Volgens het Bundesamt für Verfassungsschutz is de dreiging van het islamitische terrorisme in Duitsland “nog steeds groot”. Volgens een woordvoerster van het bureau zijn er momenteel 2.080 personen in Duitsland die een islamitisch-terroristisch potentieel hebben, zo meldt het Redaktionsnetzwerk Deutschland. Volgens het rapport worden 12.150 islamisten toegeschreven aan de salafitische scene. Dat is ongeveer 1.350 meer dan in de zomer van 2018. Naar verluidt worden 12.150 islamisten toegeschreven aan de salafitische scene. Dat is ongeveer 1.350 meer dan in de zomer van 2018.

Foto: Terroristische aanval in Berlijn © Andreas Trojak from Deutschland / Wikimedia (CC BY 2.0)

Ondanks de militaire nederlaag van de islamitische staat (IS) in Irak en Syrië waarschuwt de Federale dienst voor de bescherming van de grondwet) dat de militiestructuren nog steeds ondergronds actief waren. Voor het IS was “het Westen” nog steeds het centrale vijandbeeld.

Slechts incidentele uitwijzingen

Het bureau had kennis van 1.060 islamisten in Duitsland die de afgelopen jaren “gemotiveerd door het islamisme” naar Syrië en Irak waren vertrokken.

Terwijl een paar honderd van hen in Syrische en Irakese gevangenissen zitten, is ongeveer een derde van degenen die het land hebben verlaten inmiddels teruggekeerd. Iets meer dan honderd van hen hadden deelgenomen aan gevechten of hadden een militaire training gehad. Met de vernietiging van de IS in Syrië en Irak hebben de autoriteiten slechts incidentele deportaties van islamisten uit Duitsland geregistreerd.

Vorige maand nog had het Openbaar Ministerie in Noordrijn-Westfalen een islamitische terreurcel geëlimineerd die naar verluidt aanslagen in Duitsland zou hebben gepland en voorbereid.

Illegale migranten kosten Duitsland 27,4 miljard euro: Merkel laat Duitsland gecontroleerd doodbloeden

  Ghanese mensensmokkelaar-pastoor moet naar de gevangenis
Vorig artikelProfessor economie voorspelt een ontglobalisering – “Een decennium van wanhoop ligt in het verschiet”
Volgend artikelErogan’s nieuwe shockplan: Albanië moet een asielssluis in de EU worden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

 1. Volgens goedwillende Syriers zijn zeker 60% heel goed fout.
  Ik bedoel dit: hoe kan iemand waar een heel goed loon 60$ per maand is, tot 20.000$ cash op zak hebben? En de dure overtocht betalen?

  Eerst effe roven en moorden en dan vlucheling spelen; ofeerst bij Isis.

  Personelijk stel ik voor: van alle “vluchtelingen”uit Irak, Syrie, Afghanistan
  3 foto’s met naam op internet zetten, zodat ze herkend kunnen worden.
  hetzelfde metde alleenreizendeongedocumenteerde minderjarigen van 40 jaar…kunnen ze geidentificeerd worden.

  het bezit van vluchtelingen mag niet gecontroleerd worden; discriminatie? nee gewoon voorwaarde.

  Ik wordt als nederlander WEL gecontroleerd in Roemenie….(AOW)

  Tip: zij hebben telefoon–dat is een begin punt;die rekening ervan wordt betaald; dat is de bank–dan cadaster en Kamer vvan Koophandel en woonplaats…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in