Ondanks het feit dat het netwerk van miljardair-financier George Soros een maand lang campagne heeft gevoerd om Hongarije te besmeuren met beweringen dat zijn leiders “het internationale recht duidelijk schenden en de Europese burgers bedreigen”, zijn deze inspanningen uiteindelijk mislukt door een gebrek aan ondersteunend bewijs, zo blijkt uit een nieuwe studie van het Nézőpont Instituut.

De studie stelt vast dat de gecoördineerde campagne op 30 maart van start ging nadat het Hongaarse parlement de conservatieve regering van Viktor Orbán een mandaat had gegeven om bij decreet te regeren voor de duur en met betrekking tot de uitbraak van het Coronavirus, die voor het eerst in Hongarije verscheen op 4 maart, schrijft Remix News.

Hoewel de EU op 29 april aankondigde dat zij geen actie zou ondernemen tegen Hongarije, omdat het land geen Europese regels overtrad met zijn noodwet, werd dit besluit pas genomen na maandenlange aanvallen van Soros’ netwerk en de liberale pers in wat het Nézőpont Instituut beschrijft als een gecoördineerde campagne om de Hongaarse regering schade te berokkenen.

Op 30 maart, dezelfde dag dat het parlement de motie van de regerende conservatieve Fidesz-partij uitvaardigde, publiceerde het Open Society Network van Soros in New York een persbericht waarin het beweerde dat het wetsvoorstel “harde beperkingen zal opleggen aan de vrijheid van de media en de mobiliteit van de burgers”, en zei dat het “nog meer bewijs was dat Viktor Orban autoritaire neigingen heeft”. Het netwerk drong er ook bij de “internationale gemeenschap” op aan om Hongarije te veroordelen.

De verklaring van de Open Society Foundation van Soros beweerde ook ten onrechte dat “het wetsvoorstel ook toekomstige verkiezingen zal annuleren” in Hongarije, een bewering die in feite geen basis had.

  Huiszoeking en licentie intrekking bij Coronakritische arts

De studie toont aan dat een paar weken later ook de in New York gevestigde NGO Human Rights Watch (voorheen Helsinki Watch) zich bij de campagne heeft aangesloten, toen haar CEO Kenneth Roth verklaarde dat de tien miljoen mensen in Hongarije onder autoritair bewind leven en in een video campagne voerde voor de uitsluiting van Fidesz van de Europese Volkspartij.

Naast NGO’s werd de campagne tegen Hongarije gevolgd door een gecoördineerde internationale perscampagne, met opiniestukken in de  Wall Street Journal, New York Times, Financial TimesWashington Post, The Guardian en verschillende andere liberale mediakanalen met de bewering dat Hongarije de burgerlijke vrijheden beknot.

De Open Society Foundation had ook haar ledennetwerk in Hongarije geactiveerd, onder meer van het door Soros opgerichte Károly Eötvös Instituut, het Hongaarse Helsinki Comité, de Society for Freedoms (HCLU) en Amnesty International Hungary. De Open Society Foundation heeft een directe of indirecte rol in hun financiering.

Op 23 maart bekritiseerde Lydia Gall, een senior analist voor de Hongaarse regio bij Human Rights Watch (HWR), een in New York gevestigde organisatie die wordt gefinancierd door Soros’ netwerk, het Coronavirus-wetsvoorstel voor het Hongaarse parlement, met de bewering dat het Orbán “onbeperkte” macht zou geven. Om de democratie te beschermen moet het Hongaarse parlement voorkomen dat de wet wordt aangenomen, anders zal Hongarije jarenlang de gevolgen moeten dragen, schreef Gall.

Op 19 maart beweerde Gall in een artikel voor HWR ook dat Hongarije het Coronavirus instrumentaliseert om vreemdelingenhaat te zaaien. Gall heeft ook gewerkt als mensenrechtenadvocaat voor Roma-kwesties bij het European Roma Rights Center, dat in 1996 werd opgericht door activisten en advocaten van de Open Society Foundation, die nog steeds de grootste financier is.

  Hongarije: Meer dan 10.000 vluchtelingen en migranten zijn sinds het begin van het jaar aan de grens tegengehouden

Civil Liberties Union for Europe, die directe financiering ontvangt van de Open Society Foundation, beschuldigde de Hongaarse premier regelrecht van het aannemen van een wetsvoorstel dat een “dictatuur” in het leven roept en de regering machtigt om journalisten die kritiek hebben op het kabinet gevangen te zetten, wat feitelijk onjuist is.

Een paar dagen later, op 9 april, formuleerde dezelfde organisatie een vijfpuntenvoorstel voor de Europese Unie om Hongarije te disciplineren, het land te “straffen”, de financiering in te trekken en de reeds op Hongarije gerichte artikel 7-procedures voort te zetten.

Soros’ netwerk van Hongaarse en internationale organisaties heeft vervolgens op 15 april in samenwerking met 80 politici van het Europees Parlement hun campagne geïntensiveerd om een gezamenlijke open brief te sturen naar de voorzitters van de Europese Commissie en de Europese Raad. De ondertekenaars riepen de twee EU-instellingen op om Hongarije te veroordelen en tegen het land op te treden.

De ondertekenaars van de brief, die is gepubliceerd op de website van Transparency International, een andere organisatie die door het Open Society Network wordt gefinancierd, omvatten vele andere stichtingen die door Soros worden gefinancierd, zoals HRW, HCLU, Transparency International Hongarije, het Hongaarse Helsinki-comité en Degree, maar ook het European Policy Institute van de Open Society zelf en de Europese Vereniging van Hongarije, die wordt voorgezeten door István Hegedűs, die ook als deskundige voor de Hongaarse Soros-stichting is opgetreden.

Ondanks de internationale inspanningen van het Soros-netwerk is de Europese Unie tot de conclusie gekomen dat het noodmandaat van de regering geen enkele Europese regelgeving schendt of tegenspreekt, zoals de vicevoorzitter van de Europese Commissie voor Waarden en Transparantie Věra Jourová in april op de Tsjechische televisie heeft verklaard.

“Na een maandenlange, intensieve binnenlandse en internationale campagne hebben hebben juridische en politieke feiten het standpunt van de regering bevestigd en is het Soros-netwerk opnieuw mislukt, hoewel het al zijn gebruikelijke methoden heeft ingezet en het hele netwerk van nep-NGO’s via journalisten en prominente politici heeft gemobiliseerd”, besluit de studie van het Nézőpont Instituut.

Om een aantal redenen was de EU niet in staat om actie te ondernemen tegen Hongarije, zelfs niet als het land dat zou willen. Juridische experts wezen erop dat de extra noodbevoegdheden van de Hongaarse regering niet uniek zijn en dat die van veel andere EU-landen, zoals Frankrijk of Roemenië, ook leiden tot een verschillende mate van beperking van de grondrechten.

  Nederlandse autoriteiten 'Verliezen compleet de grip op de samenleving', waarschuwt de politiebond

In de studie wordt gewaarschuwd dat de campagne slechts een van de vele campagnes tegen Hongarije is en “waarschijnlijk niet de laatste campagne tegen Viktor Orbán”.

George Soros geeft toe dat hij profiteerde van nazi-oorlogsmisdaden en voelt zich niet schuldig

Vorig artikelTrump vuurt waarschuwingsschot op Obama: Ik hoop dat je het leuk vond om me te onderzoeken. Nu is het mijn beurt
Volgend artikelFrankrijk: Pro-migrantenactivist vermoord door Afghaanse migrant die hij huisvestte
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Geachte Redactie,
  Jullie zijn geweldig. Jullie zijn ëén van de weinigen, als niet de enigen die de waarheid durven schrijven

  Hongarije wordt al vanaf de migranten invasie in 2015 belaagd, verketterd, op de schandpaal genageld, regelmatig aangeklaagd, op het matje geroepen, beschuldigd van russische collaboratie, het beperken van menigsvrijheid en het vermoorden van de democratie. Niets wordt gegund aan dit land. De brusselse marxisten en de schuimbekkende, de feiten nooi controlerende mainstream media wilt dan ook dat Hongarije geteisterd door het leven gaat, omdat Soros dat wilt. Daar worden ze tenslotte door hem voor betaald.

  Er zijn natuurlijk ook nog andere groeperingen te vinden,o.a. graaiers die kruimels ontvangen om misinformatie uit te dragen of zelf denken dat deze misinformatie waar is, er bestaan bruikbare idioten die zich alles wijs laten maken en hun medemensen graag over hun “eigen” visie informeren, maar er zijn ook domme en gemene linksliberale politici die hun eigen wil en hun catastrofale ideologie andere landen proberen op te dringen,

  Er zijn intellectueel minder bedeelden, die graag er bij willen horen en hun domme, op horen zeggen gevormde mening
  publiekkelijk uitkramen, maar er zijn ook velen die door Soros letterlijk dik betaald worden om Hongarije, die niet op de knieën gaat voor deze pcychopaat, internationaal proberen kapot te maken.

  Al deze bruikbare idioten die zich laten sturen niet alleen door machstuitoevenaars, maar ook door eigen hebzucht, denken dat zij een goede dienst aan deze psychopaten en aan ons maatschappij bewijzen. Soms wordt hun medewerking beloond puur met het gevoel dat zij er bij horen en sommigen worden op de matschappelijke ladder 2 centimeter omhoog geholpen, hoe zielig het ook moge klinken.

  De domheid van de mens is grenzeloos. Maar hoe lang kan je domheid verwarrren met het gevoel dat je intelligent bezig bent? Hoe lang kan je je vrijheid verruilen door je zelf opgelegde gesstelijke gevangenis?

  Hoe lang kan je andermans visie je laten opdringen in ruil voor kruimels c.q. privileges, die niets te maken hebben met de werkelijkheid? Hoe kan je ongecontroleerde berichten verspreiden zonder de feiten te kennen of te onderzoeken?

  Wat is van ons maatschappij overgebleven? Waar is het respect en zorgzaamheid ten opzichte van je medemens/medeland gebleven?

  Wat is van jullie als mens en zodanig de waarde van de mens overgebleven? Jullie hienas van de mainstream media en de onnozele onjuist geinformeerde, meeschreeuwende menigte? Wat is jullie bijdrage om de wereld beter te maken en om de mensheid te dienen? Nul comma nul. Jullie moeten je diep schamen.

 2. Er worden door globalisten, zionisten, communisten satanisten en woeker rente banken geregeerd! Soros is ook een zionist, satanist, levengevaarlijk, hij schijnt ook aan kindermisbruik te doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in