Dr. Ondřej Havelka (cestovatel) / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Een hoeveelheid land gelijk aan het eiland Wight is toegevoegd aan de kustlijnen van 13.000 eilanden over de hele wereld in de afgelopen 20 jaar. Dit fascinerende feit van een toename van 369,67 vierkante kilometer is onlangs ontdekt door een groep Chinese wetenschappers die zowel oppervlakte- als satellietgegevens analyseerden. Over het algemeen ging er in de jaren 1990 land verloren, maar de wetenschappers ontdekten dat er in de onderzoeksperiode van drie decennia tot 2020 een netto toename was van 157,21 km2.

De studie stelde een aanzienlijke natuurlijke variatie vast in zowel erosie als aangroei. Natuurlijk blazen de bevindingen gaten in de paniekzaaierij van alarmisten die suggereren dat de stijgende zeespiegel, veroorzaakt door het gebruik van koolwaterstoffen door de mens, veel eilanden zal veroordelen om binnenkort te verdwijnen onder de stijgende zeespiegel. Zoals we in veel andere gevallen hebben gezien, worden wanhopige pogingen gedaan om de wereldbevolking angst aan te jagen om de waanzin van de netto-nul collectivisering te accepteren.

De wetenschappers zeiden dat hun gegevens aantonen dat zeespiegelstijging geen wijdverspreide oorzaak is van erosie van eilandkusten in de bestudeerde gebieden.

“Op dit moment wordt het beschouwd als een van de factoren die bijdragen aan de erosie van kustlijnen, maar niet als de belangrijkste,” legden ze uit.

Het behoeft geen betoog dat dit alles de aandacht van de klimaathysterici in zowel de mainstream media als de politiek niet zal ophouden.

The Guardian was afgelopen juni in prima vorm en stelde dat de stijgende oceanen meer zullen wegvagen dan alleen land.

“Het zal hele talen uitroeien,” voegde het eraan toe, waarbij het wees op het effect op eilanden in de Stille Oceaan zoals Tuvalu. De gebieden op aarde die het meest gastvrij waren voor mensen en talen worden nu het “minst gastvrij”.

  De Groene Agenda en het plan om de industriële wereldeconomie te laten instorten - Bevolkingsvermindering op een massale schaal

Domme emotionele Guardianista onzin natuurlijk, maar gelukkig lijkt het niet van toepassing te zijn op Tuvalu.

Uit een recent onderzoek bleek dat de 101 eilanden van Tuvalu met 2,9% in landmassa waren toegenomen.

De wetenschappers merkten op dat ondanks de stijgende zeespiegel, veel kustlijnen in Tuvalu en aangrenzende atollen in de Stille Oceaan relatief stabiel zijn gebleven, “zonder significante veranderingen.” Uit een uitgebreid heronderzoek van gegevens over 30 atollen in de Stille en Indische Oceaan met 709 eilanden bleek dat geen van hen land had verloren. Bovendien, zo voegden de wetenschappers eraan toe, zijn er gegevens die aangeven dat 47 rifeilanden de afgelopen 50 jaar in omvang zijn toegenomen of stabiel zijn gebleven, “ondanks het feit dat de zeespiegel sneller is gestegen dan het wereldwijde gemiddelde.”

De Malediven zijn ook een schrikbeeld voor de stijgende zeespiegel, met de aandachtzoekende activist Mark Lynas – hij van de onzinnige bewering dat 99,9% van de wetenschappers het erover eens is dat de mens alle of de meeste klimaatveranderingen veroorzaakt – die in 2009 een kabinetsvergadering onder water van de lokale regering organiseerde. Toevallig zijn de Malediven een van de gebieden waar de landmassa recentelijk is toegenomen.

Andere gebieden zijn de Indonesische archipel, eilanden langs de kust van het Indochinese schiereiland en eilanden in de Rode Zee en de Middellandse Zee. Met name de kustwateren van het Indochinese schiereiland namen het meest toe, met een toename van 106,28 km2 over de periode van 30 jaar. Van de 13.000 onderzochte eilanden ontdekten de onderzoekers dat slechts ongeveer 12% een significante verschuiving van de kustlijn had doorgemaakt, waarbij bijna evenveel eilanden landwaarts (verlies) of zeewaarts (toename) bewogen.

  Klimaathysterie wordt aangeduid als onwetenschappelijk en gevaarlijk voor de wereld: "Kan verwoestende gevolgen hebben"

De wetenschappers noemen vele redenen waarom eilanden in omvang kunnen toenemen ondanks de kleine jaarlijkse stijging van de zeespiegel die in veel delen van de wereld wordt waargenomen. Er wordt opgemerkt dat de kustlijnen van eilanden voortdurend veranderen door factoren zoals getijden, wind, hydrodynamica langs de kust en het transport van sediment. Op bewoonde eilanden kunnen menselijke activiteiten zoals visteelt en landaanwinning een belangrijke rol spelen.

Natuurlijk kan menselijk handelen een aantal onbedoelde gevolgen hebben, met name het ontginnen van koraal en het afbreken van natuurlijke waterbarrières. Eilandstaten zoals de Malediven hebben zich al snel gemeld om ‘klimaatreparaties’ te eisen van schuldbewuste burgers in de ontwikkelde wereld. Maar het toerisme heeft het inkomen op de Malediven drastisch opgedreven tot het niveau van de eerste wereld, terwijl de lokale bevolking op industriële schaal koraal heeft gedolven om havens, vliegvelden en vakantieoorden te bouwen. In dit proces is de diversiteit van het leven in de oceaan verloren gegaan en zijn de eilanden vaak minder beschermd tegen stormgolven die rechtstreeks naar de kustlijn kunnen stromen. In een recent essay stelde een groep wetenschappers en economen dat koraalwinning “heeft geleid tot massale degradatie van ondiepe rifvlaktes, met belangrijke negatieve gevolgen voor de kustbescherming.”

De Chinese bevindingen zijn belangrijk omdat ze de bewering onderuit halen dat veel laaggelegen eilanden in de nabije toekomst simpelweg onder de golven zullen verdwijnen als gevolg van door de mens veroorzaakte klimaatverandering. Ze laten zien dat veranderingen in de kustlijn een hardnekkig en continu proces zijn dat onderhevig is aan vele natuurlijke en menselijke invloeden. De meeste postereilanden die gebruikt worden voor klimaatscenario’s, zoals Tuvalu en de Malediven, zijn de laatste tijd groter geworden en zijn nauwelijks geschikt om angst aan te jagen voor een beweerde klimaatnoodtoestand. Zeespiegelstijging is geen “overheersende” oorzaak van de veranderende kusten, merken de wetenschappers op.

  Groene Jeugd: "Anale seks voor de dood van het volk"

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het komende einde van de Amerikaanse hegemonie: Elektrische tanks voor het klimaat!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLaatste data dump toont meerdere doden, duizenden hartverwondingen gemeld aan CDC’s V-Safe
Volgend artikelZodra Canadezen zich realiseren hoe blut ze eigenlijk zijn, is een revolte waarschijnlijk, waarschuwt een overheidsrapport
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Dichter bij huis vinden we bij den helder/texel de razende bol die met de jaren al groter en groter wordt en ook vanzelf is ontstaan, De zeehonden doen het er goed op en zijn er blij mee. Dus hoezo stijgende zeespiegel?

  • Razende bol bij den helder. Wel s opgezeten. Tussendoor met familie op een bootje even vissen en daarna weer zonnen en chillen op de zandbank. Nostalgie!

 2. Sea levels rising can be easily debunked, no need for technical lectures and analytic data..

  Link

  But off course they won’t show you this on the hysteria news networks.

 3. Er is volgens de wet sprake van bedrog, wanneer iemand een ander tot het verrichten van een bepaalde rechtshandeling beweegt door enige opzettelijk daartoe gedane onjuiste mededeling, door het opzettelijk daartoe verzwijgen van enig feit dat de verzwijger verplicht was mede te delen, of door een andere kunstgreep.

  Het vertellen van halve waarheden of het opzettelijk verzwijgen van feiten die te maken hebben met een stelling waarop beleid wordt gemaakt, is gewoon bedrog.
  Dat is wat lobbyisten doen om de politici/ambtenaren te bewegen de wet naar de hand te zetten van de steenrijke elite.
  En het gewone volk heeft het nakijken.
  Partij donaties en andere “giften” kunnen politici/ambtenaren ook over de streep trekken om welwillend te zijn ten aanzien van lobbyisten.
  En anders kunnen politici of ambtenaren ook nog eens aangemoedigd worden om voor veel geld van kamp te veranderen.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-12414327/Hideaway-home-opioids-drug-czar-Curtis-Wright-Netflixs-Painkiller.html

  Politieke onschendbaarheid moet in deze gevallen opgeheven worden.

 4. De groene agenda??? Wat hebben we aan natuurlijke hulpbronnen als onze regering voortdurend de exploratie, de verwerking en het gebruik van zogeheten fossiele brandstoffen beperkt en tegelijkertijd onbetrouwbare “hernieuwbare energiebronnen” subsidieert, zoals zonne- en windturbines, waarvan de apparatuur voornamelijk in China wordt gemaakt? Wanneer de zonnepanelen hun levensduur van ongeveer 25 jaar overschrijden, zullen ze een ecologische nachtmerrie vormen wat betreft de vraag waar en hoe de uiterst giftige componenten moeten worden verwijderd. De windmolens hakken vogels in stukken als hamburgervlees. En hebben een suïcidaal effect op insecten. Ja, de hele “groene energie” agenda van D66 en groen links en haar klimaattsaar en idioot, Timmermans, is slechts een andere zwendel bedoeld om steeds meer controle over het menselijk gedrag uit te oefenen. Zij trekken uw portemonnee leeg en geven helemaal niets om het milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in