Dusan_Cvetanovic / Pixabay

Europa blijft een belangrijk strategisch aandachtspunt voor Rusland, maar het is niet langer het belangrijkste gespreksonderwerp. Vandaag de dag zien velen het als een “verloren continent”, waar de westerse helft niet meer handelt vanuit zijn eigen belangen en het zelfs moeilijk vindt om deze te definiëren. Staten verliezen steeds meer hun autonomie en bezwijken onder de druk van de VS, schrijft Andrey Sushentsov.

De groeiende aanwezigheid van de NAVO aan de westelijke grenzen van Rusland baart ons land zorgen. Er zijn tekenen dat het door de VS geleide blok overgaat van een sluimertoestand naar voorbereidingen voor een grote militaire confrontatie in Europa. De weg van toenemende escalatie en druk op Rusland is een doodlopende weg: Moskou neemt de NAVO-dreiging serieus en heeft de middelen om deze het hoofd te bieden. De militarisering van de Baltische staten en de versterking van de invloed van het blok in de Zwarte Zee en bij de Russische grens zullen het aantal episodes waarin onze belangen botsen doen toenemen en ons voortdurend in spanning houden.

Rusland heeft geen agressieve plannen tegen de Baltische staten – dit is een dreiging die door Washington en Brussel is verzonnen. Maar als de NAVO kiest voor escalatie van de spanningen, zal Moskou deze uitdaging niet uit de weg gaan. Ik denk dat dit een dwaalspoor is voor West-Europa – het wordt een gijzelaar van de Amerikaanse wens om de belangrijkste economieën van de EU te isoleren van Rusland.

Escalatie creëert een reeks fobieën, neemt elke impuls voor economische samenwerking weg en bindt West-Europese staten uiteindelijk aan de Amerikaanse economie, waardoor ze veel minder concurrerend worden.

  Wat gaat u doen in de naderende Derde Wereld omstandigheden?

Als gevolg hiervan “kannibaliseren” de Amerikanen de West-Europeanen onder het nobele mom van het beschermen van het Europese continent tegen een denkbeeldige Russische dreiging. Ik ben van mening dat de West-Europeanen niet blind mogen zijn voor deze kunstmatige spanningsopdrijving door de VS – ze moeten in hun eigen belang handelen.

Rusland heeft zijn aandacht nu gericht op andere regio’s in de wereld en ontwikkelt zijn historische betrekkingen met de landen in Azië en Afrika met grote kracht. Tot op zekere hoogte keert West-Europa zich af van Rusland en keert Rusland zich af van West-Europa.

Ik accepteer dat dit, zoals zoveel dingen in de geschiedenis, een spiraal is. En na verloop van tijd zal er een proces van terugkeer zijn. Maar het is duidelijk dat West-Europa vandaag de dag voor Rusland geen regio is die erg belangrijk is of veel kansen biedt. Integendeel, wat we daar tegenwoordig horen zijn de meest oorlogszuchtige verklaringen, maar die worden niet ondersteund door veel politieke vastberadenheid. Terwijl Rusland West-Europese acties tegen ons land als een bedreiging blijft zien, verschuift de aandacht van Moskou naar andere delen van de wereld.

Tegelijkertijd blijft de VS de meest actieve – in destructieve zin – kracht in internationale betrekkingen, die voortdurend bezig is ad hoc coalities te vormen om tegen zijn tegenstanders te gebruiken. Nu handelen ze steeds koortsachtiger, zich realiserend dat de tijd niet aan hun kant staat.

In plaats van deze onzin zou Washington er verstandig aan doen om te accepteren dat Azië door objectieve demografische, economische en sociale processen het belangrijkste zwaartepunt van de wereld in de nieuwe eeuw wordt, en om ervoor te zorgen dat de voorwaarden voor stabiliteit en ontwikkeling gehandhaafd blijven. De acties van de Amerikanen laten helaas het tegenovergestelde zien: ze verergeren de perceptie van hun eigen neergang, die minder acuut zou zijn als ze zich constructiever zouden opstellen.

  Subtiele verandering in schuld Oekraïne betekent dodelijk probleem voor Amerikanen

De verschuiving van het zwaartepunt van de Atlantische regio naar Oost- en Zuid-Azië is een objectief proces. Moskou en Washington zijn er slechts indirect bij betrokken, maar de groeiende invloed van de landen in deze regio kan niet worden ontkend of tegengehouden. In deze context zijn de betrekkingen tussen Rusland en China opmerkelijk – hoewel er in het verleden crises zijn geweest tussen onze landen, zijn de Russisch-Chinese betrekkingen nu op hun hoogtepunt en vormen ze een van de fundamentele pijlers van een nieuwe evenwichtige internationale orde.

Al halverwege de jaren negentig formuleerden Rusland en China een gemeenschappelijke visie op de wereld van de toekomst. Deze werd vastgelegd in de ‘Verklaring over een multipolaire wereld en de vorming van een nieuwe internationale orde’ uit 1997. En sindsdien is het Russisch-Chinese begrip van hoe de wereld zou moeten zijn geëvolueerd: op basis van niet-inmenging, respect voor soevereiniteit, wederzijdse belangen en de erkenning dat samenwerking tussen landen mogelijk is ongeacht de aard van hun regering. Deze basis voor samenwerking heeft de tand des tijds en vele internationale crises in de afgelopen decennia doorstaan en tilt onze betrekkingen naar een nog hoger niveau.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Plotseling waarschuwen leiders over de hele wereld dat de Derde Wereldoorlog heel dichtbij isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeen deal: W.H.O. slaagt er niet in wereldwijd pandemieverdrag veilig te stellen
Volgend artikelDe nieuwe theorie over de Oekraïense overwinning is dezelfde als de oude
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Het eens zo rijke continent daarvan gaan veel landen aan de bedelstaf.
  Vergeet niet dat ze compleet afgedaan hebben bij Rusland en China. Met alle oorloghitserij zijn ze bijzonder impopulair geworden ….. waar moeten ze in de toekomst hun mineralen, gas, olie etc vandaan halen en zonder dat zijn ze verloren.

  Ik woon in Hongarije is is gelukkig zo verstandig geweest zich niet in de oorlog te mengen. Wij hebben hier alles vrij en bezitten 5000m2 grond en kunnen in onze behoefte voorzien.

  Hongarije is agrarisch land met prachtige natuur en heerlijk klimaat. Wij gaan nooit meer terug naar Nederland… niet eens meer voor vakantie, totaal geen behoefte meer aan. Ik ben zo afgeknapt op de Nederlandse mentaliteit.

   • Toen Rutte 12 jaar geleden begon het einde van onze vrijheid maar dat was niet in ons land alle EU landen zaten met mislukkingen zij kwamen allemaal uit de WEF koker en dat kon je zien hoe Maxima zich aan sloot bij het WEF en vreselijke dingen over ons riep en ging bemoeien met de politiek maar als wij wappies er iets van zijden werden wij van alles uit gemaakt, en nu het gaat juist zo hoe wappies hebben voorspeld en nog wilt ons simpel volk het niet inzien en lopen achter onze moordenaars aan wij zijn geen volk maar lafaards.

  • Lijkt me heerlijk om meer van jullie bevindingen te mogen lezen / vernemen. Hebben jullie een blog of website aub. Dank voor jullie reactie, Denise ( België )

  • Patriot mei 26, 2024 Bij 18:32
   Wat je schrijft zijn ook mijn bevindingen. Vandaar dat ik wilde reageren. Wat een verademing om hier te zijn. Bijv geen bumperklevers die je in NL tegenwoordig constant hebt, migratie is veel meer afwezig, en er heerst een authentieke cultuur en saamhorigheid, vriendelijk en oprecht. Mss is het hier niet zo spannend als in het overvolle NL, maar er valt veel te zeggen voor de relaxte houding van de Hongaren en de rust en ruimte. Als je hier woont, zou er geen reden zijn om terug te gaan naar NL. Maar ook hier heeft de gifspuit zijn werk gedaan hoorde ik, vooral onder de ‘hoogopgeleiden’ zoals artsen, met een vroegtijdige dood als gevolg, ook al is de mentaliteit veel minder schaapachtig. En ook zie ik veel strepen in de lucht, en men vertelt me dat het hier ook veel meer geregend heeft dan gebruikelijk in April. Gisternacht nog een ongelooflijke wolkbreuk, na een paar dagen strepen. Wellicht tot ziens hier. 🙂

  • Ja maar die Hongaren zijn wel naar Nederland gevlucht in de vorige eeuw toen ze bedreigd werden door Rusland Maar gelukkig was de staatsman van Hongarije een verstandige man die vrede sloot met Rusland Ja daar kunnen ze nog wat van leren (de ezelen in Brussel) Maar helaas zijn die afgevaardigden daar zo jong dat ze toen nog niet geboren waren toen dat in Hongarije plaatsvond…… Overigens zijn veel Hongaren niet teruggekeerd naar hun vaderland omdat ze hier zagen hoe ons stelsel in elkaar zat op allerhande gebied van welzijn……. Hongarije is inderdaad een mooi land maar de mensen hebben het daar niet al te breed!!!!!!!!!!!

   • marcel mei 28, 2024 Bij 17:26
    Dat klopt wel wat je schrijft. Ik sprak mensen uit Oekriestan die hier een hotel zijn begonnen. Ze waren destijds gevlucht omdat ze al zagen dat het helemaal scheef ging daar (ze gaven zeer goede banen op). Dit hotel ging eerst heel goed vanwege de vele Russen die naar Hongarije kwamen. Nu is er haast niemand, omdat de Russen er niet meer komen. Deze mensen wachten al 8 jaar op hun formele verblijfsvergunning maar de belasting wordt steeds hoger, en ze krijgen geen uitstel of steun, en de immigratiewetten worden steeds moeilijker gemaakt. Ze houden dit niet meer vol en het is uitzichtsloos voor ze. Het lijkt wel of er op aangestuurd wordt om non-europese zakenmensen failliet te laten gaan zodat hun hotel door de staat kan worden afgepakt. Ze kunnen nog nauwelijks de belastingen betalen zonder de hotel inkomsten. Ook worden er vele Russen uit het land getrapt, omdat ze de “agressor” zijn, hun huizen afgepakt en ze mogen geen bankrekening meer openen, ze kunnen geen kant op. Ook waren er destijds, jaren geleden, kleine boerderijen met wat vee en landbouw ook al verboden gemaakt, deze zijn er dus niet meer, en dat laat zien dat “ze” jaren geleden al bezig waren met de Grote Vernieling. Verder is Hongarije heel erg mooi, en de mentaliteit is ‘normaal.’ Nog.

 2. Europa vervaagt enz…..
  En daarmee is het doel van usa bereikt. Usa wil geen Europese concurrent. Usa wil de wereldmacht blijven uitoefenen, maar die tijd is voorbij. De Brics landen hebben genoeg van de westerse politiek van binnenvallen, leegplunderen en in chaos achterlaten. En geef die landen eens ongelijk. Met ca. 700-800 militaire basissen in de wereld wil usa haar werelddominantie vol blijven houden. Die tijd is voorbij! En dus zie je nu de laatste stuiptrekkingen. Een kat in het nauw doet enz. Het zijn rare tijden en een groot vraagteken naar de toekomst…
  Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden.
  En daarmee is alles gezegd en wordt / is in werking gesteld om dat doel, Europa naar de donder, te bereiken.
  Het ergste is dat de zooi in Brussel en de west Europese regeringen daar gewoon aan mee werken. Ten koste van het volk, dat zij zouden moeten vertegenwoordigen.
  Flikker de yankees eruit, ook weg met de terreurorganisatie die nato heet en de bevelen van usa uitvoert. Usa is failliet ( en Europa ook). Creëer een eigen Europees beleid en waarom niet samen met Rusland. Dat is toch ook Europa.
  Europa heeft geen enkele grondstof ( behalve een beetje gas en ook ijzererts in Zweden).Waar moet je economie dan op draaien? Op gebakken lucht??

  • Hi Jan,

   De eerste NAVO voorzitten stelde het ook mooi. ”NATO is there to keep America in (in Europe), keep the Germans down and the Russians out.

   Groeten,
   Hugo

 3. Als je het echt wil oplossen Chin en Rusland dan moet de USA en VK en Israël van de kaart verdwijnen, dus waar wacht je op.

  • Waarom meteen complete landen van de kaart vegen als die landen gegijzeld worden door kleine groepjes satanisten? Je gaat toch ook niet 100.000 gijzelaars doden omdat 100 mensen een stadion gijzelen? Dan dood je de 100 gijzelnemers.

   Het is heel simpel. Ik gok dat Nederland wordt door ca. 1200 mensen met macht wordt gegijzeld. We moeten die 1200 satanisten oppakken, te beginnen met iedereen in Den Haag uitleveren aan de Russen, die gaan dan wel uitzoeken hoe het netwerk van satanisten in elkaar zit.

 4. De harten van de mensen begeven zich van angst en omdat ze zorg dragen voor de dingen die op aarde komen: want de machten van de hemel zullen geschokt worden. ONGELOOFLIJK!!!! dank u.

  Planet x Niburo

  Dus …?
  Gelukkig weten we inmiddels vrij zeker dat de aarde en planeet X niet op elkaar geklapt zijn in 2012. Maar of Planeet X echt bestaat, dat blijft een groot vraagteken. Niemand heeft hem nog gespot

  https://youtu.be/eISYJsYsCJ0?si=6mFXhVa1lyzWMGAg

 5. Onze kinderen zullen er het slachtoffer van gaan worden zowel aan het front als de armoede die er zal gaan bestaan.
  Ik vraag mij af hoelang blijven wij toe kijken en met duizenden te gelijk onze moordenaar binnen halen bedank mij niet voor mijn inzet na de oorlog om ons land op te bouwen want ik wil met laf volk niet te maken meer hebben.

  • De kinderen van nu,,,,, boeit het allemaal helemaal niet wat er met hen gebeuren gaat en gaan er lustig op los met feesten vakanties de een na de ander,,,,, uitstapjes aan de lopende band en lekker uit eten met vrienden en vriendinnen….. Meestal betalen de ouders alle kosten die ze maken omdat vader en moeder een goed inkomen hebben die genoeg is om aan alle weelde van hun kroost te voldoen Dus waar maken wij ons druk om!???? als de jeugd dat bovenstaand senario het aan hun laars lapt Neen we hebebn het nog veeeeeel te goed om zich druk te maken of onze jeugd nog een toekomst heeft als ze zelf daar zich niet druk om maken!!!!!!

 6. Toto zover dus de Russische versie van het ‘Evangelie’.
  Er bestaan ook Europese, Aziatische, Afrikaanse en Amerikaanse versies.
  We gieten ze allemaal bij elkaar in één groot vat en slaan er een bierkraan op. Effe goed roeren en dan kijken (en proeven!) wat er uit de kraan komt.
  Mag ik een gok doen? Schuim, niets dan schuim en nog eens schuim. Als we er niet in slagen om die verdomde kraan dicht te draaien stikken we allemaal in het schuim.
  Proost!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in