Het is ongelooflijk wat er is uitgelekt: Turkije wil blijkbaar 30.000 “vluchtelingen” en illegale migranten in een vermomde actie in het noorden van Epirus in Albanië hervestigen om een nieuwe asielstroom via Griekenland naar de EU op gang te brengen. Ook wordt gevreesd dat ex-jihadisten en meegesleepte handlangers daar een tweede destabilisatiefront zouden kunnen vormen.

De toetredingsonderhandelingen met Albanië, waar meer dan de helft van de bevolking moslim is, gaan dit jaar van start. Kanselier Sebastian Kurz steunt dit ook.

Geheime werkgroep

Afgelopen zomer heeft de Albanese tv-zender “Top Channel” al verslag gedaan van een geheime werkgroep voor de oprichting van permanente opvangcentra voor migranten of accommodatie bij verschillende grensovergangen naar Griekenland. Volgens de Greek-City Times hebben Ankara en Tirana onlangs overeenstemming bereikt over een soort “defensiesamenwerking”, waarvan de inhoud niet openbaar is gemaakt. Er wordt verondersteld dat het een hoofdstuk bevat over de hervestiging van migranten uit Turkije in Albanië. Dit is ook in overeenstemming met de berichten dat Albanië onlangs vluchten van en naar Tirana heeft stopgezet – met uitzondering van vluchten van en naar Istanboel. Het vermoeden bestaat dat dit iets te maken heeft met dit plan, aldus het Oostenrijkse nieuwsblog Wochenblick.

“…mobiele bommen van biologische oorlogsvoering”

Medio april analyseerde de Griekse luitenant-kolonel Christos Pougialis de situatie op SLpress.gr. Het enige doel van deze migranten was om de EU binnen te komen; niemand wilde in Albanië blijven. De 300 km lange grenszone was moeilijk te bewaken; het was gemakkelijk om Griekenland binnen te komen en daar asiel aan te vragen. De luitenant-kolonel sprak over “mobiele bommen van biologische oorlogsvoering”. Omdat hij vermoedt dat Erdogan ook opzettelijk met Corona besmette personen zal sturen. De overplaatsing van een eerste groep migranten heeft waarschijnlijk al plaatsgevonden. Deze groep is al aangehouden en gearresteerd in Thessaloniki.

  Moria: NBMV's worden naar het Europese vasteland gevlogen: Migrantenbrandstichting heeft haar doel succesvol bereikt

Tweede front tegen Griekenland

Pougialis vermoedt dat Turkije ook eigen agenten en voormalige (gewapende) jihadisten zal binnensmokkelen. Dit om een tweede aanvalsfront te openen langs de grenslijn voor hybride of normale oorlogsvoering. Het eerste front zou Evros en de Egeïsche Zee blijven. Zoals bekend hebben tot voor kort duizenden migranten de grens van Evros belegerd en Griekse soldaten aangevallen. De luitenant-kolonel vermoedt ook dat bendes onder leiding van Turkse agenten Griekse huizen en dorpen in Epirus kunnen verwoesten en de Griekse bevolking voorgoed kunnen verdrijven, wat in het belang is van Albanië.

De lange arm van Erdogan

Het geheel is ook explosief omdat Albanië zich daarmee de verlengde arm van Erdogan en zijn anti-EU-strategie maakt. Desalniettemin wil Brussel, na diverse keren te zijn uitgesteld, dit jaar met Albanië met de onderhandelingen over de toetreding tot de EU beginnen. Naast kanselier Kurz is ook Griekenland hier voorstander van. Luitenant-kolonel Pougialis vermoedt dat de Griekse regering niet op de hoogte is van het Erdogan-Rama plan en niet op de hoogte is van deze dreiging. Reden te meer om zich ertegen te wapenen. Griekenland zou druk moeten uitoefenen op Albanië, zodat er aan de noordwestelijke grens geen verder immigratiefront ontstaat. Ook moet de mogelijkheid van asielaanvragen voor onbepaalde tijd worden bevroren om te voorkomen dat migranten de EU binnenkomen.

Griekenland: Migranten vandaliseren kerk op Lesbos, alweer

Vorig artikelDuitse Binnenlandse Veiligheidsdienst telt meer dan 2.000 potentiële moslimterroristen
Volgend artikelBrit: Mijn geboorteplaats Bradford is nu islamitisch grondgebied
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Met welk recht gebeurt deze invasie? MET WELK RECHT? VLUCHTEN VAN OORLOG GEEFT GEEN ENKEL RECHT TOT VESTIGING IN OF OPEISING VAN ONZE MAATCHAPPIJ, THUISLANDEN! Maak de verantwoordelijken kapot met alle middelen. Absolute oorlogsmisdadigers. Samen met de EU en iedere laatste linkse collaborateur die dit ver de laatste decennia heeft georganiseerd en gefaciliteerd.

  2. Tja, Eu en de westerse wereld was en is tegen de Serviërs en steunen Kosovo terwijl Kosovo is gestolen land van Servië. Macedonië moest de naam veranderen en eigen identiteit verkopen aan de Grieken……en de mafia Albanezen profiteren ermee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in