Een verontrustend interview dat KGB-overloper Yuri Bezmenov in 1984 gaf, beschrijft het Westen van vandaag en schetst de vier stadia van massahersenspoeling die worden gebruikt om een vrije samenleving te vernietigen, schrijft Rairfoundation.com.

In 1984 onthulde voormalig KGB-agent Yuri Bezmenov tijdens een interview met G. Edward Griffin de verraderlijke operaties van de Sovjet-Unie en hoe het communistische apparaat het bewustzijn van een land wreed overmeestert.

Om de huidige gebeurtenissen in de wereld te begrijpen, is het nuttig te kijken door de ogen van onze vijand, waarvan velen dachten dat hij verslagen was: de Sovjet-Unie. Hij suggereerde dat het hoofd van de USSR niet de aanstichter was, maar dat het communistische systeem zelf de vijand was. Dat betekende dat de val van de USSR geen einde zou maken aan de dreiging.

“Onderwijs uzelf en begrijp wat er om u heen gebeurt. U leeft niet in een tijd van vrede. U bevindt zich in een staat van oorlog en u hebt weinig tijd om uzelf te redden…

En de aanstichter van deze oorlog is natuurlijk niet kameraad Andropov. Het is het systeem. Hoe belachelijk het ook klinkt, het is het wereld-communistische systeem of de wereld-communistische samenzwering. Of ik sommige mensen bang maak of niet, dat kan me niets schelen. Als u nu nog niet bang bent, kan niets u nog bang maken.”

Bezmenov, een voormalige KGB-agent die in 1970 overliep naar Canada, was gespecialiseerd in marxistisch-leninistische propaganda en ideologische subversie; 38 jaar geleden probeerde hij het Westen te waarschuwen voor de stille oorlog die tegen hun landen wordt gevoerd als onderdeel van een langetermijnplan van Rusland (de communisten) om Amerika, en bij uitbreiding alle westerse democratieën, te verslaan door middel van psychologische oorlogsvoering en “demoralisatie”. Het is een lang spel dat tientallen jaren in beslag neemt, maar het werpt mogelijk al vruchten af.

De ineenstorting van een vrije samenleving verloopt in vier fasen: demoralisatie, destabilisatie, crisis en normalisatie. Hij legt de vier basisstappen uit om hele generaties sociaal te laten denken en gedragen zoals onze vijanden dat willen. Bezmenov beschrijft dit proces als “een grote hersenspoeling” en legt uit dat de ineenstorting van een vrije samenleving plaatsvindt in vier fasen: demoralisatie, destabilisatie, crisis en normalisatie.

  De Grote KI-Invasie: Als het genoeg tijd krijgt, zal Kunstmatige Intelligentie elk gebied van ons leven overnemen


(Zie het volledige interview hieronder)

Vier stadia

Demoralisatie – (15-20 jaar)

De eerste fase wordt “demoralisatie” genoemd en duurt 15 tot 20 jaar. Maar volgens de voormalige KGB-agent is dat het minimumaantal jaren dat nodig is om een generatie studenten te heropvoeden die in de regel is blootgesteld aan de ideologie van haar land. Met andere woorden, de tijd die nodig is om het denken van mensen te veranderen.

Demoralisatie is een proces dat “onomkeerbaar” is. Bezmenov dacht zelfs (in 1984) dat het proces van demoralisatie van Amerika al voltooid was. Het zou nog een generatie en een paar decennia duren voordat het volk anders ging denken en terugkeerde naar de patriottische Amerikaanse waarden, aldus de voormalige KGB-agent.

In wat misschien wel de meest opvallende passage in het interview is, is dit hoe Bezmenov de toestand van een “gedemoraliseerde” persoon beschrijft:

“Zoals ik al eerder zei, doet blootstelling aan ware informatie er niet meer toe,” zei Bezmenov. “Een gedemoraliseerd persoon is niet in staat om ware informatie te beoordelen. De feiten zeggen hem niets. Zelfs als ik hem overlaad met informatie, met authentieke bewijzen, met documenten, met foto’s; zelfs als ik hem met geweld meeneem naar de Sovjet-Unie en hem een concentratiekamp laat zien, zal hij weigeren het te geloven totdat hij een schop onder zijn dikke billen krijgt. Wanneer een militaire laars zijn ballen verplettert, dan zal hij het begrijpen. Maar niet eerder. Dat is de tragedie van de situatie van demoralisatie.”

Destabilisatie (2-5 jaar)

Zodra de demoralisatie is voltooid, is de tweede fase van ideologisch hersenspoelen “destabilisatie”. Tijdens deze periode van twee tot vijf jaar, aldus Bezmenov, gaat het erom essentiële structurele elementen van een natie aan te pakken: economie, buitenlandse betrekkingen en defensiesystemen. In principe zou de ontwrichter, in dit geval Rusland, elk van deze gebieden in de Verenigde Staten willen destabiliseren, waardoor ze aanzienlijk worden verzwakt.

Stadium 3-4: Crisis en Normalisatie (6 weken)

De derde fase zou “crisis” zijn. Er zijn slechts zes weken nodig om een land in een crisis te brengen, legt Bezmenov uit. Een verzwakte samenleving wordt gemakkelijk in een crisis gebracht, die een “gewelddadige verandering van macht, structuur en economie” veroorzaakt. Een welwillende dictator die grandioze beloften doet, kan dan worden geïnstalleerd om de zaken terug te brengen naar de laatste fase, “normalisatie”. Dat is wanneer uw land in feite wordt overgenomen, en leeft onder een nieuwe ideologie, het communisme, de nieuwe realiteit.

Dit zal Amerika overkomen, tenzij het zich ontdoet van mensen die het in een crisis brengen, waarschuwde Bezmenov. Bovendien, “als mensen het dreigende gevaar van die ontwikkeling niet inzien, kan niets de Verenigde Staten ooit helpen,” en hij voegde eraan toe: “U kunt uw vrijheid vaarwel kussen.”

Na de laatste crisis beginnen de moorden

Na de laatste crisis voegt hij eraan toe dat allen die aan de ondermijning hebben meegewerkt, geen nut meer hebben, omdat ze gedesillusioneerd zijn en in de weg staan. Ze worden geëlimineerd, verbannen of opgesloten, zoals we hebben gezien in Grenada, Afghanistan, Bangladesh en China. “Het patroon is overal hetzelfde,” zei de KGB-agent. “Ze worden tegen de muur gezet en doodgeschoten.”

Bezmenovs spookachtige profetie is bijna 40 jaar na zijn interview met G. Edward Griffin nog steeds actueel. Uit peilingen blijkt dat niet alleen in de VS, maar in alle westerse landen de steun voor socialisme en marxisme onder de jeugd toeneemt. Ondertussen komen globalistische organen zoals het World Economic Forum en hun “Great Reset”-plan overeen met de tweede fase: destabilisatie.

  Pedofiele priesters hebben 'eigendomsrecht' om niet aangeklaagd te worden voor verkrachting van kinderen volgens Hooggerechtshof Louisiana

Het voertuig voor de Great Reset, bedacht door Klaus Schwab van het WEF, is de coronavirus pandemie. De globalisten willen “de wereldbevolking drastisch verminderen, de vrije markt ontmantelen, alle grenzen uitwissen”.

Hun plan is een succes nu steeds meer westerlingen zich gedemoraliseerd, gedeprimeerd en uitgeput voelen, en minder bereid zijn om de werkende machinerie te onderzoeken, waardoor hun dagelijks leven verandert. Dat is demoralisatie.

Onze samenleving is gedestabiliseerd, en we blijven in voortdurende economische, morele, spirituele en financiële crises. Ondertussen vertellen onze leiders ons dat we ons moeten aanpassen en gehoorzamen aan hun “nieuwe normaal” van ongrondwettelijke verordeningen, medische tests, het traceren van contacten, isolatie/quarantaine, digitale ID, en het ontvangen van een “immuniteitspaspoort” om te laten zien dat we “Oké” zijn, en het volgen van alle andere eisen die zij verzinnen.

Westerlingen hebben inmiddels veel vrijheden verloren, en de plannen van hun vijand voor “ideologische ondermijning” zijn vrijwel onaangetast gebleven. Dus toen Bezmenov in 1984 zei dat de communisten de vrije samenleving van Amerika ten val zouden brengen zonder een schot te lossen, wist hij precies waar hij het over had. Het was niet alleen een waarschuwing aan Amerika, maar aan elke soevereine democratische natie die ten prooi dreigde te vallen aan een communistische overname.

Bekijk het hele interview uit 1984 met KGB-overloper Yuri Bezmenov:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

FvD waarschuwt: “Transhumanisme is even gevaarlijk als nazisme of communisme” (Video Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin’s oplossing: Een gefragmenteerd, tandeloos Oekraïne gescheiden door een 100 kilometer breed niemandsland
Volgend artikelGeneraal Surovikin omsingelt 30.000 Oekraïense soldaten en ontruimt Bakhmut: De Russen bezetten Kurdyumivka en trekken Klishchiivka binnen (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Heb dit interview jaren geleden gezien.
  En het is idd overduidelijk dat deze strategie al jaren in voegen is.
  De demoralisatie of de aanval is zeer duidelijk in het rechtssysteem en mainstream media daar het narratieve en de rechtspraak bijna altijd tegen het eigen volk is.
  Het enige probleem dat ze hebben is dat de weerstand te groot is ze zijn te snel overgeschakeld van fase dus zal je binnenkort een soort van backpedaling zien door de boven vermelde organisaties om het ontwaken zoals de meesten het noemen af te remmen dit samen met massale afleiding totdat ze genoeg van de jeugd hebben gecorrumpeerd.
  Zo niet zullen ze steeds extremere middelen moeten gebruiken om weerstand de kop in te drukken wat dan weer lijd tot meer mensen die wakker worden.
  één ding is zeker de jeugd is idd het doel en dat zie je overduidelijk.
  De woke ideologie is het wapen dat ze gebruiken om jongeren te hersenspoelen dit is samenwerking met chemicaliën die het testosteron niveau onderuit halen.

  Hoe minder mensen hoe makkelijker ze te controleren en hoe langer je ze gevangen kan houden zijn zie de guide stones.
  Voor dit in met gecontroleerde populatiegroei en je kan het systeem perfect in stand houden.

 2. verslaan door middel van psychologische oorlogsvoering en “demoralisatie”

  Ze, we, hebben wel degelijk geluisterd:

  dat is toch de manier hoe Amerika het doet, ja?

  Alhoewel, luisteren of niet, zit in de aard van de mens.

  Was wachten op het beste moment.

  • Als je de aard van de mens wil zien, moet je kijken naar baby’s. Wij groeien op in een totaal gesloten broedprogramma en we worden in mallen geperst ipv ons ZELF te realiseren. Alleen baby’s zijn nog puur. Maar dat duurt nooit lang. Ouders en de staat beginnen er meteen gedragspatronen obv angst en gifspuiten in te pompen. We leven in een piramide met een hiërarchie obv angst door geld. Natuurlijk gezien hoort dat een pyramide te zijn obv liefde voor God.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in