Op zondag ging de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken naar vier ochtendshows om steeds weer hetzelfde aparte melodietje te spelen:

Minister Antony J. Blinken met Margaret Brennan van CBS Face the Nation

SECRETARY BLINKEN: En het was een directe uitdaging aan het gezag van Poetin. Dit roept dus diepgaande vragen op. Het laat echte barsten zien. We kunnen niet speculeren of precies weten waar dat heen zal gaan. We weten wel dat Poetin de komende weken en maanden nog veel meer te verantwoorden heeft.

SECRETARY BLINKEN: Dit zorgt voor meer barsten in de Russische façade, en die barsten waren al diep. Economisch, militair, het aanzien in de wereld – al deze dingen zijn dramatisch gedaald door de agressie van Poetin tegen Oekraïne. Hij is erin geslaagd om Europa samen te brengen. Hij is erin geslaagd om de NAVO samen te brengen. Hij is erin geslaagd om Europa van Russische energie af te laten stappen. Hij is erin geslaagd om de Oekraïners van zich te vervreemden en Oekraïne tegelijkertijd te verenigen. Over de hele linie is dit dus een strategische mislukking geweest. Daar komt nu nog diepgaande interne verdeeldheid bij, en er zijn veel vragen die hij de komende weken zal moeten beantwoorden.

Minister Antony J. Blinken met Chuck Todd van NBC Meet The Press

SECRETARY BLINKEN: … Dus ik denk dat we meer barsten in de Russische façade hebben gezien. Het is nog te vroeg om te zeggen waar ze precies heen gaan en wanneer ze er komen. Maar we hebben zeker allerlei nieuwe vragen die Poetin de komende weken en maanden zal moeten beantwoorden.

Dit is slechts het laatste hoofdstuk in een boek vol mislukkingen dat Poetin voor zichzelf en voor Rusland heeft geschreven. Economisch, militair, het aanzien in de wereld – alles is ingestort. We hebben een verenigde NAVO die sterker is dan ooit tevoren, een Europa dat zich losmaakt van Russische energie, Oekraïne dat Poetin tegelijkertijd heeft weten te vervreemden en te verenigen. Nu er van binnenuit problemen ontstaan, voegt dit, zoals ik al zei, alleen maar meer vragen toe waar hij antwoorden op moet vinden.

Minister Antony J. Blinken met Dana Bash van CNN State of the Union

SECRETARY BLINKEN:Maar dit kunnen we wel zeggen. Ten eerste, wat we gezien hebben is buitengewoon, en ik denk dat je barsten ziet ontstaan die er eerder niet waren

We hebben gezien dat deze agressie tegen Oekraïne over de hele linie een strategische mislukking is geworden. Rusland is economisch en militair zwakker geworden. Zijn aanzien in de wereld is gekelderd. Het is erin geslaagd om de Europeanen van Russische energie af te houden. Het is erin geslaagd om de NAVO te verenigen en te versterken met nieuwe leden en een sterker bondgenootschap. Het is erin geslaagd om zich van Rusland te vervreemden en Oekraïne te verenigen op een manier die nog nooit eerder is vertoond. Dit is gewoon een nieuw hoofdstuk in een heel, heel slecht boek dat Poetin voor Rusland heeft geschreven.

  Tweede Abrams tank en mijnenruimer vernietigd in Oekraïne

Minister Antony J. Blinken met Jonathan Karl van ABC This Week

SECRETARY BLINKEN: Maar ik denk dat we dit wel kunnen zeggen: Ten eerste hebben we een aantal zeer ernstige barsten gezien.

Maar we hebben, denk ik, veel verschillende barsten gezien in het verloop van deze agressie, want bij alles wat Poetin heeft geprobeerd te bereiken, is het tegenovergestelde gebeurd. Rusland is economisch zwakker geworden. Het is militair zwakker geworden. Zijn aanzien in de wereld is gekelderd. Het is erin geslaagd om de NAVO te versterken en te verenigen. Het is erin geslaagd om de Oekraïners van zich te vervreemden en te verenigen. Het is gelukt om Europa niet langer afhankelijk te laten zijn van Russische energie.

Stuk voor stuk, kwestie na kwestie, is Poetin erin geslaagd om datgene wat hij probeerde te voorkomen, te bespoedigen. En als gevolg daarvan is het aanzien van Rusland enorm afgenomen. Voeg daar nog interne onenigheid aan toe. Nogmaals, we kunnen niet speculeren over waar dit naartoe gaat. We moeten ons blijven richten op Oekraïne, maar het roept zeker nieuwe vragen op die hij zal moeten beantwoorden.

Dezelfde (valse) gespreksonderwerpen, die keer op keer herhaald worden, zijn een duidelijk teken van leugens en een georganiseerde propagandacampagne, schrijft Bernhard.

Voor de goede orde. Progozhin stond helemaal alleen in zijn muiterijpoging. Geen enkel element van de Russische regering of het maatschappelijk middenveld stond hem bij in zijn tocht. Dus waar zitten de barsten? Die zijn er niet. Ook het Russische leger is nu groter en beter uitgerust dan voor de oorlog. De Russische economie is prima en groeit. De status van Rusland in de wereld is toegenomen.

Maar de propaganda van Blinken werkt goed omdat de Amerikaanse media getraind zijn om elk muziekblad dat een regering uitdeelt, op te pakken en steeds opnieuw het liedje te zingen.

  De ongelooflijk slinkende NAVO

Ik zou tientallen deelnemers aan dat spel kunnen citeren om dat duidelijk te maken. Maar de Washington Posten hebben het me gemakkelijker gemaakt toen ze acht van hun columnisten vroegen om commentaar te geven op de kwesties. Op één na, een neocon die meer actie wil zien, herhalen ze allemaal de boodschap van Blinken: “Poetin is verzwakt. Rusland brokkelt af.”

Opinie Wat is er in Rusland gebeurd – en wat gebeurt er nu? Onze columnisten geven hun mening.

David Von Drehle: Zelfs mislukte staatsgrepen hebben gevolgen

Poetin had duidelijk niet meer vertrouwen in de uitkomst van het conflict dan Prigozhin. In plaats van de loyaliteit en kracht van de regeringstroepen te testen om de opstand neer te slaan, greep de Russische leider de eerste uitweg die hem werd aangeboden – een teken van zwakte dat een nieuwe poging zou kunnen uitlokken. … Het slechte nieuws: Een verzwakt Rusland heeft verzwakte leiders en loopt uit de hand. Poetin heeft zijn land in een ramp gestort, en er is niemand in zicht om het te redden.

Max Boot: Prigozhin heeft Poetins zwakte aan iedereen duidelijk gemaakt

Poetin heeft nu zijn eigen legitimiteit ondermijnd door de opstand van Prigozhin en zijn huurlingen van de Wagner Group. Of de schade fataal is, moet nog blijken. … Zelfs als Prigozhin weg is, zal de ontevredenheid die hij aan het licht heeft gebracht een achilleshiel voor Poetin blijven.

David Ignatius: Na het ontwijken van de kogel zal Poetin moeten laten zien dat hij de controle heeft

De kwetsbaarheden van Poetin waren afgelopen weekend duidelijk te zien, maar ook zijn ongekende overlevingstalenten. Hij drong binnen in het samenzweringscomplot van Prigozhin en stopte het. … Poetin zal nu moeten laten zien dat hij de leiding heeft, na deze bijna-doodervaring. Dat is het slechte nieuws voor zowel Oekraïne als Rusland.

Eugene Robinson: Poetin zal deze crisis waarschijnlijk overleven

De opstand van huurslachter Prigozhin heeft aangetoond dat het regime van Poetin brozer is dan het van verre leek.

Charles Lane: Prigozhin is de enige Rus die openlijk de waarheid spreekt

Vaclav Havel hield vol dat de waarheid nog steeds een mysterieuze, maar latente kracht uitoefent.

De waarheid kan onverwachts “verschijnen in iets zichtbaars: een echte politieke daad of gebeurtenis, een sociale beweging, een plotselinge explosie van burgerlijke onrust, een scherp conflict binnen een ogenschijnlijk monolithische machtsstructuur, of gewoon een onstuitbare transformatie in het sociale en intellectuele klimaat,” schreef Havel. “En aangezien alle echte problemen en zaken van cruciaal belang verborgen liggen onder een dikke korst leugens, is het nooit helemaal duidelijk wanneer de spreekwoordelijke laatste druppel zal vallen, of wat die druppel zal zijn.”

  Oekraïense media geven toe dat 50% van de burgers aan het noordoostfront pro-Russisch zijn

Spion, oligarch, krijgsheer – Prigozjin was een onwaarschijnlijke kandidaat om de voorspelling van Havel te bevestigen. Maar op een bepaalde manier deed hij dat wel.

Jason Willick: Kans op escalatie in Oekraïne is toegenomen

Sommige waarnemers overdrijven misschien de zwakte van Poetin – hij heeft de muiterij tenslotte snel onderdrukt – maar het spektakel heeft duidelijk een deuk geslagen in zijn imago van controle.

Josh Rogin: De mislukte zet van Prigozhin is een kans voor het Westen

Nu het Kremlin niet langer kan doen alsof Wagner een aparte entiteit is, moeten Russische regerings- en defensiefunctionarissen ook verantwoordelijk worden gehouden voor de wereldwijde misdaden van Wagner, waaronder geloofwaardige beschuldigingen van massamoord, marteling, verkrachting en andere wreedheden.

Megan McArdle: Onrust in Rusland toont de kwetsbaarheid van het illiberalisme

Nominaal heeft Poetin de leiding over een enorm leger, een aanzienlijke politiemacht en een bevolking die hem in 2018 met maar liefst 77% van de stemmen in het zadel hielp. Maar toen het erop aankwam, waren diezelfde mensen onverschillig tussen hem en een moordzuchtige krijgsheer – of in ieder geval gaven ze niet genoeg om het onderscheid om het risico te lopen neergeschoten te worden. Poetin heeft het overleefd, maar het risico voor zijn regime is toegenomen nu duidelijk is hoe weinig werkelijke steun hij heeft.

De algemene toon: Poetin vocht niet tegen de gek Prigozhin, maar vond een vreedzame oplossing. Dit toont aan dat hij zwak is.

Dit roept vragen op. Als acht columnisten bij één krant tot precies dezelfde (maar valse) conclusie komen, alleen in andere bewoordingen, waarom zou je ze dan alle acht inhuren en betalen? Eén zou duidelijk volstaan.

Oh, dat zou een gebrek aan diversiteit aantonen? De religieuzen geloven in individualisme waar alle mensen van elkaar moeten verschillen – maar voor de meningen die ze mogen verkondigen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Natuurlijk liegen ze. Is water nat, is vuur heet? Tuurlijk. Liegt Tony Blinken? Ja, altijdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTucker Carlson durft te vragen: “Waarom zijn we eigenlijk in oorlog met Rusland?”
Volgend artikelPrigozhin gaat in ballingschap maar laat een blik wormen achter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. “We hebben een verenigde NAVO die sterker is dan ooit tevoren, een Europa dat zich losmaakt van Russische energie.”
  Ja uitstekend gedaan hoor: De NAVO heb nog ca. voor één dag munitie over, tanks zijn ook bijna allemaal weggeven, de JSF is een vliegend wrak, de bevolking is van het goedkope gas af en hangt nu bijna met de keel aan de kapstok met een miljoen mensen bij de voedselbank en de rest wordt kapot gemaakt door een marionetten regering, de EU en WHO/WEF.

 2. Hahaha, what a joke
  Deze mensen geloven hun eigen gefabriceerde leugens
  Wereldvreemd en ongeloofwaardig
  Rusland is volgens mij sterker dan ooit

 3. Wat een “ leuke “ berichtgeving , daar in Amerika……
  Gespeend van ALLE REALITIET.
  Hoe lang zal het duren.
  Voor de ECHTE WAARHEID DAAR DOORDRINGT. (((( als de eerste nucleaire bom valt ??????))))) ❓
  Wat zijn Amerikanen toch een raar volkje.
  Ze leven voor hun creditcard…… en de opgepoetste verhalen maar ze kennen geen enkele realiteit.

  • Ze leven voor hun minimaal 5 verschillende creditcards, en jongleren met schulden en credieten tussen deze kaarten om hun schuitje drijvend te houden.

 4. Yep.
  Mannen kunnen zwanger worden.
  Sinterklaas bestaat.
  Ze zijn op de maan geweest.
  En Elvis leeft…..

  Heb eens een onderzoek gelezen naar de intelligentie van VS studenten waarin hen gevraagd werd waar chocolademelk vandaan kwam.
  Antwoord: ” van bruine koeien” ………..

  Wat was die slogan ook al weer tijdens reclame; ” als je maar lang genoeg gewoon blijft, wordt je vanzelf bijzonder” .

 5. Stinkin’ Blinkin ? Stinky Blinky ? …what ever ..

  Putin heeft deze boodschap voor jou en al jullie geteisum ;

  Cope HARDER !

 6. Het enige dat werkelijk barsten laat zien, is de inmiddels versleten plaat van “het narratief”. Op alle corrupte zenders hetzelfde verhaaltje.

  Bovendien is “verzwakt lijken”, terwijl dat niet werkelijk zo is ook een strategie op zich, die vooral goed werkt tegen een zichzelf overschattende tegenstander.

 7. De westerse economien gaan instorten, er komt een flinke recessie en in de VS komt de burger oorlog wanneer de Amerikanen het geld kwijt raken van pensioen en uitkeringen. Ook in de EU zal opstaan komen van de volk vanwege hogere inflatie met economie die instort. Wie heeft dan gewonen? Russia en China.

  • Ik denk dat de oorlog is uitgelokt om de crash nog even uit te stellen, nadat de covid hoax, om de zelfde reden geïntroduceerd, versleten was. Vandaar dat die naadloos in elkaar over gingen.

   Vlak voordat de covidhoax begon, november 2019, was de grootste bail-out ooit, groter dan die in 2007.

 8. De wereld zit vol met leugens en bedrog.Mensen die wel wakker zijn hebben tenminste onderzoek gedaan.Maar overal word de druk behoorlijk opgevoerd.De mensen zullen zelf ook meer moeten gaan staan voor hun kinderen en kleinkinderen.Anders worden censuurmaatregelen die ze steeds harder uit voeren die krijgen de overhand en dan zit letterlijk iedereen gevangen in hun web.Want de strob trekken ze steeds een stukje harder aan dat mensen niks meer mogen.

 9. Domme opmerking van Blincken. De algemene toon: Poetin vocht niet tegen de gek Prigozhin, maar vond een vreedzame oplossing. Dit toont aan dat hij zwak is.Integendeel dat toont aan dat hij sterk staat en zijn tijd niet moet verprutsen met wat machtsvertoon. De nato echter is een kapotgescheurd blad dat slecht aan elkaar geplakt is , het vertoont geen scheuren maar is een grote scheur.80 % van de wereldbevolking staat achter RF en is tegen de gouden miljard. USA is tot op het bt verdeeld dank zij hem en zijn en biden hun regering. Blincken is een narcist die zijn eigen leugens geloofd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in