Ik moet hier beginnen met een bekentenis: terwijl orkaan Ian een totale ramp was voor het grootste deel van Florida, kwam orkaan Nicole precies op tijd om mij te sparen van de massale idioterie rond de aangekondigde terugtrekking van het Russische leger uit Kherson. In zuiver militaire termen was dit een no brainer en als u nog niet hebt geluisterd naar Andrei Martyanov en Brian Berletic die deze zaak met Gonzalo Lira bespraken, klik dan hier om naar hun gesprek te luisteren, schrijft Andrei.

Luister ook naar de opmerkingen van Gonzalo Lira hier (hij is uiterst zinnig).

Big Serge heeft ook een goede discussie geplaatst: https://www.frontnieuws.com/surovikins-moeilijke-keuze/

Vervolgens wil ik een voorlopige nomenclatuur geven van de mensen naar wie ik zal verwijzen. Zij zijn niet één enkele, monolithische groep, maar eerder een soort “PYSOP-koor” met verschillende stemmen. Dit is hoe ik ze zie:

• Betaalde trollen en andere Amerikaanse PSYOP gespreksonderwerp  pushers: zij zijn het echte werk, mensen die dat voor de kost doen. Laten we ze de “profs” noemen. Sommigen van hen zijn AI’s.

• Mensen die, om welke reden dan ook, Poetin, Rusland of beide haten. Voor hen wordt *elke* gebeurtenis, beslissing, uitspraak onmiddellijk aangegrepen en gebruikt om te “bewijzen” dat Poetin zwak en besluiteloos is, dat Rusland de oorlog verliest (en al sinds dag 1 aan het verliezen is) en dat het almachtige Westen Rusland vroeg of laat zal verslaan. Laten we deze de haters noemen.

• Dan zijn er degenen die puur voor het geld gaan. Zij moeten allerlei grote nederlagen, rampen, verborgen samenzweringen, et cetera aankondigen omdat dat verkeer en geld oplevert. Laten we deze mensen de clickbaiters noemen.

• Daarna komen de mensen die geen toegang hebben tot de informatie waarover Poetin, het Kremlin en de Russische generale staf beschikken, maar die zich voldoende geïnformeerd (en opgeleid) voelen om de wereld uit te leggen wat de Russen zouden moeten doen in plaats van wat ze feitelijk doen. Ik noem hen de genieën.

• Dan zijn er nog degenen die, getraind door Hollywood en Tom Clancy, gewoon *weten* dat het Westen de schitterendste en meest geavanceerde beschaving in de geschiedenis is en dat alles wat het voortbrengt, of het nu gaat om mensen of technologie, gewoon zo superieur is aan dat van anderen dat een uiteindelijke overwinning van het Westen op elke vijand of zelfs coalitie van vijanden onvermijdelijk is. Ik denk dat we ze racisten kunnen noemen (als in raciale suprematie).

• Vervolgens hebben we degenen die echt proberen te begrijpen wat er aan de hand is, maar eenvoudigweg de opleiding/training/expertise missen om het te begrijpen. Dit zijn de mensen die onlangs soepel zijn overgestapt van leunstoelviroloog/microbioloog/epidemioloog naar leunstoelgeneraal en -maarschalk. Deze mensen hebben overal een mening over, en die mening over alles geeft hun het warme gevoel dat ze de echte deskundigen zijn. Laten we ze dus zo noemen, de deskundigen.

  Poging tot kleurenrevolutie verijdeld in Servië

• Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, moeten we ook mensen noemen die geen enkele opleiding hebben genoten en die te dom zijn om te beseffen dat ze dom zijn. Die kunnen we de imbecielen noemen.

Zodra Surovikin aankondigde dat Rusland zijn verdediging in Kherson naar de rechteroever zal verplaatsen en zich uit de stad zal terugtrekken, verenigden al deze mensen zich natuurlijk meteen in één luidruchtig “PYSOP-koor” en overspoelden ze het internet met hun onzinnigheden (inclusief onze commentaarsectie, maar de meeste werden onderschept).

Eerlijk gezegd heb ik geen zin of energie om de idioterie die dit “PSYOPS-koor” plechtig verkondigt te ontkrachten, maar ik wil wel twee dingen noemen die misschien over het hoofd zijn gezien.

Ten eerste, als de Russen Kherson NIET hadden verlaten en de NAVO de Kahovka-dam had opgeblazen en de stad onder water had gezet, zou het resultaat er ongeveer zo uitzien (ik heb deze afbeelding van de blog van Andrei Martyanov):

De Russen hebben niet bekendgemaakt hoeveel soldaten ze in Kherson hadden, maar de Oekraïners zeiden 20.000. Oké, laten we daar van uitgaan en aannemen dat 20.000 soldaten afgesneden zijn van de rest van de Russische troepen en slechts met grote moeite kunnen worden bevoorraad. Laten we vervolgens aannemen dat de (veel grotere) NAVO-macht de stad zou zijn binnengetrokken. Kunt u zich het beeld voorstellen? Honderden Russische krijgsgevangenen, veel meer doden, KIA, MIA en, tenslotte, het “bewijs” dat Rusland aan het verliezen is (en altijd al was!).

Ik kan u absoluut garanderen dat profs, haters, clickbaiters, genieën, racisten, deskundigen en imbecielen allemaal hun krachten zouden bundelen in een luide “musical forte” en uit volle borst zouden schreeuwen dat “Aha! Zie je wel! We hadden al die tijd gelijk!!!”.

Het tweede punt dat ik aan de orde moet stellen is wat volgens mij een analytische fout is van Bernhard van Moon of Alabama. Hij schreef: “Deze zet is operationeel goed” en toch voegde hij eraan toe: “Strategisch is de zet slecht”. We kunnen ons afvragen hoe een zet operationeel goed kan zijn maar strategisch slecht, maar laten we daar maar niet op ingaan. Bernhards argument is dat “de mogelijkheid om naar Nikolajev (Mykolaiv) en verder naar Odessa op te rukken hiermee voorlopig wordt afgesloten”. Het probleem hier is dat wanneer we naar een kaart van de regio kijken, we ons iets heel belangrijks realiseren: er zijn tal van stromen en rivieren die van noord naar zuid stromen en die uitmonden in de Zwarte Zee. Zie hier:

Elke verplaatsing langs de kustlijn zou dus inhouden dat er heel wat rivieren moeten worden overgestoken. Is dit mogelijk? Ja, absoluut. Maar is dat de beste optie? Daar ben ik absoluut niet zo zeker van. Ik zeg alleen maar dat dit de optie is waarop de Oekraïners en de NAVO zich hebben voorbereid.

  Rusland en het Westen verwikkeld in een fundamenteel conflict tussen globalisten en anti-globalisten

Een andere optie zou kunnen zijn om niet naar het westen, maar naar het noorden te trekken en dan naar het westen te draaien om in feite alle NAVO-verdedigingen rond de Zwarte Zeekust van achteren in te nemen. Heb ik al gezegd dat er nu een gezamenlijke Russisch-Belarussische troepenmacht in Wit-Rusland is gestationeerd, die de NAVO grote zorgen baart en die kan worden gebruikt om de NAVO-strijdkrachten in de buurt van en ten noorden van Kiev vast te zetten.

Zijn de Russen dat van plan? Ik weet het niet. Ik weet alleen dat het verkeerd is te veronderstellen dat de enige manier om Odessa te bereiken is door langs de kustlijn te vechten.

Last, but not least, is er het (onvermijdelijke) gerucht dat er een deal is gesloten tussen Poetin en… … huh… nou ja… iemand in het Westen (wie? Brandon? Sunak? Macron?). Dat is nu pure, onvervalste onzin die alleen echte doubleplusgoodshiteaters kunnen slikken (hoewel clickbaiters het zullen gebruiken om hun clicks en zichtbaarheid te krijgen!). Rusland en het Westen zijn sinds ten minste 2013 verwikkeld in een existentiële overlevingsoorlog en we zijn heel dicht bij een mogelijke kernoorlog, maar sommige mensen denken nog steeds dat Poetin werkt voor de VS, het WEF, Klaus Schwab, Bibi Netanuyahu. enz. enz. enz. Mijn standpunt daarover is eenvoudig: iedereen die deze onzin serieus gelooft, is het niet waard om mee te praten. Ik doe zeker geen moeite met hen.

Ik wil ook opmerken dat ALS er een echte deal achter de schermen was gesloten, de kans dat Poetin die deal tijdens de G20 met westerse leiders zou afronden, een perfecte gelegenheid zou zijn om een deal te sluiten. Maar in werkelijkheid zal Poetin niet eens aanwezig zijn. Trek uw eigen conclusies.

Het is bijzonder komisch, op een trieste manier, om Amerikaanse “deskundigen” hun kostbare inzichten en adviezen te horen geven over wat de Russen nu moeten doen. Aangezien de VS nooit een echte oorlog hebben gevoerd sinds WOII, terwijl de Russische generale staf ouder is dan de VS als natie, kan alleen een grove onwetendheid van de geschiedenis deze hyper-verliezers aanmoedigen om advies te geven aan de Russische hyper-winnaars, als u dat wilt 🙂

En hoewel Rusland in haar geschiedenis heel wat veldslagen en zelfs campagnes heeft verloren, heeft het uiteindelijk altijd al zijn vijanden verslagen. Toch zijn de Engelsen nog steeds bezig Rusland de les te lezen.

Over Engelsen gesproken, ik hoorde laatst een grappig weetje: het hele Britse leger past in het Luzhniki-stadion in Moskou. Nietig Groot-Brittannië inderdaad…

  Waarom de Russen heel Oekraïne zullen moeten bezetten - maar niet alles zullen annexeren

Hoe dan ook, dit zijn de mensen die de controle over hun Imperium hebben verloren en die nu de controle over hun eigen land verliezen, maar in plaats van te proberen hun eigen lelijke puinhoop op te lossen, zijn ze nog steeds bezig het Kremlin voor te schrijven hoe je een oorlog moet voeren.

Echt, sic transit gloria mundi…

Conclusie: is de terugtrekking uit Kherson een ramp?

Absoluut niet. Het was een geplande en goed uitgevoerde operatie. Vergeet niet dat de kwestie-Kherson altijd al bekend was bij het Kremlin, maar dat het de referenda heeft laten doorgaan en dat Kherson nu wettelijk deel uitmaakt van Rusland. Dus hoewel de Russen (de meeste) troepen van de rechteroever van de rivier hebben teruggetrokken, verandert dat niets aan de wettelijke status van de stad of haar inwoners. Er is een Frans gezegde dat luidt “je moet de tijd de tijd geven” en dit is wat ik voorstel. Laten we afwachten wat er in de komende 2-3 maanden met Kherson en de rest van het inzetgebied gebeurt. En misschien wordt het achteraf allemaal duidelijk.

Toch valt niet te ontkennen dat de Russische sociale media letterlijk explodeerden van angst, onzekerheid en twijfel (AOT) en er is nu een groeiend deel van de bevolking dat a) niet begrijpt wat er aan de hand is b) luistert naar alle AOT op het Russische internet en c) nog steeds niet heeft begrepen dat Rusland in oorlog is. Een oorlog die net zo echt en cruciaal is als WO I of WO II. Echter, hoe langer deze oorlog duurt, hoe meer de Russische samenleving gepolariseerd raakt en, zoals ik in het verleden al heb gezegd, ik juich deze polarisatie toe omdat het de echte “wie is met wie” hier laat zien. En mensen als Dugin, die nu acties ondernemen waarvoor ze tijdens de Tweede Wereldoorlog voor verraad zouden zijn doodgeschoten, zullen later de hel moeten betalen. Nu hoop ik tenminste dat de canard “Dugin is Poetins adviseur” eindelijk begraven is. En NU weet u waarom ik nooit een artikel van Dugin heb geplaatst of hem zelfs maar heb genoemd. Ik zag allang in dat hij nep is.

Dus laten we voorlopig gewoon het gebruikelijke koor van profs, haters, clickbaiters, genieën, racisten, deskundigen en imbecielen negeren en ze van hun 5 mins of fame laten genieten voordat hun hele mentale bouwwerk instort, vernietigd door de realiteit en de feiten ter plaatse.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Analyse: Europa wordt ECONOMISCHE WOESTENIJ nu industrie sterft, banken failliet gaan en voedselproductie instort Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBarsten verschijnen in het valse narratief “Vaccins zijn veilig en effectief”
Volgend artikelAls u denkt dat de Verenigde Staten klaar zijn voor een conventionele oorlog met Rusland of China, denk dan nog maar eens na
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. In WW2 maakten de Engelsen ook een strategisch foutje:
  1 brug te ver,
  Door een stront eigenwijze engelse generaal die glorie aan de horizon zag.
  Volgens mij hebben de Russen die film gezien

  • De oorzaak van de nederlaag bij Arnhem in september 1944 van de geallieerden is iets genuanceerder. Tankcommandant Peter Carington (1919- 2018) stokte zijn opmars bij Ressen en mede daardoor was in Arnhem ontbrak ondersteuning van dit betreffende tankbataljon met fatale gevolgen. Waarom Carington niet richting Arnhem is opgetrokken is nog steeds voer voor speculatie.
   Deze Carington komen we later o.a. tegen als minister van Buitenlandse zaken (1979 – 1982) onder Margaret Thatcher (1925 – 2013) en secretaris-generaal van cabalbolwerk-NAVO tussen 1984 – 1988.
   Hij was opgenomen in de orde van de kousenband (sinds 1348, opvolger van de orde van de tempeliers, anno 1119) en lid van de Royal Institute of Foreign Affairs.

   • En zeer mogelijk hadden de Duitser wat informatie ontvangen wat betreft details van deze operatie van een zekere dubbel agent die eerder in zijn leven de naam van Lippe Biesterfeld ge-usurpeerd had.

 2. Ze lullen maar wat in het rond, wat vooral wishfull thinking is om hun moraal te behouden.

  Ik denk dat het daar allemaal rond draait.

  Wat ze zouden moeten leren, is dat wanneer je niet weet waarover je spreekt, dat je moet zwijgen.
  Dan zal je ook niets verkeerd zeggen.

  Het is overigens niet, omdat Rusland zich uit een regio terug trekt, dat dat wil zeggen dat je aan de winnende hand bent. 🙄

  Omdat er tijdens oorlogsvoering, talloze redenen kunnen zijn voor een terugtrekking, (hergroeperen, de tegenpartij op het verkeerde been zetten en overmoedig maken, waardoor ze fouten zullen maken, e.d) waarom ga je er dan als een uil vanuit dat ze aan het verliezen zijn?

  Ik ben geen ‘expert,’ maar ik moet zeggen dat die talloze experts in naam, precies kindjes zijn.

  Maar ik denk dat het de bedoeling is, omdat het bij de propaganda hoort, om het moraal te behouden.

  Zoals gezegd, ik denk dat daar alles om draait, waarbij de ene de andere moed inspreekt en hoop geeft, waarna deze met ‘hernieuwde kracht,’ weer anderen moed inspreekt en hoop geeft.

  Ik denk, dat het daar allemaal rond draait.

  Verder zou ik het totaalplaatje van deze oorlog willen begrijpen, maar zoals Rommel in het artikel aanhaalt, beschikken wij niet over genoeg informatie, om hier een beeld van te vormen.

  Zo kan je bijvoorbeeld oorlogsbeelden uit Oekraïne gaan bekijken, maar zonder de juiste context, zal je daar niet wijzer van worden. En daarom doe ik dat ook niet.

  Zoals ik stelde, Rusland zal haar doelen, bereiken.
  En als het doel is om de NWO te ontmantelen, dan zal Rusland daar stap voor stap, als kwetsbare lagen dat in volgorde gepeld moeten worden, daarin slagen.
  Omdat ik ervan uit ga, dat Rusland de achilleshiel van de macht van de NWO kent.

  Dat is een voorlopige conclusie, die ik al een hele tijd voorzichtig aan het trekken ben, en zolang er niets gebeurt dat deze voorlopige conclusie tegenspreekt, blijft ze gelden.

  • Betreffende de nuttige idioten:

   deze zullen ophouden een nuttige idioot te wezen, wanneer ze beseffen dat wanneer hun taak erop zit, ze aan de beurt zijn, waarna ze ipv een nuttige idioot te wezen, dood zullen wezen.

   Immers, de chemtrails worden ook over hun hoofden uitgespoten. 💡

   En jammer genoeg, zal niemand hen kunnen redden, omdat ze meegewerkt hebben aan het elimineren van die groep, dat hen in eerste plaats had kunnen redden.

   En dan bent u als nuttige idioot aan de beurt, waarbij uw wreedheid door uw verschrikkelijke domheid, tegen u gebruikt zal worden.

   Een nuttige idioot, wat doe je ermee?

   Hoe kan een idioot, nuttig zijn?

   Een nuttige idioot is nuttig, totdat u hem niet meer nodig heeft.

 3. Goed stukje, maar het is geen oorlog het is een speciale militaire operatie!

  Knap over de types ma zelfs als ze het lezen gaan ze niet zelfbewust genoeg zijn om te snappen dat het over hen gaat. Buiten de betaalde natuurlijk maar voor hen maakt het niet uit.

  • René Bahlmann november 14, 2022 at 00:21
   Schaapies, ga dit nou eens lezen. Dan begrijp je het eea veel beter. En gaan je oogjes misschien ook nog eens open.

 4. Het was al duidelijk. Er moest een hele lastige beslissing genomen worden.
  Zowel burgers als militairen kwamen in een bedreigde situatie te zitten. Er is voor evacueren gekozen. Als je zo’n operatie weet te leiden zonder chaos, zonder schroom over commentaar tegenstander dan toon je geen zwakte maar laat je zien hoe sterk je staat. Dit is nu lef tonen. Niet laten afleiden, je eigen verantwoordelijkheid durven te nemen, bescherming van bevolking en je troepen.
  Generaal Surovikin heeft mensenlevens als beginpunt van zijn operatie gezet en dan ben je GROOT. Geloof maar dat deze generaal en zijn troepen heel goed weten wat ze doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in