De Russische president Poetin ontmoet minister van Defensie Sergei Shoigu.

Vergist u zich niet: deze laatste ontwikkeling is een grote klap voor het Zelensky-regime, maar zij zal nog veel verwoestender zijn voor de geografisch uitgedaagde bobo’s in Washington en Londen, die nog steeds vastbesloten zijn om elke klinkende nederlaag voor Kiev af te schilderen als een “strategische pauze”.

In het weekeinde heeft de Russische minister van Defensie, Sergej Sjoigoe, met president Vladimir Poetin gesproken en de leider meegedeeld dat de regio Luhansk “bevrijd” is, schrijft 21stcenturywire.com.

Ja, dat betekent heel Luhansk.

Dit is een echte game changer op vele fronten. In de eerste plaats brengt het Rusland een stap dichter bij de verwezenlijking van een van zijn voornaamste strategische doelstellingen: het veiligstellen van de administratieve grenzen van de pas onafhankelijke Volksrepubliek Donetsk (DPR), en de Volksrepubliek Luhansk (LPR). Militair gezien is het belang hiervan evident – het doorbreken van een langdurige patstelling waarbij vele duizenden gedood en verminkt werden in een acht jaar durende burgeroorlog tussen de inwoners en de radicaal nationalistische bataljons van Kiev. De westerse politici en deskundigen kunnen zich tot vervelens toe beroepen op het “internationale recht”, maar de weg die Rusland en zijn bondgenoten nu voor zich hebben liggen is duidelijk; de juridische en politieke implicaties van de veiligstelling van deze regio’s zullen een ballast zijn voor alle toekomstige onderhandelingen, vooral met het oog op eventuele aspiraties naar een eigen staat, of het houden van een referendum om zich bij de Russische Federatie aan te sluiten.

Dit mag geen verrassing zijn voor de waarnemers die de dagelijkse berichten en rapporten uit Moskou hebben gevolgd, samen met een aantal Russische bloggers en Telegramkanalen die sinds het begin van dit conflict een bijna onberispelijke staat van dienst hebben opgebouwd op het gebied van nauwkeurigheid.

Ondanks dit alles hebben de spindoctors in Kiev de bewering van Moskou over de bevrijding van Luhansk nog niet bevestigd. In de afgelopen 48 uur is de huiverende propagandazaak in Kiev (veel van hun “informatie-operaties” worden gemicromanaged door het Disinfo HQ van Uncle Sam in Stuttgart en Langley), druk bezig geweest met het opwerpen van zonnestralen die beweren dat Rusland in de stad Lysychansk eigenlijk aan het verliezen is.

Het is bijna surrealistisch om het grote verschil in berichtgeving tussen de twee partijen in dit conflict te zien. U hoort bijna het gekibbel achter de schermen tussen de Kievse versie van de twee superbureaucraten van Terry Gilliam, gespeeld door Michael Palin en Jonathan Pryce, die ruziën tussen de afdelingen “informatievergaring” en “informatieverspreiding”. Verloren tussen de massa’s kabels en “intel”.

Foto: Relax zegt de BBC: “Luister niet naar het Kremlin – wij zijn aan het winnen!

Als we de dagelijkse foto-ops met beroemdheden van President Zelensky even buiten beschouwing laten, is het duidelijk geworden dat de voorlichtingsoperaties van Kiev zijn afgegleden tot een complete farce. Iedereen kan het zien, behalve de hopeloos trouwe westerse media-operatoren, die nog steeds aan hun woord hangen. Vandaar dat de westerse MSM berichtgeving 48 tot 72 uur te laat blijft over zo’n beetje alles.

  Wereldgezondheidsorganisatie publiceert lijst van geneesmiddelen die landen in voorraad moeten nemen "in geval van nucleaire noodsituatie"

Geallieerde troepen van Rusland, DPR, en LPR hebben dus de controle over de hele regio Luhansk overgenomen, in wat snel het vroegere Oost-Oekraïne aan het worden is (hoe pijnlijk dat ook mag klinken, het is wel waar). Deze belangrijke mijlpaal werd afgekondigd na de verovering van het laatste bolwerk van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) in de stad Lysychansk.

“Na succesvolle militaire operaties hebben de Russische strijdkrachten en de Volksmilitie van Luhansk de volledige controle over de stad Lysychansk en een aantal nabijgelegen nederzettingen gevestigd,” zei Shoigu.

De andere reden waarom dit een “game changer” is, is dat de geallieerde troepen hun slagveld nu kunnen verleggen naar de aangrenzende Donetsk-regio, waardoor de omsingeling van alle resterende verschanste posities van de AFU een praktisch voldongen feit wordt.

Dit betekent ook dat de ijle greep van Kiev op Charkov, de op één na grootste stad van Oekraïne, nu in gevaar is. Voor het grootste deel is dit een grotendeels Russische stad, hoewel ze momenteel gecontroleerd wordt door radicale Oekraïense nationalistische militaire eenheden. Maar zodra de bewoners daar voelen dat hun stad een brandpunt van het conflict wordt, zou men een afwijzing van het bestuurlijke gezag van de radicale militanten kunnen zien, ongeveer zoals de mensen in Mariupol de bezetting van die stad door het nazi-Azov-regiment begonnen af te wijzen, met als resultaat een veldslag tussen de Oekraïense militanten en een enorm superieure coalitie onder leiding van Rusland. Het is nu gewoon een kwestie van tijd – tijd die de geallieerden gelukkig hebben, maar die een kwijnend regime in Kiev en zijn NAVO-baasjes helaas niet hebben.

Het zou inmiddels moeilijk zijn om niet te onderstrepen wat een epische mislukking de westerse propaganda-inspanning is geweest. Het wordt gênant om naar te kijken, en het heeft enkele zeer reële gevolgen. Hoewel het begrijpelijk is dat een door de VS en het VK gedomineerde NAVO haar eigen bevolking wil hersenspoelen over hoe “de oorlog” verloopt (dat doen regeringen normaal gesproken toch al, vooral bij proxy-oorlogen), ontstaat het echte probleem wanneer westerse politici, ministers en militaire deskundigen – allemaal de fantasierijke propaganda gaan herhalen en geloven die door hun eigen officiële bronnen wordt uitgekraamd. De geschiedenis toont aan dat dit een trefzeker recept is voor een nederlaag. Wij zijn nu in die kromme fase van het conflict aanbeland, waarin het westerse beleid ten opzichte van Oekraïne gebaseerd is op overdreven optimistische en volkomen onjuiste berichtgeving, die beide de militaire, economische en politieke standpunten van het Westen nog verder verdraait, om nog maar te zwijgen van de steeds hachelijker wordende situatie van Oekraïne zelf. Zo is in bijna elk westers nieuwsbericht over de oorlog in Oekraïne plichtsgetrouw het volgende zinnetje ingevoegd; u vindt het altijd halverwege een artikel, iets in de trant van: “Rusland werd uit de Oekraïense hoofdstad Kiev teruggedreven na zijn invasie op 24 februari…”, inmiddels een verplicht voorbehoud bij elk bericht over Oekraïne, speciaal bedoeld om de indruk te wekken dat Rusland op de een of andere manier verrast en teruggeslagen werd door een “dapper Oekraïens verzet,” en zich dus in een staat van voortdurende terugtocht bevindt. De overwinning van Zelensky moet dan wel binnen handbereik zijn. Goebbels zei altijd: “Herhalen, herhalen, herhalen,” hoewel het vandaag meer is als “kopiëren, plakken, kopiëren, plakken, kopiëren, plakken.” Dat is wat onze mainstream pers en regering onophoudelijk doen. De werkelijkheid is iets heel anders: de aanvankelijke schijnbeweging van Rusland om Kiev in een vroeg stadium te omsingelen heeft de meeste primaire strijdkrachten van Oekraïne, die verplaatst werden om de hoofdstad te versterken, effectief aan zich gebonden, terwijl de Russische en DPR strijdkrachten snel de controle kregen over belangrijke strategische knooppunten in het land, waaronder de havenstad Mariupol, en begonnen met de omsingeling van AFU divisies in Donbass. Na zich uit Kiev te hebben teruggetrokken, hebben de geallieerde troepen systematisch de door de NAVO gesteunde AFU-regimenten verpletterd in wat één van de meest beslissende militaire bewegingen van de moderne tijd lijkt te zijn. U kunt het resultaat daarvan zien door op een van de actuele gevechtskaarten te kijken. Dat is de realiteit, en daar kan geen enkele creatieve woordspeling van het legioen beroepspropagandisten in de westerse media iets aan veranderen.

  Genderoorlog: Poetin noemt gender vloeibaarheid-propaganda een MISDAAD TEGEN DE MENSHEID

Men moet zich echter afvragen: lezen de westerse journalisten en het leger van “militaire deskundigen” op tv wel de dagelijkse Russische gevechtskaarten? Te oordelen naar het gebrek aan kwaliteit en nauwkeurigheid in de westerse verslaggeving en stemmingmakerij, lijkt het er niet op dat zij dat doen. Maar wie zal het zeggen. Misschien zijn ze bang om te bezwijken onder de snode invloed van “gevaarlijke Russische desinformatie,” of erger nog – misschien worden ze geblokkeerd door hun eigen regeringscensoren, die besloten hebben om nieuwskanalen als RT InternationalSputnik, en Southfront uit hun ether en van hun ISP’s te weren. Ons wordt verteld dat dit is omdat wij kwetsbare westerse geesten moeten worden beschermd tegen een snode invloed uit het buitenland.

Elke geschiedenisstudent kan u vertellen dat op verschillende momenten in de geschiedenis, afhankelijk van aan welke kant van het ijzeren gordijn men zich bevindt, feiten heel gevaarlijk kunnen zijn.

Wanneer het om geopolitiek commentaar gaat, moet het er niet om gaan de ene of de andere kant te bevoordelen. Het gaat om het tellen van slagen en strikes. Als de Braves de Astros met 8-1 verslaan in de tweede helft van de achtste inning, dan zou het geen faux pas moeten zijn om te melden dat u naar een epische uitval in wording zit te kijken.

Onze media en regeringsfunctionarissen weigeren het te noemen zoals het is, maar zij doen dat op gevaar af van iedereen. Niet in de laatste plaats de arme Oekraïners, die momenteel ongeveer 300 soldaten per dag verliezen, en met nog veel meer gewonden. Nauwelijks Slava Ukraini! (Glorie aan Oekraïne!), maar waarschijnlijker is dat zij nodeloos sterven ter wille van het laatste mislukte ijdelheidsproject van de NAVO. Het is moeilijk om daar de glorie in te zien, iets wat de bevolking van Libië zeker kan beamen.

  Wij zijn nu allemaal Russen

Hoeveel jonge mannen en hoeveel grondgebied moet Oekraïne nog verliezen voordat de NATO’s brain trust eindelijk “genoeg” zeggen?

En dan heb ik het nog niet eens over de westerse economie, die gehavend is door de westerse sancties die Rusland moesten verlammen. Daar proberen ze nog steeds achter te komen.

Het heeft allemaal geen zin meer, tenzij u in de defensie-industrie zit. Dan is het allemaal heel logisch.

Slava NAVO!

***

LEIDER VERKLAART DE VOLLEDIGE BEVRIJDING VAN DE LUHANSKSE VOLKSREPUBLIEK – 3 JULI 2022.

Beste landgenoten! Burgers van de Volksrepubliek Luhansk! Vandaag, 3 juli, is een grote dag, die voor altijd de rode datum zal worden op de kalender van ons Vaderland. Vandaag is de dag waarop wij hebben bereikt waarnaar wij acht lange jaren hebben gestreefd. Vandaag hebben onze troepen, met de steun van de Russische strijdkrachten, de stad Lysychansk bevrijd, waarmee de bevrijding van de Republiek binnen haar historische grenzen voltooid is.

De Oekraïense neonazi’s, die naar ons land kwamen om te moorden en te plunderen, zijn verslagen. Zij gebruikten achterbakse tactieken, waarbij zij burgers als menselijk schild gebruikten. Daarom moesten onze militairen zorgvuldig letterlijk elk huis, elke straat, elke nederzetting heroveren. En nu werden eindelijk ook grote steden van de regio Luhansk als Rubizhne en Severodonetsk ingenomen, en vandaag werd Lisichansk volledig bevrijd!

Ik feliciteer ons allen van harte met deze nieuwe Grote Overwinningsdag! Deze feestdag is, net als in het verre 1945, ook met tranen in mijn ogen – de gevechten waren hard en bloedig. En de overwinning is weer van ons, dat zal altijd zo blijven!

***

De bewoners van Lisichansk over hun bevrijding door de Russische strijdkrachten


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense TV roept op tot genocide op Russische kinderen – Citeert top nazi EichmannVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeen plaats meer voor boeren met “WEF Food Hubs”
Volgend artikelWaarschuwing: Veel mensen zullen sterven door deze COVID-injecties, veel gezonde kinderen ZULLEN sterven door deze injecties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Gefeliciteerd!!

  Volgende stap: het westen heeft een heleboel gestolen van Russische particulieren en bedrijven; dat zijn enorme bedragen.
  Zij willen de wederopbouw van Oekraine ermee betalen.

  Rusland viel terecht de Oekraine binnen; derhalve moet Rusland alle kosten terug en gecompenseerd worden voor de gestolen bezittingen.

  Dus ik denk, dat heel Oekieland bezet moet worden.

 2. Ik zie hier felicitaties voor Rusland voor de vernietiging, excuseer de verovering van Luhansk.
  Er was een burgeroorlog in Oekraïne en in al die jaren geen commentaar.
  Nu onder invloed van alle informatie, correct of niet op het internet heeft iedereen de mond vol. Waarom??
  Er worden geen bronnen gecheckt, het gehalte waarheid van websites opgezocht.
  Deze site publiceert de vertaling van artikels van andere sites of auteurs.
  Worden die bronnen gecontroleerd ?
  Ik weet het niet.
  Weet iemand hier hoe het in elkaar zit??
  Groeten

  • Je hebt helemaal gelijk hoor. Ik kom hier meer voor de comments dan de berichten. Dit is een van de zeer weinige site’s waar tegengeluid geduld wordt. Alle mainstreammedia zijn in handen van de propagandakanalen als van DPG en alle buiten-schaapelijke-reacties worden direct gewist.

  • Er worden geen bronnen gecheckt

   Heb jij gecheckt of er geen bronnen worden gecheckt? Stuur je comment anders naar dpg of twitter miss. kunnen ze er daar iets mee.

 3. zomaar…”Latvia and Estonia decided to buy air defense systems for joint defense.

  “The NATO Summit gave a clear signal that assistance will be provided to those who are ready to defend themselves,” Estonian Defense Minister Laanet said. The initiative to develop regional defense was also supported by his Latvian counterpart Pabriks. “We are working on developing our own capabilities,” he stressed….

  ……als beste keus word de Russiches S300 gezien, welke ook door onder andere de NATO partners Griekenland en Bulgarije word gebruikt….

  Sorry voor de abstracte humor, maar eigenlijk lopen de tranen mijn gulp uit….(quote Smi De Bakker)

 4. …nog een “leuke” anekdote: “Griekenland en Turkije gebruiken eiland Kos als speelbal in oplopende ruzie
  Griekenland moet zijn militairen weghalen van zijn oostelijke eilanden. Anders onderneemt Turkije stappen, waarschuwt Ankara. Op Kos blijven de meeste inwoners laconiek, maar de oplopende spanningen zijn het gesprek van de dag”…..

  Zodra de EU inzakt gaat Turkije los op de Grieken, wat de NATO dus totaal destabiliseren zal en klem zetten. We zien altijd het stukje wat men ons wil laten zien, maar er speelt zoveel meer. Net als in WO! beginnen er oorlogen op allerlei plekken, lang voortwoekerende haatgevoelens die ineens de ruimte krijgen. Wanneer politici ruzie gaan maken op bevel van miljardairs en multinationals dan loopt zoiets als een gecombineerd “leger” enkel tegen muren en onmogelijkheden aan.
  Net als het slagveld van de toekomst is ook het leger aan het einde van zijn bestaansrecht. Urban warfare zal vooral een zaak zijn van “Urbans….”, met het leger als de boedelbeschermer van multinationals…

  Er had een andere weg kunnen worden bewandels, een van vrede, stabiliteit en voorspoed. De politiek en dan speciifiek de zogenaamde politici willen chaos om zelf levensvatbaar te zijn, zoals een parasiet een gastheer nodig heeft om te overleven…ze hebben de gastheer teveel leeggezogen en er is geen nieuwe om op over te stappen….zelfs een bacterie heeft meer inzicht in overleven…

 5. …maar even terug op Griekenland en Turkije…als de Turken Griekenland aanvallen, wat men als politionele actie zal verkopen, dan krijgen Bulgarije, Hongarije en Servie een enorm vijandig leger voor de deur….lidmaatschap van de NAVO zal geen rem zijn voor de Turken, net zoals verdragen gemaakt zijn om te worden geschonden….

  Er is dus een noodzaak gekomen voor Bulgarije, Hongarije en Servie om militair nu heel snel met Griekenland te gaan samenwerken, en de kans dat troepen uit die landen heeeele lange oefeningen gaan houden in de Grieks Turkse grensstreek is dus komende. Het is voor die landen dat of een opgevreten Griekenland en een vijand direct aan de voordeur…so much for NATO, de leegheid samengevat in vier letters…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in