WarNews24/7 kan volledig bevestigen dat de Russische strijdkrachten binnen enkele uren ook de nederzetting Kurdyumovka ten zuiden van Bakhmut (Artemovsk) hebben veroverd en daarmee de zuidelijke aanvoerlijn van de Oekraïners controleren.

Gisteren veroverden PMC Wagner-strijders en Donetsk-troepen drie belangrijke nederzettingen ten zuiden van Artemovsk, de districten Andreevka, Zelenopolye en Ozaryanovka (Pershe Travnya) en rukten op naar Kurdyumovka.

Nu vechten Russische troepen tegen het laatste grote Oekraïense verdedigingswerk in het gebied van Klishchiivka met als einddoel de nederzetting Ivanivske aan de linkerkant, terwijl ze aan de rechterkant een aanval lanceren op de Oekraïense troepen in de nederzetting Pidgorodne.

Zie hieronder de eerste kaart betreffende de tekst.

Video bekijken –

Generaal Surovykin – Omsingelt 30.000 Oekraïense soldaten

De situatie van de Oekraïense troepen en huurlingen troepen die de stad verdedigen bevinden zich nu in een benarde situatie. In de briefing van gisteren maakte de Oekraïense generale staf zelfs geen melding van de ontwikkelingen voor de stad Bakhmut (Artemovsk) en omgeving.

De Oekraïners hebben vandaag ontkend dat Russische troepen Klishchiivka zijn binnengetrokken en benadrukken dat de gevechten buiten de nederzetting plaatsvinden.

Volgens Russische bronnen zijn Russische en geallieerde troepen echter de nederzetting binnengetrokken.

Generaal Surovikin is dicht bij een groot succes:

Hij heeft de tactiek van de Russische strijdkrachten veranderd door de frontale aanval van zijn voorgangers te annuleren en een cirkelbeweging te plannen tegen 30.000 Oekraïense soldaten en huurlingen in Bakhmut.

  Poetin spreekt de natie toe -Rusland is verwikkeld in een "harde strijd om zijn toekomst" (Video met Engelse ondertiteling)

Russische en geallieerde troepen hebben de stad al in een halve cirkel gebracht en zijn heel dicht bij het sluiten van de klem rond de Oekraïners.

Volgens Russische militaire bronnen:

“Russische eenheden rukken met succes op in de regio Artemovsk. De totale operationele omsingeling is zeer dichtbij.

De strijd om Pidgorodne zal spoedig beginnen. Zodra de Russische troepen het gebied onder artilleriecontrole brengen, zullen de Oekraïense troepen gedwongen worden zich ten minste gedeeltelijk uit Bahmut terug te trekken.

Daarna zullen Russische troepen een aanval uitvoeren op Ivanivske om ook de westelijke aanvoerroute af te snijden.

Russische troepen hebben de zuidelijke aanvoerlijn naar de stad al afgesneden en op dit moment zijn er nog twee aanvoerroutes over om de totale omsingeling te voltooien.

Er ontstaat een halve cirkel rond de Oekraïense posities. Russische troepen en de troepen van PMC Wagner bezetten een aantal strategisch belangrijke dorpen en hooggelegen gebieden.

Russische troepen controleren de belangrijkste aanvoerroute van de Oekraïense SS, de snelweg naar Chasiv Yar en de lijn Ozaryanovka-Kurdyumovka-Zelenopole. Deze driehoek is van strategisch belang.

Het belangrijkste doel is hier de Oekraïense aanvoerroute naar Chasiv Yar te controleren. Het staat nu onder controle van Russische troepen.

De Russische strijdkrachten blijven de omsingeling van Artemovsk afsluiten en bereiken een belangrijk strategisch resultaat. Ze rukken op naar het kanaal Seversky Donets-Donbass, dat directe gevolgen heeft voor de watervoorziening van de regio’s Gorlovka, Jasinovataya en Donetsk.”

Video: Operatie van Oekraïners tijdens de nacht tussen Pervomaisky en Vodyany. Ze ontvangen een spervuur van granaten –

  De terugtrekking van Izium - een katalysator voor "serieus beginnen" (+ video SITRAP Engelstalig ondertiteld)

New York Times: enorm aantal Oekraïense slachtoffers in Donetsk

Enorme verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in de provincie Donetsk worden gemeld in een opiniestuk van de New York Times, waarin wordt opgemerkt dat volgens informatie de Oekraïners ongeveer 240 slachtoffers per dag maken.

Volgens de publicatie vallen de meeste Oekraïense slachtoffers in de gevechten in Artemovsk in de Volksrepubliek Donetsk, waar, hoewel er afgelopen vrijdag 24/11 meldingen waren van 50 gewonden, deze in de volgende 24 uur opliepen tot 240.

De NYT meldt dat de Oekraïense strijdkrachten in dit gebied zeer aanzienlijke militaire versterkingen, speciale eenheden en territoriale verdedigingseenheden hebben gestuurd in een poging hun posities te versterken.

Vorige week had Andriy Marochko, een officier van de Russische geallieerde strijdkrachten van de Volksrepubliek Lugansk, gemeld dat het Oekraïense leger zware verliezen had geleden in zowel Artemovsk als Soledar, waardoor ze van een offensieve naar een defensieve positie waren overgestapt.

Video: 2A36 Giatsint-B valt Oekraïense stellingen en versterkingen aan op de snelweg tussen Bakhmut en Soledar –

Video: Russische artillerie bestookt Oekraïense voertuigen –

Meer video’s:

Artillerie van de 100e Donetsk Brigade vernietigt een Oekraïens konvooi –

Russische artillerie elimineert versterkingen van het Oekraïense leger in Kurdyumovka, een strategisch dorp bij Bakhmut –

Opgemerkt zij dat de inzet van de Oekraïense strijdkrachten in de regio Verkhnekamenka uiterst onverwacht is, aangezien deze nederzetting op slechts 10 km van Lisichansk ligt. Hieruit blijkt dat de Oekraïense strijdkrachten voornemens zijn het front in deze richting uit te breiden.

  Oorlog met Rusland zal elke twee weken 50.000 Amerikanen afslachten, met gedwongen dienstplicht van jonge Amerikanen nu onvermijdelijk, waarschuwt US Army War College

Bekijk de video –

Russische militaire bronnen delen veel video’s van vernielde Oekraïense stellingen aan de frontlinies in Donbass, waar Russische troepen Oekraïense bolwerken in verschillende regio’s bestormen. (Via Southfront.org)

Kaarten bekijken


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Politiek met andere middelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Grote Reset waarschuwing die we negeerden: De angstaanjagende voorspelling van een KGB-overloper uit 1984
Volgend artikelWaarom die diepe, diepgewortelde haat tegen Poetin?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Tja 30.000 dode Oekraïense soldaten en huurlingen maken wel een groot statement tegen de Westerse wereld wanneer dit doordringt misschien, door de gekochte Westerse persagentschappen wordt het waarschijnlijk onder het tapijt geveegd.

    • Dat zou echies niet op de Oekie radio bekend gemaakt worden. Ook niet op BBC of CNN;daar winnen de Oekies nog steeds…..

  2. en het beste moet nog komen…HURAAAA♥️🇷🇺🇧🇾♥️♥️🇷🇺🇧🇾♥️🌹🌹🌹🌟🌟🌟🌟🌟🤗🔝

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in