Ursula von der Leyen slaat de plank weer eens mis. Screenshot van YouTube/vaatwasser. Foto krediet: Mohammad Esmaili

Westerse sancties zouden Rusland niet alleen economisch, maar ook technologisch “ruïneren” – aldus de bekende aankondiging van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, bericht Freewestmedia.com.

Het verbod op de levering van elektronica was bedoeld om de Russische wapenindustrie lam te leggen. Maar de westerse oorlogsplanners lijken zich zelfs in de meest elementaire feiten te hebben vergist. Zoals nu blijkt, is een “geïsoleerd” Rusland erin geslaagd de door de VS opgelegde sancties in de technologiesector te omzeilen. Bovendien importeert Rusland nog meer microchips en halfgeleiders dan voor de oorlog.

De VS en de EU hebben onder andere de levering van microchips en halfgeleiders aan Rusland verboden, waardoor Rusland “70 procent” van zijn invoer zou kwijtraken. De belangrijkste bedrijven in de sector, zoals Intel, AMD, de Taiwanese chipgigant TSMC en Nexperia uit Nederland, stopten bijna van de ene op de andere dag met hun activiteiten in Rusland.

Eind maart verklaarde de Amerikaanse president Biden vol vertrouwen dat Rusland “niet langer in staat zou zijn die verwoestende wapensystemen te bouwen” en als gevolg van de Russische operatie in Oekraïne op weg was “naar de 19e eeuw”, terwijl de Amerikaanse minister van Handel, Gina Raimondo, verklaarde: “We hebben rapporten van Oekraïners dat wanneer ze Russisch militair materieel op de grond vinden, het gevuld is met halfgeleiders die ze uit vaatwassers en koelkasten hebben gehaald”.

Raimondo sprak tijdens een hoorzitting van de Senaat in mei vorig jaar en merkte op dat zij onlangs een ontmoeting had gehad met de Oekraïense premier. “Onze aanpak was om Rusland technologie te ontzeggen – technologie die hun vermogen om een militaire operatie voort te zetten zou verlammen. En dat is precies wat we doen.”

En in september kondigde de voorzitter van de EU-commissie, Ursula von der Leyen, uitdagend aan dat de Russische industrie in puin ligt. “Het Russische leger haalt chips uit vaatwassers en koelkasten om zijn militaire uitrusting te repareren omdat de halfgeleiders op zijn. De Russische industrie ligt aan diggelen,” beweerde ze in een toespraak in het Europees Parlement.

  Baud's boek, De Russische Kunst van het Oorlogvoeren

Totaal Westers falen om uitkomsten te voorspellen

Maar de Russische strijdkrachten hebben dat tijdens de oorlog nooit hoeven doen, zoals nu blijkt. Onder verwijzing naar een officieel rapport meldde het Duitse weekblad Zeit dat de westerse sancties de Russische import van elektronische componenten geenszins hebben verminderd – integendeel: Rusland importeerde in 2022 zelfs meer processoren en halfgeleiders dan voor de oorlog. In totaal is de invoer in dit segment gestegen van 1,8 miljard euro naar 2,45 miljard euro.

Bovendien is de Russische invoer op jaarbasis met slechts 16 procent gedaald. Dit werd ook bevestigd door de Amerikaanse econoom en voorstander van sancties Matthew Klein. Volgens zijn berekeningen lag de Russische invoer in november slechts 15 procent onder het maandelijkse gemiddelde van 2021. Begin 2022, kort na het begin van de Russische operatie, hadden westerse “deskundigen” een inzinking van minstens 30 tot 40 procent verwacht.

Dat Rusland de sancties kon omzeilen, is te danken aan landen als China, Turkije of de Verenigde Arabische Emiraten, die snel de gaten opvulden die westerse bedrijven achterlieten. Zij fungeren ook als locatie voor Russische tussenpersonen die westerse technologie verkrijgen van brievenbusmaatschappijen.

Tegelijkertijd produceren de Russen hun eigen goederen om de gaten op te vullen die zijn ontstaan door de sancties en de terugtrekking van westerse bedrijven.

IMF verwacht groei economie Rusland

Tot voor kort betwijfelde het Westen of de Russische economie de sancties zou overleven, maar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) klinkt nu optimistischer dan zelfs de Russische regering. Het IMF, dat bekend staat om zijn sombere voorspellingen, heeft voorspeld dat het Russische BBP dit jaar zal groeien.

  Wereldwijde Force Majeure op komst die rechten, pensioenen en meer teniet kan doen

Verreweg de belangrijkste handelspartner voor Rusland is China. De totale invoer uit China steeg in 2022 met 13 procent. Veel westerse bedrijven zoals Apple of Ikea hadden de Russische markt bevoorraad voordat ze zich terugtrokken. Deze beslissing om te vertrekken kon worden gecompenseerd.

Chinese bedrijven leveren nu de meeste nieuwe auto’s en smartphones, computers, maar ook zwaar materieel zoals bouwmachines en vrachtwagens. De export van vrachtwagens uit China is in 2022 meer dan verdrievoudigd, terwijl de import van bouwmaterieel is verdubbeld.

Het belangrijkste vanuit Russisch oogpunt is echter de invoer van microchips. Samen met Hongkong verscheept China in 2022 voor 900 miljoen dollar aan halfgeleiders naar zijn buurland, meer dan het dubbele van het cijfer voor 2021.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vier Europese landen kunnen verdwijnen omwille van Amerikaanse belangenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDemonstratie in Moskou chantend “Nuke Washington”
Volgend artikelDe terreuroorlog van een Schurken Superstaat: Cui Bono?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Het Westen pleegt, door het krankzinnige wanbeleid van Brussel / USA en de westerse regeringen (de marionetten van USA) ZELFMOORD. En wie is daar weer de dupe van? Het gewone volk die deze oorlog helemaal niet wilt. Het volk wil vrede, huisje, boompje, beestje en zeker niet dit gedonder van een stel machtgeile psychopaten, die alleen maar meer macht en nog meer geld willen. Door de ecb-inflatie wordt het volk verarmd, door de sancties nog meer armoede door de idiote energieprijzen nog meer bedelstaf.
  M.i. is dit een bewuste keuze van onze zgn lijers, om straks de NWO van Schwabber op het volk te kunnen neerdalen.
  Op naar een basisinkomen, 1000% controle door CBDC, smartcities, digitale paspoorten en nog meer van die controle rotzooi, die het volk niet wil. En natuurlijk insecten vreten voor het volk, terwijl de lijers aan de malse biefstuk zitten en kaviaar uit…. (mag u zelf invullen)

 2. “En in september kondigde de voorzitter van de EU-commissie, Ursula von der Leyen, uitdagend aan dat de Russische industrie in puin ligt. “Het Russische leger haalt chips uit vaatwassers en koelkasten om zijn militaire uitrusting te repareren omdat de halfgeleiders op zijn. De Russische industrie ligt aan diggelen,” beweerde ze in een toespraak in het Europees Parlement”

  Ursula von der Leyen beschikt over de brutaliteit die veel joden typeert namelijk Chutzpah op steroïden.

 3. “Halfgeleiders uit koelkasten” degene die dat beweert heeft geen verstand, die zitten daar helemaal niet in. En in een vaatwasser hooguit een heel simpele microcontroller.
  ‘Von der Leichen’ leeft in een fantasiewereld.

 4. Zit te wachten op een live uitzending waar ze dat magere tengere karkas door de schredder halen met dr gesplete tong en gele jasje…

  • o, ja….als ik dat k-wijf zie, kook ik van binnen.
   dat is echt de satan himself.

   die mogen ze van mij in de ergste kerker duwen ergens in een verlaten zoutvlakte, en zeer zeker niet naar Siberie……

 5. Ik zou graag die leuke franse uitvinding van een zekere monsieur Guillot toegepast zien. En dat lelijke wijf haar broek zien vol pissen op weg naar haar straf.

 6. Alle zogenaamde westerse leiders zijn alle 100% politiek correct (anders kun je niet gesteund door de WEF en wordt jij niet met vervalste verkiezingen de leider van je land), zij zijn de domste en gehoorzame marionetten. Doen enkel wat ze vertelt worden, wat ze moeten doen. Zelf nadenken is absoluut verboden bij hen en daar worden zij rijkelijk voor beloond door de globalisten. Daarom dienen zij de globalisten niet het volk. Geld bepaald de wereld, terwijl geld alles vernietigd, want de meeste kunnen er niet genoeg van hebben. We vechten elkaar de tent uit, om zo meer van die virtuele digitale cijfertjes op jouw bankrekening te krijgen.

  De globalisten willen alles op de aarde toe eigenen, hun hebzucht is onverzadigbaar. Daar ligt het wereldprobleem. Alle ooit staatsbedrijven zijn inmiddels geprivatiseerd en in handen van de globalisten. Zolang het volk deze gehoorzame marionetten hun gang laten gaan, zal het volk alles verliezen inclusief hun eigen lichaam en leven.

  En dat is al heel erg ver gevorderd, de meeste hebben zich al laten injecteren met het genetische veranderde DNA biowapen, zij zijn al bijna compleet vergroeid met hun smartmobiel en vele hebben al een smarthorloge. Zodat de volgende stap een geïnjecteerde chip zal zijn, die ze zullen omarmen. Er is al jaren bijna geen interactie meer tussen hun eigen gezinsleden, familie, vrienden, kennissen, collega’s ze turen constant op hun smartmobiel. Dit zijn hypnose apparaten die jouw vertellen wat jij moet doen, welke mening jij moet hebben, welke producten jij moet aanschaffen. Met die zogenaamde gratis Apps die zogenaamde korting voor diverse producten jouw aanbieden, hebben zij niet door dat zij het product zijn geworden. Alle gegenereerde data die zij produceren geven zij gratis weg aan de Apps eigenaren. Waar miljoenen aan verdient wordt. Zoals korting op fastfood, om zo de grootste rotzooi te gaan vreten, waar 0% voedingsstoffen in zitten wat enkel maagvulling is. Dit degradeert bewust onze intelligentie, maar dat beseffen zij niet meer. En zo kan ik wel doorgaan.

  Deze mensen, ik kan beter zeggen deze geconditioneerde wezens, hebben zich al vrijwillig laten degraderen tot de ideale slaaf van de globalisten. Daar de reguliere media en de politiek wat de propaganda kanalen zijn voor deze geconditioneerde wezens, wat tegenwoordig nieuws noemen. Die dagelijks hen vertellen wat ze wel of niet moeten eten. Wat ze wel of niet mogen denken, wat ze wel of niet meer mogen zeggen. Enz… enz…. Alles wordt gekanaliseerd en dan vinden we het eigenlijk gek dat we geen contact meer hebben met onze medemens. Vele kennen niet eens meer hun eigen buren, die aan de andere kant van je woonkamer muur wonen. Hoe triest is dit. Iedereen leeft steeds meer in zijn eigen utopia bubbel. Die bijna al ondoordringbaar is geworden, als jij niet met deze waanzin mee bent gegaan.

 7. Dus de sancties treffen niet alleen ons, de gewone mensen, heel hard, maar zorgen er ook voor dat Rusland en China nóg beter samenwerken en groeien als een malle. Lekker bezig jongetjes, meisjes en genderontkenners in de regeringen van EU en USA… Imbecielen.

 8. Rusland krijgt gewoon zijn microchips geleverd. Uit Nederland nog wel. Van NXP én Nexperia. Die grootmuilen uit brussel en den haag zitten zoals gewoonlijk de kluit weer eens te belazeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in