In het Westen krijgt Rusland de schuld van de komende wereldwijde hongersnood. Maar hoe wordt de kwestie in Rusland gemeld? Ik heb er zojuist in een artikel op gewezen dat de beschuldigingen van het Westen dat Rusland de uitvoer van Russisch en Oekraïens graan verhindert, niet houdbaar zijn, de details vindt u hier. In het wekelijkse nieuwsoverzicht op de Russische televisie van zondag waren de komende hongersnood en de beschuldigingen van het Westen ook een onderwerp en werd nog eenvoudiger aangetoond wat de werkelijke oorzaken van de wereldwijde voedselcrisis zijn dan ik gedaan heb. Om te laten zien hoe de kwestie in Rusland wordt gerapporteerd, heb ik de Russische tv-bijdrage vertaald en ik nodig iedereen uit om zelf de daarin gegeven informatie na te gaan, schrijft Thomas Röper.

Begin van de vertaling:

Wereldwijde hongersnood: wat gebeurt er echt

Het probleem van de wereldwijde hongersnood wordt steeds meer het belangrijkste en meest verontrustende vraagstuk op de wereldagenda. Het duikt op in bijna elk gesprek tussen Poetin en zijn buitenlandse gesprekspartners, die vragen naar de hongersnood en vragen om medeleven met de mensheid. Want Biden sprak herhaaldelijk over “Poetin’s prijsstijging”, terwijl de Westerse media, met de lichte hand van Biden, nu al de these van “Poetin’s hongersnood” verspreiden en beweren dat het gemene Rusland de helft van de mensheid wil uithongeren.

De Duitse Bondskanselier Olaf Scholz is daarbij typisch:. “Om het maar ronduit te zeggen: alleen Rusland is verantwoordelijk”. Kort en duidelijk. Rusland is de schuldige. Er is geen andere mogelijkheid. En dan sticht Duitsland, als voorzitter van de zinloze G7, een of andere alliantie voor wereldwijde voedselzekerheid. Dat wil zeggen, van alle dingen doen de rooflanden zich voor alsof zij iedereen te eten zullen geven.

“Dit bondgenootschap staat open voor iedereen die niet wil toezien hoe de armste landen van de wereld de prijs betalen voor de Russische agressie,” zei Scholz. Dat klinkt goed. Maar het komt niet overeen met de werkelijkheid. De voorspelde hongersnood is te wijten aan de hoge prijzen voor graan en voedsel, die voor de armste landen onbetaalbaar zijn.

  Oekraïne Situatierapport: Slechte demografie - Einde van de steun

Dat wil zeggen, de prijs is de reden voor voedseltekorten. Tegen de zomer van 2020 koste tarwe wereldwijd een stabiele $200 per ton. Nog geen jaar later, in het voorjaar van 2021, waren de prijzen gestegen tot bijna $300. De piek werd bereikt in april 2021. Wat heeft dit met Rusland te maken? Niets. Covid heeft de toeleveringsketens “verbroken”. En in deze situatie drukken de VS actief dollars en kopen graan voor zichzelf op. Sinds die tijd zijn de Amerikanen netto-importeurs van voedsel. Daarom rees toen reeds het probleem van de verergering van de wereldwijde hongersnood Dat was de eerste fase van de stijgende graanprijzen. Dit was niet de schuld van Rusland.

De tweede fase was de prijsverhoging tot februari 2022. Dat wil zeggen, nog vóór de Russische militaire operatie in Oekraïne begon. De prijs van tarwe steeg tot 340 dollar per ton. Dat wil zeggen, in anderhalf jaar tijd ging het van $200 naar $340! De reden voor deze tweede prijsstijging was de energiecrisis in Europa, waar de ondoordachte inzet op groene energie en de afwijzing van Nord Stream 2 de Europese gasprijzen tot ongekende hoogten deden stijgen, waardoor de meststoffenproductie onrendabel werd en fabrieken gedwongen werden te sluiten.

Het is duidelijk dat de graanprijs op de beurzen onder dergelijke omstandigheden stijgt. Maar nogmaals, niet door de schuld van Rusland. Integendeel, Rusland heeft Nord Stream 2 ondanks de onwettige sancties voltooid, de nieuwe pijpleiding zelfs met gas gevuld, en was op elk ogenblik bereid nieuwe contracten te ondertekenen om de gasleveringen te verhogen en de kraan onmiddellijk open te zetten. Maar nee. Om Moskou te ergeren zullen wij onze oren afvriezen, de wereld tot honger dwingen om… Ja, om wat te doen? Het is niet echt duidelijk.

  Willen we omwille van Oekraïne sterven?

Toen kwam de derde prijsverhoging, de prijs is nu meer dan $450 per ton. Dit zijn de nieuwe sancties. Bijvoorbeeld tegen Russische havens waarlangs graan wordt uitgevoerd. Of bijvoorbeeld tegen de kunstmestfabrieken van het Russische bedrijf EuroChem, die in België en Litouwen zijn gevestigd. Dit ging zo ver dat extern beheer werd opgelegd aan de Lifosa-fabriek in Litouwen. Hij werd in maart gesloten, maar nu proberen de Litouwers in hun paniek de fabriek zelf weer op te starten door kromme toeren uit te halen. In België is de fabriek EuroChem vrijgesteld van sancties, maar zij hebben de meststoffencrisis al tot het uiterste gedreven. De prijzen zijn verschillende malen gestegen. Vanwege Rusland? Hef gewoon uw sancties op!

En de havens van Nikolajev en Odessa die door de Oekraïners ondermijnd worden? De Europese hoofddiplomaat Borrell heeft zich tot taak gesteld de reserves van Oekraïne “leeg te maken”. Wij hebben het over 20 miljoen ton graan. Er wordt zelfs gesproken over 25 miljoen. Maar het is niet bekend of het überhaupt om 20 ton gaat.

Ruim dan de zeemijnen bij Odessa en Nikolajev op, die Oekraïne zelf gelegd heeft. Rusland verhindert Oekraïne niet zijn 20 miljoen ton graan te verkopen, als het al bestaat. Bovendien wordt het graan blijkbaar gegeven als betaling voor wapens uit het Westen. Maar wat is er in Oekraïne zelf te eten? Alles wijst erop dat de vooruitzichten voor de oogst niet goed zijn.

Toch wordt het graan per vrachtwagen naar Roemenië uitgevoerd en ligt er een zwerm graanschepen voor de Roemeense havens. U kunt het in real time op de kaart zien. De schepen liggen vast voor de Donau. (Noot van de vertaler: Het artikel toont een screenshot van de Marine Traffic pagina, die – vergelijkbaar met Flightradar voor vliegtuigen – de huidige locaties van schepen toont. Voor de kust van Roemenië is inderdaad een enorme verkeersopstopping van schepen te zien).

Maar het wordt kwaadaardig voorgesteld alsof Rusland de Oekraïense havens blokkeert om iedereen van de honger te laten omkomen. Neemt u mij niet kwalijk, maar wat is 20 miljoen ton als volgens de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, de jaarlijkse graanproductie in de wereld ongeveer 2,8 miljard ton bedraagt? Momenteel wordt er dus 20 miljoen ton uit Oekraïne uitgevoerd, wat minder is dan 1 procent van het totale graan in de wereld. Wij weten dat graan alles is: rijst, rogge, maïs, tarwe, haver en voedergraan. Laten we zeggen dat Oekraïne vooral tarwe heeft, maar als het om honger gaat, is graan inwisselbaar. Het gaat dus niet om Rusland of Oekraïne.

  Waarom het VS-leger geen flauw idee heeft wat betreft Oekraïene

Als wij het over andere oorzaken van de komende wereldwijde hongersnood hebben, dan is dat de komende slechte oogst in India door de hitte en de kwieke aankoop van graan door Zuidoost-Aziatische landen. Ook in Europa wordt dit jaar niet de beste oogst verwacht, vanwege de droogte.

In Rusland zijn wij natuurlijk geïnteresseerd in onze eigen vooruitzichten. Onze meststoffen zijn vele malen goedkoper dan in de rest van de wereld. Wij maken ons dus geen zorgen over het zaaien. Dit jaar wordt een recordoogst verwacht. Ook aan andere levensmiddelen zal er in Rusland geen gebrek zijn. In die zin zijn wij zeer ontspannen. Maar Europa, zo lijkt het, is helemaal in de war.

Einde van de vertaling.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Wat staat ons te wachten? De voedingsindustrie luidt de noodklok – hongersnood vanaf 2023 


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelOm “maximale druk op te bouwen”: EU legt olie-embargo op aan Rusland (maar niet heus)
Volgend artikelOfficiële regeringsgegevens: 9 op de 10 COVID-doden zijn bij gevaccineerde mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Door het steunen van de Oekraïense Nazi”s door de hersenloze westerse regeringen en ongekozen misdadigers van de EU storten zij de bevolking in de ellende .
  Het wordt een koude en hongerige winter, waarbij we ook nog eens financieel uit gekleed worden !

 2. Het taalgebruik van de ” duitsers” begint aardige overeenko.sten te tonen met dat in de dertier jaren van de vorige eeuw.
  L’histoire se repete zullen we maar zeggen.

 3. Alles is in het werk gesteld om de grote reset kracht bij te zetten. Om alles in schaarste te kunnen bereiken in energie en voedsel om zo de maximale inflatie aan te jagen. Dat de bevolkingen zich zelf onteigenen om te kunnen overleven. Want niet alleen energie en voedsel wordt zo duurder, maar daardoor alles in onze maatschappijen, maar de lonen groeien niet gelijktijdig daaraan mee. Dus einde van ons loon, houden steeds meer mensen een stukje maand over. Dan bekt het wel zo lekker weg, als politici om een ander de schuld te geven, in dit geval Rusland. Dit gehele scenario was al zeer 5 jaar terug al bekent, alleen het verhaal vertelde toen nog niets over Rusland. Deze kunnen ze nu makkelijk als de zondebok maken, waar de politici en de media dan ook gretig gebruik van maken.

   • Vandaar dat het zoveel moeite heeft gekost voor een gedenkmonument en heeft de zogenaamde familie van de slachtofers nooit een memoriam op de verjaardag van de “slachtoffers” op facebook geplaatst. Zij werden uitgenodigd om daarover te praten maar natuurlijk kwam er niemand opdagen.

 4. Er moet wel heel wat gebeuren voor een wereldwijde hongersnood en Afrika is niet wereldwijd. Dat beetje graan wat we mislopen en miljoenen varkens mee vetmesten kunnen we wel missen.

  • Zimbabwe was de graanschuur van Afrika en Noord Afrika. maar de negertjes vonden het nodig om de blanken te verjagen.
   Eerst overvloed en export; nu tekorten en honger.

   Maar dan is Rusland de schuldige??????

   • Tuurlijk, alles is de schuld van Poetin, en van Trump niet te vergeten. En dan heb je ook nog covid en aids. En dat laatste staat dan voor Adje Is De Schuldige! In Suriname is dat Alles Is Desi’s Schuld. In dit geval ligt de schuld bij Verhofstadt en van Baalen. Laatstgenoemde was nog zo wijs om bijtijds dood te gaan, en Verhofstadt komt, nét als Merkel en Junkers ook nog wel aan de beurt. Want dat dit soort soort “politische üntermenschen” ooit eens de hand in eigen boezem steken, in plaats van anderen de schuld te geven, is ijdele hoop!!

  • Dan ben je zeer zwaar gestoord en weet wel: een nazi sympathisant is een nazi.

   • Verklaar je eens nader.

    Want deze oorlog steunen, geeft Poetin een reden om ons aan te vallen en te sanctioneren.

    Als jij niet normaal kan reageren, anderen hun mening niet respecteert, en per sé moet schelden, reageer dan maar niet.

 5. Dit hier is een bijeengeraapt zooitje van linkse rukkers die lekker in het pluche de wereld waarin ze in weelde zijn opgegroeid en zijn gepamperd, bekritiseren. Makkelijk vanuit je luie stoel en een biertje in de ene hand en een zak chips in de andere. De geschiedenis herhaalt zich inderdaad. Een enkeltje China of Rusland zou denk ik ‘genezing’ brengen. Voor zover dat nog mogelijk is dan want hersenspoeling is veelal permanent. Bah.

 6. Rusland heeft kansen laten liggen.

  Op dezelfde dag dat USA en Brussel sancties afkondigde, hadden ze de gas en olie kraan, alsmede alle export naar westerse landen moeten stoppen.

  Hit them when it hurts the most.
  Dan waren alle sancties accuut ingetrokken…

  • >Rusland heeft kansen laten liggen.

   Daar weet jij niets van, want de Russissche inlichtingendiensten achten u niet belangrijk genoeg om hun informatie aan u door te sturen.
   Maw, je lult uit uw nek.

   Alstublieft, je krijgt het terug.
   Net dezelfde rotte attitude.

 7. Vuile, vieze, gore klootzak, fuck you, met je zogenaamde frontnieuws. De vijand dat ben je. Kon ik je maar eens tegenkomen lafaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in