21967857 / Pixabay

Prominente leiders over de hele wereld beginnen openlijk te erkennen dat de Derde Wereldoorlog eraan komt. In veel gevallen spreken ze de hoop uit dat deze nog kan worden vermeden, maar dat wordt met de dag minder waarschijnlijk. Meerdere partijen laten het conflict in het Midden-Oosten escaleren, de oorlog in Oekraïne is een gevaarlijke nieuwe fase ingegaan en de verkiezingen die net in Taiwan hebben plaatsgevonden hebben een Chinese invasie veel waarschijnlijker gemaakt. Dus wat gaat er gebeuren als grootmachten over de hele planeet met elkaar in conflict raken? We staan echt aan de rand van het ondenkbare, maar de meeste mensen in de algemene bevolking hebben geen idee hoe nijpend de situatie is geworden, schrijft Michael Snyder.

Op maandag waarschuwde de Britse minister van Defensie Grant Shapps dat we ons nu in een “pre-war world” bevinden en dat de westerse machten binnenkort wel eens in gevecht zouden kunnen raken met Rusland, China, Iran en Noord-Korea

…nu is het tijd voor alle bondgenoten en democratische landen over de hele wereld om… ervoor te zorgen dat hun defensie-uitgaven ook groeien. Want zoals besproken is het tijdperk van het vredesdividend voorbij. Over vijf jaar kunnen we te maken krijgen met meerdere fronten, waaronder Rusland, China, Iran en Noord-Korea.

…we staan aan het begin van dit nieuwe tijdperk. De Berlijnse Muur is een verre herinnering, maar de cirkel is rond: we zijn van een naoorlogse naar een vooroorlogse wereld gegaan. Een tijdperk van idealisme is vervangen door een periode van hardvochtig realisme.

Ik was stomverbaasd dat hij het publiek zo’n eerlijke beoordeling wilde geven.

Maar natuurlijk heeft hij gelijk.

Er komen meerdere oorlogen aan.

Amerikaanse functionarissen geven vergelijkbare waarschuwingen. Hier is een voorbeeld

Een bron binnen het Pentagon heeft de Amerikaanse Daily Express gewaarschuwd dat “we op de rand van de Derde Wereldoorlog staan” te midden van het oplaaiende conflict in het Midden-Oosten, grotendeels aangewakkerd door Iran.

De bron binnen het Pentagon die deze nogal onheilspellende waarschuwing heeft afgegeven is een man genaamd Nicholas Drummond, en hij beweert dat de huidige oorlog in het Midden-Oosten letterlijk zou kunnen resulteren in “het einde van Iran”…

Defensie-deskundige Nicholas Drummond herhaalde de bezorgdheid dat het conflict in het Midden-Oosten zou kunnen escaleren, maar waarschuwde dat als Teheran Israël rechtstreeks zou aanvallen, de daaropvolgende oorlog “het einde van Iran” zou betekenen.

Wat voor soort wapens zouden er dan precies nodig zijn om “het einde van Iran” te bewerkstelligen?

Daar kun je misschien even over nadenken.

  Frankrijk begint voedselbonnen uit te delen

Er wordt in Rusland ook veel gesproken over de Derde Wereldoorlog. Een van de meest prominente nieuwsankers van Rusland, genaamd Vladimir Solovyov, vertelde zijn publiek onlangs dat onze planeet “op weg is naar de Derde Wereldoorlog“…

“We stevenen af op de Derde Wereldoorlog. Naar mijn mening is die al aan de gang. Trump denkt er trouwens ook zo over,” voegde de Russische presentator eraan toe, terwijl hij probeerde te schakelen naar een soundbite van de voormalige president die Amerikaanse aanvallen op Houthi-doelen in Jemen veroordeelde.

Ja, hij had eigenlijk helemaal gelijk over Donald Trump.

Niet zo lang geleden waarschuwde Trump publiekelijk een menigte in Iowa dat “we heel dicht bij de Derde Wereldoorlog zijn” …

“Derde Wereldoorlog, we zijn heel dichtbij. Ik weet niet of je het voelt. Ik weet niet, mevrouw de procureur-generaal, of u het voelt, maar we zijn heel dicht bij de Derde Wereldoorlog als u deze discussies ziet plaatsvinden.”

Persoonlijk ben ik er volledig van overtuigd dat de Derde Wereldoorlog al begonnen is, maar waar Trump en anderen het over hebben is de hete fase waarin raketten alle kanten op vliegen en miljoenen mensen sterven.

En daar zitten we nu zo dicht bij. Het volgende komt uit een artikel van de Daily Mail met de titel “De afdaling naar Wereldoorlog 3: Hoe Rusland, Iran en China tegelijkertijd stappen zetten die ons allemaal in een conflict zullen meeslepen”…

Uit gelekte documenten van de Duitse inlichtingendienst blijkt dat Berlijn verwacht dat Rusland nog een aanvalsgolf zal lanceren om Oekraïne te overrompelen, en dat het bezig is noodplannen op te stellen voor het geval Russische troepen vanuit Wit-Rusland naar het westen oprukken.

Het conflict tussen Israël en Hamas dreigt het geweld over het hele Midden-Oosten te verspreiden, waarbij de zogenaamde ‘Verzetsas’ van Iran – waaronder de Libanese Hezbollah en de Jemenitische Houthi-rebellen – hun aanvallen op Israël en commerciële scheepvaartroutes opvoert, wat het VK en de VS ertoe aanzet om een reeks verwoestende lucht- en zeeaanvallen uit te voeren.

Verder naar het oosten heeft de verkiezing van een nieuwe democratisch gezinde president in Taiwan Peking nog bozer gemaakt, waardoor een Chinese invasie van de eilandnatie in de komende jaren steeds waarschijnlijker wordt.

Het Midden-Oosten zal waarschijnlijk het eerste brandpunt zijn dat volledig tot uitbarsting komt.

De regio is de afgelopen maanden zo instabiel geworden, en de hele wereld was deze week stomverbaasd toen Iran besloot raketten en drones te lanceren in Irak, Syrië en Pakistan

Waarom heeft Iran dit gedaan?

De Iraniërs beweren dat de aanval in Irak gericht was op “een Israëlisch spionagecentrum“…

Bagdad riep zijn ambassadeur in Iran terug na de aanval van maandagavond in de noordelijke semi-autonome regio Koerdistan, waarbij vier burgers omkwamen en minstens zes gewond raakten. Teheran zei dat de aanval gericht was op een Israëlisch spionagecentrum in de buurt van het Amerikaanse consulaat in Erbil, de regionale hoofdstad van Koerdistan. De Iraaks-Koerdische premier Masrour Barzani verwierp de Iraanse bewering en beschreef de aanval als een “misdaad tegen het Koerdische volk.”

Het Iraakse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de aanvallen een “schending van het internationale recht” en zei dat het een klacht zou indienen bij de VN-Veiligheidsraad. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat Iran “bijdraagt aan de escalatie van regionale spanningen – en daar moet een einde aan komen.”

Wat de aanvallen in Syrië en Pakistan betreft, beweren de Iraniërs dat ze soennitische groepen wilden treffen die terroristische daden plegen

Teheran raakte ook doelen van Islamitische Staat in het noorden van Syrië in combinatie met haar aanvallen op Irak. Daarna richtte het zich op het hoofdkwartier van een soennitische gewapende groep in de westelijke Pakistaanse provincie Balochistan, vlakbij de Iraanse grens.

Het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dinsdag dat het “de ongeprovoceerde schending van zijn luchtruim door Iran ten zeerste veroordeelt,” waarbij volgens het ministerie twee kinderen om het leven kwamen en drie anderen gewond raakten. Het voegde eraan toe dat “het nog zorgwekkender is dat deze illegale daad heeft plaatsgevonden ondanks het bestaan van verschillende communicatiekanalen tussen Pakistan en Iran.”

Dit zou Pakistan mogelijk kunnen betrekken bij de oorlog in het Midden-Oosten.

En laten we niet vergeten dat Pakistan kernwapens heeft.

Het is zeer ongebruikelijk voor Iran om zo agressief te zijn.

En de Iraanse minister van Defensie belooft dat zijn land niet zal aarzelen om in de toekomst soortgelijke raketaanvallen uit te voeren…

De ochtend na Iraanse aanvallen op buurlanden Pakistan en Irak, zwoer de Iraanse minister van Defensie woensdag dat zijn land “geen grenzen zal stellen” aan het gebruik van zijn raketcapaciteiten tegen vijanden wanneer dat nodig is.

  De plaag van hegemoon VS en zijn westerse vazallen

“We zijn een raketmacht in de wereld”, zei de minister, Mohammad Reza Ashtiani, volgens staatsmedia tegen verslaggevers tijdens een kabinetsvergadering. “Waar ze de Islamitische Republiek Iran ook willen bedreigen, wij zullen reageren, en deze reactie zal zeker proportioneel, hard en doortastend zijn.”

Ondertussen blijven de IDF en Hezbollah elkaar bestoken langs de noordgrens van Israël…

De Israëlische strijdkrachten voerden dinsdag een massale golf van luchtaanvallen en artillerievuur uit op doelen in de Saluki-vallei in het zuiden van Libanon, na herhaalde aanvallen op Israëlische doelen door de Libanese terreurorganisatie Hezbollah.

Volgens de Israel Defense Forces maakt de terreurgroep “uitgebreid gebruik” van de vallei voor haar activiteiten en verbergt ze haar wapens en infrastructuur in de beboste gebieden van de vallei.

Volgens Libanese rapporten was de Israëlische luchtaanval een van de grootste van de oorlog tot nu toe, waarbij 15 verschillende doelen werden geraakt in ten minste 30 aanvallen.

En dinsdag trof het Amerikaanse leger de Houthi’s in Jemen met een “preventieve aanval” omdat de Houthi’s zich klaarmaakten om meer ballistische raketten te lanceren…

Dinsdag voerden Amerikaanse strijdkrachten een nieuwe ronde aanvallen uit op Houthi-locaties in Jemen, maar deze keer wordt de operatie een “preventieve” aanval genoemd die kwam als reactie op militanten die raketlanceringen op de grond aan het voorbereiden waren.

“Amerikaanse strijdkrachten hebben vier Houthi-antischipschip ballistische raketten getroffen en vernietigd”, aldus een verklaring van Central Command (CENTCOM). “Deze raketten waren klaar om gelanceerd te worden vanuit door Houthi gecontroleerde gebieden in Jemen en vormden een onmiddellijke bedreiging voor zowel koopvaardijschepen als schepen van de Amerikaanse marine in de regio.”

Oorlog is hier.

Sterker nog, 2024 wordt een oorlogsjaar en waar er ook conflicten plaatsvinden, de VS zullen er vrijwel zeker bij betrokken zijn.

Dus hoe zal het Amerikaanse volk reageren als de wereld in vlammen opgaat?

In de afgelopen weken hebben we gestoorde demonstranten alarmerende dingen zien doen in Washington, New York, Los Angeles en elders.

Maar de waarheid is dat de Derde Wereldoorlog nog maar in een pril stadium verkeert. Dus wat gaat er gebeuren als de wereldwijde gebeurtenissen volledig uit de hand lopen?

Helaas denk ik dat het niet lang meer zal duren voordat we daar achter komen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zou u voor uw land vechten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOnaangename verrassing: Chinese premier weigert ontmoeting met Zelensky in Davos
Volgend artikelWorld Economic Forum houdt verontrustend heidens ‘bos’-ritueel op podium
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Onze aankomende premier Wilders, is al aan het onderhandelen met de Duitsers om 5 Tanks te leasen, we moeten ons eerst zelf beschermen had Wilders gezegd.
  Ik zou tegen die Nederlanders willen zeggen, koop een ijzeren paraplu, want ze komen met duizenden tegelijk uit de lucht vallen, wat komt uit de lucht vallen, ik ben al te laat om het te zeggen, maar het wordt heel heet onder de voeten.

 2. Het zal gaan hoe t gaat.. dan begint de klopjacht.. hoe donker het ook is, 1 licht verlicht de duisternis al!! Onmogelijk dat ze hier als “winnaar” uitkomen, karma, of welke naam dan ook, Will get them. Laat ze maar onder de grond kruipen als het ongedierte dat ze zijn👍 niemand wil oorlog als je er eenmaal midden in zit, keerzijde is de laatste mooie kans om onze menselijkheid te laten zien aan onze naaste, letterlijk!! Vrees de dood niet! Zoals Gandalf het prachtig zei:”Death is just another path, one we all must take”..

  • Beste Ellen,
   Tot op de dag van vandaag is Corona nog niet eens onder een microscoop te ontdekken.
   De in het artikel genoemde gebeurtenissen zijn zelfs voor een blind paard te zien.
   En voor de duidelijkheid; ik heb geen angst.
   Ik ben echter wel een realist die met alle mogelijkheden rekening houd.

 3. De huidige kliek stuurt aan op oorlog. Ze hebben niets meer te verliezen en willen alleen nog zoveel mogelijk levens meenemen in hun ondergang.
  Zelden zulk smerig TUIG meegemaakt.

 4. Als kind in de ’50 jaren hoorde ik niets anders dan dat de Russen zouden komen.
  Nooit iets gebeurt.
  Ze proberen het 70 jaar later nog een keer.
  Het “westen” doet ongelofelijk hun best om een oorlog uit te lokken.
  Maar als U niet mee doet, gebeurt ’t niet.

 5. ‘Zij die zeggen dat ze de wereld zullen redden doen het niet want zij zijn zelf degenen die wereld vernietigen.’

  En daarom zullen de schaapjes weer helemaal leeggeroofd worden om de wapenvoorraden aan te vullen die de sataneonaziofascisten aan psychopatiche massamoordennaar Voldemort hebben gegeven. Dus, kunnen ze nu weer enorme rijkdommen ontvangen die hen de macht geven om hun werk ‘af te maken’…

 6. Waar is mijn comment gebleven?????

  Ik geloof dat de fascisten deze website nu gevonden hebben want ik zie mijn comment niet meer verschijnen.

  Rommel, is er iets aan de hand of is dit het begin van het eind?

 7. Als ‘r één ‘club’ is welke ons ’n atoomoorlog inzal/wil jàssen, dan is ’t H💀TO wèl; getriggerd door de gringos do norte de America ….. ! De doidos spelen zo met vuur, als dat ’t ‘r wel ‘ns kan van komen, op de stomme koop toé ! ’t Westen wil – hoe schijnheiligend ze ’t ‘r op aanleggen van ’t tegendéél -, niet liever dan dat president VLady PUTIN zich in een ‘armadilha’ (brasileiro-prtuguês voor VALSTRIK !) laat uitlokken …… ! Da’s de idiote, misdadige demonische realiteit ! Gelukkig is VLady wijzer, bezadigder, beleefder, geduldiger èn vooral diplomatischer, dan heel de BioWarFaregeile bent tesaam !’t Is door diezelfde VLady dat ’t ‘r al tijden niét van gekomen is, gelukkig voor de westerse burgers !

  Alschreef ik ’t al eerder, ’t kan niet genoég geweten:

  R🌸SSIYA kwam ons in 1944-’45 gelukkiglijk van de NAZI-onderdrukking
  verlossen, spijts tienduizenden oorlogsslachtoffers op ‘overige’
  westerse slaCHTvelden, annex begraafplaatsen !

  Hàdde R🌸SSIYA, met haar vele tientallen miljoenen burger-, en militaire
  oorlogsslachtoffers op èigen terrein, en de winter als bondgenoot, de
  NAZIS niét verslagen, Stalingrad …. , dan zaten we nu met ’n NAZI-regime
  als nooit tevoren !

  ❗ LEST WE FORGET 🌸 ❗

  Rusland zal ’t westen niet aanvallen, attaquéren, tenzij
  datzèlfde westen Rusland agresseren zàl/zou, wat in
  de regel onrechtstreeks nú al ‘logisitek’ aan de hand is !
  Men weerspreke mij ééns ! Dit is geen (geo)politiek,
  louter vaststelling der blote feiten !

  Rusland atoombOmbardeerde nooit enig land !,
  terwijl de Verenigde Staten-van-Noord Amerika ’t lèf
  opbrachten deze gruwel t’ etalleren ! Nippon weet r àlles van !
  Souvenirs genoeg in Nagasaki en Hiroshima !

  Stoppen ‘ZE^’ verd°mme met Rusland ‘proberen’ te tàrten,
  uitdagen denigreren, triggeren, …. ‘proberen’, welteverstáán …. !

  ” Ondank is ’s werelds loon ! ”
  We zouden/zullen ’t ons dùbbel en dwàrs beklagen !!!!

  Dat ‘ze’, …. ‘ZE^ !’ (= to whom it may concern !) ons (kinds)kinderen
  en nakomelingschap niet dùrven in ’n zgn. atOOmrlog met Rusland
  in te drijven, want de ‘US^stigatoren zitten vèrre van Brussel
  en ’t westen, òns zodus ….

  Dit gezegd zijnde, nog ‘ns ter opfrissing:
  R🌸SSIYA, R🌸S (o.a.), ’t Russische Volk
  kwam ons bevrijden 1944 – 45 !

  Deernis met DONBASS & GAZA !
  Profonde gefustreerd-gebelgde auto-condoléances aan òns, ons (klein)kinderen,
  kindskinderen en hele nageslacht die verduren en koeken vreten van eigen
  héél specifieke dergelijke volksmenners, en deeg !

  MARANATHA ! Moge de Almachtige Schepper en de Muzen
  ons wijze leiders, en ‘kering van de oorlogszuchtige narratieven’ vergunnen !

  ❗ LEST WE FORGET “THEM” NEITHER 🌸 ❗

  “¨Vero Nihil Verius * ” 18 I 2O24 Tijdloos

 8. Als er geen reden is dan doe jezelf niet vernietigen doe dat toch dan ben je een rund die met onveilig vuurwerk speelt
  Dus laat je niet iets wijsmaken voorbeeld :::::: Zie covid 19 spuit en pandemie

 9. Poetin stoomt strak door tot aan de Noordzee en Atlantische oceaan.

  Hij zal van ons geen tegenstand krijgen. In veel huizen liggen de flessen vodka en Russische Vlaggetjes al klaar.

 10. Beste Ellen,
  Tot op de dag van vandaag is Corona nog niet eens onder een microscoop te ontdekken.
  De in het artikel genoemde gebeurtenissen zijn zelfs voor een blind paard te zien.
  En voor de duidelijkheid; ik heb geen angst.
  Ik ben echter wel een realist die met alle mogelijkheden rekening houd.

 11. De oorlog is allang hier!! Dat we niet met wapens tegen een fysieke tegenstander vechten betekent niet dat we niet in oorlog zijn, waarom zoeken we anders op, oa, deze site naar de waarheid?

 12. Ze WILLEN DE oorlog. Oh zo graag.
  Maar die komt er niet.
  Massaal worden mensen wakker, met de boerenprotesten als leidraad.
  Wil GEEN oorlog, dat lijkt mij een goede gedachte
  tegen de oorlogzuchtigen. Het is hun verslaving, het eeuwige geweld. Ze kunnen niet zonder.
  Maar zij vertonen nu al ontwenningsverschijnselen,
  En dat is angst. Ze zoeken de dealer die ook geen middelen meer heeft om de pijn van hun verlies en gemis aan een grote oorlog te verzachten.

  verzachten.

 13. Ik zou niet verbaasd zijn dat we binnenkort op Al Jazeera het nieuws zien dat de Houthi’s mogelijk direct een aanval gaan lanceren op het WEF en leden alsmede vergelijkbare globalistische partijen. Er zijn in ieder geval strijders c.q. vluchtelingen genoeg in o.a. Europa die dat ogenschijnlijk zouden kunnen verwezenlijken.
  VS is een uitvoerend orgaan van Illuminati en WEF /VS/WHO. De rekening zal vroeg of laat onvermijdelijk zijn voor wat ons wordt aangedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in