© U.S. Navy photo by Photographer's Mate 3rd Class Dusty Howel / Wikimedia (Public Domain)

Het General Accounting Office heeft een verontrustende studie gepubliceerd over de paraatheid van militaire vliegtuigen die essentieel zijn voor de luchtoperaties van het Amerikaanse leger, de marine, het Korps Mariniers en de luchtmacht:

GAO onderzocht 49 vliegtuigen en stelde vast dat slechts vier ervan in de meeste jaren van de begrotingsjaren 2011 tot en met 2021 hun jaarlijkse missiedoelstelling haalden. Zoals hieronder te zien is, voldeden 26 vliegtuigen in geen enkel begrotingsjaar aan hun jaarlijkse missiedoelstelling. De mission capable rate – het percentage van de totale tijd dat het vliegtuig kan vliegen en ten minste één missie kan uitvoeren – wordt gebruikt om de gezondheid en paraatheid van een luchtvloot te beoordelen. – https://www.gao.gov/products/gao-23-106217

Denk aan de gevolgen hiervan. Het defensiebudget van de Verenigde Staten voor het boekjaar 2022 bedraagt 715 miljard dollar. Dat is bijna tweeënhalf keer zoveel als de defensiebegrotingen van China en Rusland samen:

Tijdens de vijfde zitting van het 13e Nationale Volkscongres begin maart kondigde de Chinese regering een defensiebudget aan van 1,45 biljoen yuan (ongeveer $229 miljard) voor het fiscale jaar 2022, een stijging van 7,1 procent op jaarbasis ten opzichte van 2021 (Xinhua, 5 maart). – https://jamestown.org/program/chinas-2022-defense-budget-behind-the-numbers/

De [Russische] defensie-uitgaven van januari tot april bedroegen in totaal bijna 1,6 biljoen roebel (26,4 miljard dollar), met ongeveer 500 miljard roebel (8,3 miljard dollar) aan uitgaven per maand voor maart en april. Gezien deze dynamiek in vergelijking met de defensie-uitgaven van Moskou in voorgaande jaren – ruwweg 300 miljard roebel ($5 miljard) per maand – en het feit dat het oorspronkelijke defensiebudget in 2022 3,85 biljoen roebel ($63,6 miljard) bedroeg, zou het werkelijke bedrag voor de Russische defensie-uitgaven in 2022 wel eens kunnen oplopen tot 5,5 biljoen roebel ($90,9 miljard) tegen het einde van het jaar (Budget.gov.ru, mei 2022). – https://jamestown.org/program/russias-skyrocketing-defense-spending-2022-2023/

Als u denkt dat het uitgeven van meer geld dan China en Rusland aan het uitrusten van het Amerikaanse leger meer vermogen oplevert, denk dan nog eens na. Dit is wat de GAO zegt:

  Is Biden bezig om de V.S. in de oorlog te brengen tegen Rusland?

Als we het fiscale jaar 2011 vergelijken met het fiscale jaar 2021, is de gemiddelde missiecapaciteit voor de geselecteerde vliegtuigen in verschillende mate gedaald voor de luchtmacht, de marine en het korps mariniers. De gemiddelde missiecapaciteit voor de geselecteerde legervliegtuigen is gestegen.

Voor het fiscale jaar 2021 constateerde GAO dat slechts twee van de 49 onderzochte vliegtuigen de door de dienst vastgestelde missiegeschiktheidsdoelstelling haalden. Voor het fiscale jaar 2021 zaten 30 vliegtuigen meer dan 10 procentpunten onder het doel van missiegeschiktheid; en 17 vliegtuigen zaten 10 procentpunten of minder onder het doel van missiegeschiktheid in het fiscale jaar 2021.

Veel van de geselecteerde vliegtuigen worden geconfronteerd met een of meer onderhoudsuitdagingen, zoals hieronder weergegeven. Volgens programmamedewerkers hebben deze uitdagingen gevolgen voor de missiegeschiktheidspercentages. – https://www.gao.gov/products/gao-23-106217

Het zou één ding zijn als deze problemen beperkt bleven tot slechts één klasse vliegtuigen. Zoals de onderstaande grafiek laat zien, zijn de “uitdagingen” alomtegenwoordig en hebben zij invloed op alle belangrijke operationele capaciteiten, van bijtanken tot bommenwerpers voor de lange afstand:

Het GAO geeft een meer gerichte analyse van vliegtuigen van de vijf diensten (luchtmacht, marine, joint venture, landmacht en marinierskorps). Het is geen mooi beeld:

Laat ik dit in praktische termen uitdrukken. Stel dat de Verenigde Staten troepen en materieel willen inzetten in Oekraïne om zich voor te bereiden op de toetreding tot het conflict om Oekraïne te versterken. Een belangrijk onderdeel van de luchtmacht bij die missie is de C-5M, schrijft Larry Johnson.

Volgens het GAO-rapport vertoont dit ouder wordende vliegtuig (ik zag als jongetje een van de eerste geproduceerde exemplaren tijdens een bezoek aan Georgië in 1968 – het vliegtuig is 54 jaar oud) tekortkomingen op de volgende gebieden:

 • Onverwachte vervanging van onderdelen en reparaties.
 • Vertragingen in depotonderhoud.
 • Tekort aan opgeleid onderhoudspersoneel.
 • Ongepland onderhoud.
 • Afnemende productiebron.
 • Verouderde onderdelen.
 • Tekort aan onderdelen en vertraging.
  Wat zou Rusland als een overwinning beschouwen?

Dit betekent mogelijke vertragingen bij de inzet van troepen, voertuigen, helikopters en artillerie. Als China besluit Taiwan in te nemen, zullen de militaire bevelhebbers van de Verenigde Staten waarschijnlijk voor het dilemma komen te staan dat zij geen steun kunnen verlenen aan grote militaire confrontaties in Rusland en China. Welke geografische regio krijgt de prioriteit om de bruikbare C5’s onder controle te krijgen?

De Amerikaanse marine heeft momenteel 296 “slagkrachtschepen in inventaris”, maar slechts 251 actieve schepen in opdracht (Het aantal actieve schepen in opdracht omvat de schepen die in opdracht zijn gegeven maar niet gevechtsklaar zijn, zoals de USS Constitution, en omvat niet de meeste logistieke en vlootondersteunende schepen).

Volgens gegevens die door de marine zijn verzameld en bijgewerkt, is dit het huidige totaal van gevechtsschepen per 23 juni 2021.

Vliegdekschepen: 11

Surface Combatants: 115

Onderzeeërs: 68

Amfibische oorlogsschepen: 31

Mijnenbestrijdingsschepen: 8

Logistieke gevechtsschepen: 29

Vlootondersteuning: 33

Hulpondersteuning: 1

Gevechtsvaartuigen: 0

Overige: 0

Om dit in de juiste context te plaatsen: voor het begin van de Tweede Wereldoorlog hadden de Verenigde Staten 790 actieve schepen. Tegen het einde van de oorlog was dat aantal gestegen tot 6084. De huidige vloot is de helft kleiner dan de Amerikaanse vloot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse marine is nu gericht op vliegdekschepen, zoals ik in eerdere berichten heb besproken. Haar vermogen om kracht te projecteren is de afgelopen tien jaar afgenomen, omdat Rusland en China effectieve hypersonische raketten hebben ontwikkeld die de huidige lucht- en raketafweersystemen, die zogenaamd bedoeld zijn om de vliegdekschepen tegen aanvallen te beschermen, kunnen verslaan.

  Er was de Russische oorlog in Oekraïne voor nodig om de zwendel met "groene" energie bloot te leggen

Het cruciale verschil tussen nu en 7 december 1941 is de dramatische achteruitgang van de Amerikaanse industriële basis. Na de aanval van Japan op Pearl Harbor hebben de Verenigde Staten in drie jaar tijd 5.294 schepen gebouwd en ingezet, zoals vliegdekschepen, slagschepen en torpedojagers. Denk daar eens over na. De Verenigde Staten produceerden gemiddeld 147 schepen per maand. Tegenwoordig duurt het 5 tot 7 jaar om een vliegdekschip te bouwen en in te zetten. In het geval van een oorlog met Rusland en/of China kunnen de Verenigde Staten niet langer de hoeveelheid marineschepen produceren die zij in de Tweede Wereldoorlog produceerden. Het feit dat de schepen zijn uitgerust met meer geavanceerde technologie betekent niet automatisch een grotere gevechtseffectiviteit en een langere levensduur.

Ik probeer geen Debbie Downer te zijn. Ik wijs slechts op enkele ongemakkelijke feiten die elke officier of politieke leider die een oorlog met Rusland en China overweegt, twee keer zouden moeten doen nadenken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het zal plotseling gebeurenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEnkele overpeinzingen over de rol van “nuttige idioten” in de moderne PSYOPS
Volgend artikelAustralisch Bureau voor de Statistiek toont 72% daling in geboortes 9 maanden na start COVID-prikken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. bwarfh…ge moet u geen zorgen maken…..de trannies krijgen er tenminste hun gratis behandelingen…jaar ziekenhuis en psychologische begeleidingen per drie jaar dat ze ‘dienen’…
  ge moet uw prioriteiten kennen en het is duidelijk dat rusland en china die niet kennen… :p

 2. Maar nu wordt alles geboycot dat uit Rusland komt,en volgende jaar zeker alles wat uit China komt geboycot
  En Europa is helemaal naar de kloten

 3. Build back better.
  Onder leiding van neo nazie Klaus Schwab.

  Weg met plaatselijke politiek.
  Weg met landspolitiek.

  Alles onder Nieuwe Wereld Orde.
  Wereldpolitiek.
  Onder leiding van Rothchild, Rockefellers, Roots, e.d. rijken met hun foundations.

  Foundations die door belastingbetalers van geld worden voorzien.
  Wat als de belastinggelden krimpen?

  Bovengenoemde families sturen Biden en Schwab aan.
  Met hun afbreekillusies.

  Waarom oorlog uitlokken met Rusland en China?
  Ze weten dat ze dat nooit winnen.

  Een nucleaire oorlog maakt de wereld lang onleefbaar.
  Tsjernobiels nuclaire lucht werd door luchtstromingen ver boven Europa verspreid.

  Het zal bij een nucleaire oorlog écht wereldwijd zijn.

  China en Rusland zullen daar echt niet aan beginnen, tenzij zij bij alles wat nu gebeurd in het plan betrokken zijn.

  Dan kan de cabal naar de schuilkelders en de wereldbevolking zit met de gebakken peren.

  • Gamble laat het een troost zijn maar wanneer die cabal in de schuilkelders zit dan zijn ook deze figuren tot de dood veroordeeld. Ze hebben zich levend in gegraven!! Ze zullen lang ondergronds moeten blijven alle voorraden zullen snel uitgeput raken er is geen gezondheids dienst (ziekenhuis/klinieken/tandartsen noem maar op) Wie zorgt voor de aanvulling van voorraden????. Boven die schuilkelders is er helaas niets meer dat zal werken( geen personeel, geen fabrieken, geen infrastructuur noem maar op)
   Kortom er zal voor de parasieten ook niet veel vreugede meer zijn al denken ze blijkbaar van wel!!

 4. bij een dergelijk conflict zal het niet uitmaken wie de grootste slagkracht heeft, de wereld zal er aan kaopt gaan.
  de aanstichters, bekend en onbekend, zullen zich veilig wanen en het denken te overleven om vervolgens de wereld naar hun idee opnieuw in te richten.
  het wordt langzaam tijd dat het leger, na de bevolking, langzaam het besef krijgt dat dit niet klopt, dat dit niet goed gaat, dat het gestopt moet worden. dat ze nee zeggen.

  • Het oorspronkelijke plan van de cabal/ Novus Ordo Seclorum/ illuminati was om de aarde te verwoesten en vervolgens de plaat te poetsen richting planeten als Mars en Jupiter. In de eerste instantie klinkt dit als een slecht science fiction-verhaal, maar bedenk dat de Bilderberg-conferentie een eigen luchtvloot had en Barack Obama heeft een deel van z’n jeugd op Mars doorgebracht.
   Onze galactische bondgenoten hebben deze vluchtroute onmogelijk gemaakt.

   Lees het boek ‘Selected by Extraterrestrials’ door William Mills Thompson of kijk naar: https://youtu.be/e-CB_i74-Qg

   • Beste Ron Swart Ik denk dat U teveel heeft gekeken naar science fiction films van Amerikaanse makelij!!IK heb toevallig net naar de film (Ameikaans) INTERCEPTOR gekeken. Lieve hemel wat een onzinnige film met natuurlijk in de laatste seconde de redding pffffff.
    Heeft U zich ook wel al eens afgevraagd hoe de maanlander weer van de maan omhoog kon komen????

    • U kijkt door een drink rietje en ziet totaal niet wat rondom u gebeurd, door alien technologie zijn de hooggeplaatsten instaat om tussen de sterren te reizen, Jeff Bezos en een oud directeur van Skunkworks hebben het reeds bevestigd.

     Weer een Semmelweis reflex.

     • Inderdaad Adriaan, Lockheed Martin Skunk Works-CEO Ben Rich (1925) heeft kort voor z’n dood in 1995 verklaard, dat de mensheid (de elite dus) door de ruimte kunnen reizen en niet met Saturnus V-raketten, maar met antigravitatietehniek ET naar huis kunnen brengen.
      J.F. Kennedy (1917 – 1963) had deze kennis willen delen met het Amerikaanse volk & de wereld, maar verraders als Lyndon B. Johnson (1908 – 1973) en gewezen CIA-directeur Allen Dulles (1893 – 1969) hebben dit weten te verhinderen.
      Overigens hebben de nazi’s als eerste vertegenwoordigers van de mensheid in onze tijd op 26.08.1942 de eerste voet op de maan gezet.
      De maanlanding op 21.07.1969 is 100% fake (zie yt/bitchute) en kenner bij uitstek van de cabal filmregisseur Stanley Kubrick (1928 – 1999) heeft voor de Deep State deze show opgenomen in de woestijn van New Mexico – misschien wel vlakbij Area51.

      • Juist Ron het meeste was ik reeds vergeten, Ben Rich bleef in mijn filter hangen, precies ook de rol van Presiden Eisenhower werd door toedoen van een bepaalde alien ras (Nordics) als ik mij niet vergis gedwongen om een te bepaald quotum van ontvoerde mensen af te spreken met hen, de ontmoeting, landing is gefilmd en natuurlijk geheim, sommige gebeurtenissen blijven nooit helemaal geheim.

       O even dit nog
       In 2019 werden meer dan 421.000 kinderen in de Verenigde Staten als vermist opgegeven. In 91 procent van de gevallen gaat het om een onrustwekkende verdwijning. Van dat aantal belandt ongeveer een zesde van de slachtoffers in de seksindustrie. ,,Het is een verborgen wereld”, stelt procureur-generaal Chris Carr.

       Men kan er dus vanuit gaan dat deze kinderen ook gebruikt zullen worden door de satanisten die verslaafd zijn aan Adrenochroom.

      • Jullie hebben het hier over een zgn ‘elite’, maar wat jullie bedoelen is crapuul. Het crapuul heeft wel vaker zaken laten beweren door leugenaars als Ben Rich maar ik ga voorlopig uit van het boeren verstand dat zien is geloven.

       Jullie geloven toch niet dat als het crapuul zich naar de mooiste plaatsen van het universum zouden kunnen bewegen ze hier zouden blijven om van deze planeet nog meer een hell-hole te maken? En bovendien het risico te lopen door een wereldconflict zelf om te komen of door het onklaar raken van hun superduper vervoersmiddelen hier geblokkeerd te raken?

       En dan nog: WOII verloren door lieden die de technologie hadden om in 1942 door de Van Allen Belt naar de maan te reizen, daar te landen, en terug te komen? Terwijl de door Duitsers geleide NASA in de ’60 jaren niet het minste idee had hoe zelfs maar veilig uit LEO richting maan te gaan?

       Ooit van Ockham’s Razor gehoord?

 5. De Amerikaanse militaire macht is gebaseerd op luchtoverwicht, en de ooit oppermachtige Amerikaanse luchtmacht is gewoon niet meer in staat om dit luchtoverwicht te leveren.
  Een groot deel van de luchtmacht inventaris bestaat nog altijd uit typen die uit de eindperiode van de koude oorlog stammen, en terwijl die toestellen nog altijd effectief zijn is hun inzetbaarheid laag, simpelweg omdat ze het einde van hun operationele leven naderen, en dus bovenmatig onderhoud behoeven.
  De nieuwe typen zijn vervolgens van de “stealth” generatie, en hun inzetbaarheid is ook laag, maar ditmaal omdat het behoud van die stealth eigenschappen (en de bovenmatige complexiteit van de ontwerpen) extreem veel onderhoud verlangt.
  Daarbovenop komt dan nog dat het de Amerikaanse marine momenteel gewoon aan een vliegtuigtype ontbreekt dat de vloot op afstand tegen vijandelijke aanvalstoestellen, zoals de Backfire en de Blackjack, kan beschermen, en dat het tevens niet over een effectieve verdediging tegen de door deze aanvalstoestellen ingezette hypersone wapens beschikt.
  Het totaalplaatje is een recept voor militaire nederlagen.

 6. Daar komt nog wat anders bij; in 1940 was de VS ruwweg 90% blank, waarbij er veel mensen werkten in fysiek zware beroepen zoals land- en bosbouw, visserij, mijnbouw en industrie. De voornaamste doelgroep voor rekrutering, zeg maar 18-30 jarigen bestond uit blanke jonge mannen uit families die altijd al hard werkten.
  Vergelijk dat met nu; nog maar 65% blank, veel te veel overgewicht onder jongeren en fgsiek hard werk is iets dat de meesten alleen nog maar van horen zeggen kennen. Het leger zit al 30% onder hun rekruteringsdoel omdat zelfs met een 6 maanden extra cursus ze niet genoeg mensen kunnen krijgen die fysiek fit genoeg zijn, nog daargelaten diegenen die de iq test niet halen waarbij minimaal 87 moet worden gescoord.
  En de oorspronkelijke families die al lang altijd dienden willen hun kinderen niet meer in het leger dat steeds woker en anti-amerikaanser wordt.

 7. Hallo
  Wat een ontzettend slecht stuk: militaire capaciteit beoordelen obv financiële gegevens??
  Blijkbaar hebben de resultaten van de afgelopen gevoerde oorlogen je nix kunnen leren?

  • Misschien is het een idee om een cursus begrijpend lezen te gaan volgen voordat u reageert.
   Het hele stuk stelt juist dat het beschikbare budget niet per definitie bepalend is. Wel dat de kosten uit de hand lopen vanwege verouderd materiaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in