Kent u dat onbehaaglijke gevoel in uw maag dat intuïtief aangeeft dat er binnenkort onweerswolken samenkomen? Met andere woorden, er breken duistere tijden aan. De stilte voor de storm, zogezegd, schrijft R.R.

Het huidige verloop van het conflict in Oekraïne geeft aanleiding tot overeenkomstige onrust. Zoals gewoonlijk worden de tactische manoeuvres op het slagveld begeleid door een propagandaorkest. Zeker, de Oekraïners hebben onlangs wat terrein gewonnen, maar tegen een zeer hoge prijs.

Er wordt gezegd dat de recente overwinningen in Kharkiv en Kherson bijvoorbeeld ongelooflijk kostbaar waren. Anderzijds zouden de verliezen aan de andere kant beperkt zijn. De snelheid waarmee de Russen grondgebied afstaan, geeft objectief gezien aanleiding tot een gezonde dosis wantrouwen. Niet in de laatste plaats omdat Zelensky’s NAVO-huurlingen steeds verder het geannexeerde Russische grondgebied binnendringen. En volgens de teneur van de Russische media verbiedt de eigen grondwet van het land de overgave van grondgebied aan de vijand. Met andere woorden, alles moet in het werk worden gesteld om ofwel nooit in een dergelijke situatie terecht te komen ofwel, indien nodig, het zware geschut in te zetten om uit de benarde situatie te geraken.

Wie dus de illusie heeft dat de Russen de onlangs verloren gebieden zonder slag of stoot zullen opgeven, loopt het risico ruw wakker geschud te worden. Gewapende conflicten zijn wisselende aangelegenheden. Uiteindelijk gaat het om uithoudingsvermogen en langetermijnstrategie.

Sommige militaire deskundigen zien in het tegenoffensief van Kiev parallellen met het Ardennenoffensief van de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Wikipedia vat de toenmalige oorlogsgebeurtenissen als volgt samen:

“De operatie, die oorspronkelijk “Unternehmen Christrose” heette, begon op 16 december 1944 en bereikte aanvankelijk invallen van 100 km diep in de vijandelijke frontlijnpositie over een breedte van 60 km. Het doelwit was Antwerpen, waar de meeste geallieerde voorraden doorheen kwamen. De Duitse aanvallende frontlinies kwamen tot op enkele kilometers van de Maas, maar op de flanken werden de troepen opgehouden in langdurige gevechten om plaatsen als Bastogne en St. Vith, waardoor de geallieerden de tijd kregen om zich te hergroeperen en troepen op te stellen voor een tegenoffensief. Na zes weken was het front weer als vanouds. De Amerikanen konden hun verliezen aan soldaten en materieel binnen twee weken ruimschoots vervangen, terwijl de Wehrmacht en de Waffen-SS belangrijke reserves verbruikten.”

Daarom moet men oppassen dat men niet te snel conclusies trekt en terugtrekkingen interpreteert als indicatoren van zwakte.

  Poetin: Levering gas via Nord Stream-pijpleiding - als de EU dat wil

We hebben al verschillende keren opgemerkt dat het collectieve Westen het Kremlin schaamteloos lijkt te onderschatten. Het feit dat de Russische oorlogsvoering veel rustiger is dan de interventies van de VS of de NAVO betekent niet dat het Kremlin het vermogen tot totale vernietiging kan worden ontzegd.

Moskou heeft tot nu toe afgezien van shock & awe-operaties, brute ononderbroken kruisraketorkanen of moraal-bombardementen. Kiev wordt ontzien door de beer. Water en elektriciteit stromen en de propagandamachine van de junta blijft de arme drommels ongestoord naar hun ondergang lokken.

Onlangs nog herinnerde Rusland er op bombastische wijze aan dat het altijd in staat is het hele land in chaos te storten. De vernietiging van bepaalde onderdelen van een thermische centrale in Kharkiv was voldoende om een grootschalige stroomstoring te veroorzaken. Dit zou Kiev te denken moeten geven dat de vijand nog lang niet al zijn troeven heeft uitgespeeld.

En waarvoor. Om zulke aanzienlijke militaire successen te behalen met een 5 tegen 1 inferioriteit qua troepensterkte moet men maar nadoen. En het is volstrekt irrelevant hoe uitgebreid de gedeeltelijke mobilisatie van Rusland belachelijk wordt gemaakt. Over twee maanden staan er 300.000 gevechtsklare soldaten in de coulissen te wachten om naar de buik van het beest gestuurd te worden. Ondertussen zullen de Oekraïners waarschijnlijk een of twee steden heroveren voordat de Russische beer zijn triomfantelijke tegenaanval doet. Alleen deze keer zonder fluwelen handschoenen.

Zoals reeds eerder vermeld, vrezen wij dat het moment van de waarheid nadert. Maar voordat de nucleaire kaart wordt gespeeld, zijn er allerlei alternatieven om uit te kiezen. Bijvoorbeeld de volledige vernietiging van de kritieke infrastructuur en de besluitvormingscentra in Oekraïne.

  Lege schappen in Duitse supermarkten omdat inflatie producten onrendabel maakt

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de westerse oorlogszuchtigen binnen een maand voor een verrassing komen te staan, zodra de Russische oorlogskracht op volle toeren draait. Laten we tot de kern komen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Europese vazallen van Washington erop uit zijn om Moeder Rusland uit haar humeur te halen en een razende zwaard door de voormalige achtertuin van de Sovjet-Unie te snijden.

Alle tekenen wijzen op escalatie. Industrieel terrorisme en moordaanslagen zijn verder onderdeel geworden van het vuile spel. De wet van de jungle heeft het onaangekondigd overgenomen. Wie met oneerlijke middelen aan de race deelneemt, moet altijd rekening houden met een geniepige hinderlaag. Deze deur is nu ontgrendeld. Boontje komt om zijn loontje.

De Oekraïense heerser, die is overmeesterd door het Napoleon-complex en door het lint gaat met zijn recent recent aangekondigde achterhaalde vredesvoorstellen van valse Twitter-profeten, is een vette prooi van waanzin. Zonder groen licht van zijn Engels-Amerikaanse handlangers zou Zelensky nooit een first strike op Rusland voorstellen. Uiteraard werd die verklaring gelanceerd om de algemene stemmingsbarometer te peilen. Conditionering zal een extra rol hebben gespeeld.

Deze oproep om proactief een kernoorlog te beginnen getuigt niet alleen van wanhoop, maar ook van opgeklopte zelfvernietigende grootheidswaanzin. Het is een gevaarlijk mengsel. Te oordelen naar deze geestesgesteldheid zou de olijfgroene krijgsheer het einde van de wereld accepteren, alleen maar om zijn ideologisch besmette staatsconstructie in stand te houden. “Na ons, de zondvloed”, lijkt het uiteindelijke doel te zijn.

Ook meteorologische factoren, die van grote invloed zullen zijn op het verdere verloop van de oorlog, zijn in de NAVO-kosmos naar het tweede plan verschoven. Toch kent de oorlogsgeschiedenis een aantal episodes die ons leren dat het weer menig arrogante oorlogspartij op de knieën heeft gedwongen. De tijd zal leren of de Oekraïense aanvoerlijnen stand zullen houden en of de gestage aanvoer van munitie en manschappen verzekerd zal zijn. Zullen de Oekraïense strijdkrachten voldoende brandstof hebben om de onophoudelijk gevraagde tankvoorraden te voeden? Hoe zit het met het duurzame onderhoud van militair materieel? Rusland heeft 25 miljoen reserves om op terug te vallen. Als Oekraïne zijn achterstand wil inhalen, moet het zijn hele bevolking mobiliseren, inclusief vrouwen en kinderen.

  Poetin heeft spijt dat hij niet eerder heeft ingegrepen in Oekraïne... Sorry dat ik het zeg, maar ik zei het toch Vlad

In tegenstelling tot het vastgeroeste echokamergewauwel dat er koppen rollen zodra er een “belediging van de majesteit” aan het adres van Poetin wordt geuit, uiten nogal wat mediafiguren op de Russische staatstelevisie nadrukkelijk kritiek op het bedachtzame verloop van de oorlog door het Kremlin. De “tsaar” zit dus niet zo stevig in het zadel als ten onrechte wordt aangenomen en zijn politieke overleving hangt uitsluitend af van het verslaan van het Zelensky regime. Nederlaag is geen optie voor de Russen. Dat maakt het verhaal des te gevaarlijker.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische spionnenchef: “Globalistische elites zijn de doctrine van de Gouden Miljard aan het uitrollen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse schokcijfers: 9 van de 10 Corona-doden meerdere keren gevaccineerd
Volgend artikelKadyrov: Nog eens 70.000 soldaten uit Tsjetsjenië staan klaar om zich aan te sluiten bij de 10.000 die nu vechten (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

13 REACTIES

 1. Ik denk, dat er veel mensen op wachten–ik bedoel, op het momentdat RU de “najaars opruiming”begint in de Oekraine.

  vermoedelijk niet zoals wij verwachten, maar wel winnend.

  • @ Pierre H.M. van de Kletersteeg oktober 8, 2022 at 19:30,
   Het is een beetje wachten op koning winter, want zodra de voorst intreed wordt het speelveld begaanbaar voor het zware militaire materieel. Vanaf dan zal het hel losbreken en dan zullen ook de 300.000 Russische manschappen gereed zijn en waarschijnlijk nog eens 500.000 andere bondgenoten mee helpen om eens en voor altijd Europa schoon te vegen van het Angelo Zionisten Rijk. Zelfs Amerika en Engeland zullen niet ongeschonden uit de strijd komen. Dat verwacht ik. Hoe wij er vanaf komen is koffie dik kijken.

   • Bijna goed.
    In hetnajaar zijn er de modderpoels, waarin ook de duitsers in Rusland vastliepen.

    Maar pas op: de Russen voeren overwegend een statische oorlog, met weinig troepen verplaatsingen.
    De vijand aan puin schieten met artillerie, dan wat kleine afdelingen om verdediging ervan op te zetten.

    De Oekies moeten van hot naar her ijden, om de artillerie te ontwijken, om op verschillende plaatsen te verdedigen.

    De Oekies zullen veel meer last van modder en koude hebben dan de Russen. Dan hun rollend matereaal is van vele soorten; daarvoor zijn reservedelen nodig…..
    ———————————
    Hoe dit afloopt is ten dele duidelijk.
    Rusland KAN niet verliezen.
    Zou RU taktische kernwapens gebruiken, of een EMP wapen, hangt het af van de reactie van derden wat er gebeurt: WO3–of niet.

    In mijn opinie: Rusland voert een gerechte oorlog en moet winnen.

    Degenen die wapens geld an andere zaken sturen naar de Oekies, zijn verantwoordelijk voor de doden en schades.

 2. Wanneer je de Bijbelse profetieën er op naslaat zijn alle profetieën 100% uitgekomen ( = 90% van de 100%, de rest is voor zeer nabije toekomst).
  Daarin speelt de USA geen enkele rol.
  Rusland daarentegen wel degelijk als ‘de beer’ (Rosh, Gog, Magog) , China, Turkeye, Europa ook, evenals een aantal Noord Afrikaanse landen.

  Rusland wint deze oorlog en Europa blijft bestaan , wordt zelfs zeer sterk.
  Hierna zullen Rusland, Turkeye, Iran enz. Israël aanvallen, maar totaal verpletterd worden….
  De echte christenen zijn voor die tijd ‘plotseling’ verdwenen en er breken 7 gruwelijke jaren aan.

  Tijd voor wat echt huiswerk, deze tijd wil je echt niet meemaken.

  • He! We zitten allemaal in de achtbaan. Wij moeten de rit uitzitten. Of we nou willen of niet.
   Tja, wij werden gewaarschuwd voor dat wij instapten, maar niemand wilde horen. En nu is het te laat…
   Happy trip!

 3. Misschien een hele stomme vraag echter even het volgende………..

  “De stilte voor de storm”………

  Mijn vraag is…..Rusland heeft gelijk in het begin de complete LUCHTMACHT van Oekraïne uitgeschakeld….

  De Russische luchtmacht is nog volledig intact en dus op oorlogssterkte……echter……waar zijn die schitterende VLIEGTUIGEN…….welke met 1 rondje de gehele Oekraïne volledig van de kaart zouden kunnen vegen…..maar ik blijf ze maar niet zien….die klote vliegtuigen.

  Duitsland deed het middels de “Blitzkrieg” dan toch ff anders…..dat was dus destijds in WOII wel de eerste optie…..

  WAAROM NU NIET…..

  Mensen……hier stinkt iets geweldig naar hele gore str*nt……..

  Heb al meerdere artikelen gelezen op DIVERSE sites dat die hele achterlijke oorlog een gigantisch toneelspel of theaterstuk is……

  Ik weet het echt niet meer……ze mogen doodvallen…..

  Hoor het wel……

  Groeten,

  Gladiator

  • Collusie op het hoogste niveau tussen het Westen en Rusland is zeker niet uit te sluiten.
   Er kan tussen beide partijen al lang overeengekomen zijn om Oekraïne onder mekaar te verdelen, waarbij Rusland het oostelijk deel krijgt en het Westen het westelijk deel. Dat kan natuurlijk niet zomaar gebeuren.
   Er moet daarvoor eerst wat (oorlog)theater verkocht worden om de sheeple daarvoor klaar te stomen.
   En een extra bonus voor het Westen is dat deze kan oorlog aangegrepen wordt om de groene agenda er bij hun ‘sheeple’ door te drukken: dure energie- en voedselprijzen passen immers perfect in de groene agenda want dat is ‘goed’ voor het milieu en onze politici kunnen hun handen in onschuld wassen en Poetin met de (schijnheilige) vinger wijzen. Maar dat zal allemaal wel weer een complottheorie zijn zeker, of niet…?

 4. Het spel gaat om Europa. Europa moet, zal en gaat kapot. Hoogstwaarschijnlijk van binnenuit omdat zowel door de Russische acties als de USA acties zij daar een handje bij geholpen wordt. Vraag is wat Europa dan gaat doen. Blijft Europa de hoer van de USA? Of kiest Europa voor haar redding en kiest zij voor aansluiting bij Eurazie. De eerste keuze zal haar ondergang betekenen. De tweede keuze zal haar oppermachtig maken en haar uit haar as doen herrijzen.
  En om die tweede keuze te bewerkstelligen, zal de hulp van onze volkeren moeten komen.
  Wij, de Europese volkeren moeten onze verraders die zich voordoen als onze leiders, omver werpen en kiezen wat voor ons het beste is.
  Maar triest genoeg zal er nog veel ellende plaats moeten vinden voordat wij heel, heel misschien, wakker gaan worden.
  Ik wens ons allen sterkte en een heldere blik.

 5. Ja zo zie ik het ook en hoop ik ook. Maar mensen hier in het westen zijn zo achterlijk geworden door propaganda en transhumanisme d.m.v. voedingsindustrie van de Cabal. En de spuitjes hebben hier zeker een schep bovenop gedaan. Ik heb mensen in 2,5 jaar tijd gewoon zien veranderen in soort passieve,uitdrukloze wezens waar je voorheen nog mee kon discussiëren. (Echt matrix achtig) Ze zien het hele kromme satanische westerse circus niet eens. Compleet blind en vinden het schijnbaar dood normaal een pedo pete president van de USA, puberteit blokkers aldaar en sexe changes op kinderen en geïnfiltreerde kabinetten in de EU die oorlogstaal spuwen. Zat laatst te kijken naar debat komt die zogenaamde Kristen van de SGP Zegers gewoon met een schilderij vd Toren van Babel in de 2e kamer aanzetten pronkend en zag het hele wef kabinet likkebaarden en smilen…Het is een hele zieke wereld die zeker een reset nodig heeft maar voornamelijk in het westen met die smerige duivelaanbidders. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen als atheïst. Als onder deze figuren ‘het nieuwe normaal’ moet worden uitgerold. Nou kom maar op maar op met die nukes. Graag 1 meteen vol op mijn huis dan. Maar niet voordat Londen en NY worden gehit wil nog wel laatste show. Maar serieus mensen gaan hier niet in opstand komen door de spuitjes want dat was denk ik al die tijd al het plan…De-populatie,ontregeling,verwarring en aantasting vrijdenkvermogen zodat de toch al makke schaapjes beheersbaar blijven en niet kunnen worden gestimuleerd en gemobiliseerd tot verzet door pure bloods. Ik denk ook dat defensie en politie een ander mRNA serum hebben gekregen. Ze waren mij er teveel op gebrand dat deze groep eerste moest worden ingespoten en de vaccinatieschade onder deze groep valt mee in tegenstelling tot zorg en ander personeel. Zal wel een modificatie zijn voor gehoorzaamheid en emotionele uitschakeling.

 6. Natuurlijk is strategie ook van groot belang–zie oorlog van Israel tegen 6 goed bewapende moslim staten: Israel veel minder mensen, nauwelijks wapens, won.

  Maarook: wapens.
  Alexander de grote; maakte twee delige lansen van 5–6meter; daarmee schakelde de infantrie de cavalerie uit.(o.a.)

  De 300 dapperen van Sparta hielden eenleger van 100.000 tegen; hun lansen waren 75 cm langerdan die van de Perzen.

  2000 jaar terug maakten de Chinezen een balkje, met een trekker mechanisme; daar kon een gewone boog op bevestigd worden; en voila: een kruisboog; super effectief.

  Ook wapens. training, dicipline spelen een grote rol.
  Maar met de huidige electronica en communicatie zijn de standaard strategietjes waardeloos geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in