Ik stel deze vraag heel serieus. Ik ben geboren aan het begin van de Koude Oorlog en werd een tiener in de jaren zestig. Ik heb nog nooit het niveau van haat tegen een wereldleider gehoord, inclusief Pol Pot, dat vergelijkbaar is met het gif dat tegen Vladimir Poetin wordt gespuwd, schrijft Larry Johnson.

Ik zou de felle afkeer van Poetin kunnen begrijpen als hij miljoenen van zijn burgers had vermoord (zoals Pol Pot) of van andere landen. Of als hij achter de omverwerping van democratisch gekozen regeringen zat met behulp van zijn oude eenheid, de KGB. Ik zou deze vraag niet stellen als Poetin de Oeigoeren had opgesloten in concentratiekampen en hen tot slavenarbeiders had gemaakt.

Als we de norm van “slecht gedrag” gaan gebruiken als maatstaf om te bepalen of een wereldleider goed of slecht is, denk ik dat er een overtuigend argument is dat bijvoorbeeld China’s Xi Jinping een meer kwaadaardig figuur is dan Poetin in termen van zijn acties, zowel binnenlands als internationaal. Toch hadden leden van de G-20 er geen moeite mee om met Xi op de foto te gaan, maar moesten ze op een brancard gaan liggen bij het idee om naast Poetin te worden gefotografeerd.

Ik heb nog nooit zoiets gezien. Het is kinderachtig, dom en gevaarlijk. Ik zal het uitleggen. De grondoorlog in Oekraïne heeft zich resoluut tegen Oekraïne gekeerd. De combinatie van geen elektriciteit, beperkte wapenleveranties uit het Westen, geen mogelijkheid om binnen Oekraïne nieuwe voorraden te produceren, geen veilige militaire trainingsbases, personeelstekorten en het begin van de vrieskou heeft het Oekraïense leger in een lastig parket gebracht. Op basis van de berichten van vandaag staan de Oekraïners nu voor de beslissing om zich haastig terug te trekken uit Bakhmut of ter plaatse te blijven en gedood of krijgsgevangen genomen te worden. Dit wordt een zware nederlaag voor Oekraïne. Dus met wie onderhandelt Oekraïne (of de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk)?

  Dit zijn de eisen van Rusland: "Dan zullen wij onmiddellijk stoppen"

Poetin is zich terdege bewust van de beledigingen en minachting van zijn tegenhangers in de Verenigde Staten en Europa. Hij heeft geen haast om met Washington of Europa in gesprek te gaan. Deze week nog heeft Rusland eenzijdig de besprekingen over kernwapens met de Verenigde Staten afgezegd:

Rusland beschuldigde de Verenigde Staten dinsdag van giftig anti-Russisch gedrag dat naar eigen zeggen aanleiding was om zich deze week terug te trekken uit besprekingen over kernwapens met Amerikaanse functionarissen in Caïro.

In krachtige bewoordingen beschuldigde Maria Zakharova, woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Verenigde Staten er ook van het Nieuwe START-verdrag in hun voordeel te manipuleren, hoewel ze zei dat Rusland zich er nog steeds aan houdt. – https://www.reuters.com/world/moscow-we-had-no-choice-cancel-new-start-nuclear-talks-with-us-2022-11-29/

Ik beveel de nieuwste video van Andrei Martyanov aan, die dit onderwerp behandelt:

Ik beveel ook Phil Giraldi’s nieuwste video aan – Vladimir Putin’s Vision of a Multipolar World.

Zelfs tijdens het dieptepunt van de Koude Oorlog heeft geen enkele Amerikaanse president – van Truman tot George H.W. Bush – het soort vitriool gekoesterd dat Biden, zijn team en belangrijke leden van het Congres jegens president Poetin uiten. De Amerikaanse kant opereert in de waan dat Poetin en Rusland de Verenigde Staten nodig hebben. Hoe kan Rusland overleven zonder McDonalds of Dunkin Donuts? Wel, raad eens? Rusland heeft ontdekt dat het helemaal niets nodig heeft van de Verenigde Staten.

Maar de Verenigde Staten hebben Rusland wel nodig. Rusland’s positie als een van de grootste producenten van kunstmest en uranium maakt het land essentieel voor de Verenigde Staten. En Rusland is goed op weg om de rijke hulpbronnen van Oekraïne in handen te krijgen. Ik heb de volgende lijst in een eerder bericht gepubliceerd, maar hij verdient herhaling.

OEKRAÏNE IS:

1e in Europa in bewezen winbare uraniumerts-reserves;
2e plaats in Europa en 10e plaats in de wereld wat betreft titaniumertsreserves;
2e plaats in de wereld wat betreft de geëxploreerde reserves van mangaanerts (2,3 miljard ton, oftewel 12% van de wereldreserves);
de op één na grootste ijzerertsreserves ter wereld (30 miljard ton)
2e plaats in Europa wat betreft kwikertsreserves;
3e plaats in Europa (13e plaats in de wereld) wat betreft schaliegasreserves (22 biljoen kubieke meter)
4e plaats in de wereld wat betreft de totale waarde van natuurlijke hulpbronnen;
7e plaats ter wereld wat betreft kolenreserves (33,9 miljard ton).

Oekraïne is een belangrijk landbouwland:
1e plaats in Europa wat betreft oppervlakte landbouwgrond;
3e plaats in de wereld qua oppervlakte chernozem. zwarte aarde (25% van het wereldvolume);
1ste plaats in de wereld voor de export van zonnebloemen en zonnebloemolie;
2e plaats in de wereld voor de productie van gerst en 4e plaats voor de export van gerst;
derde grootste producent en vierde grootste exporteur van maïs ter wereld;
de 4e grootste aardappelproducent ter wereld
de op 5 na grootste roggeproducent ter wereld;
5e plaats ter wereld voor honingproductie (75.000 ton);
8e plaats ter wereld voor de export van tarwe
9e plaats ter wereld voor de productie van kippeneieren
16e plaats in de wereld voor de export van kaas.

Oekraïne kan voorzien in de voedselbehoeften van 600 miljoen mensen.

Oekraïne is een belangrijk industrieel ontwikkeld land:
1e plaats in Europa voor de productie van ammoniak;
het 2e en 4e grootste aardgaspijpleidingsysteem ter wereld;
3e plaats in Europa en 8e in de wereld wat betreft geïnstalleerde capaciteit van kerncentrales;
3e plaats in Europa en 11e in de wereld wat betreft de lengte van het spoorwegnet (21.700 km);
3e plaats in de wereld (na de VS en Frankrijk) voor de productie van plaatsbepalings- en navigatieapparatuur;
3e grootste exporteur van ijzer ter wereld;
De 4e grootste exporteur ter wereld van turbines voor kerncentrales;
De 4e grootste fabrikant van raketlanceerinrichtingen ter wereld;
4e plaats ter wereld in de export van klei
4e plaats in de wereld in de export van titanium
8e plaats ter wereld in de export van ertsen en concentraten;
9e plaats in de wereld voor de export van producten voor de defensie-industrie;
de 10e grootste staalproducent ter wereld (32,4 miljoen ton).

Controle over deze hulpbronnen zal de economische invloed van Rusland vergroten en het voor westerse landen noodzakelijker maken om met de regering van Vladimir Poetin om te gaan.

  Sabotage van Nord Stream blijft niet onbestraft

Ik keer dus terug naar mijn oorspronkelijke vraag – Waarom de diepe haat tegen Vladimir Poetin? Ik denk dat er twee redenen zijn. Ten eerste weigerde hij de gevangenisslet van het Westen te zijn. Hij stond erop dat de Russische nationale belangen voorrang kregen op de westerse eisen en volgde een onafhankelijke koers. Hij ging bijvoorbeeld in op het verzoek van Syrië om te helpen de door het Westen gefinancierde islamitische opstand de kop in te drukken, zonder Washington of Brussel om toestemming te vragen.

Ten tweede is hij oprecht in het bevorderen van christelijke waarden, waaronder het verwerpen van de LBGTQ-agenda om homoseksualiteit te normaliseren. Dat heeft echt een gevoelige snaar geraakt in het Westen. Het is een onvergeeflijke zonde. En Poetin geeft niet om wat het Westen denkt. Hij is erop gebrand traditionele gezinswaarden te bevorderen en heteroseksuele voortplanting aan te moedigen. Poetin is niet woke.

Ergens in de komende zes maanden zal Oekraïne niet langer de middelen en de steun hebben om de oorlog voort te zetten. Praten met Poetin wordt een kritieke prioriteit. Zal het Westen een manier vinden om weer normale betrekkingen met Rusland aan te knopen? En nog belangrijker, zal Rusland die willen aangaan?

Wat denkt u?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne bombardeert burgers en kinderen in centraal DonetskVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeneraal Surovikin omsingelt 30.000 Oekraïense soldaten en ontruimt Bakhmut: De Russen bezetten Kurdyumivka en trekken Klishchiivka binnen (Video’s)
Volgend artikelSteeds meer cardiologen bevestigen: Covid-vaccinatie zeer toxisch voor hart en bloedvaten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. De haat tegen Poetin wordt veroorzaak door de media. Zie Handvest VN, wat er
  is afgesproken na de 2e Wereldoorlog. Zelensky is een veel grotere schurk, van komiek tot
  multimiljonair, met huizen in VS en Zwitserland.

 2. “Ik heb nog nooit het niveau van haat tegen een wereldleider gehoord, inclusief Pol Pot, dat vergelijkbaar is met het gif dat tegen Vladimir Poetin wordt gespuwd”

  De schrijver is kluizenaar en heeft nog nooit van Adolf Hitler gehoord?

   • Idd, Hitler werd pas na de oorlog zo sterk verguisd. Voor de oorlog liepen velen met hem weg, vooral de anglo-saxon royalty en high society, wat gedurende de oorlog nog vrij lang aanhield. Pas later toen men zag welke kant het opging begon men met de winnende kant te heulen.

 3. de media is hier de grote schuldige , die worden betaald door de elite om Poetin constant in een slecht daglicht te plaatsen , op elke zender op elke dag en op elk moment . Ook de Nato en hun WEF pedo would be president biden zijn hier verantwoordelijk voor , over de nazi leiders zoals zelensky en opper nazi amerikaan Bush word gezwegen in alle talen , stop met die onzin , we hebben allemaal internet en weten ondertussen wel hoe de vork in de steel zit …jullie media zijn op dit moment goed bezig om in de toekomst niks meer van waarde over te houden door uw constante leugens en manipulatie te spreiden , alles word uit context getrokken om toch maar het meest sensationele op de markt te brengen , wel de dag dat dit als een boemerang in jullie idiote opvattingen terug ketst komt er aan …en kom dan niet af met : we volgden enkel orders van hogerhand…

  • Neen, wel degelijk haat voor Poetin omdat hij direct na zijn verkiezing een grote stok stak voor de roof van zo’n 100 miljard dollar aan Russisch vermogen per jaar door het gezamenlijke westen.

 4. Deze argumenten van de grondstoffen beheersing, zal west Europa duur komen te staan.
  Hun green deal kan zonder deze grond stoffen nooit doorgang vinden.
  Fransie Timmermansie heeft dat ook goed begrepen.
  Dus de klimaat doelen kalven met deze oorlog ook in snel tempo af.

  Duitsland heeft inmiddels met Qatar een deal gesloten over 15 jaar gas leveranties.
  Mogelijk kan de crisis in Duitsland daarmee een “ beetje “ worden afgewend. Zodat het land niet helemaal zonder energie komt te zitten.

  Maar ja Qatar en mensen rechten……… vult u zelf maar in. De hele wereld zal tegen hen in opstand komen, en zo wordt Duitsland ook een paria in de EU.
  Hetzelfde geld voor China , ook daar was Scholz op bezoek met in zijn kielzog grote Duitse industriële bedrijven…… JA, nu komt het erop aan…. Overleven met behulp een land wat mensen rechten schend…… of in je eigen land onrust ,opstanden , werkeloosheid, armoede, honger en kou te laten ontstaan.
  En dit in een rijk geïndustrialiseerd land…… NU MOET JE KIEZEN TUSSEN ZELF OVERLEVEN OF MENSEN RECHTEN…..

  Ik geef ze groot gelijk. De burger van Duitsland zal hem dankbaar zijn.
  En de groene,bevolking en de amnestie, international activisten, en de WOKE kliek……en de mensen met excuuspraatjes over het verleden, van een land…….
  Nou die emigreren dan maar naar hun “ veilige haventje “
  AMERIKA, MET Z’N GROTE MOND……. EN ZIJN ACHTERBAKSE DADEN, EN DE GEDACHTEN DAT ZIJ DE BESTE ZIJN IN DE WERELD.
  We zijn nu op een keerpunt aangekomen dat de hegemonie van de USA uit elkaar gaat vallen.
  Voorlopig zal er chaos zijn in de wereld….. Laat de boeren s.v.p. VOLHOUDEN, WE KRIJGEN DEZE VOEDSEL PRODUCENTEN NOG HARD NODIG……

  En de nieuwe wereld orde zal ten gunste van Putin en zijn aan gegane allianties vallen….. Met de BRICS landen en Saudie Arabië en alle olieproducerende landen Venezuela, altijd gezien als paria nu papt Amerika met hen aan……
  Daar is een spreek woord voor.” WIE HET LAATST LACHT , LACHT HET BEST. “
  We leven in spannende tijden…. Hou de oren en ogen open…. En lees ook de “ alternatieven” anders weten we niet echt wat er gebeurt

 5. Psh, het is heel simpel. De originele putin is vervangen door een white hat.

  De originele putin kwam ook van dezelfde school van misdadigers (young global leaders) als alle WEF aanhangers. Het was een verschrikkelijke man. De huidige vervanger echter is niet dezelfde en dus zijn ze (WEF) een heel stuk macht kwijt.

  • Quatsch! Deze Poetin trekt de kar al 20 jaar dezelfde kant op. Daar is behoudens reageren op westerse fratsen en bijsturen niets aan veranderd. Kijk en luister maar eens even maar zijn München speech van 2007. Als dat de ‘slechte’ Poetin was heb ik nog een brug voor je te koop, niet duur.

  • Poetin heeft het WEF beter leren kennen op dezelfde school en is wel zo wijs te weten dat hij zijn vijanden moet kennen voor hij ze verslaan kan.

 6. Ik moet wel erg lachen dat U schrijft dat Putin niet woke is, maar zeker over dat woke zijn, ik vind dat zulke nonsens, hij mag als leider de Christelijke waarden en normen richting geven in Rusland, zelf sta ik niet meer achter welke religie dan ook, kom zelf uit de protestanten maar de Kerk heeft alleen maar verdeel en heers gespeelt met vele doden als gevolg om over de onderdrukking van mensen als individu nog maar te zwijgen, de indianen in de VS kunnen hun zegje wel doen hoor over die Christelijke waarden en normen.
  Mijn mening over de afwijkende sexuele voorkeur van of mannen of vrouwen is dan ook geen enkel probleem voor mij, ik erken het bestaan ervan, haat hen niet, behandel hen met respect maar humor tussen mensen over van alles heb ik wel, juist omdat dit leuk is en zeg ik graag veel met humor, de meeste personen voelen dat wel aan, en Putin als mens, ik denk dat de VS en zijn vazallen gewoonweg geen enkele respect hebben getoond naar Rusland zoals zij dat ook niet hebben naar volkeren of naties die anders denken dan hun, een lange geschiedenis heeft Europa natuurlijk ook met hun koloniale verleden en velen van deze landen ook met die Christelijke normen en waarden zijn ook goed bevriend met datzelfde Christelijke VS. Ik heb veel respect en zoveel dat ik dat zal houden tot ik in de kist lig voor het simpele feit dat het Russische volk dat Duitse Nazidom heeft verslagen, welke leider de Russen ook kiezen, en dat is ook aan hun, ik zal altijd van dit volk houden, ze zitten in mijn hart, moge zij dat Christelijke VS en zijn Vazallen verpletteren, mooier kan ik het niet maken, Evergrey zou zingen Save us, save us,save us!!!!!!

  • Studeer dan eerst even het verschil tussen het west- en oost-romijnse rijk. Byzantium heeft een goed deel van zijn waarden aan het Russische rijk doorgegeven. Zowel het oost-romijnse als het russische rijk hebben het meer dan 1000 jaar uitgehouden en Rusland gaat dat ongetwijfeld nog even volhouden.

   Waarom is er geen wrijving tussen de vele, zeer verschillende, bevolkingsgroepen met verscheidene religies, inclusief Islam, in Rusland?

   Ons westen (EU, 5 Eyes): west-romijns, De Russische Federatie: Oost-Romijns.

 7. Wat ik zo vreemd vind, is dat al die oligarchen plotseling kort na elkaar ‘zelfmoord’ pleegden. Waarom alleen die, en niet bijv de gekkies in regeringen en parlementen… wat zou daar de reden van zijn…

 8. Poetin is niet woke. Daarom.
  En als Europa ooit de ballen heeft met de VS te breken, misschien, als het Putin behaagd, kunnen/mogen wij weer bij hem aankloppen. Maar dan wel in alle nederigheid.
  Maar ik heb het donkerbruine gevoel dat dit wensdenken is.

 9. De realiteit is zo simpel.
  Duitsland heeft de pest aan de Russen; want de russen hebben de moffen eruit getrapt, en de helft van DE bezet.
  Dat alleen verklaart de haat tegen de Russen door de moffen.

  Dan hebben we nog Vaticaan; die stonden in 1941 toe, dat in Joegoslavie 2/3 van de Serven zouden worden uitgemoord; voor de oorlog stiekumme fans van Hitler. Na de oorlog hebben zij de hogere nazi’s gefinancieerd en helpen vluchten.

  De haat was na de oorlog niet zozeer tegen Rusland alleen; maar tegen communisme; en dat waren Rusland en China vooral.
  Zichtbaar: Formosa werd erkend, China niet.
  Die haat werd verspreid door USA, door met name Vatiocaan en op bijna alle lagere scholen.

  De USA die de Jappen beschermde door ze niet te vervolgen, en zelfs de keize4r in functie te laten.
  ————————————————————————
  In west europa is er ook jaloezie; welk land heeft een leider als putin, die ook USA en anderen te slim af was? Die er NIET op uit is allerlei oorlogen te starten zoals USA?

  Ik hoop dat Poetin straks de Oekraine schoonveegt met veel executies; en dat is wettig; RU heeft de doodstraf, en er zijn redenen genoeg….

  Alles wat het westen zou kunnen doen met wapen leveranties, met geld, humanitaire hulp (die niet verdeiend is) is de oorlog beetje rekken en meer slachtoffers te maken.

  Maar ook NL wordt geteisterd door geestelijk gestoorde leiding. Het zij zo.

 10. Putin is een gevaar omdat hij een beter leider en veel intelligenter is dan de rest. Gecombineerd met alle natuurlijke middelen die Rusland heeft is hij een gevaar voor de VS. Als hij voet aan de grond in Europa krijgt is de VS zijn positie kwijt. Daarom worden alle middelen ingezet om hem te verwijderen.

 11. Er is maar één oorzaak voor deze haat tegen Poetin en dat is de volgende, in het westen regeert Rothschild het banken systeem en Poetin heeft het banken wezen van Rothschild er uit gekegeld en dat zijn deze kazaarse joden net als Zelenskyn, dit zijn askenazen, dus valse joden, en die zitten binnen in het oude Jeruzalem die tot niks meer dient, zelfs de hoogheilige heeft deze stad vaarwel gezegd en heeft alles in 70 AD laten plat branden, dus ook de tempel, maar de askenazen hebben via het balfourt declaratie de joodse staat op lafhartige manier in handen gekregen, en ieder ongeletterde christen denkt dat God deze stad heeft uitverkoren, maar dat is radicaal verkeerd ! ! dus Rusland heeft Rothschild er uit gebonjoerd

  • (dus Rusland heeft Rothschild er uit gebonjoerd)
   Net als 1100 jaar geleden toen de Russen de chazaren uit west-Rusland jaagden waarna de chazaren eeuwige wraak hebben gezworen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in