Er zijn drie recente artikelen waarvan ik wil dat u ze leest, omdat ze de waanideeën onthullen die de Amerikaanse militaire leiders, deskundigen en de gevestigde media nog steeds parten spelen, schrijft Larry Johnson.

Allereerst US Army Gen. Christopher Cavoli, NAVO’s Supreme Allied Commander Europe, die tijdens een toespraak eind januari voor een Zweedse defensieconferentie verrassend openhartig was, maar niet begreep wat hij zei:

De zware verliezen en het enorme munitieverbruik tijdens de oorlog in Oekraïne baren de hoogste NAVO-commandanten zorgen…

“De omvang van deze oorlog staat niet in verhouding tot al onze recente gedachten,” zei Cavoli, die ook hoofd is van het US European Command. “Maar het is reëel en we moeten het het hoofd bieden.”

Eén les is het belang van een adequate industriële defensiebasis die in staat is de nodige uitrusting en voorraden te leveren om de vraatzuchtige honger naar grootschalige oorlogsvoering met hoge intensiteit te stillen. De VS, Rusland en Europa zijn al bezig met het opvoeren van de productie van artilleriegranaten nadat ze na de Koude Oorlog hun munitievoorraden en fabrieken hebben laten slinken. – https://www.businessinsider.co.za/ukraine-war-scale-out-of-proportion-with-nato-planning-cavoli-2023-2

Ja. Een adequate industriële defensiebasis is van cruciaal belang. Het Westen heeft die niet meer en, aangenomen dat het de wil en de middelen heeft gevonden om die weer op te bouwen, dan hebben we het over jaren. Begrijpt Cavoli deze realiteit niet?

Zelfs toen al werd duidelijk dat de NAVO – die is uitgebreid van 12 oprichters tot 30 leden nu – afhankelijk was van de steun van de VS. In Libië bijvoorbeeld hadden de NAVO-luchtmachten na de eerste maand een tekort aan precisiegeleide bommen.

Dat Moskou artilleriegranaten van Noord-Korea koopt, wijst erop dat het Russische leger niet in vorm is om de NAVO en Oekraïne te bestrijden. De verwoede pogingen van de NAVO om wapens en munitie voor Oekraïne bij elkaar te sprokkelen laten echter zien dat het bondgenootschap niet veel diepgang in zijn arsenalen heeft. – https://www.businessinsider.co.za/ukraine-war-scale-out-of-proportion-with-nato-planning-cavoli-2023-2

Als de hoogste Amerikaanse bevelhebber in Europa niet begrijpt dat Rusland niet zonder granaten of raketten komt te zitten, is hij dan onwetend of houdt zijn staf feiten over het slagveld voor hem verborgen? Ik feliciteer Cavoli wel met zijn No Shit Analysis-moment toen hij toegaf dat de NAVO geen strategische diepgang heeft. Maar hij doet aan grote hopeloosheid door de onzin te herhalen dat Rusland niet in staat is tegen de NAVO te vechten. Zulke inschattingsfouten kosten mensen het leven.

Daarna volgt een belachelijk stuk van Andrew A. Michta, Oekraïne kan een strategische overwinning op Rusland behalen. Het Westen moet bijspringen. Michta heeft nogal een stamboom:

Andrew A. Michta is de decaan van het College of International and Security Studies van het George C. Marshall European Center for Security Studies en een nieuwe redacteur voor 1945. Hij is voormalig hoogleraar nationale veiligheidszaken aan het US Naval War College en voormalig Senior Fellow bij het Center for European Policy Analysis. U kunt hem volgen op Twitter: @AndrewMichta. De hier geuite meningen zijn die van de auteur en weerspiegelen niet het officiële beleid of standpunt van het George C. Marshall European Center for Security Studies, het Amerikaanse ministerie van Defensie of de Amerikaanse regering.

Michta is het zoveelste bewijs dat de scherpe kritiek van Andrei Martyanov ondersteunt op de pseudo-intellectuelen die het defensie-establishment naar de mond praten. Het is jammer dat Sigmund Freud er niet is om de hoognodige psychoanalyse van de Neo Con-gemeenschap uit te voeren. Mensen als Michta geven in hun artikelen blijk van een vorm van schizofrenie. Overweeg het volgende:

  Beelden van de slachting van een konvooi Oekraïense infanteriegevechtsvoertuigen in de regio Zaporozhye

Na de massale vernietiging van de infrastructuur van Oekraïne en de vlucht van zijn burgers (naar schatting 9 miljoen Oekraïense vluchtelingen zijn alleen al door Polen getrokken), kan een gevecht met een vijand die ongeveer vier keer de bevolking van Oekraïne beheerst, maar op één manier eindigen.

Oekraïne heeft dus krachten nodig om uit de huidige patstelling te breken, de Russische opmars te stoppen en te manoeuvreren om een beslissende overwinning op het slagveld te behalen. Het moet op zijn eigen voorwaarden vechten. Daarvoor heeft het moderne westerse tanks en langeafstandsvuurmonden nodig – in grotere aantallen dan tot nu toe is toegezegd, en vooral gevechtsvliegtuigen.

Yep. More Cowbell. Michta merkt terecht op dat Oekraïne in de minderheid en onderbweapend is. Dus wat is zijn wijze aanbeveling voor een ommekeer? Stuur meer gevechtstanks, langeafstandsvuurwapens en gevechtsvliegtuigen die Rusland heeft laten zien te kunnen vernietigen. Ja, dat klinkt logisch.

Michta, een professionele bloedzuiger die aan de tiet van de defensie-industrie zuigt, biedt een oplossing die de harten van de bedrijfsleiders van General Dynamics, Lockheed, Raytheon en vele anderen zeker zal verwarmen. De gelukkige dagen zijn weer aangebroken. We hebben meer miljarden nodig om de Rooskies te stoppen.

Tenzij de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten dringend noodzakelijke beslissingen nemen om in hun defensie-industrie te investeren, kan het op lange termijn onmogelijk worden Oekraïne te bevoorraden – zelfs als de politieke wil blijft bestaan. Eenvoudig gezegd, gezien de snelheid waarmee wapens en munitie in deze oorlog worden verbruikt, moet het Westen zijn defensie-industrie van het “just-in-time,” low-volume paradigma van de afgelopen dertig jaar overstappen op een “just-in-case” benadering, waarbij het de hoeveelheden wapens en munitie verzamelt die nodig zijn om een langdurige strijd met een bijna gelijkwaardige tegenstander gaande te houden…

Maar het Westen zou een andere mogelijkheid moeten overwegen: met de juiste uitrusting zou het Oekraïense leger het Russische leger binnen zes maanden kunnen verslaan, waardoor in Rusland krachten op gang komen die het regime van Poetin zouden kunnen doen imploderen. In de Russische geschiedenis gingen militaire nederlagen meestal gepaard met interne breuken, zoals de revolutie van 1905 na de nederlaag van Rusland tegen Japan, de februarirevolutie en de bolsjewistische revolutie van 1917 na de nederlaag van Rusland tegen Duitsland, en de implosie van de Sovjet-Unie in 1991 na de nederlaag in Afghanistan…

Ik zou deze onzin kunnen tolereren als het was geschreven door een 24-jarige student zonder herinnering aan de Koude Oorlog en zonder inzicht in de geschiedenis van Rusland in de omgang met buitenlandse indringers, maar Michta is deskundig. Het Oekraïense leger heeft sinds het begin van de speciale militaire operatie van Rusland de Russen niet meer verslagen in een veldslag. Met de volledige hulp van de NAVO kon Oekraïne geen offensief opzetten om zijn in Mariupol ingesloten troepen te redden. Een soortgelijke catastrofe voor Oekraïne voltrekt zich nu in Donetsk langs de verdedigingslinie die zich uitstrekt van Bakhmut tot Seversk in het noorden.

  De Aarde heeft maar een voedselvoorraad van 3 maanden - Als de productie stopt, heeft de mensheid "binnen 90 dagen" niets te eten

Ik vind het bijzonder ironisch dat Michta de “aftocht” van de Sovjet-Unie in Afghanistan aanhaalt zonder te erkennen dat de Verenigde Staten in augustus 2021 een pak slaag kregen, ondanks onze peperdure militaire machine. Rusland ontvluchtte Afghanistan niet met wanhopige inwoners die zich vastklampten aan vertrekkende vliegtuigen en zich naar hun dood stortten. Dat deden wij. Rusland heeft zich tenminste competent teruggetrokken. Kijk in de spiegel Michta. Mensen die in glazen huizen wonen, moeten voorzichtig zijn met het gooien van stenen.

Ik geef Michta krediet voor een moment van helderheid in de voorlaatste paragraaf van zijn artikel:

Dit is een systeemveranderende oorlog. Als Oekraïne verliest, zullen niet alleen Rusland en China worden aangemoedigd om hun voorsprong te vergroten. Beschuldigingen over het niet adequaat steunen van Oekraïne tussen landen aan de oostflank van de NAVO en hun bondgenoten verder naar het westen zouden het bondgenootschap ook zwaar onder druk kunnen zetten – en mogelijk breken. De gevolgen van deze oorlog reiken dus veel verder dan de vraag wie er wint in Oekraïne.

Dat is de kern van de waarheid – de oorlog in Oekraïne heeft de NAVO ontmaskerd als een tandeloze tijger die geen industriële oorlog kan voeren tegen een eerste-wereld militaire machine als Rusland.

Waanideeën blijven niet beperkt tot de Amerikaanse deskundigen. Ook de Duitsers zijn op de gekkentrein gesprongen. In Der Spiegel stellen René Pfister, Ann-Dorit Boy en Matthias Gebauer voor: “Hoe kan het geweld in Oekraïne stoppen?” Ze gaan daarbij uit van valse stromannen:

 • Toen de Russische president Vladimir Poetin op 24 februari 2022 Oekraïne binnenmarcheerde, geloofde hij duidelijk dat hij binnen enkele dagen Kiev zou kunnen veroveren en een marionettenregering zou kunnen installeren.
 • Met de invasie hoopte Poetin zijn droom te verwezenlijken om de Sovjet-Unie te doen herleven, maar nu moet hij niet alleen vechten tegen een machtig Oekraïens leger, maar ook voor zijn eigen politieke overleving.
 • Als Poetin in staat is Oekraïne op te slokken, waarom zou hij er dan voor terugschrikken hetzelfde te doen met andere republieken die ooit deel uitmaakten van de Sovjet-Unie – zoals Moldavië of de Baltische staten?
 • Als Poetin zegeviert in Oekraïne, zou Peking dat dan niet zien als een uitnodiging om Taiwan te veroveren?
  Boetsja- Meer videobewijs en bevindingen die het "Russisch bloedbad" ongeloofwaardig doen lijken

Daar heb je het – de nieuwe dominotheorie. Ik ben oud genoeg om me te herinneren dat communistische dominostenen de reden waren voor de Amerikaanse oorlog in Vietnam, Centraal-Amerika en Afghanistan. De Sovjets waren uit op wereldheerschappij en wij moesten hen tegenhouden. Laten we dit noemen wat het is – Domino 2.0.

De schrijvers van Der Spiegel herhalen het waanidee dat het Westen het afgelopen jaar heeft verankerd:

Meer dan een paar westerse militaire experts zijn voorzichtig optimistisch over de mogelijkheid van een Oekraïense overwinning, niet in de laatste plaats omdat Moskou herhaaldelijk is gestruikeld op het slagveld. Het Oekraïense leger daarentegen is erin geslaagd de helft van het grondgebied dat Rusland onmiddellijk na de invasie van 24 februari bezette, terug te winnen…

“Voor mij is het Russische voorstel eenvoudig,” zegt de Amerikaanse militaire expert Michael Kofman. Het draait om het vermalen van het sterke Oekraïense leger met de ene golf Russische strijders na de andere, ook al zijn die slecht getraind en uitgerust. Als Oekraïne de Russische aanval wil weerstaan, heeft Kiev dringend meer wapens en munitie nodig.

Ze kunnen die Cowbell niet met rust laten. Ze willen meer. Veel meer! De auteurs erkennen schoorvoetend dat de eenheid van de NAVO afbrokkelt naarmate het conflict voortduurt:

De vermeende nalatigheid van sommige leden van de westerse coalitie heeft geleid tot frustratie in Centraal-Europese landen als Polen, Tsjechië en de Baltische staten, alsook in Oekraïne. Diezelfde frustratie groeit in toenemende mate bij de aanhangers van Biden in Washington.

De scribenten van Der Spiegel geven een lompe beoordeling van hoe een Russische overwinning eruit zal zien en benadrukken dat Poetin, zelfs als hij een overwinning behaalt, nog steeds aan de touwen hangt. Er wordt zelfs gezegd dat hij misschien kanker heeft.

Deze drie artikelen vatten het pathetische, kortzichtige, dwaze strategische denken samen dat ten grondslag ligt aan de NAVO-inspanningen om Rusland te vernietigen. Zij gaan voorbij aan de ongeëvenaarde natuurlijke hulpbronnen van Rusland (waardoor het zelfvoorzienend is en geen van de andere grootmachten heeft); zijn robuuste, technologisch geavanceerde industriële basis (Rusland produceert levensvatbare ruimteraketten, de Verenigde Staten niet); en zijn diepgewortelde gevoel van nationale identiteit. Ze begrijpen ook niet de verwoestende tactiek die de Russen methodisch toepassen op het slagveld – het Oekraïense leger en materieel worden vermorzeld en het Westen heeft zijn militaire voorraden leeggehaald en is niet in staat om op korte termijn voor vervanging te zorgen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Amerikaanse Imperium begint uit elkaar te vallenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe terreuroorlog van een Schurken Superstaat: Cui Bono?
Volgend artikelEerste aanval van Russische waterdrone gemeld in Odessa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Resultaat van globalisten die de weg kwijt zijn, de wijze van strange denkpatronen zoals overal om je heen te zien is.
  Het in stand houden van de bubbel staat boven het redelijke denken
  De IK en moraal daaraan verbonden,
  Is ondergeschikt aan de grote luchtbel. De WIJ drep, dus niet persoonlijk verantwoordelijk.
  Een wereld met schizofrenen. Die itt tot the real ones, geen enkel moralistisch besef meer hebben.
  In feite zouden ze zichzelf als aanvoerder op het oorlogsveld moeten positioneren. In plaats van onzin uitkramen in hun bunker.
  Wij , zijn op oorlogspad ( zoals Rutje zegt) nou doe je ding 🥳 ga het zelf even doen in de Oekraïne .

  • Hij kan niet zeggen , dat hij meer waarde heeft , met al die miljarden die hij heeft uitgegeven.
   Een negatieve balans heeft veroorzaakt, mensen in armoede gebracht, voor…. De new world order ?
   Een spinsel in real uitvoering
   Van adolf/deep State.
   artsen, verpleegkundigen, schooljuffies, ambtenaren, big bussinees managers, media voor de real verslaggeving ; 💰 promotie vax kunnen mee. ✋

 2. “Dat Moskou artilleriegranaten van Noord-Korea koopt, wijst erop dat het Russische leger niet in vorm is om de NAVO en Oekraïne te bestrijden. De verwoede pogingen van de NAVO om wapens en munitie voor Oekraïne bij elkaar te sprokkelen laten echter zien dat het bondgenootschap niet veel diepgang in zijn arsenalen heeft. ”

  Twee stellingen die beide niet kloppen. Koreaanse granaten voor Russische kanonnen wil niet zeggen dat Rusland geen granaten heeft, maar dat het mogelijk oude wapens gebruikt waarvoor in Korea nog steeds de munitie word geproduceerd….de rus heeft mogelijk al nieuwe wapens waarvoor men munitie “stockpiled”….

  De Navo, met name de USA is bezig om alle wapens te vervangen voor andere kalibers….logisch is dat men dan geen voorraad meer aanlegt voor oude wapens….

  twee stellingen die meerdere kanten op kunnen qua uitleg…..

  • p.s. wat ik mis is de aankoop van Chinese munitie en granaten, een andere bevoorradings route welke ongetwijfeld mogelijk is voor Rusland.
   Dan is er nog de mogelijkheid voor Rusland om een soort vreemdelingen legioen op te richten, dus geen Wagner PMC maar een onder staats toezicht staande eenheid/eenheden…..naar Frans en Spaans voorbeeld.
   In deze wereld zijn er genoeg mensen te vinden uit landen waar Amerika heeft huisgehouden die de kans om Amerika/Amerkanen en hun bondgenoten terug te pakken met beide handen zullen aangrijpen…..de optelsom van vele interventies en aanvallen waarbij “collateral damage” als normaal werd gezien.

   Voor vele mensen op deze planeet is de militaire term “collateral damage” een ander woord voor gestorven of verminkte moeders, kinderen en andere familie en vrienden…..en als we ons christelijk denken en onze waarde normen gebruiken moeten we ze nog gelijk geven ook….velen van die mensen leven al in Europa, met een permanente haat die hun kinderen en kleinkinderen zullen erven….

   een gerechtvaardigde haat…

   alles opgeteld stapelen de nadelen zich op voor Nato en de westerse wereld, en de schade reeds gedaan door de eigen politici is groter dan een vijand kan toebrengen.

   Suicide by election form/button/ fraude

 3. Misschien beter wachten tot Kiev gevallen is..(en dat zal gebeuren wanneer Moskou het moment uitkiest)..want als je niet op het veld staat, dan laat men van hieruit de analyses beter achterwege… Vele Russische soldaten vechten en sterven Ook voor onze Vrijheid…denk daar maar eens aan..en hun Familie’s groetjes ♥️🇷🇺♥️🇷🇺🌹👍

 4. Daarom zeg ik al tijden: bomcarpets op Kiev of Odessa.
  Er moeten ouderwetse conventionele bommen uit oude tijd genoeg zijn; en anders kunnen ze makkelijk gemaakt worden.Er is ook China en India.
  Voor de prijs van een enkele lancet heb je toch gauw 10 kleinere bommen.

  Dat zou een push aan de oorlog geven.
  gewoon een ultimatum; overgave binnen 24 uur–of we bombarderen een grote stad
  Stel je voor: bombardement van vliegtuigen samen met artillerie…
  Dat heeft een overtuigend effect en bespaart Russen.

  Per slot moet je rekenen: een enkele us is meer waarddan 50 nazi’s.

 5. Wat elke westerse zogenaamde deskundige steeds de zelfde denkfouten maken is dat de westerse denken in grondgebieden. Van hoe meer grondgebied, hoe meer zij denken te winnen. Zij gaan er klakkeloos van uit dat de Russen zwak zijn, omdat zij niet in aller haast heel Oekraïne willen veroveren. Zij begrijpen de strategie van Rusland niet. Daar ligt het probleem van hun overmoed en Rusland blijven onderschatten. Daar er ook geen enkele vrede overweegt, want uiteindelijk beëindigen alle oorlogen aan de onderhandelingstafel en heel zeldzaam op het slagveld. Maar als Oekraïne verliest is het einde oefening voor de NAVO/EU/WEF. Want dan wordt heel Europa gedemilitariseerd en gedenazificeerd. Want als Rusland bij de Poolse en Roemeense/Moldavische grens zou stoppen, blijft het gevaar van de NAVO/Amerika bestaan.

  Voor de Russen is het heel simpel gedacht van waarom zouden we met onze legers massaal heel Oekraïne moeten veroveren en achter de vijand aangaan, als de vijand naar ons komt. Dan behouden de Russen hun korte aanvoer routes en kunnen zo maximaal de vijand vermalen. Want op deze manier ontwapenen de Russen niet alleen de Oekraïners, maar ook de eerste instantie de verborgen NAVO legers. Met deze uitputtingsoorlog is het ook ideaal om nieuwe wapens uit te testen, zolang ze relatief korte aanvoerroutes hebben en een eigen oorlogsproductie op volle toeren hebben draaien. De tijd ligt nu in het voordeel van Rusland, want het westen heeft steeds meer financiële problemen en om hun wapentuig naar de frontlinies te krijgen en het wordt nog steeds sneller verschroot dan er aanvoer is voor de Oekraïense kant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in