Migrantenaanvallen op Grieks-orthodoxe kerken op het eiland Lesbos zijn de laatste tijd gemeengoed geworden. Nu is de Sint-Catherine kerk in de stad Moria aan het laatste vandalisme onderhevig geweest.

Foto via Creek City Times

Op foto’s die in een artikel van de Greek City Times zijn gepubliceerd, is te zien dat de kerk grondig is gevandaliseerd, waarbij religieuze iconen zijn gebroken en op de grond zijn gegooid. Vorige maand werd ook de Sint-Rafaëlkerk, die zich in de buurt van het migrantenkamp van het eiland bevindt, aangevallen, zoals VoE meldt.

Moria is de thuisbasis van een van de belangrijkste opvangcentra van de Griekse eilanden voor illegale migranten. De eilanden herbergen momenteel meer dan 50.000 asielzoekers, waarvan de helft alleen al op Lesbos. De residentiële bevolking van Lesbos telt slechts ongeveer 90.000 mensen.

Hoewel de inwoners van Lesbos in 2016 in aanmerking kwamen voor de Nobelprijs voor hun bereidheid om zulke grote aantallen mensen op te nemen, heroverwegen velen nu hun ruimhartigheid, vooral omdat geweld en vandalisme alledaagse verschijnselen zijn geworden op een eiland dat vóór de migrantencrisis zeer weinig criminaliteit kende.

Asielzoekers op het eiland hebben ook andere plaatsen geruïneerd, waaronder het kappen van duizenden olijfbomen en het vullen van de waterwegen met afval. Geconfronteerd met de lockdown van het Coronavirus hebben opstandige asielzoekers hun woede gekeerd tegen hun gastheren, de politie getrotseerd en stenen gegooid bij het passeren van auto’s. En vorige maand vermoordde een Afghaanse migrant een andere in de buurt van het Moria-kamp.

Aanvallen op kerken zijn bijzonder schokkend voor de plaatselijke bevolking, aangezien de inwoners van Lesbos diep religieus zijn.

Aanval op het Griekse culturele erfgoed: migranten vernietigen oude olijfgaarden

  Woedende Grieken steken hotel in brand dat migranten zou huisvesten
Vorig artikelDuitse politicus waarschuwt: “Europa is op weg naar een burgeroorlog”
Volgend artikelExtreme dierenmishandeling in “kwetsbaar gebied”: katten onthoofd, kittens opengesneden en ingewanden uitgetrokken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Maar ik begrijp die Grieken ook niet.Er zijn jachtgeweren en normale wapens zat op dat eiland. bewaak de kerken- met bewegingsmelders, draadloos, met alarm via telefoon. Max 150 euro.
  Dan niet benauwd zijn en schieten.

  Tweedeoptie: kamp volledig afsluiten; niemand eruit.Staat het ze niet aan: retour Turkije.
  —————-
  politie doet niks, wat foute boel is. Twee redenen.Zo’n alarm kan gaan naar een mobieltje op politiebureau, als dan een paar man dienst zijn, is dat voldoende.

  Dan: die waardelozen die die vernielingen plegen, krijgen in de toekomst waarschijnelijk visum en uitkering.
  Als ze nu gepakt worden en er enuitspraak van een rechter is dat ze schuldig zijn, kunnen ze terug gepakt worden: beslag op uitkering.

 2. In Apeldoorn komen 600 “asielzoekers” op het terrein van het GGnet; dit betreft een parkachtig terrein met vele gebouwen én een kerk. Deze kerk wordt ontdaan van elk voorwerp dat aangeeft dat het een r.k.-kerk is/was, de werkzaamheden worden verricht door de gem.Apeldoorn. 84% Van de omwonende was tégen het AZC, maar door de `democratische` besluitvorming moest het AZC er toch komen. De burgemeester werd, als beloning, bevorderd tot commissaris van de koning in Gelderland.(J.Berends).
  Het `vandalisme`wordt in Apeldoorn dus uitgevoerd door de gemeente, op Lesbos doen de `asielzoekers` het zelf.

 3. Hoever moet het nog komen eer we dat barbarenvolk eindelijk eruit trappen? Met hun gedrag hebben ze duidelijk aangetoond dat ze niet thuishoren in de beschaafde wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in