Foto: Niki Vogt

De voedselprijzen stijgen en stijgen. Wie de bonnetjes van zijn wekelijkse routineboodschappen bijhoudt, kan de inflatie al een jaar lang zien, en al een kwart jaar lang – zelfs vóór 24 februari, de Russische inval in Oekraïne – kan hij een prijsstijging volgen die eerst langzaam ging, maar nu steeds sneller en dramatischer wordt. Zelfs de discountgigant Aldi heeft ongeveer twee weken geleden sommige van zijn prijzen met 30 tot 50 procent verhoogd. En een ander alarmerend verschijnsel: de schappen zijn nu niet alleen dunner gevuld, voor sommige producten blijven zij herhaaldelijk dagenlang helemaal leeg, schrijft Niki Vogt.

Een aankoop van eind 2021, die toen nog rond de 100 euro kostte, is nu bij een controle-aankoop rond de 130 euro – met precies dezelfde producten in dezelfde winkel. Een pak biologische eieren van kippen met vrije uitloop, vroeger ongeveer 3 euro, vandaag ongeveer 5 euro. En dan hebben we het nog niet eens over zonnebloemolie en meel. Ik was er zelf getuige van dat twee mensen voor de schappen stonden en telefonisch aan anderen meedeelden dat er op het ogenblik meel beschikbaar is. Zodra er weer een levering van komt, vertelde de kassière mij, is het binnen een half uur weg, ondanks de limiet van één of twee pakjes per persoon.

Brancheverenigingen kondigen nu weer nieuwe prijsverhogingen aan: Zuivelprodukten en bakkerijprodukten zullen tot 30% duurder worden.

Ik heb foto’s genomen van de bevoorradingssituatie bij Aldi op een bijzonder grimmige dag. En het was niet slechts één keer en niet alleen in dit filiaal:

Dit schijnen beelden te zijn waar we aan moeten wennen. En de twee foto’s hierboven veroordelen de Staatspropaganda der Leugens ook: het is niet vanwege het hamsteren van asociale burgers dat de schappen leeg zijn. Dat geldt misschien nog steeds voor toiletpapier – maar er is nu genoeg toiletpapier. Alleen bij groenten en diepvriesvoedsel is dit onzin. Na een paar dagen zijn de groenten verwelkt en niet meer eetbaar. En de diepvriezers van de mensen hebben niet de grootte van een kamer voor zulk gelijktijdig en massaal hamsteren. De goederen bestaan gewoon niet.

Het wijdverbreide vermoeden onder de mensen dat wij opzettelijk in een grote crisis worden gebracht, waarin honger, armoede, werkloosheid, koude en geweld door plunderaars overal de mensen murw maakt, wordt steeds sterker. Velen weten precies waar de daders te vinden zijn, zoals blijkt uit voorzichtige verkennende gesprekken met klanten die naast u voor de lege schappen staan. Breek het onderwerp gewoon aan door uw ongenoegen zorgvuldig te formuleren (waar zijn we eigenlijk aan toe en waarom) – en na ongeveer twee minuten wederzijds aftasten – zoals vroeger in de DDR, vertellen ex-DDR Duitsers mij – weet u of u openlijk kunt spreken. En dan begint het.

  Dit is nog maar het begin - We worden armer

Wat doen de leidende politici? Zij oefenen showdansen, en achter het toneelgordijn worden de stelschroeven voor de wereldhonger aangezet om de mensheid onder de duim van de Grote Reset te dwingen.

De betrokken verenigingen luiden de alarmklok – en zij menen het. Misschien beseffen zij niet waarvoor de hele zaak in scène gezet wordt, misschien willen zij niet in de “samenzweringstheoristenhoek” geschopt worden. De Tagesschau schrijft:

“Geconfronteerd met de stijgende voedselprijzen hebben verenigingen gewaarschuwd voor voedseltekorten en de federale minister van Landbouw, Cem Özdemir, opgeroepen op te treden. “Op een gegeven ogenblik is de vraag niet meer hoeveel de grondstoffen voor ons voedsel op de wereldmarkt kosten, maar of wij er überhaupt aan kunnen komen,” vertelde Christian von Boetticher, voorzitter van de Federatie van Duitse Voedings- en Drankindustrieën, aan Bild in een voorbericht. Boetticher riep Özdemir op om “eindelijk over te schakelen van het Groene programma naar actief crisisbeheer”. Met het oog op de stijgende voedselprijzen en een extra 50 miljoen hongerende mensen wereldwijd, “kan niemand uitleggen dat de Duitse boeren in de toekomst nog maar 20 procent van de landbouwgrond biologisch zouden moeten bebouwen en zelfs tien procent als ecologisch braakland zouden moeten braakleggen”, aldus von Boetticher.”

Maar de heer Özdemir, de federale minister van Landbouw, schittert niet door moedig optreden. Hij schijnt te weten waar het allemaal om gaat. Hij negeert grotendeels de woedende aanvallen van de landbouw- en voedselbonden. De BILD schrijft:

“Groot ongenoegen over minister van Landbouw Cem Özdemir (56, Groenen): voedselproducenten, verenigingen en boeren beschuldigen hem van passiviteit – terwijl de prijzen exploderen en er een voedselnood dreigt vanwege de oorlog in Oekraïne!

Meer bepaald klagen de insiders van de industrie dat zij door Özdemir niet gehoord of uitgenodigd worden, gezien de dramatische situatie van het aanbod. In plaats daarvan zou de minister eco-organisaties als “Foodwatch” ontvangen, zeggen zij.”

De protestantse welzijnsorganisatie Diakonie Deutschland ziet zelfs een “drastische toename van de armoede in Duitsland” en roept op tot nieuwe noodhulp: “Wij zullen veel meer armen krijgen dan wij vroeger dachten,” zei Maria Loheide, de directeur sociaal beleid van Diakonie. Zij pleit voor een hervorming van de sociale steun in algemene crisissituaties. “De eeuwigdurende eenmalige en bonusuitkeringen hebben iets van een aalmoes”. De goede dame weet blijkbaar niet dat meer geld niet gelijk staat met meer goederen. Al het geroep om geld levert niet één brood of liter melk meer op, maar helpt alleen op korte termijn, totdat de prijzen weer stijgen naarmate de schaarste toeneemt. Ja, de beter gesitueerden hebben een langere uitstelperiode totdat ook zij niet meer genoeg te eten hebben. Om het maar ronduit te zeggen: uiteindelijk zal alleen de miljonair het ene brood krijgen.

  Trudeau's Canada begint arme mensen te betalen om geëuthanaseerd te worden

Vanaf volgend jaar zal het probleem ook de bemesting zijn. Deze kwestie wordt helemaal niet gemeld, hoewel het volkomen duidelijk is dat zij DIT grote probleem zal zijn voor althans West-Europa, als er geen vrede met Rusland komt (wat de westerse staten onder de auspiciën van de VS niet zullen toestaan).

Het gebrek aan meststoffen zal er zeer waarschijnlijk toe leiden dat talloze landbouwers over de hele wereld hun zaaigoed de komende maanden helemaal niet of slechts in onvoldoende mate zullen kunnen inzaaien. De kunstmest die dan überhaupt op de wereldmarkt beschikbaar is, zoals nu met aardgas het geval is, zal dan waanzinnige prijzen opbrengen in een biedingsoorlog tussen de rijkere landen. Dat is dan weer een ramp voor de armere landen. Velen zullen jammerlijk verhongeren, velen zullen zich naar Europa en Noord-Amerika haasten, waar ook tekorten zijn en de oogsten nauwelijks genoeg zijn om de eigen bevolking te voeden.

David Beasley, de Amerikaanse uitvoerend directeur van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties, zei in een interview met de “Frankfurter Allgemeine Zeitungʽ dat de wapenwedloop in Oost-Europa “onvoorstelbare gevolgen” zal hebben. De ongebreidelde voedseltekorten zouden nieuwe migratiestromen op gang brengen die “de Syrische vluchtelingencrisis op een picknick in het park” zouden doen lijken.

Matthias Berninger, voormalig top-politicus van de Groenen en staatssecretaris in het Bondsministerie van Landbouw en nu hoofd Public Affairs en Sustainability bij Bayer AG, zegt: “Wij stevenen af op de grootste hongersnood in de geschiedenis van de mensheid.”

“De boeren in Oekraïne kunnen veel minder grondstoffen produceren, de infrastructuur is vernield, de havens zijn geblokkeerd. Maar de problemen zijn veel groter. (…) Door gebrek aan energie produceert China minder kunstmest, en door de blokkade van de Zwarte Zee wordt er nauwelijks kunstmest uit Rusland en Wit-Rusland uitgevoerd. Bovendien zijn er globale logistieke problemen. Zelfs al zou er genoeg te eten zijn, dan nog komt het voedsel niet altijd aan waar het nodig is. Wij vrezen dat het aantal hongerigen in 2023 of 2024 verdubbeld zal zijn. Als wij tien procent minder kunstmest hebben dan wij nodig hebben, berooft dat tot 320 miljoen mensen van hun voedselbasis.”

Hoewel Wit-Rusland en Rusland de stikstofmeststoffen zouden kunnen leveren, is niet alleen de Russische kunstmest in de sancties opgenomen om president Poetin te straffen, maar ook de kunstmest uit Wit-Rusland, omdat de president van dat land, Loekasjenko, de Russische president steunt. Ongelooflijk. Een goede zaak is dat de Russische en Wit-Russische stikstofmeststoffen waarschijnlijk verkocht zullen worden aan de nauw samenwerkende BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika) en daar ontberingen zullen voorkomen of verminderen.

  Koersk 2.0?

Henry Kissinger heeft eens gezegd:

“Hij die de olie beheerst, is in staat hele naties te beheersen;

hij die het voedsel beheerst, beheerst het volk.”

Velen vermoeden dat dit nu juist de bedoeling is. Als dat zo is, dan zal de WEF-kliek van Davos hun superhelden, die al in de startblokken staan, het wereldtoneel opduwen en eensgezind de duimschroeven zo aandraaien dat er plotseling, na de grootste ontberingen, wereldvrede zal uitbreken en een verenigde wereldregering alles weer goed zal maken. En dan, zo beramen zij waarschijnlijk, zullen de mensen zeker bereid zijn zich aan alles te onderwerpen, als ze maar weer veiligheid, voedsel en warmte hebben.

Of de hele zaak loopt helemaal uit de hand. In ieder geval is het raadzaam zich voor te bereiden op een grote crisis. Noodvoorraden gaan een tijd mee, zelfs twee jaar of drie. Nog beter: een tuin waar u uw eigen groenten en fruit plant. En het vermogen om dingen te “organiseren”. Netwerken, klusjes, ruilmiddelen. Controleer uw contacten, wie u kunt vertrouwen. Schep niet op over uw voorraden. Bekende zilveren munten en ounces zijn ideaal om begeerlijke goederen en levensmiddelen te verkrijgen. Denk na over wat u te bieden hebt, waar u nuttig kunt zijn, welke kennis en vaardigheden u hebt. Netwerk. Verzamelen. Koffie, sigaretten, alcohol, zeep waren de klassieke crisisvaluta’s. Dat zijn de bewaarbare en gezochte ruilmiddelen in de crisis die zich nu al begint af te tekenen, te beginnen met meel, suiker en bakolie.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

De beheersers van geld, energie en voedsel, zullen de wereld beheersen – Er zullen ziekte, honger, armoede, hongersnood en dood komenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe het Westen Poetin dwingt tot een nucleaire eerste aanval
Volgend artikelOthuld: Elitaire pedofielen betalen $150.000 voor Oekraïense kinderen in “Snoepwinkel” aan de grens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Vandaag weer biologische tomatenplanten in de grond, 2 courgettes, 1 extra komkommerplant want de prijzen stijgen als een malloot. De aubergines, paprika’s en pepers staan nog in de kweekpotjes maar hun bedjes zijn al gespreid. Tegen de sla kunnen we niet meer aan eten en de bloemkool en broccoli gaan als een dolle.
  Het is niet moeilijk als je je realiseert dat je niet afhankelijk wilt zijn van totalitaire overheden.
  Doe jezelf een lol en vertrek uit hell hole Nederland. Het slechtste land in Europa in de heel nabije toekomst.

  • In Australië mogen de mensen straks geen voedsel meer kweken las ik net. https://centipedenation.com/first-column/australia-passes-bill-prohibiting-citizens-from-growing-their-own-food-and-expanding-federal-powers-to-size-livestock/
   Dus daar ga je… met je tomaten en courgettes. Ze willen de mensen echt dood hebben. Wereldwijd. Oorlog, de mannen straks in het leger en dood, boeren wegwerken, hongersnood en zelf niks mogen kweken. Daar ga je. Met je kindertjes.
   Als het nu nog niet duidelijk is dat ze ons door de gehaktmolen willen draaien…
   God, wat ben ik blij dat ik oud en opgeleefd ben. Geen kinderen heb.
   Arme mensen. We moeten elkaar maar zoveel mogelijk helpen.

   • Beste Andrea,

    Je ziet het goed maar houdt vertrouwen.
    Bij een eventueel gastekort wordt de glastuinbouw als eerste afgesloten !!!
    Weer het voedsel de nek omdraaien als eerste.
    Geen tomaten , paprika , komkommer, radijs , salade , aubergine , etc , etc.
    En wie nog een euro over heb geen bloemen en planten.

    Komt goed wij Westlanders zijn net als boeren’
    We komen misschien wat te laat in actie maar als we in actie komen staat Den Haag stijf van schrik en hun broek te pissen. Dat moment gaat komen alleen de vraag is wanneer.

    God, wat ben ik blij dat ik oud en opgeleefd ben. Geen kinderen heb.
    Arme mensen. We moeten elkaar maar zoveel mogelijk helpen.

    Ze willen de mensen echt dood hebben. Wereldwijd. Oorlog, de mannen straks in het leger en dood, boeren wegwerken, hongersnood en zelf niks mogen kweken. Daar ga je. Met je kindertjes.

    Ja , ja , ja

    Sterkte

 2. Ja dit is alleen in Nederland 🤣🤣. Daarnaast zijn volgend jaar alle gevaccineerden toch dood volgens jullie “wakkere mensen”…? Binnen 2 jaar na de 1e vaccinatie zeiden jullie. Dus geen hongersnood problemen toch

  • Nee, het is overal. Zelfs hier in Portugal waar groente groeit als onkruid, zijn de prijzen verdubbeld en de schappen leeg. Het verschil is dat je in Nederland een half miljoen moet meebrengen om genoeg tuin te hebben om je gezin te voeden. En als je kippen wilt maken je buren bezwaar bij de gemeente.
   Maar goed, blijf ontkennen dat Nederland een pokkenland is. Ik hoop van ganser harte dat je er niet op een vervelende manier achter hoeft te komen.

 3. Ik woon direct aan de grens bij Duitsland (zuid-limburg) Twee maal per week bezoek ik Aldi. Eenmaal oer week Lidl, Kaufland en Edeka. Prijsstijgingen zijn er nauwelijks (200 gram bio blauwe bessen voor 1.69 euro. Bio Kipfilet is bijvoorbeeld wel wat duurder geworden) en tevens is alles gewoon voorradig zoals normaal. Bij alle supermarkten is dat zo. Dus niet alles geloven wat je leest zou ik zeggen.

 4. Ik zie bij de AH hier in het midden van het land nou niet echt giga prijsstijgingen hoor. Ja, de bananen waren er even niet en nog wat dingen, bepaalde kaas ofzo, maar de groenteboer buiten met zijn kraamje had meer dan genoeg bananen gehaald op de veiling die morgen en de kaasboer ernaast had gewoon een overvolle wagen met tientallen of honderden soorten kaas. Veel, heel veel. En voor dezelfde prijs als maanden geleden. De rijst is constant op, ja dat wel, maar dat komt omdat mongolen dat als een malle hamsteren. Online kun je 100 pakken tegelijk bestellen als je wilt. Idioten. Ik weet niet wat ik moet geloven. Ik zie geen voedselcrisis, ik zie geen achterlijke prijsstijgingen. Bier is geen cent gestegen, brood ook niet, zelfs goed brood 1+1 in de Bonus, pinda’s zijn al sinds vorig jaar geen cent duurder geworden, forelfilet is nog dezelfde prijs, appels ook. Ik zie het echt niet en maak me ook echt 0,0 zorgen om tekorten.

  • Nou waar ik zit zijn de prijzen met een derde gestegen. De kaasprijs giert de pan uit. Net als vlees. Yoghurt. Onze enige supermarkt hier was al duur maar nu helemaal. Sommige producten de prijs zelfs verdubbeld, zoals brood.

 5. Sommige mensen lijken niet te begrijpen dat als je in het voorjaar minder zaait en minder kunstmest gebruikt je in de herfst minder zult oogsten.
  Brood dat er nu is, is gemaakt van wintertarwe. Na het najaar moet het komen van de net geoogste zomertarwe, die er dus in veel mindere mate zal zijn.
  Idem voor groente, aardappelen etc. Kunstmest en brandstof zijn veel duurder,dat betekent dat de kosten van de oogst ook veel hoger zullen zijn. Je kan van een boer niet verwachten dat hij 4x zoveel kosten heeft maar dat niet doorberekent.
  Overigens zie ik hier in de VS ook dat er regelmatig minder goederen zijn of goederen helemaal niet zijn
  Online bestellen betekende voorheen binnen een week geleverd, nu is er voir veel zaken 3-4 weken levertijd.

 6. Eindelijk de Marxitische edelgas-configuratie die ons verenigd Europa van ons verlangt; u verhongert! Maar als u zich maar een braaf burger betoont, zonder te protesteren (democratie-stickertje erop en klaar) is het goed. Dan prijkt uw portret dadelijk een paar vierkante meter groot ergens op een gevel; Jan ( Lul), burger van de maand! En dan mag u, nét als in de voormalige Sovjet-Unie, na gedane arbeid nog 3 uur in de rij staan, voor een halfje brood. Lang leve de democratie!! Wie schiet Guy Verhofnar af ( zie ook Maidanplein-Kiev)? Die VVD-collega ( van Baalen) van hem is er gelukkig bijtijds tussenuit geknepen ( gelijk Robbert Mugabe) Volgens een andere VVD-er ( Bolkenstein) werden we met Pim Fortuyn de gekke Henkie van Europa, en lachten ze ons achter onze ruggen uit. Nu zijn we de Jan Peter Lulletje van de hele planeet, en lachen ze ons récht in het gezicht uit! Maar dat is natuurlijk alleen zo, als een meneer of mevrouw in jurk met slabbetje dit zegt; lang leve de rechtstaat! Ondanks Pim, die ons nog zó op het hart gedrukt heeft, dat als wij voor ons voedsel van anderen afhankelijk worden, chantabel zijn. Niet luisteren hé, dat komt er nou van!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in