Anti-tank mijn PTKM-1R

Een veelbelovende binnenlandse ontwikkeling – antidak antitankmijn PTKM-1R – werd opgemerkt in de regio Kherson. Dit blijkt uit een gepubliceerde video uit de SMO-zone, bericht Reporter.

Er zij op gewezen dat deze munitie enkele jaren geleden is ontwikkeld en na het doorstaan van de nodige tests in gebruik is genomen.

PTKM-1R detecteert naderende gepantserde voertuigen met behulp van sensoren en lanceert, op het moment dat het in het betrokken gebied verschijnt, een submunitie die in de lucht opstijgt en richting het doel gaat, waarbij het van bovenaf wordt geraakt met een cumulatieve “schok-kern”.

Deskundigen wijzen op een belangrijk kenmerk van de munitie. Bij gebrek aan geschikte doelen wordt de mijn na 10 dagen gedeactiveerd. De belangrijkste eigenschap van deze munitie is echter het vermogen om een groot gebied van het terrein te controleren. Eén mijn bestrijkt een cirkel met een diameter van 100 m, en met behulp van meerdere mijnen kan een groter gebied met de vereiste configuratie worden geblokkeerd. In dit geval is de kans groot dat alle of bijna alle oprukkende gepantserde objecten worden geraakt.

Wij voegen hieraan toe dat de nieuwe Russische munitie een onaangename verrassing zou moeten zijn voor de Duitse Leopard tanks, die het Westen in grote hoeveelheden aan Oekraïne gaat leveren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

O, het drama! O, al die Russische gadgets!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Nederlandse journaliste belandt op Oekraïense "dodenlijst" na onthullingen over oorlogsmisdaden!
Vorig artikelIn video: Russische Marker gevechtsrobots arriveren in Donbass
Volgend artikelSturm und drang en Chinese ballonnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Grote getalen? Volgens mij een handje vol en dan nog wel sterk verouderde exemplaren. Mensen die in paniek zijn kunnen niet meer rationeel denken en handelen vandaar dit soort paniekakties omdat het totaal verdorven westen weet dat haar dagen geteld zijn. Dit is net zo misdadig zoals onze soldaten gedurende de meidagen van 1940 werden opgeofferd en met oude troep een kansloze oorlog ingestuurd om de regering en het koningshuis de tijd te geven om te evacueren. Ja zelfs het zuid Hollandse dorp Valkenburg is met inwoners en al daarvoor opgeofferd.

 2. Onwaarschijnlijk goed.. NOOIT GEZIEN…eerst die Robot-Tank en dan dit…de Russen zijn Aliëns geworden en Poetin.. zal bezongen worden tot het eind der tijden..HURAAAA..al hen vijanden zeg maar dag met het handje…♥️🇷🇺♥️❗❗📡

  • Ja Raphael , dit wordt lachen .
   Daar gaan ze het speelgoed van de EU , De rotzakken moeten geraakt worden in Brussel en de paardenlul HOMO Rutte

 3. O.k……een drone er overheen laten vliegen? Als dat ding beweging registreert en niet kan vinden, blaast het zichzelf wel op .
  Zucht …..maar ik ken het ding niet……en die tanks arriveren voorlopig niet op het slagveld.
  En tsja……..jë wou toch oorlogje spelen? Zo’n leuk spelletje.

 4. Jammerdat de video’s niet starten. Het is wel een duur systeem.

  Een veel goedkoper systeem: camera’s, komt een tank/truck op een bepaald punt, kan iemand achter een monitor artillerie laten vuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in