Foto ter illustratie.

De Europese Unie heeft overeenstemming bereikt over een olie-embargo tegen Rusland. Er zijn echter uitzonderingen wegens het veto van Hongarije. Duitsland en Polen willen niettemin de sancties onmiddellijk toepassen en geen olie meer uit Rusland importeren.

In het geschil over het geplande olie-embargo tegen Rusland hebben de EU-landen overeenstemming bereikt over een compromis. Volgens de overeenkomst zal meer dan twee derde van de Russische olie-invoer in de EU door het invoerverbod getroffen worden. Dat heeft de voorzitter van de Raad van de EU, Charles Michel, bekendgemaakt tijdens een topontmoeting in Brussel. Om een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne is “maximale druk op Rusland” nodig, verklaarde Michel op de korte berichtendienst Twitter met het oog op het jongste besluit van de EU, bericht RT.

De stop op de invoer van Russische olie waartoe nu besloten is, voorziet echter in enkele uitzonderingen. Zoals de voorzitter van de Commissie van de EU, Ursula von der Leyen, gisteravond na overleg met de staatshoofden en regeringsleiders van de EU in Brussel heeft bevestigd, worden op aandringen van Hongarije voorlopig alleen de Russische olieleveranties via de zeeroute stopgezet. Transporten via de afzonderlijke pijpleidingen zullen voorlopig mogelijk blijven.

Ondanks de vrijstelling voor leveranties via pijpleidingen zou de olie-import van de EU uit Rusland tegen het eind van het jaar met wel 90 procent verminderd moeten worden, schreef von der Leyen op Twitter.

Maar sommige EU-landen willen het helemaal zonder de vrijstellingen stellen. Duitsland en Polen hebben reeds duidelijk gemaakt dat zij niet in aanmerking willen komen voor de vrijstelling voor olie uit pijpleidingen en zullen stoppen met de invoer van Russische olie. Net als Hongarije, Tsjechië en Slowakije zijn beide landen aangesloten op de enige pijpleiding die uit Rusland komt, de Druzhba (Vriendschap).

VS viersterrengeneraal "militair analist" twittert videospel als echte oorlogsstrijd in Oekraïne

Gezien de onmiddellijke afzwering van Duitsland en Polen zou Rusland dus volgend jaar slechts een tiende van zijn vroegere oliehoeveelheid aan de EU kunnen verkopen. Immers, volgens schattingen van de EU-denktank Bruegel gaven de EU-landen tot voor kort nog ongeveer 450 miljoen euro per dag uit aan olieleveranties uit Rusland. Door geen Russische olie te kopen, hoopt de EU Rusland een belangrijke geldbron voor zijn speciale operatie in Oekraïne te ontnemen.

“Het door de Europese Raad overeengekomen embargo op Russische olie is verre van ideaal, vooral omdat het pas over zes maanden van kracht wordt, maar het is een belangrijke stap in de goede richting,” zei Simone Tagliapietra van de denktank Bruegel op Twitter. “Dit is een grote klap voor Rusland, dat gedwongen zal zijn nieuwe wegen te vinden om aan zijn olie te komen en die tegen aanzienlijke kortingen te verkopen.”

Meer nog dan Rusland zal het gedeeltelijke embargo waartoe nu besloten is, vooral de Duitse consumenten belasten. De aankondiging van dinsdag alleen al heeft de olieprijzen doen stijgen tot hun hoogste peil in meer dan twee maanden. De prijs voor een vat Noordzee Brent steeg ’s morgens met tot 1,6 procent tot 123,58 US dollar per vat. De prijs van Amerikaanse olie WTI steeg bij tijden met 3,4 procent tot 118,97 Amerikaanse dollar per vat.

Ongetrainde Oekraïense soldaat blijft slechts 4 uur in leven in Bakhmut - Oekraïense media

De nu aangenomen oliesancties maken deel uit van het nieuwe sanctiepakket van de EU tegen Rusland. De nieuwe sancties geven de EU-landen onder meer de bevoegdheid om tegoeden te bevriezen en een reisverbod op te leggen aan personen. Bovendien voorzien de sancties in de uitsluiting van de grootste Russische financiële instelling Sberbank van het wereldwijde bankcommunicatienetwerk SWIFT. Drie grote Russische staatsomroepen mogen hun inhoud ook met onmiddellijke ingang niet meer in de EU uitzenden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten woedend: Poetin verstoort hun plannen voor een “Nieuwe Wereldorde”


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelDe vrijlating van apenpokken is PSYCHOLOGISCHE TERRORISME om de mensheid verlamd te houden met ANGST
Volgend artikelHoe de komende wereldwijde hongersnood in Rusland wordt gemeld
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. Logischer zou zijn een embargo op te leggen op de banken die elke financiering van wapentuig mogelijk maken…maar ja.. 😛
  Dus Jan met de Pet in de wereld moet driedubbele prijs voor brandstof betalen terwijl de zogenaamde ” boosdoener” gewoon geld kan blijven lenen om nieuwe “wapens” te kopen. Uiteraard allemaal fictief, want er is helemaal geen oorlog en er wordt helemaal niet getopt met olie importeren. Het prijsje per liter moet gewoon omhoog en daar profiteert de maffia lekker van. De maffia die de acteurs zoals Van der Leyen, Michel en Putin allemaal aansturen.

 2. Alsof de sancties Russische inkomsten treft. Er zijn nog genoeg grote landen die de olie voor Europa willen overnemen.

 3. Potverdorie nog aan toe. Dat hebben ze toch maar weer voor elkaar.
  De procedure kostte waarschijnlijk weer een prijsstijging voor de normale mens, maar ze dronken er toch maar een borrel op.

 4. Rusland raakt die olie 100% kwijt. Lekker goedkoop aan China en India, die bouwen verder terwijl het westen wegzakt. En er wordt door tussenhandelaren een ander labeltje op geplakt zodat je niet meer ziet dat het uit Rusland komt. U betaald straks veel aan de pomp, heel veel. Had u maar elektrisch moeten rijden.

 5. Goh wat is die EU toch een fijne club die opkomt voor de belangen van de EU burger. Met deze sancties zal, omdat de prijs van vervoer zo ongeveer in elk product verwerkt zit, alles nog veel duurder worden en autorijden bijna onbetaalbaar. Echt dat is toch precies wat de EU burger wil?

 6. De EU legt dan wel sancties op aan Rusland. Maar de EU kan de lang lopende contracten niet tussentijds beëindigen. Dat wil zeggen, dat ze verplicht zijn om de olie af te nemen en er voor betalen tot en met 2030, of ze dat nu leuk of niet vinden. Lang lopende energie contracten kun je helaas niet tussentijds opzeggen. Alternatieven voor de Russische olie en/of gas zijn er te weinig op de wereldmarkt voor handen, daarbij komt dat de grote hoeveelheden die de EU verbruiken per dag, er niemand voor in aanmerking komt die het überhaupt kan leveren. Als de EU over zou stappen op vloeibaar gas, zouden er minimaal 10 grote schepen per dag moeten aanmeren, maar zoveel LNG tankers bestaan niet en dat zou minimaal 10 tot 20 jaar duren, willen ze de zelfde hoeveelheden gas verbruik van nu willen compenseren en dat is dan wel met 3 tot 5x meer kosten. Een andere alternatief is behoorlijk luguber en dat is dat minimaal 70% van de EU burgers moeten te komen overlijden d.m.v. het nieuwe apenpokkenvaccin wat rond september/oktober op de markt komt.

 7. Als een rus een bedrijf start in pakweg afrika of zuid amerika; en dat bedrijf koopt olie in Rusland en exporteert het naar NL worden bij het laden alleen de documenten veranderd. het komt in Rotterdam met als afzender Afrika of Zuid Amerika.

  Handel is de sterkste macht ter wereld.
  Maar dat begrijpt de nazi zeug niet.
  ——————–
  De russische SS20 heeft de zelfde chips als de Tomahawk.
  Maar rusland kocht de chips niet, maar de machine die ze maakte; dat moest wel via 7 landen, maar allez…

  Een bedrijf van Philips vond de “goalfinder”uit; maar mocht het niet naar USA exporteren.
  Dus verkochten ze het hele bedrijf aan USA; inclusief…..
  Staan nu–beetje veranderd-op alle USA schepen.

  Honger als iets dat overkomt, bestaat niet.
  het is een politieke/economische handels keuze

 8. De agenda van de nazizeug is anders.
  Het kreng weet donders goed dat ze Rusland alleen maar een plezier doen, maar tegelijkertijd Europeanen straat arm maken.

  en dat laatste is de bedoeling.
  De russische econie bloeit en daar zal echt geen honger komen met een voedseloverschot.
  De Roebel heeft zoals het hoort voor een wereld controlerende munt–een goud dekking.
  Euro en dollar zijn waardeloze drukwerkjes, die en masse geproduceerd worden.

  remember: een postzegel van 120.000 Reichs mark?

  Maar het kreng werkt voor WEF en NWO en Soros en Gates en Bilderberg groep; ZIJ gebruiken honger als wapen; de “pandemie”mislukte; de vaids werkt ook maar beperkt; honger werkt beter.

  Niet vergeten: hun doelen: blanke ras uit te roeien (bijna WO3 getriggerd)totaal 5–6 milliard doden gewenst.
  En de zeug: Kaiserin van het Vierte Reich….

 9. Rusland: als ik hun was, draaide ik NU de kraan voor gas/olie dicht, behalve voor Servie en Hongarije.

  Dan zou in de rest van EU een chaos ontstaan, en zouden de boycot tegen RU snel worden ingetrokken…

  De Nazizeug is geen noemenswaardige tegenstander; gestoord als ze is, bralt ze maar wat….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in