq9uQ waar Sergey zélf toelicht wat hij zag).

  Steekwoorden?

  S A A L M (Supreme Annunaki Assembly of Lord Mardukh) THE EYE
  Zionist
  Akhenaten
  Humanoid Annunaki

  Enkele bronnen:

  https://www.youtube.com/watch?v=Ni18kMS5YkA

  https://www.youtube.com/watch?v=VYn4tu1ES4c

  https://www.youtube.com/watch?v=Vw05q5mkxl8

  https://outofthisworldx.wordpress.com/2015/12/11/childrens-trauma-based-mind-control-by-the-state-giving-us-our-politicians-assassins-intelligentsia/

  https://ugetube.com/watch/zionists-are-watching-us-antizionism_CZ71WNU4GgcXHyo.html

  http://intermatrix.blogspot.com/2007/10/annunaki-tra-di-noi.html

  https://www.youtube.com/watch?v=pDL8QjK84xY

 4. Situatie bekeken begin februari 2023
  1) Hoofddoel van het presidentschap van Bidden: uitschakeling van Rusland. Middel: oorlog uitlokken in Oekraïne en Rusland laten doodbloeden met sancties en uitputtende gevechten.
  Rusland is de moderne Chinese muur.
  2) Duitsland schrompelt ineen zonder toelevering van Rusland en is niet meer competitief op de wereldmarkt.
  3) Het Westen heeft zich mispakt aan Rusland en zit in de knoop bij een langdurige strijd. De dollar verliest aan belang.

 5. Waar bemoeit VS zich mee …

  niets te zoeken en te maken in Oekraïne.
  Geen van lid EU, En van andere roversorganisaties .

  Landje, grondstoffen jatten en biolabs creeeren door satanische idioten die alleenheerser wensen te worden NWO voor totale leegroof.
  “You OWN nothing and be happy”

  Promotie van transen, pedo’s, travestieten, sex en gendergekte
  Schoenmaker 🇺🇸 blijf bij je leest

  VS , SUPER crimineel , niets positiefs KAN behalve jatten en onderdrukken,
  Zich met deze dingen voor ‘club Mongolen’ bemoeien en beter opzouten, met meenemen/uitvoeren ideeen voor gebruik in familiekring, niet daarbuiten.
  Geldt ook voor MIEP en LULLO in Brussel EU en Den Haag NL,
  NAZI totaal wat er zit.
  Opzouten met je kleuter kleurtjes vlag
  Geldt ook voor elke nsb ( NETWERK ) in organisaties. schorem .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in